Een voorsprong door expertise

Van de selectie en onderhandeling tot de koop en afhandeling: wij luisteren naar onze klant, creëren een strategie op maat en rationaliseren de emotie achter elke afweging. Veel meer nog dan het zijn van de tipgever, doorgrond Broersma vanuit kennis en ervaring de juiste aspecten om snel en accuraat beslissingen te maken.

Over Broersma Wonen

De vijf aankoopfases van Broersma

Informeren 
Het vinden van een koophuis dat aansluit bij jouw persoonlijke woonwensen is in Amsterdam vaak een uitdaging. Door aandachtig te luisteren, inventariseert Broersma eerst de behoefte. We toetsen deze op haalbaarheid en selecteren de woningen die aan de criteria voldoen. Als de wensen niet aansluiten op de realiteit, of als je het zelf even niet meer ziet, komen we met alternatieven. Het kopen van een huis is, voor de meeste mensen, geen alledaagse bezigheid. Wij brengen de markt voor jou in kaart, organiseren en begeleiden de bezichtigingen, en brengen vooral overzicht.

Adviseren
Deskundig advies geeft rust, steun en onderbouwing. Al bijna 100 jaar, staat Broersma haar klanten met raad en daad terzijde. We adviseren over de globale onderhouds- en bouwkundige staat van een woning. We inventariseren eventuele tekortkomingen en waar nodig, bevelen we specialisten uit de Broersma Circle aan. Dit zijn vakkundige partijen waarmee wij goede ervaringen hebben. Van bouwkundige rapporten tot juridische clausules: wij verzamelen alle informatie en filteren dit tot de essentie. Pas dan, brengen we advies uit over de te bieden aankoopprijs en gaan we de onderhandelingsfase in. 

Onderhandelen
In de onderhandeling is Broersma zich terdege bewust van haar rol als autoriteit. We hebben geen standaardpakketten, maar creëren een strategie op maat. Hierbij zetten we uitdagingen om in goed doordachte plannen. Ratio en emotie worden in balans gebracht. We bepalen het juiste moment van de bieding, formuleren de condities, vragen volmacht en akkoord en brengen het bod uit. Een gebalanceerd traject, waarbij we alle acties en reacties zorgvuldig op elkaar afstemmen en overleggen. Alles met als doel om tot een optimale overeenkomst te komen. 

Afronden
Zodra overeenstemming is bereikt, is het noodzaak deze overeenkomst vast te leggen. We bevestigen de overeengekomen uitgangspunten en adviseren we over de opmaak van de koopakte. We begeleiden de ondertekening bij de notaris, controleren de voortgang, en sturen indien nodig derde partijen aan. We ondersteunen jou tot het moment van de juridische overdracht: we controleren de levergingsakte en de nota van afrekening van de notaris. Ten slotte, inspecteren we de staat waarin het huis wordt opgeleverd en leggen dit vast in een rapport. 

Onderhouden
Een klant bij Broersma is een relatie voor het leven. Ook na de sleuteloverdracht, onderhouden we het contact. Mocht er bijvoorbeeld onverhoopt een gebrek naar vorenkomen, dan blijven we benaderbaar. We adviseren met betrekking tot een correcte oplossing en bieden waar wenselijk ook op andere vlakken ondersteuning. Denk daarbij aan vragen over erfpacht of een eventuele verbouwing. 

Tarieven

Het aankooptarief is de vergoeding die wij afspreken voor het advies en onze dienstverlening. We houden dit graag transparant, eerlijk en inzichtelijk.

Een woning kopen in Amsterdam?

Broersma is de expert die jou adviseert. Onze aankoopspecialisten helpen je graag verder.

Maak kennis met ons team

Sushi time

‘Rijkszicht’, een elegant dubbel bovenhuis in het museumkwartier

Buurtgids: De Pijp rondom het Sarphatipark

Recent bekeken
Overzicht alle woningen