Nina Meijer
Backofficemedewerker

Nina Meijer

Elk huis heeft een eigen verhaal

“Het mysterie van hoe een woning er vanbinnen uitziet trek mij enorm aan. Elk huis heeft een eigen verhaal. Dat fascineert mij”, vertelt Nina, die alle details om dit verhaal zo goed mogelijk neer te zetten tot op de bodem uitzoekt. Ze houdt van de verschillende bouwstijlen die Amsterdam zo kenmerken, vooral van de klassieke stijl met oorspronkelijk ornamenten, grote ramen en hoge plafonds.

Wordt een woning bij ons aangemeld voor verkoop? Dan is de kans groot dat Nina de eerste fase begeleidt. Ze stelt het bouwdossier samen, vraagt alle Kadastrale gegevens op, controleert de bodemreportage en stemt alle gegevens af met de eigenaren. Dan geeft ze het dossier aan de makelaar en stuurt ze het team van fotografen aan.

Het is een uit de hand gelopen passie die begon in haar kinderjaren. “Mijn opa had een eigen bedrijf in betonvloeren en hij bouwde en verbouwde veel huizen in Nederland en daarbuiten. Hij bouwde ook een eigen bedrijfspand en deze verhuurt hij nog steeds. Deze verhalen hebben mij altijd geïnspireerd.”

Nina groeide op in Aalsmeer, dichtbij de bloemenveiling. Na een kortstondige periode in een rumoerige woning in De Pijp te hebben gewoond, kwam er appartement in Baarsjes op haar pad. “Ook hier zijn er veel bouwkundige stijlen te vinden. Geen straat is hetzelfde. Mijn woning is vrij modern. Hij netjes afgewerkt en mooi ingericht. Aalsmeer mis ik niet. In Amsterdam kun je het groen en de rust goed opzoeken.” Zo wandelt Nina op een zomerse dag graag over de grachten en strijkt ze neer bij Kikkie aan de Prinsengracht voor een Smash burger en een goed glas wijn.

Café, Terras en Restaurant Kikkie, Prinsenstraat 30, Amsterdam

Neem contact op met Nina
E. nina@broersma.nl

Recent bekeken
Overzicht alle woningen
1

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?