Japan en Scandinavië

Ondanks hun ogenschijnlijke verschillen, delen Japan en Scandinavië veel overeenkomsten als het gaat om interieurdesign. Beide stijlen omarmen natuurlijke materialen, zachte kleuren en minimalisme, kenmerkend voor zowel Scandinavisch als Japans design. Deze complementaire elementen vormen samen de basis van de bloeiende Japandi-stijl.

Sfeer

Een Japandi-interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van lichte en neutrale tinten, gecombineerd met onbewerkt hout en subtiele donkere nuances. Populaire kleuren zijn onder meer taupe, beige, zand, grijs en oudroze, met af en toe grijze en zwarte accenten voor contrast. Accentkleuren zoals groen, blauw en aubergine voegen een vleugje kleur toe, terwijl zwarte details krachtige visuele elementen bieden.

Materialen

Bij het selecteren van materialen staat kwaliteit centraal in een Japandi-interieur. Hoogwaardige, natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en leer worden aanbevolen, terwijl textielkeuzes zoals katoen, linnen, jute en wol de rustige esthetiek ondersteunen. Effen kleuren en subtiele prints worden geprefereerd boven drukke patronen, wat de nadruk legt op sereniteit en eenvoud.

Aanbod

Johannes Verhulststraat 90huis, Amsterdam

Lees meer
The Edit

Het Japanse noodle gerecht 'Ramen" kent een ongekende opmars in Amsterdam. De twee hoofdbestanddelen, de noodles en de bouillon, worden inmiddels tot in de perfectie uitgevoerd. Wij selecteerden de 10 beste Ramen shops van Amsterdam. De volgorde is per stadsdeel ingedeeld

Er is altijd iets leuks te doen in Amsterdam, maar wat doen we in Maart 2024? Bekijk hier onze laatste culturele tips

Uitgelicht; 'De Zonnehoek', een architectonisch landhuis midden in de stad. Dit 378 m² tellende familiehuis met houten details en klassieke houthaard is oorspronkelijk gebouwd voor medici, met een praktijk aan huis. De spreekkamer, wachtkamer en vestibule zijn nog steeds onderdeel van de woning

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?