Wonen aan de Amstel, het beste van twee werelden

Wonen in alle vrijheid

Omgeven door de natuur, en toch binnen handbereik van Amsterdam bevindt zich deze woonboerderij aan de prachtige oevers van de Amstel – het beste van twee werelden. Oorspronkelijk werd deze woning gebouwd als een traditionele boerderij voor een veehouder. Het omvat een stal die recentelijk is bijgebouwd, en een ouder winterhuis. Het winterhuis werd destijds dwars gebouwd met een dwars-/schildkap. De begane grond is verhoogd om plaats te bieden aan de kaaskelder, waardoor het winterhuis tevens een opkamer heeft met uitzicht over de Amstel. Het winterhuis draagt bij aan de statigheid van de boerderij. Opvallend is het aangebouwde zomerhuis, dat een representatieve entree mogelijk maakt. Het winterhuis kenmerkt zich door mooie grote ramen en fraai authentiek metselwerk. Vijf imposante lindenbomen dragen bij aan het schilderachtige plaatje. Bij de renovatie is de oorspronkelijke stal vrijwel volledig herbouwd, inclusief een nieuwe fundering en souterrain. Hoewel de verschijningsvorm intact is gebleven, onthult een grote pui of dakraam dat de stal niet langer zijn oorspronkelijke functie heeft. De achtergevel is modern, uitgevoerd in staal en volledig van glas, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. Wat aan de buitenkant verborgen is, zorgt voor een verrassend interieur voor bezoekers.

Tijdloze transformatie

Architect Marc Prosman heeft in nauwe samenwerking met de eigenaren een tijdloze transformatie gerealiseerd zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke uitstraling. In de verbouwing is bewust gekozen voor kwaliteit in detail, materiaalkeuzes en vakmanschap.De balans tussen het behouden van de oorspronkelijke bouwstijl en materialen en het geven van een moderne uitstraling aan het interieur is zorgvuldig gevonden. Duurzame en isolerende maatregelen zijn tevens geïntegreerd. Opvallend zijn de zichtbare gemetselde muren, oude vloeren, balken en deuren die harmonieus samengaan met nieuwe eikenhouten kolommen en liggers. Deze markeren de overgang naar de modernere en strakkere vertrekken in de stal en souterrain, waardoor een gevoel van ruimtelijkheid behouden blijft. Een van de vele charmante ruimtes is de opkamer, met een prachtig uitzicht over de Amstel waar het licht van het water binnen weerkaatst.

Deze woning is te koop

Ouderkerkerdijk 245, Amsterdam

Bekijk deze woning
The Edit
Schrijf je in

40 exiting openings in 2023. Amsterdam is culinair on the move! Lees hier meer over welke restaurants we het hebben. De restaurants (qua prijs voor ieder wat wils) worden per stadsdeel aangegeven.

Interview. Ontmoet de ondernemer, Tanja Deurloo, geurexpert en parfumdesigner over geur in huis

Ontmoet de ondernemer, in deze serie ontwerpers Xander Vervoort en Leon van Boxtel van x + l design. In hun online winkel presenteren ze handgemaakte producten die ze zelf hebben gemaakt. De meeste zijn enig in hun soort. Losse objecten en gelimiteerde series die samengaan met handgemaakte vondsten van hun reizen. Xander en Leo houden van de onregelmatigheid in de producten: de menselijke aanraking geeft het een extra dimensie.
Lees en bekijk hier meer

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?