Een selectie van lekkere en betaalbare broodjes in Amsterdam
Brood is niet meer weg te denken uit het Nederlandse huishouden. Een boterham met kaas, pindakaas of hagelslag is bijna symbolisch voor onze cultuur. Zo zien 74 procent van de Nederlanders brood zelfs als cultureel erfgoed. Niet gek dus dat je soms je eigen gesmeerde boterhammen zat bent. Daarom hebben wij een selectie van lekkere en betaalbare broodjes in Amsterdam voor je uitgekozen. Lees hier onze tips!
1012 AT Amsterdam
Slagerij Vet
Slagerij Vet is een begrip onder de Amsterdammers in de Nieuwmarktbuurt. Al 60 jaar zit deze ambachtelijke zaak gevestigd op de Zeedijk. De (vaste) klant is erg belangrijk, dat merk je meteen als je binnenkomt. Deze slagerij heeft de klant als prioriteit, alles kan dan ook worden bereid. Vet groeit mee met de mensen en levert eerlijke en kwalitatieve producten. Je kan de zaak niet uitlopen zonder een Broodje Zeedijk te hebben geprobeerd, een rijkgevulde pistolet met de befaamde Zeedijksaus naar geheim recept.
1011 JL Amsterdam
Sterk Staaltje
Sterk Staaltje is al meer dan twintig jaar een begrip in de binnenstad van Amsterdam. Deze unieke eetwinkel heeft een grote variatie aan eten met een nadruk op vers. Zo is iedere maaltijd, broodje, salade of soep net een beetje anders. Met bezoekers uit alle lagen van de bevolking; van omwonenden en kantoorpersoneel tot studenten en toeristen die hier een broodje komen eten. Je kan hier kortom terecht voor een sterk staaltje eten.
1012 VA Amsterdam
Caldi E Freddi
Amsterdam maakte kennis met de kern van de Italiaanse keuken. Volgens eigenaar Mazziotta draait het om de schoonheid van eenvoud: weinig ingrediënten, maar van hoge kwaliteit. Bij Caldi e Freddi is de essentie hetzelfde: eenvoudig en betaalbaar. Geen ingewikkelde gerechten, maar toegankelijkheid en lage prijzen. Ze halen uit de Italiaanse keuken wat makkelijk en betaalbaar is, zoals kip inplaats van lamsvlees. Geniet van heerlijke broodjes (ook vegetarische opties) en andere authentieke Italiaanse gerechten en desserts, allemaal om mee te nemen.
1011 MS Amsterdam
De Hapjeshoek
De Hapjeshoek is een bruisend Surinaams eethuis. Het is gevestigd in het historische metrostation Waterlooplein en verwelkomt gasten al sinds 1995. Het is opgericht door drie broers en het is uitgegroeid tot een levendige locatie vol heerlijk eten en vriendelijk personeel. Geniet van een gevarieerd menu met verse Surinaamse broodjes, hapjes en maaltijden voor lunch en diner. Allemaal samengesteld om kwaliteit te bieden tegen betaalbare prijzen.
1017 BH Amsterdam
Eetsalon Van Dobben
Eetsalon Van Dobben is een begrip in de wereld van kroketten. Midden in het centrum van de stad kan je altijd terecht voor een broodje kroket en een glaasje melk. Op 28 juni 1945 opende Aat van Dobben zijn eerste broodjeszaak in hartje Amsterdam en sindsdien is de plek een pleisterplaats voor artiesten, voetballers en vele andere Amsterdammers. Als je niet van kroketten houdt, is er gelukkig nog een waslijst met andere oer-Hollandse broodjes en gerechten die je kan bestellen, zowel erwtensoep als een boterham met hagelslag.
1017 DB Amsterdam
Zero Zero
Zero Zero is een bakkerij en delicatessenwinkel gelegen in Amsterdam en eigendom van dezelfde eigenaren als Ceppi's. Naast het maken van pizza is Greco gespecialiseerd in het maken van zuurdesembrood. De naam Zero Zero komt van bloem als de basis van wat ze verkopen. De Toscaanse zuurdesembroden (schiacciata) zijn belegd met ingrediënten zoals gegrilde aubergine, gemarineerde courgette met munt, balsamico en zongedroogde tomaten (€9), of mortadella, stracciatella en pistache (€10). Zero Zero verkoopt verkoopt naast de broodjes een breed scala aan Italiaanse delicatessen, waaronder wijn, zakken pasta en olijfolie. Verse ingrediënten voor broodjes zijn ook te koop. Hoewel de meeste klanten komen voor een broodje om mee te nemen, zijn ze ook welkom om te blijven en te genieten van een kopje koffie. Volgens Greco zijn alle delicatessen verkrijgbaar bij Zero Zero uit afkomstig uit Italië.
1016 GH Amsterdam
Chun Café
In de druk gelegen Negenstraatjes heeft Chun Café onlangs hun bubble tea menu uitgebreid met een selectie van speciale sandwiches. De sandwiches zijn verkrijgbaar in vier smaken. De opties zijn: eiersalade, bacon ei en kaas, knoflookgarnalen ei en rib-eye bulgogi. Heerlijk boterachtig en perfect geroosterd.
1016 GJ Amsterdam
Kaaskamer
De naam zegt het al; bij de Kaaskamer kan je terecht voor kaas. Van de vloer tot het plafond is deze winkel gevuld met kaas waarbij vakmanschap en traditie voorop staan. Bij deze kaasspeciaalzaak kan je tussen de 300 en 400 soorten kaas kopen uit heel Europa. Je kan hier je broodje beleggen met ruime keuze en om het af te maken kan je ook kiezen tussen verschillende huisgemaakte sausjes. Uit Frankrijk worden de kazen iedere twee weken zelf opgehaald en in Nederland ligt de focus op biologische kazen die rechtstreeks van de boer komen. Ook worden er wijnen, salades, olijven, hammen en noten verkocht voor een complete borrelplank.
1016 NC Amsterdam
Broodje Mokum
Al ruim 40 jaar is Broodje Mokum een begrip in het hartje van Amsterdam. Ze staan bekend als het buurthuis van de Jordaan, waar ze serveren aan trouwe klanten die nooit afwijken van hun bestelling. Al jarenlang maken ze heerlijke zelfgemaakte Jordanese ballen, fillet American en Hindoestaanse kip.
1015 RV Amsterdam
Margo's
Toen Margo en haar man besloten om veganistisch te worden, misten ze het meest knapperige croissants. Na duizenden pogingen hebben ze eindelijk bereikt wat nodig was. De croissants van Margo's zijn niet te onderscheiden van de variant met dierlijke boter. Daarnaast serveren ze American coockies en vers bereide sandwiches in dagelijks versgebakken zachte broodjes, met de meest verse ingrediënten.
1015 TB Amsterdam
Davie's Amsterdam
De broodjes bij Davies worden gevuld met huisgemaakte items zoals pastrami, gerijpte hammen of bijvoorbeeld gerookte zalm. Elk broodje heeft een ander brood dat speciaal voor Davie's wordt gemaakt door de Amsterdamse bakkerij 'Kaandorp'. Maandelijks wordt er een speciaal broodje aangeraden afgestemd op het seizoen.
1016 RC Amsterdam
Breadwinner
Breadwinner is een Amsterdamse bakkerij gelegen in het centrum. Breadwinner heeft een geheim bij het maken van hun zuurdesem bagels. Naast de gebruikelijke ingrediënten voor het deeg, voegen ze ook toppings toe zoals jalapeñopepers en cheddar. Maar het echte geheim zit hem in het toevoegen van deze ingrediënten aan het deeg zelf, waardoor de smaken echt doordringen in de bagel. Het resultaat is een heerlijke zuurdesem bagel die zowel hartig als pittig is. Bezoek hun winkel om de bagel zelf te proberen.
1015 KD Amsterdam
Toscanini Deli
Naast het geweldige restaurant vind je Toscanini Deli, beroemd om de goddelijke kaneelbrioche, échte Italiaanse espresso, focaccia of een broodje met verse producten zoals kaas, worst of ansjovis. Daarnaast verkopen ze ook avondmaaltijden met alle Italiaanse specialiteiten. Denk aan pasta, pastasauzen, maar ook vers gemaakte groente- vis- en vleesgerechten. Ook pizzameel, azijnen, biologische goede olijfolie en verschillende Italiaanse wijnen zijn hier te koop.
1013 JA Amsterdam
Small World Catering
De Australische eigenaar Sean Wainer opende Small World Catering eind jaren 90. Al het eten wordt ter plaatse bereid, van warme maaltijden tot taarten. Ze maken gebruik van dagelijks geleverde verse producten, olie en kazen. Het menu bestaat uit warme en koude broodjes. Je kan je brood kiezen uit foccacia, ciabatta, bruin en gluten vrij brood. De toppings variëren van een klassieke pastrami met gesmolten kaas tot tonijn sashimi met zongedroogde tomaat.
1015 JX Amsterdam
JWO Lekkernijen
Eten en drinken is lust en leven van de eigenaren van JWO. In het hartje van de Jordaan word je hier verwelkomd met echte Amsterdamse gezelligheid én lekkernijen. Je kunt er alle benodigdheden voor een heerlijke borrelplank kopen; van kaas en vleeswaren tot heerlijke rode wijn. Rond lunchtijd kan je hier een broodje bestellen aan de marmeren bar. Na een broodje grillworst van slagerij Louman met honingmosterdsaus en uiteraard een glas melk erbij, wil je nooit meer anders.
1018 EX Amsterdam
Bakhuys
Bakhuys valt zeker onder de top tien bakkers van Amsterdam, met authentiek houtoven gebakken broden. Het familiebedrijf houdt een traditie van vijf generaties in stand sinds 1926. Bakhuys staat bekend om het lekkerste biologische dezembrood, allerlei Franse specialiteiten en niet te vergeten de dezem pizza. Stuk voor stuk met aandacht bereid. Daarbij eet je hier lekkere taartjes (van bakkerij Jongejans), homemade pizza en fantastische belegde broodjes, zoals de geïmporteerde Italiaanse salami en venkelmayonaise.
1073 BH Amsterdam
C&C Asianmarkt
Aan het einde/of het begin van de Albert Cuyp ligt de C&C Asian Supermarket. De winkel is een begrip voor eenieder die tijdens het koken opeens bijzondere ingrediënten nodig heeft. Naast verse producten heeft de winkel een gigantisch assortiment met allerlei Aziatische must-haves wanneer het op onmisbare ingrediënten aankomt. Van heerlijke pindasaus voor bij summer-rolls tot ongelofelijke hoeveelheden ingevroren dumplings om in bamboe mandjes zelf op te warmen. De sojasaus vliegt in grote flessen en betaalbare prijzen over de toonbank en ook voor enkele leuke decoraties kan je hier terecht. De pret kan echter niet op, want er is óók nog een klein hoekje in de supermarkt waar er vers eten wordt klaargemaakt. Hier kun je dus na je grote boodschappen genieten van onder andere verse summer-rolls of een banh mi (Vietnamese baguette).
1073 BR Amsterdam
La Biss Kosher Streetfood
La Biss is geen gewone sandwichbar; los van het feit dat de sandwiches uiteraard kosher zijn worden ze met zorg en precisie gemaakt met de beste en meest verse ingrediënten. Een specialiteit is de huisgemaakte challah brood, dagelijks vers gebakken en een unieke toevoeging aan de sandwiches. Ook de baguettes en andere verse broden zijn niet te missen.
1074 AA Amsterdam
Tjin's
Rond deze kleine broodjeszaak verzamelen zich vaak groepen mensen voor de deur voor een snelle snack. Tjin maakt al meer dan 40 jaar surinaamse broodjes en hapjes op basis van familie recept. Oprichter Chong begon ooit in West als platenzaak, echter werden de broodjes die hij achterin klaargemaakte steeds populairder, zoals het broodje met kabeljauw of de kerrie kip.
1073 LL Amsterdam
Broodje Popov
1073 BR Amsterdam
Ranchi
Ranchi is een Japanse broodjeszaak gerund door Sebastiaan en Christiaan Roosink. Een broodje in Japanse stijl wordt ook wel Sando genoemd. Keuzes zijn bijvoorbeeld een chicken sando (met krokante kip) of de beroemde tamago sando met eiersalade. Daarnaast hebben ze een broodje met tsukune (een soort gehaktbrood) gemaakt van kippengehakt in yakitori-stijl. Lekker met sesam, bosui, gember, knoflook en tare-saus.
1073 AD Amsterdam
Mezzave
Voor de ultieme sandwichervaring moet je langs bij de Israëlische delicatessenzaak Mezzave in de Pijp. Vooral bekend om hun heerlijke charcuterie, waar ambachtelijke handgemaakte worsten en gerookt vlees de hoofdrol spelen. Geïnspireerd door de traditionele Italiaanse kunst van charcuterie.
1072 NZ Amsterdam
Tjin's Toko
Tjins is inmiddels een welbekende broodjeszaak in Amsterdam. Al 40 jaar een perfect adres voor een broodje hete kip of bakkeljauw. Minder bekend is de International Foodstore die gevestigd is achter de afhaal-vitrine. Verschillende gedroogde Mexicaanse pepers, echte Chinese smaakmakers, verse Indiase producten en een ruim arsenaal aan Amerikaanse snacks. Van plan om echt buitenlandse gerechten te maken? Tjins is the place to be.
1073 AD Amsterdam
Alberto Pozzetto
Alberto Pozzetto is te vinden in één van de bruisendste zijstraten van de Albert Cuypmarkt in de Pijp in Amsterdam. Bij Alberto Pozzetto kan je terecht voor al je authentieke Italiaanse boodschappen. Koffie, thee, taartjes en vooral de heerlijke broodjes met verse vleeswaren, groenten en kazen zijn een aanrader. Het winkeltje is klein maar fijn, maar je kan ook binnen terecht voor een heerlijke maaltijd. Ook is Alberto een aanrader voor catering. Kortom, mocht je verdwalen op de Albert Cuyp, is Alberto Pozzetto een uitnodigend alternatief.
1071 AR Amsterdam
Renzo’s Delicatessen
Bij Renzo’s Delicatessen draait het om huisgemaakte, culinaire en Italiaanse producten. Alle gerechten worden hier dagvers gemaakt. Naast Renzo’s klassiekers is er ook een variërend menu. Voor de een is Renzo’s een buurtwinkel en voor de ander een plek om te lunchen of dineren. Je kan er ook terecht voor boodschappen, een Italiaanse meeneem menu of een broodje. En dan vooral het broodje Dino: rundergehakt of warme kippendijen met de beruchte dinosaus, zonnemayo, rucola en zongedroogde tomaatjes.
1073 LZ Amsterdam
El Mauri
El Mauri in De Pijp is een van de beste low-budget ontbijtadressen van de stad. Bij deze bakker kun je al jaren terecht voor een uitgebreid Marokkaans ontbijt met een vakantiegevoel. Hoewel de bakker er van buiten eenvoudig uitziet, biedt hij van binnen een heerlijk ontbijt met vers brood, tajines en zelfgemaakte jam.
1078 HD Amsterdam
Slagerij Hergo
Slagerij Hergo is de vleesspecialist in Amsterdam. Al in 1930 begon de heer Cantor, een Duitse worstmaker, samen met zijn vrouw die uit een Amsterdamse slagersfamilie kwam, zijn slagerij met typische Duitse worstspecialiteiten. Met het motto ‘De slager met ’n koksmuts’ is Hergo uitgegroeid naar vier verschillende locaties en is zo tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Amsterdam. Met jachtworst, hausmacher, ossenworst, pekelvlees maar ook met een broodje filet americain onderscheidt Hergo zich als slagerij in het topsegment.
1078 GH Amsterdam
Feduzzi
Feduzzi is opgezet in 1981 door de Italiaanse familie Feduzzi en was daarmee de allereerste Italiaanse delicatessenwinkel in Nederland. In 2001 werd het bedrijf overgenomen door Pjotr Meuwissen, die het liet uitgroeien tot een van de beste Italiaanse traitteurs in de stad. Je kunt bij Feduzzi terecht voor traditionele Italiaanse producten, zoals pasta's en wijnen en olijfolies, maar je kunt hier ook allerlei lekkere panini's halen; belegd met mozzarella, tonijnsalade of een van de andere heerlijke affetati, zoals beenham of coppa di parma.
1077 HN Amsterdam
Slagerij Hergo
Slagerij Hergo is de vleesspecialist in Amsterdam. Al in 1930 begon de heer Cantor, een Duitse worstmaker, samen met zijn vrouw die uit een Amsterdamse slagersfamilie kwam, zijn slagerij met typische Duitse worstspecialiteiten. Met het motto ‘De slager met ’n koksmuts’ is Hergo uitgegroeid naar vier verschillende locaties en is zo tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Amsterdam. Met jachtworst, hausmacher, ossenworst, pekelvlees maar ook met een broodje filet americain onderscheidt Hergo zich als slagerij in het topsegment.
1081 AC Amsterdam
Slagerij Hergo
Slagerij Hergo is de vleesspecialist in Amsterdam. Al in 1930 begon de heer Cantor, een Duitse worstmaker, samen met zijn vrouw die uit een Amsterdamse slagersfamilie kwam, zijn slagerij met typische Duitse worstspecialiteiten. Met het motto ‘De slager met ’n koksmuts’ is Hergo uitgegroeid naar vier verschillende locaties en is zo tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Amsterdam. Met jachtworst, hausmacher, ossenworst, pekelvlees maar ook met een broodje filet americain onderscheidt Hergo zich als slagerij in het topsegment.
1183 AT Amstelveen
Sal Meyer
Koshere delicatessen sinds 1957! Begonnen op de nieuwmarkt, verhuisd naar de Scheldestraat. Vervolgens naar Buitenveldert en nu in Amstelveen. Al meer dan 60 jaar een begrip vanwege de broodjes (warm) pekelvlees, ossenworst, halfom en de viskoekjes. Eenvoudig, lekker en zelfgemaakt. Mensen rijden er voor om.
1053 KN Amsterdam
Skina
Skina heeft een minimalistische maar toch funky uitstraling en serveert uitstekende koffie. De bonen worden gebrand door Rush Rush coffee. Ze serveren ook andere warme en verfrissende koude dranken zoals citroenlimonade. Daar kan je gebak bij krijgen zoals een plak marmercake, kaneelcroissant of brioche met sinaasappelen. Of ze bieden sandwiches aan, zowel plantaardige-als vleesopties geserveerd op heerlijk focaccia brood.
1053 LC Amsterdam
Brioche.
Deze gloednieuwe bakkerij is gespecialiseerd in (zoals je waarschijnlijk verwacht) Franse brioche. Ze bieden een selectie van zoete broodjes met klassieke smaken zoals kardemom en kaneel, en nog wat anderen zoals bessen en praline. Ze hebben ook hartige specialiteiten zoals een brioche met zalm en roomkaas. Ze zijn geopend op woensdag tot en met vrijdag van 8.00 to 17.30 en zaterdag en zondag van 9.00 tot 17.00
1053 ED Amsterdam
Paindemie
Tijdens de lockdown ontstond Paindemie als een creatieve uitlaatklep voor chefs die hun culinaire passie wilden delen. Geïnitieerd door Guillaume de Beer van The Breda Group, biedt Paindemie een unieke ervaring met royale burgers, tosti's en sandwiches in een ruimte geïnspireerd op een Japans metrostation. De burgers worden bereid met ethisch Nederlands geitenbokkenvlees, terwijl vegetariërs kunnen genieten van huisgemaakte smashburgers van Redefine Meat. Het hoogtepunt? The BIG Mie, een ode aan de Big Mac. Bovendien pronkt de wijnkaart met zorgvuldig geselecteerde natuurwijnen, sake's en cocktails, allemaal geserveerd in de charmante art deco-bar.
1053 CG Amsterdam
Toko Rustem
Rustem is een verborgen parel in de Ten Katestraat. Het is een toko die je absoluut niet mag missen. De Toko zit achter een marktkraam verscholen en wordt door een familie gerund. De nette inrichting en verse vitrineproducten weerspiegelen de zorg die ze besteden. Een aanrader is een broodje pom of een broodje ketjap kip. De broodjes zijn authentiek gekruid met pittige peper en verfrissend zuur tegen een betaalbare prijs.
1054 ME Amsterdam
Flo's Appetizing
Bij Flo's Appetizing ben je aan het juiste adres voor handgemaakte Amerikaanse bagels. Eigenaresse Heather Eddy maakt elke dag met passie de meest verse bagels met gevarieerde toppings voor je klaar. Favoriet is de pastrami of gegrilde kaas en ei.
1054 KG Amsterdam
Focacceria
De Italiaanse Valeria Lucente vindt de Italiaanse restaurants in Amsterdam verrassend goed, maar ze heeft wel heimwee naar de smaken van thuis. Vooral de focaccia uit haar streek. Dit delicate platbrood, ongeveer twee centimeter dik, is luchtig, vettig en zo zacht als een wolk. In tegenstelling tot focaccia uit andere Italiaanse regio's heeft de genovese-variant geen knapperige, maar een zachte bovenkant. Dit komt door voor het bakken het deeg te bestrijken met olijfolie, water en zout. Vooral in Genua wordt focaccia genoten bij elk eetmoment en dat kan nu dus ook in Amsterdam.
1056 BW Amsterdam
Broodje Daan
Broodje Daan is een gezellige broodjeszaak met tijdloze prijzen, verwelkomt een gevarieerd publiek. Van 6.00 tot 15.00 uur op werkdagen kunt u genieten van een broodje en vers gezette koffie tegen aantrekkelijke tarieven. De broodjes dragen namen van de bedenksters, zoals de Bouwmaat XL Burgers, ontworpen door de mannen van de bouwmarkt. Zelfs huishond Buddy heeft zijn eigen creatie. De zaak trekt ook vaste klanten, waaronder 'Mevrouw Pindakaas', die dagelijks geniet van haar broodje pindakaas. Daan kent haar klanten door en door, volgt hun routines en deelt dagelijkse lachmomenten.
1057 RG Amsterdam
Toni's
Na het succes van Felperlaan en Mundi wagen eigenaren Benten en Lila zich aan Toni's een nieuwe broodjeszaak waar je dagelijks kunt genieten van sterke koffie en verse belegde broodjes. Toni's is niet alleen een broodjeszaak maar ook een winkel voor verse producten, geïnspireerd door het restaurant Roscioli in Rome. Hoewel koffie een belangrijk element is, staat de focus op luxe broodjes, maaltijdsalades en soepen die iets bijzonders bieden. Denk aan het tonijnsaladebroodje met ingelegde zuur of het vegetarische Caponatabroodje met een zoetzure Siciliaanse ratatouille.
1068 EZ Amsterdam
Slagerij Kaddour
Bij Kaddour hebben ze een breed scala aan ambachtelijk vers vlees en vleeswaren. Het assortiment biedt puur en eerlijk kwaliteitsvlees, zowel lokaal als wereldwijd, waaronder Hollands vlees, exclusief Halal Wagyu, verfijnd John Dee rundvlees uit Australië en smaakvol Maimoa lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Al ruim 35 jaar staat Slagerij Kaddour bekend om uitmuntende kwaliteit, met recepten die generaties lang worden doorgegeven. Ontdek de gezonde, diervriendelijke aanpak en geniet van handgeknoopte rollades, gourmet- en barbecuepakketten, ambachtelijke vleeswaren en het welbekende broodje kip grilworst.
1093 BT Amsterdam
Best döner
Hasan Karaca staat sinds 1990 met zijn kraam op de Dappermarkt in Amsterdam-Oost. Eerst verkocht hij allerlei verschillen producten totdat hij in 2003 besloot te beginnen met een kebabkraam. Dat was een goede beslissing want zijn heerlijke broodjes en wraps sloegen aan bij de bezoekers van de markt. Inmiddels heeft Hasan een grote groep vaste klanten die wekelijks een hapje bij hem komen halenHet geheim voor zijn ultieme kebab schuilt in de hoge kwaliteit van de ingrediënten. Hasan kookt alleen maar met 100% lamsvlees en voegt hier zijn ook een speciaal kruidenmengsel aan toe.
1094 HA Amsterdam
Gallizia Deli
Een ware Italiaanse delicatessenwinkel in de leuke Javastraat. Naast de winkel is er ook de bar waar je heerlijk kan eten. In de Deli kan je terecht voor overheerlijke Italiaanse kaasjes, vlees en natuurlijk ook wijn. Ze maken er ook vers belegde broodjes met uitsluitend verse, mooie producten uit Italië.
Amsterdam
Thull's deli
Thulls deli is een echte goede traiteur. Ze maken heerlijke dagvers-maaltijden met mediterrane invloeden om mee te nemen. Je kan er naast maaltijden ook heerlijke royaal belegde broodjes afhalen die vers gemaakt worden door de vriendelijke verkopers. Alles is vers en huisgemaakt. De deli heeft een uitgebreide en met zorg uitgekozen selectie Europese wijn en cider, zuurdesembrood van Restaurant As, chocolade, charcuterie, kazen, olijfolie, azijnen, blikvis en meer. Thulls is echter echt bekend geworden doordat ze zelf pickles en gefermenteerde groente zoals zuurkool en kimchi maken. Daarnaast zijn ze brouwer van waterkefir en kombucha!
1097 CB Amsterdam
Slagerij de Wit
Slagerij de Wit is al meer dan 35 jaar een begrip in Watergraafsmeer. Als een van de weinige zelf slachtende slagers in Amsterdam, staat Slagerij de Wit bekend om kwaliteit, het maken van worsten én zijn culinaire expertise. Het vlees wordt hier direct van de boer gekocht, onder andere van lokale koeien en Zuiderzee varkens. Om de kwaliteit van de producten voorop te stellen wordt een ouderwetse maar duurzame manier van werken aangehouden. Daarbij is Slagerij de Wit bekroond om zijn ossenworst, dat is een heel lekker broodje maar ook hun eigen gemaakte broodje bal is een aanrader.
1087 LA Amsterdam
Slagerij Kaddour
Bij Kaddour hebben ze een breed scala aan ambachtelijk vers vlees en vleeswaren. Het assortiment biedt puur en eerlijk kwaliteitsvlees, zowel lokaal als wereldwijd, waaronder Hollands vlees, exclusief Halal Wagyu, verfijnd John Dee rundvlees uit Australië en smaakvol Maimoa lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Al ruim 35 jaar staat Slagerij Kaddour bekend om uitmuntende kwaliteit, met recepten die generaties lang worden doorgegeven. Ontdek de gezonde, diervriendelijke aanpak en geniet van handgeknoopte rollades, gourmet- en barbecuepakketten, ambachtelijke vleeswaren en het welbekende broodje kip grilworst.
1031 AE Amsterdam
Slagerij Kaddour
Bij Kaddour hebben ze een breed scala aan ambachtelijk vers vlees en vleeswaren. Het assortiment biedt puur en eerlijk kwaliteitsvlees, zowel lokaal als wereldwijd, waaronder Hollands vlees, exclusief Halal Wagyu, verfijnd John Dee rundvlees uit Australië en smaakvol Maimoa lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Al ruim 35 jaar staat Slagerij Kaddour bekend om uitmuntende kwaliteit, met recepten die generaties lang worden doorgegeven. Ontdek de gezonde, diervriendelijke aanpak en geniet van handgeknoopte rollades, gourmet- en barbecuepakketten, ambachtelijke vleeswaren en het welbekende broodje kip grilworst.
1033 RD Amsterdam
Kometen Brood & Café
In 2020 ontkiemt Kometen Brood als Lard's corona-hobby tijdens de lockdown. Zijn passie voor brood leidt tot de aanschaf van een broodoven, waar hij al snel zijn buren mee verrast. Buurtbewoners ontdekken zijn passie en ruilen brood voor zelfgekweekte eieren en huisgemaakte jam. De thuisbakkerij evolueert tot een succes met overvolle keukens. Eind 2020 de deuren van zijn eigen winkel, zo begint het echte bakkersavontuur. De fantastische zuurdesembroden werden uitgebreid met zaken als kaas, chocoladecroissants, verschillende soorten cake, stokbroden, belegde broodjes en koffie.