Otte van Apeldoorn
Makelaar / taxateur

Otte weet soms eerder dan de klant welk huis hij of zij wil kopen

“Past het bij iedere klant een dijkhuis te kopen dat wellicht twee keer per jaar overstroomt?”, vraagt Otte, die down-to-earth en kritisch is. Een klant met een zeer nette inborst wijst hij dan met een realistische blik op obstakels en biedt liever iets anders aan: “Het is een soort coachingstraject samen uit te zoeken wat het juiste huis is voor de juiste persoon.”

Otte studeerde HBO Economie aan de Hogeschool van Amsterdam, en zocht daarna een afwisselende baan; met mensen werken en lekker buiten zijn. “In de huizenwereld voel je het ritme van de stad.” Hij koos bewust voor Broersma: “Een kantoor met een goed moreel kompas. We hebben geen vastgoed-handeltjes, wij zijn adviseurs.”

Werken met oudere klanten vindt Otte een uitdaging. Zoals het bejaarde stel waarvan de vrouw wel, maar de man niet weg wilde uit hun huis in het centrum. “Toen een schitterend appartement in Zuid voorbijkwam waarover de man toch enthousiast leek, moest ik goed voorbereid zijn. Uitleggen hoe schaars zo’n huis is op de markt, en dat we deze kans moesten grijpen”, zegt Otte, die met zijn deskundigheid de man zijn vertrouwen won, waarna de koop werd gesloten.

Otte’s eigen karakteristieke woning op het Amstelveld heeft een mooie lichtval, een kacheltje dat altijd brandt en een stoep waar zomers vaak thee wordt gedronken: “Altijd memorabel als de buren dan langskomen, bij ons aanschuiven voor een drankje, en we daarna met z’n allen van het diner genieten.”

Voor een bijzondere plek in de stad, wijst hij op ‘Love or Generosity’, een vijf meter hoge sculptuur van de Amerikaanse kunstenaar Nicole Eisenman, dat voor de Nieuwe Rechtbank staat. “Het is een Grote Vriendelijke Reus met een uil, pijl en eikel in zijn hand, die staan voor wijsheid, volharding en bescherming, waarmee de Rechtbank de oude visie van orde en strengheid ombuigt”, legt Otte uit: “Ik doorbreek zelf ook graag de vaste denkpatronen van mensen en inspireer mijn cliënten verder te kijken, wat bij het kopen van een huis belangrijk is.”

’Love or Generosity’, het beeld voor de Rechtbank, Parnassusweg 280, 1076 AV Amsterdam

Neem contact op met Otte
T. +31 6 50 23 83 55
E. otte@broersma.nl

Team Broersma
Caroline Bijlsma
Backofficemedewerker
Leonne ter Woord
Senior Marketeer
Lievana Lodewijckx
Frontofficemedewerker
Muriël Rikken - 't Hart
HR manager
Nina Meijer
Nina Meijer
Backofficemedewerker
Otte van Apeldoorn
Makelaar / taxateur
Ronald van de Bijl
Makelaar / taxateur (partner)
Daniël de Bont
Makelaar / taxateur (partner)
Nadia Flore
Frontofficemedewerker
Alexander Gimbrère
Makelaarsassistent
Judith de Jong
Makelaar / taxateur (partner)
Kees Kemp
Kees Kemp
Makelaar | Partner
Bodile Kes
Backofficemedewerker
Jeroen Kuyper
Kantoordirecteur
Hadewych van Middelaar
Marketingmedewerker
Jelle Mundt
Jelle Mundt
Makelaar / taxateur (partner)
Wendy Potman
Personal assistant
Heleen Scholten
Kandidaat-makelaar Verhuur
Florence Lathouwers
Verhuuradviseur
Tessa Soede
Kandidaat-makelaar Verhuur / Certified Expat Broker
Glenn van der Zanden
Glenn van der Zanden
Kandidaat-makelaar
Recent bekeken
Overzicht alle woningen
1

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?