‘Rijkszicht’, een elegant dubbel bovenhuis in het museumkwartier

Neorenaissance stijl

Deze populairste bouwstijl in de tweede helft van de 19e eeuw is een stijlperiode waarbij de Hollandse Renaissance uit de 16e eeuw opnieuw werd geïnterpreteerd. Kenmerkend voor de Neorenaissance zijn de horizontale, natuurstenen lagen tussen het metselwerk en de trapgevels die bijna niet zijn te onderscheiden van die uit de tijd van de Renaissance. De gevel is rijk gedecoreerd met geglazuurde stenen en natuurstenen ornamenten. Het entree heeft een portaal met mooi tegelwerk. De grote raampartijen zijn voorzien van roeden en bevestigen de verticale lijnen in de gevel. Het metselwerk verspringt en is uitgevoerd met kantelen.

De huidige bewoners

Als gezin hebben we het geluk gehad om in prachtige steden en accommodaties in Wenen, Genève en München te wonen. Maar we hebben nog nooit in zo’n appartement gewoond!
Dit appartement is in veel opzichten uitzonderlijk: magnifiek uitzicht op het aangrenzende Museumkwartier of het nabijgelegen Vondelpark, een warm en licht gevoel in het appartement met perfecte zonligging, uitzonderlijke charme met hoge plafonds en bovendien volledig gerenoveerd in een monumentaal pand. Allemaal op een toplocatie die centraal maar rustig is en een goede toegang biedt tot het openbaar vervoer naar het centraal station en de luchthaven. Het appartement is ruim genoeg voor een gezin van vier personen, maar gezien de perfecte plattegrond is het ook zeer leefbaar als koppel, met twee gastenkamers voor bezoekers. Het is moeilijk om één favoriete plek in het appartement te kiezen, er zijn er zoveel – genieten van een drankje en diner met familie en vrienden op ons spectaculaire dakterras met prachtig uitzicht op het Rijksmuseum is een echt hoogtepunt. Het hebben van een lift in huis is een luxe voorziening en zeer zeldzaam in monumenten in Amsterdam. Kortom: dit appartement geeft ons het Amsterdamse gevoel op zijn best!

‘Een nieuwe luxe in afwerking en voorzieningen.’

Kees Kemp

De buitenruimten
De woonkamer heeft een klein maar fijn balkon aan de straatzijde. Vanaf hier is zicht op Museumplein en het Rijksmuseum. Daarnaast zijn er twee dakterrassen. De eerste grenst aan de ouderslaapkamer met openslaande deuren. De bewoners gebruiken deze met regelmaat, omdat hier de zon mooi ondergaat.
Het grootste dakterras op de vierde verdieping biedt een 360 º uitzicht over de stad. Perfect om tijdens de lange zomeravonden te vertoeven en de dag af te sluiten.

Interview. Ontmoet de ondernemer, Tanja Deurloo, geurexpert en parfumdesigner over geur in huis

Uitgelicht; 'De Zonnehoek', een architectonisch landhuis midden in de stad. Dit 378 m² tellende familiehuis met houten details en klassieke houthaard is oorspronkelijk gebouwd voor medici, met een praktijk aan huis. De spreekkamer, wachtkamer en vestibule zijn nog steeds onderdeel van de woning

Bergthee uit Sfakiá, tijmhoning uit Kissamos, vers gebakken pita's van bakkerij Koundouraki, Kalamata olijven uit Néa Roúmata, Le Mi-chèvre Soigno, Galettes Saint Jacques. Je vindt het in deze delicatessenwinkels

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?