Kenmerken
Rapenburgerstraat 171D, Amsterdam
Prijs
 • € 1.320.000,- Kosten koper
Aanvaarding
 • In overleg
Vertrekken
 • 4 kamers
 • 3 slaapkamers
Onderhoud
 • Intern: Goed tot uitstekend
 • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 147 m2
Inhoud: 478 m3
Voorzieningen
 • Frans balkon
 • Mechanische ventilatie
 • Rookkanaal
 • Tv kabel
Garages
 • Parkeerplaats
Liggingen
 • Aan rustige weg
 • In centrum
Parkeer faciliteiten
 • Betaald parkeren
 • Openbaar parkeren
 • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
 • Cv ketel
Warm water soorten
 • Cv ketel
Bestemming
 • Woonruimte
Grondsituatie
 • Volle eigendom
Buitenruimte
 • Geen tuin
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie P
Nummer 3307
Soort
 • Appartement
 • Bovenwoning
Plattegrond
Rapenburgerstraat 171D, Amsterdam
Documenten
Rapenburgerstraat 171D, Amsterdam
Locatie
Rapenburgerstraat 171D, Amsterdam
Interieur
01
Adres
Valkenburgerstraat 201A,
1011 MJ Amsterdam

Baden baden

Baden Baden Interior is een badkamer- en interieurwinkel die in 2000 werd opgericht. De winkel bestaat uit een regelmatig wisselende eclectische mix van meubelen, design, kunst, objecten en accessoires. Als liefhebber van goed design kan je je hart ophalen bij Baden Baden Interior en kom zeker langs voor luxe, tijdloze en comfortabele badkamers, kranen en Italiaanse merken die naadloos aansluiten bij uw persoonlijke wensen.

02
Adres
Valkenburgerstraat 167-A,
1011 MJ Amsterdam

Arclinea

Bij Arclinea Amsterdam helpen ze je graag bij het creëren van je Italiaanse droomkeuken. De keukens behoren door hun professionaliteit, klasse en tijdloosheid tot de absolute top van het keukendesign. Stuk voor stuk combineert Arclinea in hun keukens professioneel koken met prachtig design en innovatieve apparatuur.Bekijk het zelf in hun showroom aan de Valkenburgerstraat in Amsterdam.

Kunst & cultuur
03
Adres
Plantage Middenlaan 2a,
1018 DD Amsterdam

Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Ook de Oranjerie, het bijbehorende grand café, is een eeuwenoud monument waar je – zelfs midden in de winter – heerlijk tot rust komt. Ze hebben een uitgebreide lunchkaart, en je eet terwijl je middenin de prachtige tropische tuinen zit. In de zomer is het terras natuurlijk ook open. Het is een van de best bewaarde geheimpjes van Amsterdam, zeker de moeite waard om heen te gaan en de rust van het groen zelf te ervaren.

04
Adres
Oudeschans 67,
1011 KW Amsterdam

Van Zoetendaal Photography

Van Zoetendaal Photography is voornamelijk actief in de internationale hedendaagse fotografie, met het samenstellen van tentoonstellingen in musea, als galerie, en ook met het uitgeven van verschillende fotoboeken. In 2014 veranderde Van Zoetendaal zijn galerieruimte grotendeels om in een studio om zijn eigen kunstprojecten, kunstboeken en installaties te ontwikkelen. Hoewel de galerie doorgaans alleen op afspraak geopend is, speelt zij een belangrijke rol in de jaarlijkse Unseen Photo Fair.

05
Adres
Amstel 51,
1018 EJ Amsterdam

H'ART Museum

'Het voormalige Hermitage museum gaat nauw samenwerken met British Museum, Centre Pompidou en Smithsonian American Art Museum. H’ART Museum opent vensters op de wereld en toont de verbindende kracht van kunst.' Door de verbintenis met deze internationale topmusea komen wereldberoemde kunstcollecties naar Amsterdam. Centre Pompidou heeft een van de belangrijkste collecties moderne en hedendaagse kunst in Europa. Het British Museum kent als een van de oudste musea ter wereld een collectie die continenten en oceanen omspant. Smithsonian American Art Museum (SAAM) heeft naam en faam als een van de bekendste musea van het Smithsonian Institution.

 

06
Adres
Amstel 51,
1018 EJ Amsterdam

Amsterdam Museum

In het voormalige Burgerweeshuis van Amsterdam bevindt zich sinds 1975 het Amsterdam Museum. In 1926 opende het museum in de Waag en sindsdien fungeert het museum als ware schatkamer van de stad. De historische collectie vertelt aan de hand van duizenden kunstwerken en voorwerpen het indrukwekkende verhaal van de stad, reikend van de vroege Middeleeuwen tot het heden. Naast de vaste collectie die het historische verhaal van Amsterdam laat zien, vertellen de wisselende tentoonstellingen de verhalen van het hedendaagse Amsterdam.

07
Adres
Amstel 3,
1011 PN Amsterdam

Nationale Opera en Ballet

In het theater van het Nationale Opera en Ballet vinden elke week meerdere theater- en dansvoorstellingen plaats van het hoogste niveau. Het theater is gevestigd tussen de Amstel en het Waterlooplein in een voormalige Joodse Woonwijk. In de volksmond wordt ook vaak het Stopera genoemd, maar de organisatie zelf gebruikt deze naam liever niet omdat de naam is bedacht door actiegroepen die in de jaren 80 protesteerden tegen de bouw van het theater. De door hen bedachte leuze "Stop de Opera' werd later afgekort tot 'Stopera.' Naast opera- en balletvoorstellingen organiseert het theater van het Nationale Opera en Ballet ook regelmatig lezingen, lunchconcerten en foyer-avond die u gratis of voor een kleine toegangsprijs kunt bezoeken.

08
Adres
Herengracht 605,
1017 CE Amsterdam

Huis Willet-Holthuysen

Het indrukwekkende Willet-Holthuysenhuis bevindt zich in het hart van Amsterdam. Dit dubbele herenhuis aan de Herengracht herbergt talloze stijlkamers. De naam van het huis is afgeleid van het echtpaar dat hier aan het einde van de 19e eeuw woonde: Abraham Willet en Louisa Holthuysen. Zij verzamelden een schat aan kunst en objecten en lieten het interieur naar hun persoonlijke smaak vormgeven. Zelfs destijds werd dit prachtige huis beschouwd als een eerbetoon aan een romantisch verleden. Het interieur diende als het middel waarmee het echtpaar hun smaak en welvaart met anderen deelde. De schitterende salons zijn in de stijl van Lodewijk XVI ingericht en de tuin is symmetrisch aangelegd als een formele Franse tuin. In deze romantische stijlkamers organiseert het Amsterdam Museum tentoonstellingen met werk van hedendaagse kunstenaars en verzamelaars.

Boodschappen
09
Adres
Waterlooplein 2,
1011 NZ Amsterdam

Waterloopleinmarkt

Achter de Stopera vind je volgens velen de beste vlooienmarkt van Amsterdam. Onder andere hebben ze hier prachtige platen, foto’s maar ook stapels prachtige vintage kleren. Menig hippe Amsterdammer scoort hier zijn Levi’s 501. Maar ook mooie accessoires, sieraden en onderdelen voor je fiets kan je hier kopen. Elke werk- en zaterdag geopend.

10
Adres
Plantage Kerklaan 41,
1018 CV Amsterdam

Borrl Kitchen Deli

Het team van Borrl Kitchen heeft nu ook Borrl Kitchen Deli waar je restaurantkwaliteit borrelhappen, brood en andere delicatessen kunt halen. Ook leuk: ze hebben ook een goede Borrl Box, allerlei verschillende hapjes voor thuis. Maar los kan je al deze delicatessen ook gewoon kopen. De homemade hummus is fantastisch maar het kaas- en wijn assortiment is ook geweldig. Afhalen of aan de deur gebracht, Borrl moet je een keer proeven!

Eten & drinken
11
Adres
Waterlooplein 6,
1011 MS Amsterdam

De Hapjeshoek

De Hapjeshoek is een bruisend Surinaams eethuis. Het is gevestigd in het historische metrostation Waterlooplein en verwelkomt gasten al sinds 1995. Het is opgericht door drie broers en het is uitgegroeid tot een levendige locatie vol heerlijk eten en vriendelijk personeel. Geniet van een gevarieerd menu met verse Surinaamse broodjes, hapjes en maaltijden voor lunch en diner. Allemaal samengesteld om kwaliteit te bieden tegen betaalbare prijzen.

12
Adres
Rapenburgerplein 83,
1011 VJ Amsterdam

Café de Druif

Café de Druif is een van de oudste proeflokalen in Amsterdam. Tijdens de Gouden Eeuw kregen hier matrozen druiven als cadeau en zo is het aan zijn naam gekomen. Tegenwoordig is het een ontmoetingsplek voor veel stamgasten. Op het grote terras aan het water kan je er heerlijk zitten met een zeer uitgebreide bierkaart. Het decor bestaat uit kleine vaten opgesteld waaruit vroeger de jenever getapt werd en in plaats van muziek luister je naar het geluid van kletsende stamgasten.

13
Adres
Plantage Middenlaan 22A,
1018 DE Amsterdam

Café Eik en Linde

Café Eik en Linde is een echte Amsterdamse bruine kroeg met een lange geschiedenis. Tegenwoordig komt hier een gemêleerd publiek samen dat reikt van stamgasten en biljarters tot studenten en toeristen. Het zorgt voor een aangename sfeer waardoor het café een begrip is geworden, ook buiten Amsterdam. Het café is onder meer bekend om de radio-uitzendingen die in de bovenzaal werden opgenomen, met als beroemdste uitzending ‘Een dik uur met Ischa’ van Ischa Meijer. Het is kortom een plek waar politiek, literatuur en kunst samenkomen met een biertje.

14
Adres
Peperstraat 23,
1011 TJ Amsterdam

Restaurant R21

Chef Orlando David (werkte voorheen o.a.voor Oud Sluis van Sergio Herman ***) opende in de Peperstraat tegenover Gebr Hartering een fine dining restaurant. Je eet er een 6 of 7 gangen menu voor respectievelijk 75 en 90 euro, maar er is ook een a la carte menu beschikbaar. De reislust van de chef is zichtbaar en te proeven in zijn stijl van koken. Invloeden en producten van de hele wereld sieren de gerechten.

15
Adres
Peperstraat 10,
1011 TL Amsterdam

Gebroeders Hartering

De naam zegt het al: Gebroeders Hartering zijn precies wat er staat, twee broers die koken en ’s avonds eet je wat de pot schaft. Gelegen op de Peperstraat en half aan de Oudeschans zit je hier in een prachtig rustig stukje Amsterdamse binnenstad. Het restaurant heeft mooi uitzicht en de keuken zit beneden aan de waterkant. Vanaf de straat kan je daar naar binnen kijken. Je kan een menu kiezen of andere opties maar bij beiden proef je dat het met liefde en hoge kwaliteit bereid is.

16
Adres
Rapenburg 18,
1011 TX Amsterdam

Hiding in Plain Sight

Voor Hiding in Plain Sight moet je even op je fiets vanuit het centrum. Naast de IJtunnel ligt deze knusse cocktailbar waar je unieke cocktails kunt zippen vanaf je barkruk of vanaf luie stoelen op de bovenverdieping. De unieke cocktail combinaties die bijna culinair te noemen zijn kun je een heerlijke avond loungen. Ben je slechts bekend met een gin & tonic? Dat geeft niets, het vriendelijke barpersoneel voorziet je graag van zoveel keuzes dat het je doet duizelen (als het niet de alcohol is).

17
Adres
Rapenburgerplein 1,
1011 VA Amsterdam

Café Scharrebier

Café Scharrebier is een erkend proeflokaal van Brandbieren en lid van de Amsterdamse Brandslang. Maak kennis met het unieke karakter van elk van de Brand bieren in ons Brand Proeflokaal. Alle kasteleins zijn bij Brand op de brouwerij geweest, waar ze persoonlijk zijn meegenomen in de kunst van het brouwen. Scharrebier is een perfect Amsterdamse bruincafé waar je altijd terecht kan voor een goede portie gezelligheid. Uitkijkend op de Nieuwe Herengracht kan je hier heerlijk mensen kijken.

18
Adres
Entrepotdok 8,
1018 AD Amsterdam

Restaurant Entrepot

Dit restaurant zit, (verrassend genoeg) gevestigd op het Entrepotdok. Een van de mooiste stukjes Amsterdam, prachtige grachten maar haast onaangeraakt door toeristen. Het restaurant zit in een van de oude pakhuizen en de veel van het eten op de kaart is bereid op open vuur. De wijnkaart is ook uitstekend en het restaurant is ruim en heel gezellig. Goede service en heerlijk eten en drinken.

19
Adres
Kadijksplein 4,
1018 AB Amsterdam

Sotto Pizza

Sotto Pizza is één van de top 10 Italiaanse restaurants in Amsterdam. Het restaurant opende haar deuren in 2021, maar is sindsdien een begrip onder de pizza-liefhebbers. De diverse keuze is een weergave van de kundigheid van de koks, maar hun klassieke Margherita is onverslaanbaar. Het interieur heeft iets weg van een moderne Spaanse tapasbar, met een fijne sfeer. Je kan bij Sotto uitgebreid tafelen of snel een pizza eten aan de bar. Het personeel is behulpzaam en vriendelijk.

20
Adres
Korte Koningsstraat 13 H,
1011 EX Amsterdam

Black Gold Amsterdam

Black Gold Amsterdam ligt midden in de stad en is een onafhankelijke vinyl- en speciaalkoffiewinkel. Er hangt een relaxed sfeertje waar je kunt neuzen tussen de lp-planten, maar waar ook goede koffie wordt geserveerd. De koffiebonen zijn afkomstig van White Label Coffee.

21
Adres
Plantage Middenlaan 30A,
1018 DG Amsterdam

Box Sociaal

Box Sociaal is in de eerste plaats een ontbijt- en brunchrestaurant, maar biedt ook diner- en drankopties aan. Het menu is geïnspireerd op Australië. De gerechten worden bereid met duurzame en lokale producten. Voor vegetariërs en veganisten is er goed nieuws: alle vleesburgers kunnen worden vervangen door de 'Beyond Meat Burger'. Geniet van een kwalitatieve brunch, lokaal gebrande koffie, zorgvuldig geselecteerde natuurwijnen, op maat gemaakte cocktails en heerlijke speciaalbieren.

22
Adres
Plantage Kerklaan 36,
1018 CZ Amsterdam

De Plantage

Bij De Plantage kom je voor de klassieke, statige Amsterdamse grandeur. Bij de bijzondere plek naast/in Artis kan je terecht voor alles en meer: een prima kop koffie met een ontbijtje, een snelle of langzame lunch of een uitgebreid diner. De plek voelt groot aan bij binnenkomst, maar de inrichting is intiem. Laat je verrassen door de Plats de Plantage van de chefs, of kies uit de vele à la carte opties. Laat zeker de Hemelse Modder als dessert niet aan je voorbij gaan.

23
Adres
Kadijksplein 9,
1018 AC Amsterdam

A Tavola

Italiaanse keuken met gerechten gebaseerd op klassieke familierecepten. De wortels van A Tavola liggen in Palomonte, een klein dorpje in de provincie Salerno, een vruchtbaar gebied doordat het op vulkanische grond ligt. Ze koken hier op gevoel, volgens de koks hier is dat de basis voor puur, traditioneel Italiaans eten. Ambacht en kwaliteit staan voorop en dat proef je. Verse producten, met aandacht bereid.

24
Adres
Amstel 212,
1017 AH Amsterdam

Restaurant 212 (**)

Na een brand in Maart 2022 hebben Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot hun restaurant in November 22 heropend. Prachtig gelegen aan de Amstel biedt het restaurant plaats aan 16 personen. Het tasting menu en de a l carte gerechten zijn van een hoog niveau.

25
Adres
Kloveniersburgwal 59HS,
1011 JZ Amsterdam

Café de Engelbewaarder

Een begrip in Amsterdam is Amsterdamsch Literair Café de Engelbewaarder. Het pand is een rijksmonument en is vernoemd naar de roman Herinneringen van een Engelbewaarder van W.F. Hermans. Al sinds 1947 zit Café de Engelbewaarder midden in de altijd gezellige Nieuwmarktbuurt. Café de Engelbewaarder was het eerste literaire café in Amsterdam en is onder andere bekend van zijn ‘jazz op zondag’ , de gezellige drukke vrijdagavonden en de vele bieren van de tap. Van studenten tot buurtbewoners, tot eigenlijk heel Amsterdam, iedereen is te vinden in dit café. s' Zomers zit je er heerlijk op hun terras aan de Kloveniersburgwal. Je kan er ook terecht voor een goede daghap.

Een zeer smaakvol en uitstekend onderhouden bovenwoning van circa 147 m², gelegen op eigen grond. Op de tweede verdieping ervaart men een loftsfeer met hoge plafonds en een lichte, ruime woonkamer, ideaal voor etentjes en feestjes. De maatwerkkeuken, ontworpen door DAB Studio, heeft een marmeren werkblad en luxe inbouwapparatuur, inclusief een kookeiland voor gezellige bijeenkomsten. De hoofdslaapkamer op dezelfde verdieping heeft een grote kastenwand en een ensuite badkamer met een vrijstaand ligbad en dubbele douche. Op de eerste verdieping zijn twee extra slaapkamers, één momenteel in gebruik als werkkamer en de andere als logeerkamer, met een badkamer.

Rondleiding
Entree

De entree van het gebouw ademt historie en is door de bewoners van het pand zorgvuldig gerestaureerd. Over de fraaie granieten vloeren, met zicht op glas-in-lood, loopt men via het royale trappenhuis naar de woning op de eerste en tweede verdieping.

Wonen en koken
Wonen en koken gebeurd op de tweede verdieping van het appartement, waar men de loftsfeer optimaal ervaart dankzij de prachtige plafondhoogte van 3,41 meter en het open karakter. De woonkamer is een fijne plek waar het licht door de historische ramen prachtig binnenvalt. De royale oppervlakte biedt meer dan voldoende ruimte voor een comfortabele zithoek en een eettafel. Deze ruimte is perfect voor gezellige etentjes of feestjes.
De maatwerkkeuken is het pronkstuk van deze ruimte, gemaakt van hoogwaardige materialen en voorzien van een kookeiland. Het eiland nodigt uit om aan te ontbijten of tijdens het koken gezellig aan te schuiven met een borrel. De verfijnde keuken, ontworpen door DAB Studio, heeft een marmeren werkblad en is uiteraard uitgerust met luxe inbouwapparatuur zoals een inductiekookplaat met downdraft ventilatie, koel/vriescombinatie, oven, vaatwasser, wijnklimaatkast en Quooker. Een droom voor kook- en designliefhebbers.

Slapen en baden
Slapen gebeurt zowel op de eerste als de tweede verdieping, waarbij de hoofdslaapkamer zich op de tweede verdieping bevindt. Deze royale kamer beschikt over een kastenwand van meer dan vijf meter en een eigen badkamer. De smaakvolle badkamer is uitgevoerd in warme tinten en beschikt over een prachtig vrijstaand ligbad, een dubbele douche, een op maat gemaakt dubbel wastafelmeubel en een toilet. De uitstraling van deze kamer is rustgevend, terwijl de ensuite badkamer extra luxe toevoegt en perfect past bij de totale beleving van The Loft.
Op de eerste verdieping bevinden zich de andere twee slaapkamers. De eerste kamer wordt momenteel gebruikt als werkkamer en de tweede kamer als logeerkamer. Deze kamer heeft ingebouwde kasten en een eigen badkamer. Deze badkamer is in dezelfde stijl uitgevoerd als de andere badkamer en is voorzien van een inloopdouche en een wastafelmeubel.

Buurtgids 
De bruisende buurt van de Rapenburgerstraat, gelegen in het hart van Amsterdam. Deze levendige buurt biedt een unieke mix van geschiedenis, cultuur en moderniteit, waardoor het een geweldige plek is om te wonen. 
Gelegen in het hart van Amsterdam, biedt de woning een uitstekende locatie. Vanuit deze buurt kunt u gemakkelijk de vele bezienswaardigheden van de stad verkennen. Op slechts een steenworp afstand vindt u de plantagebuurt met de iconische Hortis en Artis, en uiteraard het bruisende centrum van Amsterdam. Het centrum met zijn iconische grachten, historische gebouwen en levendige sfeer. Dwaal door de charmante straatjes, ontdek verborgen juweeltjes en geniet van de vele boetieks, restaurants en cafés die deze buurt te bieden heeft.
De buurt biedt een gevarieerd aanbod aan onder andere restaurants. Proef heerlijke lokale gerechten in gezellige restaurants of geniet van een drankje in een van de trendy bars. 
Voor de natuurliefhebbers is er ook genoeg te ontdekken. Maak een ontspannen wandeling of fietstocht langs de nabijgelegen grachten of bezoek het Werheimerpark of de Hortis. Hier kunt u ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van groene oases van rust en sereniteit.

Bijzonderheden
•    Gebruiksoppervlakte wonen circa 147 m²
•    Frans balkon aan de slaapkamer
•    Gelegen op eigen grond
•    Interieurarchitecten duo DAB studio
•    Plafondhoogte in living van 3,41 m
•    Servicekosten VvE € 317 per maand
•    Onderhoudsplan beschikbaar 
•    Gemeenschappelijke fietsenberging
•    Rijksmonument
•    Rijksbeschermd stadsgezicht
•    Met de parkeervergunning kan men in de garage Markenhoven parkeren, ook zijn hier plekken te huur/te koop 

Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met betrekking tot mogelijke subsidies.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

The Loft
Als makelaar in Amsterdam kom je in zoveel verschillende woningen, van klein tot groot, modern of monumentaal. Dit appartement – The Loft – is een zeer smaakvolle en verfijnde woning in een voormalig meisjesweeshuis. Hier komen historie, sfeer en design samen.
De huidige bewoners hebben samen met DAB Studio een stijlvol stadsappartement gecreëerd. Er is zorgvuldig gekeken naar het karakter, de lichtinval, luxe en functionaliteit.
The Loft is gelegen in een rustige straat op de grens van de oude binnenstad en de Plantagebuurt. Dit biedt een rijk aanbod aan winkels en fijne restaurants, en is tevens perfect gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer en uitvalswegen met de auto.
Een uniek en sophisticated appartement op een geweldige locatie in het centrum van de stad.

Judith de Jong | Makelaar Broersma Wonen

Designvisie
Het gebouw uit de 18e eeuw aan de Rapenburgerstraat 169-171 is een voormalig meisjesweeshuis en werd in 1970 tot rijksmonument benoemd. Sinds de restauratie worden de monumentale panden uit de 18e eeuw gebruikt als appartementen. Op de gevel zijn gevelstenen te vinden die rond 2002 zijn gerestaureerd in opdracht van de huidige bewoners en de Vereniging Vrienden van Amsterdamse Gevelstenen.
Het appartement is in 2021/2022 gerenoveerd in samenwerking met DAB Studio. Hun gevoel voor detail, materialen en het belang van vakmanschap spelen een cruciale rol in hun werk. Samen met hun team van interieurontwerpers en architecten brengen ze een netwerk van medewerkers samen – ambachtslieden, kunstenaars en specialisten – die hooggekwalificeerd zijn. Het samenwerken met gelijkgestemde en gepassioneerde klanten resoneert met hun visie op het creëren van duurzame waarde.

Entree
De entree van het gebouw ademt historie en is door de bewoners van het pand zorgvuldig gerestaureerd. Over de fraaie granieten vloeren, met zicht op glas-in-lood, loopt men via het royale trappenhuis naar de woning op de eerste en tweede verdieping.

Wonen en koken
Wonen en koken gebeurd op de tweede verdieping van het appartement, waar men de loftsfeer optimaal ervaart dankzij de prachtige plafondhoogte van 3,41 meter en het open karakter. De woonkamer is een fijne plek waar het licht door de historische ramen prachtig binnenvalt. De royale oppervlakte biedt meer dan voldoende ruimte voor een comfortabele zithoek en een eettafel. Deze ruimte is perfect voor gezellige etentjes of feestjes.
De maatwerkkeuken is het pronkstuk van deze ruimte, gemaakt van hoogwaardige materialen en voorzien van een kookeiland. Het eiland nodigt uit om aan te ontbijten of tijdens het koken gezellig aan te schuiven met een borrel. De verfijnde keuken, ontworpen door DAB Studio, heeft een marmeren werkblad en is uiteraard uitgerust met luxe inbouwapparatuur zoals een inductiekookplaat met downdraft ventilatie, koel/vriescombinatie, oven, vaatwasser, wijnklimaatkast en Quooker. Een droom voor kook- en designliefhebbers.

Slapen en baden
Slapen gebeurt zowel op de eerste als de tweede verdieping, waarbij de hoofdslaapkamer zich op de tweede verdieping bevindt. Deze royale kamer beschikt over een kastenwand van meer dan vijf meter en een eigen badkamer. De smaakvolle badkamer is uitgevoerd in warme tinten en beschikt over een prachtig vrijstaand ligbad, een dubbele douche, een op maat gemaakt dubbel wastafelmeubel en een toilet. De uitstraling van deze kamer is rustgevend, terwijl de ensuite badkamer extra luxe toevoegt en perfect past bij de totale beleving van The Loft.
Op de eerste verdieping bevinden zich de andere twee slaapkamers. De eerste kamer wordt momenteel gebruikt als werkkamer en de tweede kamer als logeerkamer. Deze kamer heeft ingebouwde kasten en een eigen badkamer. Deze badkamer is in dezelfde stijl uitgevoerd als de andere badkamer en is voorzien van een inloopdouche en een wastafelmeubel.

Buurtgids
De bruisende buurt van de Rapenburgerstraat, gelegen in het hart van Amsterdam. Deze levendige buurt biedt een unieke mix van geschiedenis, cultuur en moderniteit, waardoor het een geweldige plek is om te wonen.
Gelegen in het hart van Amsterdam, biedt de woning een uitstekende locatie. Vanuit deze buurt kunt u gemakkelijk de vele bezienswaardigheden van de stad verkennen. Op slechts een steenworp afstand vindt u de plantagebuurt met de iconische Hortis en Artis, en uiteraard het bruisende centrum van Amsterdam. Het centrum met zijn iconische grachten, historische gebouwen en levendige sfeer. Dwaal door de charmante straatjes, ontdek verborgen juweeltjes en geniet van de vele boetieks, restaurants en cafés die deze buurt te bieden heeft.
De buurt biedt een gevarieerd aanbod aan onder andere restaurants. Proef heerlijke lokale gerechten in gezellige restaurants of geniet van een drankje in een van de trendy bars.
Voor de natuurliefhebbers is er ook genoeg te ontdekken. Maak een ontspannen wandeling of fietstocht langs de nabijgelegen grachten of bezoek het Werheimerpark of de Hortis. Hier kunt u ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van groene oases van rust en sereniteit.

Bereikbaarheid
Door de centrale ligging in het centrum van de stad, is het appartement bij uitstek goed bereikbaar met de fiets. Ook met het openbaar vervoer is er verbinding met alle hoeken van de stad, via het nabij gelegen metro station Waterlooplein. Bij dit station stoppen onder andere metro’s 51, 53 en 54, naar het Centraal Station, Isolatorweg (Via Amsterdam Zuid en RAI), Gaasperplas en Gein. Daarnaast stopt ook tram 14 bij deze halte, welke vanaf het Centraal Station door rijdt naar halte Flevopark, in Oost. Met de auto is het appartement bereikbaar via de IJ-tunnel vanuit Noord of via de Wibautstraat en afslag S112 naar de Ring A10.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied centrum 1). Met een parkeervergunning voor centrum 1 mag u parkeren in Centrum-1 en Centrum 3. Een parkeervergunning voor bewoners kost 315,60 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 15 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk. Naast de openbare weg is het ook mogelijk om met een parkeervergunning kosteloos te parkeren in garage Markenhoven en garage Muziektheater. (Bron: Gemeente Amsterdam, mei 2024).

‘de Vlinder.’ Een zeventiende eeuws koopmanshuis op de Keizersgracht. Achter de prachtige charmante gevel is naar ontwerp van Studio Groen + Schild uit Deventer een fijne, moderne woning ontstaan die baadt in licht en ruimte

Fijne terrassen in Amsterdam

Samengesteld; een collectie grachtenhuizen

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?