
Koffie is van nature bitter. Er zijn in de loop van de eeuwen verschillende methoden bedacht om de bittere smaak te onderdrukken en de overige aroma's naar de voorgrond te krijgen en de hoeveelheid cafeïne te reguleren. Een basisregel is dat de cafeïne en de bittere smaak net iets langzamer in het water worden opgenomen dan de andere aroma's. Er zijn veel factoren die de smaak bepalen. De koffieboon, de manier van branden, het soort water, de temperatuur, de zetmethoden. Bij deze zaken weten ze er alles van

Al eeuwen geleden kwamen Italianen naar Nederland. Ze maakten ijs, legden het Italiaanse graniet terrazzo, waren schoorsteenveger of werkten in de mijnen in Limburg. Deze Italiaanse arbeidsmigranten hebben na de tweede wereldoorlog meegeholpen aan de wederopbouw van Nederland en hebben tevens een grote invloed gehad op onze eetcultuur. Lees hier over de beste adressen in Amsterdam om Italiaanse boodschappen te doen en Italiaans te eten en te drinken. Update Augustus 2023