Een ontwerp wat voelt als een op maat gemaakt pak.

Een ontwerp wat voelt als een op maat gemaakt pak. Wonen in een huis waarbij je voelt dat alles ontworpen is zoals jezelf leeft. Dat is wat wij bij Studio Piet Boon willen creëren. Olivier Brinckman, lead designer | architect van Studio Piet Boon verteld over het interieur ontwerp van een luxueus appartement in het Pontsteiger gebouw

“Het begint met een interview. Je moet als architect goed op de hoogte zijn van de wensen van de klant. Wat daarbij extra heeft geholpen is dat de klant zelf plaatjes had verzameld. Daarnaast moest de kunstcollectie ook een plaats krijgen. Wat extra leuk was dat we dit ontwerp konden doen voor een oud studiegenoot!”

Een ontwerp waarbij de ruimtes zo min mogelijk gesloten zijn leek ons logisch

“Van te voren hadden wij zelf ook al een beeld bij het gebouw de Pontsteiger. Het uitzicht is wijds en groots dus een ontwerp waarbij de ruimtes zo min mogelijk gesloten zijn leek ons logisch. Een belangrijk gegeven was dat alles wat we zouden toevoegen duidelijk in contrast zou staan met het bestaande. De bouwkundige situatie is o.a. het lichte stucco, de industriële stalen puien en de constructie. De toegevoegde elementen zijn de zwarte latten, de glazen puien, luxe materialen zoals marmer en de kleur. De vloeren en plafond hebben we zo rustig mogelijk gelaten. Er zijn geen plinten gebruikt om het minimalistische karakter te versterken. Al het schakelmateriaal is zoveel mogelijk weggewerkt. Overal zijn verborgen kasten gemaakt. Door dit contrast zijn de architectonische elementen beter zichtbaar.”

De warmte en luxe van een hotelsuite

“De constructie van het gebouw loopt tussen de gang en en de entree. Dit bleek ideaal om daar tussen de zogenoemde praktische ‘back of house’ functies in om te bergen waardoor we de ruimte er voor open konden laten. Deze ruimte wilden we natuurlijk wel op kunnen delen in ook praktische ruimtes waardoor we er voor hebben gekozen om de ruimte te splitsen in slapen en wonen. Het midden gedeelte is flexibel. Je kunt het als studeerkamer of lounge gebruiken, maar je kunt het ook om toveren tot een gasten slaapkamer.De ruimte is simpel af te sluiten door de extra schuif wandjes en het bed is opgeborgen in een kastenwand. De gordijnen zijn in de kastenwand verstopt. Door de glazen puien (ook te verduisteren met verborgen gordijnen) hebben we daar privacy gecreëerd, maar doordat het glas is blijft de lichtinval en transparantie gewaarborgd.”

“Ook in de badkamer hebben we een glazen wand geplaatst waardoor je in de douche ook daglicht hebt. Ook hier hebben we marmer gebruikt (als open geklapt boek waardoor de de lijnen gespiegeld zijn), luxe kranen van Cocoon en verborgen kastjes.
De keuken is van alle gemakken voorzien, maar neemt niet al teveel plaats in. Doordat we de praktische zaken in de bijkeuken hebben kunnen plaatsen voelt de keuken ruim aan.”

“Wij waren in deze periode bezig met het ontwerpen van een paar hotels en die ervaring en inspiratie hebben wij ook meegenomen in dit ontwerp.
Het appartement voelt daardoor ruim en transparant aan, maar heeft ook de warmte en luxe van een hotelsuite.”

Schrijf je in voor meer inspiratie via onze nieuwsbrief

Inschrijven
aanbod

Een ontwerp wat voelt als een op maat gemaakt pak.

bekijk deze woning

Er is altijd iets leuks te doen in Amsterdam, maar wat doen we in April 2023? Bekijk hier onze laatste culturele tips

Uitgelicht; Eyecatcher aan het IJ, intelligent ingedeelde woontoren, uitnodigend binnenplein én het product van dertien jaar bloed, zweet en tranen: Pontsteiger is het allemaal

Al eeuwen geleden kwamen Italianen naar Nederland. Ze maakten ijs, legden het Italiaanse graniet terrazzo, waren schoorsteenveger of werkten in de mijnen in Limburg. Deze Italiaanse arbeidsmigranten hebben na de tweede wereldoorlog meegeholpen aan de wederopbouw van Nederland en hebben tevens een grote invloed gehad op onze eetcultuur. Lees hier over de beste adressen in Amsterdam om Italiaanse boodschappen te doen en Italiaans te eten en te drinken. Update Augustus 2023

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?