Tien jaar Shortlist Amsterdam, alle adressen.
Amsterdam is volwassen geworden als eetstad en Shortlist Amsterdam groeide de afgelopen tien jaar met haar mee. Zussen Famke en Floor van Praag vieren het jubileum van hun kookboekenreeks over leuke restaurants met een gloednieuwe editie vol simpele succesrecepten. Klassiekers met karakter, recepten die elke thuiskok durft te maken, en restaurants die de ziel van de stad bewaken.
Voor deze feestelijke editie trommelden ze opnieuw hun vaste team op: de fotografie is van Petrovsky & Ramone en de vormgeving van Vanessa van Dam. Voor het omslag werkten ze voor het eerst samen met grafisch ontwerper Karel Martens, die de serie een nieuw gezicht geeft met een speels, tijdloos patroon.
Om het geheel compleet te maken, verzamelden we alle Shortlist-adressen van de afgelopen tien jaar en deelden ze in per buurt, een culinaire gids door het Amsterdam van nu. Tekst; Broersma.
1017 KS Amsterdam
Buffet van Odette
Odette Rigterink begon Buffet van Odette in 1994. Ze laadde pannen vol met zelfgemaakt eten in een krat voorop de fiets en serveerde een dagmenu aan jong en oud Amsterdam bij de crèche Enfant Terrible. Vanaf 2011 is het restaurant gevestigd op Prinsengracht 598, op de hoek van Weteringstraat. Ze serveren hun vaste klassiekers en koken ook met het seizoen mee en hebben een uitgebreide (natuur)wijnkaart. Van maandag tot en met vrijdag serveren ze zowel lunch als diner.
1017 VM Amsterdam
Zoldering (*)
In een laagdrempelig ingericht (in de geest van een Amsterdams café) wordt hier (inmiddels echt) op sterrenniveau gekookt. De keuken serveert ongedwongen to share bordjes en het inmiddels beroemde wijnaanbod is ingedeeld in kaart met 'betaalbare' wijnen en een uitgebreide kaart met 800 verschillende flessen. Zoldering is erg gewild, dus reserveer lang van te voren. Je kunt ook proberen op de dag zelf binnen te lopen voor een glas wijn aan de bar. De eigenaren hebben inmiddels een wijnwinkel geopend (Lof, de wijnwinkel) en een tweede restaurant; Boon en de Koot.
1017 SM Amsterdam
Restaurant Watergang
Sinds begin 2019 zit Watergang in een charmant 17 eeuws pandje in de leuke Weteringbuurt wat voorheen decennialang Spaans restaurant La Cacerola huisvestte. Uit het kleine keukentje op twee hoog tovert Chef Tim van Grootheest (voorheen jarenlang patissier bij Bord'Eau) verrassende gerechten. Watergang serveert een verrassingsmenu dat regelmatig wijzigt en laveert tussen Franse en Italiaanse maar ook oosterse smaken.
1016 VL Amsterdam
Bar Parry
Bar Parry is het jonge broertje/zusjes van Restaurant Balthazar’s Keuken. Bij Bar Parry serveren ze sinds 2018 mooie kleine gerechten, charcuterie en kaas met een lekker glas wijn. Ze werken al bijna 25 jaar nauw samen met De Wijnwinkel (Runstraat 23). In de bar staat een groot deel van het assortiment op de kaart. Bijzonder; ze hanteren een vaste opslag op de winkelprijs zodat ze ook de meer bijzondere wijnen voor een goede prijs kunnen schenken.
1012 NJ Amsterdam
Kaagman en Kortekaas
Nadat de culinaire wegen van Giel (kaagman) en Bram (Kortekaas) zich bij Bordewijk kruisen openen ze in 2015 hun eigen restaurant. Het menu is seizoensgebonden en wisselt regelmatig. Gerechten worden opgebouwd rond wat op dat moment vers beschikbaar is. De wijn speelt een even grote rol als het eten: de wijnkaart wordt met zorg samengesteld, vaak met karaktervolle wijnen van wijnboeren die met respect voor natuur en traditie werken.
1011 TL Amsterdam
Gebroeders Hartering
Onder leiding van eigenaar Paul Hartering kookt een nieuwe generatie chefs pure, authentieke en verfijnde gerechten, met herkomst en vakmanschap als kern. Paul werd in 2019 door Gault Millau bekroond tot ‘Ambachtsman van het Jaar’, terwijl zijn broer Niek met liefde de service en de wijnkaart leidt. De sfeer voelt als een combinatie van een ouderwetse bruine kroeg en een eigentijdse Franse bistro. Witte linnen tafelkleden steken mooi af tegen de warme, bruinhouten wanden.
1016 VA Amsterdam
Balthazar’s keuken
Sinds 1995 is dit kleine familierestaurant al aan de Elandsgracht te vinden. In Balthazar’s keuken staat seizoen, herkomst en traditie centraal. Op de kaart staat een vast drie gangen menu dat om de week wisselt. Hierin vormen vijf kleine voorgerechten om te delen, vlees of vis als hoofdgerecht en een verassend dessert de basis. Houten tafeltjes, witte tafellakens, mooi servies en geweldige bediening: Balthazar’s keuken is authentiek.
1018 AD Amsterdam
Restaurant Entrepot
Dit restaurant zit, (verrassend genoeg) gevestigd op het Entrepotdok. Een van de mooiste stukjes Amsterdam, prachtige grachten maar haast onaangeraakt door toeristen. Het restaurant zit in een van de oude pakhuizen en de veel van het eten op de kaart is bereid op open vuur. De wijnkaart is ook uitstekend en het restaurant is ruim en heel gezellig. Goede service en heerlijk eten en drinken.
1015 CA Amsterdam
Max restaurant
Max, geboren in Jakarta, leerde de basis van zijn moeder die kok was. Verwacht geen Indonesische nostalgie, maar een eigen, lichtvoetige interpretatie van de Indische keuken. Het interieur is huiselijk maar niet tuttig. MAX voelt als een eerbetoon aan de familiegeschiedenis van de chef, maar ook als een restaurant dat volledig in het hier en nu staat.
1015 ST Amsterdam
Eetcafé de Reiger
Eetcafé De Reiger in de Jordaan is nog altijd dat buurtcafé waar je makkelijk binnenstapt voor een goed bord eten en een prettig glas wijn, maar achter de schermen is er iets veranderd. Sinds 2025 wordt De Reiger gerund door dezelfde ondernemers die je misschien kent van Entrepot, Metro en De Druif: jonge horecamakers met een scherp oog voor sfeer, eenvoud en kwaliteit. Ze hebben weinig aan het café veranderd, de houten vloer kraakt nog steeds zoals vroeger, de Amstel-borden hangen bewust op z’n kop, maar in de keuken is juist nét dat beetje extra aandacht gekomen. Denk aan eenvoudige maar goed klaargemaakte klassiekers voor een zachte prijs en altijd iets lekkers op de tap. Een café waar het verleden gekoesterd wordt, maar waar de toekomst smakelijk aan tafel schuift.
1015 DD Amsterdam
Café De Klepel
In 2013 veranderde eigenaar Maureen Café de Klepel van een klassieke bruine kroeg in een wijncafé waar Franse wijn centraal staat. Chefs Ewout Lindenhovius en Rudolf Brand serveren dagelijks een wisselend menu van 3 of 4 gangen. De wijnkaart is volledig Frans en wordt begeleid door een sterk team van sommeliers dat de kaart tot in detail kent. Er staan meer dan 300 verschillende flessen op de kaart en elke avond schenken ze zo’n 25, steeds wisselende, wijnen per glas.
1011 AC Amsterdam
Choux (*)
Chef Merijn van Berlo is één van de pioniers van de keuken waar groenten de hoofdrol spelen. De keuken is veelzijdig; er wordt gefermenteerd, ingemaakt, gerookt, gezout en is een duidelijke Noordelijke inslag in het gebruik van gezochte ingrediënten en de lichte, frisse smaken. Figo van Onna, mede-eigenaar en sommelier van restaurant Choux, is een eigenzinnige denker met een uitgesproken mening over natuurwijn en de wijnwereld. Choux heeft sinds 2025 een michelin ster.
1015 MR Amsterdam
Café Parlotte
Mooie wijn, lekker eten, maar vooral ook de gezelligheid van samen een avond doorbrengen op een fijne plek. Dat is Café Parlotte”, zo zeggen ze zelf. Je kunt aanschuiven voor wijn, oesters, charcuterie, kaas en andere lekkere dingen, maar er wordt ook een wekelijks wisselend driegangen menu geserveerd. De wijnkaart in 1 van de beste van de stad. Margot Los, sommelier van het jaar 2023, schenkt net zo lief een huiswijn als de meest bijzondere fles.
1015 MV Amsterdam
Domenica
Domenica betekent Zondag in het Italiaans. DE dag om samen te komen en uitgebreid te tafelen, maar dat kan natuurlijk ook de rest van de week! Chef Flavio Carestia (vroeger werkzaam als chef bij Toscanini) kookt hier met super verse ingrediënten Italiaanse klassiekers, maar ook andere gerechten uit de Europese keuken. Ook de wijnkaart is van een buitengewone goede kwaliteit. De ligging van dit restaurant, aan de Noordermarkt (de voormalige locatie van Bordewijk), is natuurlijk onovertroffen.
1018 JA Amsterdam
Scheepskameel
Scheepskameel is gevestigd in een voormalige koksschool van de marine (aan het water!) op het voormalige marineterrein. Chef en mede-eigenaar Tijs Jeurissen en de twee andere eigenaren Pieter Smits (ook van Rijsel) en Bob Kaasenbrood hebben een tijdloze zaak neergezet met uitstekend eten en een minstens zo uitstekende eigenzinnige wijnkaart, samengesteld met alleen maar Duitse wijnen. De wijnen zijn tevens te koop via de (online) winkel Wijnkameel. De service is, net zoals het zuster restaurant Rijsel, uitstekend.
1015 KD Amsterdam
Toscanini
Nadat Maud Moody 40 jaar geleden met Toscanini begon is het restaurant niet meer weg te denken uit de lijst van beste restaurants in Amsterdam. Het restaurant is ruim, gezellig en ook licht. Hier vind je een wisselende menukaart van hoge kwaliteit, een enorm uitgebreide wijnkaart en uitstekende service. Chef Leonardo Pacenti houdt ervan de gerechten te versimpelen, zonder in te boeten aan verfijning en smaak. Alleen de allerbeste ingrediënten, niet teveel mee gedaan, behalve goed bereid.
1015 KM Amsterdam
ô bistro
ô bistro aan de Lindengracht is zo’n plek waar je meteen voelt dat er een subtiele balans is gevonden tussen vakmanschap en warmte. Het restaurant wordt bestierd door een Frans-Italiaans duo: chef Pierre Buffard, die de klassieke Franse bistrokeuken met aandacht en precisie naar tafel brengt, en sommelier Daniele Gaudiello, die met zijn Italiaanse achtergrond zorgt voor een wijnkaart die nét even verder reikt dan de verwachte Bourgogne of Bordeaux. Het resultaat is een met zorg samengesteld menu vol Franse favorieten zoals terrine, côte de boeuf, mille-feuille begeleid door wijnen die je nieuwsgierig maken in plaats van op de automatische piloot te laten drinken.
1013 CR Amsterdam
BAK
Prachtig gelegen aan het water in de Amsterdamse houthavens op de derde verdieping van pakhuis Het Veem ligt restaurant Bak. Hier wordt gewerkt met vis van duurzame visserij, vlees van lokale producenten, maar met groente in de hoofdrol. Het menu wisselt dagelijks met de seizoenen en het aanbod van de producenten mee. De wijnkaart bevat een mooie selectie wijnen uit Frankrijk en Italie.
1072 BS Amsterdam
Café Caron
Café Caron werd geboren uit de inspiratie van Alain en Roeltje thuis. Hun zonen Tom en David wilden een restaurant beginnen dat aanvoelde alsof je aan hun eigen eettafel zat, waar top gerechten zonder poespas in een huiselijke setting werden geserveerd. De menukaart is compact en wisselt naargelang het aanbod van het seizoen. De wijnkaart is stevig geworteld in Frankrijk. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot 4 zaken.
1073 CM Amsterdam
Badcuyp
Een geweldige locatie (een voormalig badhuis jarenlang geliefd als jazzcafé De Badcuyp en voorheen Escobar) gecombineerd met een superjong team. Voormalig chef van Bar du Champagne, Joep Hermans , opende samen met Martin de Nes (ex Rijsel) en Tobias Kuyt (ex Troef) op de hoek van de Albert Cuyp een eigen restaurant waar op open vuur wordt gekookt. Tobias stelde een uitgebreide wijnkaart samen met een concentratie op Frankrijk en Italie.
1072 VE Amsterdam
Brut de Mer
De inrichting van Brut de Mer is levendig en stedelijk, passend bij de dynamische oester- en visbar in De Pijp. Het interieur is informeel en ademt de sfeer van een Franse Rivièra-bar, waar je geniet van verse zeevruchten zoals oesters en fruits de mer. De ruimte is compact en knus, waardoor je het gevoel hebt in een authentieke, bruisende viszaak te zijn. Bij mooi weer biedt het terras een populaire plek om buiten te eten.
1071 DJ Amsterdam
Sandberg
Café Restaurant Sandberg is genoemd naar Willem Sandberg, de vernieuwende oud-directeur van het Stedelijk Museum, een naam die meteen iets zegt over de ambities achter dit restaurant. Het is opgezet door dezelfde jonge Amsterdamse horecaondernemers die ook achter Entrepot en Metro zitten. Overdag werkt de bakkerij samen met de keuken voor zoet bij de koffie, broodjes om mee te nemen of juist een uitgebreide lunch. Voor het diner sluiten de gordijnen en serveert het jonge team creatieve, maar herkenbare en klassieke gerechten.
1071 BG Amsterdam
Brasserie van Baerle
De Franse brasserie van Baerle is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse stadsbeeld. Met een levensloop van al 41 jaar in Amsterdam-Zuid, is het een vertrouwde plek. De compacte lunch- en dinerkaart bestaat uit klassieke gerechten uit de overwegend Franse brasserie keuken én vernieuwende eigentijdse gerechten. In het seizoen zijn er altijd oesters, asperges en kreeft. Naast à la carte is er zowel voor lunch als diner een wisselend 3-gangen keuzemenu dat sinds 2010 jaarlijks door Michelin met een ‘BIB Gourmand’ onderscheiden wordt. Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, rangschikt Brasserie van Baerle al jaren tot de beste ‘wijnrestaurants’ van Amsterdam.
1018 CZ Amsterdam
De Plantage
Bij De Plantage kom je voor de klassieke, statige Amsterdamse grandeur. Bij de bijzondere plek naast/in Artis kan je terecht voor alles en meer: een prima kop koffie met een ontbijtje, een snelle of langzame lunch of een uitgebreid diner. De plek voelt groot aan bij binnenkomst, maar de inrichting is intiem. Laat je verrassen door de Plats de Plantage van de chefs, of kies uit de vele à la carte opties. Laat zeker de Hemelse Modder als dessert niet aan je voorbij gaan.
1091 AH Amsterdam
4850
Overdag een uitstekende koffiebar met zelfgemaakte pastries en broodjes. In de avond een wijnbar annex restaurant. De keuken omschrijft zichzelf als Nordic met pan europese smaken. De gerechtjes (to share) zijn bijzonder. Zuurdesem brood met geslagen comté boter gecombineerd met naar keuze kippenlevermousse of ansjovis in houtskoololie. Een aardapplemousse met cantherellen en eidooier. De kaart is compact maar gevarieerd. Ze hebben een enorm (natuur en klassiek) wijn assortiment. De lijst, samengesteld door eigenaar Daniel Schein, staat in de Star Wine list. The huidige chef Ciaran Naughter heeft een voorliefde voor het koken op vuur.
1091 TK Amsterdam
Rijsel
Restaurant Rijsel is vernoemd naar de Franse stad Lille; wat door mensen uit Vlaanderen Rijsel wordt genoemd. Net als Lille, heeft Restaurant Rijsel een industrieel karakter. In het pand dat vroeger als huishoudschool fungeerde worden nu dagelijks lekkere gerechten geserveerd met Franse en Vlaamse invloeden. Er is een ruime keus uit vlees-, vis- en groentegerechten. Klassiekers als poussin rotie, huzarensalade, cote de boeuf met bearnaise saus, vissoep etc staan al jarenlang naar tevredenheid van een grote groep vaste gasten op de kaart. De uitgebreide wijnkaart heeft een lichte focus op Frankrijk. Het restaurant is gelegen vlak naast de Weesperzijde dus na het diner kun je ook nog genieten van een wandeling langs de Amstel of een biertje bij café Hesp.
1093 BK Amsterdam
Café Wu
Café Wu is een moderne bistro, geïnspireerd door de Chinese keuken en cultuur. Timo de Beurs (voorheen slagerij de beurs) serveert spannende gerechten van klassiek Chinees tot een vrije interpretatie hiervan met Europese technieken en producten. Op de wijnkaart van Chi Ling Wu (voorheen o.a. Scheepskameel) staan Europese wijnen met nadruk op Frankrijk, Duitsland en Italië. Café Wu hanteert zowel een vijf-gangenmenu als een beknopt á la carte-menu. Naast goed eten en fijne wijn is er ook bijzondere aandacht voor muziek, met een belangrijke rol voor elegant vinyl en tape.
1092 CP Amsterdam
The Cottage
Comfort is het sleutelwoord bij The Cottage. In de knusse, oude bar kan je genieten van ontbijt, lunch, diner en allerlei snacks. Het draait bij The Cottage om klassiek comfortfood op z’n Brits, zoals het klassieke Engelse ontbijt en zoete scones. Daarnaast hebben ze een variëteit aan koffie, cider, bier en wijnen. Op zondag serveren ze een echte Sunday Roast, ook voor de vegetariërs.
1018 NE Amsterdam
VRR
Restaurant VRR, samen met Stadsbakkerij As, is gevestigd in het historische gebouw uit 1895 en werd gebruikt als personeelskantine en waslokaal door de Nederlandsche Scheepsbouw-Maatschappij. Chef en eigenaar Sander Overeinder, o.a. voorheen restaurant AS is altijd al een voorloper geweest. Ook hier komen de biodynamische groenten en fruit uit zijn geboortestreek de Beemster. Een groot deel van de gerechten wordt op open vuur bereid. Het heerlijke brood (van As natuurlijk) is ook in het aangrenzende winkeltje te koop. De wijnkaart wordt met veel zorg, kennis en liefde samengesteld. Biodynamisch en vooral natuurwijnen o.a. afkomstig uit Frankrijk, Italië en Duitsland.
1019 AT Amsterdam
Foer
Bij Foer bepalen de seizoenen het menu, waardoor het aanbod constant in beweging is. Het eten is bijzonder en experimenteel. De chef Steven Broere kookt een mix tussen modern Nederlands eten, met een Noorse toevoeging. Je eet hier vijf of zeven gangen, met de keuze tussen vlees of vegetarisch. De zaak zit in een mooi gebouw en de serre geeft een bijzondere sfeer. Ook de bar (chef’s table) is een enorme aanrader, met een kijkje in de keuken. Stijlvol ingericht met een lichte sfeer.
1097 DE Amsterdam
Restaurant de Kas (*)
Al sinds 2001 kweekt de Kas in hun eigen tuinen zo'n 300 soorten groenten, kruiden en fruit. Met als motto in de ochtend geoogst en in de middag op het bord. De tuinen in Amsterdam en de Beemster vormen de ziel van het restaurant en het menu. Ze geven de seizoenen aan en verrassen keer op keer. De kas werkt met vaste menu’s. Tijdens de lunch kan gekozen worden voor een 3- of 4-gangen menu en voor het diner een 5- of 6-gangen menu. Geen à la carte en altijd verrassende creatieve creaties bereid door chefs Wim de Beer en Jos Timmer. Inmiddels zijn ze in het bezit van een 'normale' en groene Michelinster.
1097 BS Amsterdam
Restaurant Merkelbach
In een van de oudste herenhuizen van de stad, gelegen in Park Frankendael, vind je restaurant Merkelbach. De met zorg geteelde groenten komen van de koude grond en veel van de kruiden uit het eigen park. Eigenaar Geert Burema is nauw betrokken bij Slow Food en het Slow Food Youth Netwerk. Hij is mede initiatiefnemer van de Slow Foof chefs alliantie in Nederland. De signature vissoep van bijvangst van De Goede Vissers (die je elke zaterdag op de Noordermarkt kunt opzoeken) is niet te missen. Restaurant Merkelbach draagt de naam van de stadsbouwmeester Ben Merkelbach en bevindt zich in het koetshuis van het 18e-eeuwse Huize Frankendael.
1095 CJ Amsterdam
Restaurant Wilde Zwijnen
Bij restaurant Wilde Zwijnen wordt gekookt volgens de moderne Nederlandse keuken. Zelf zeggen ze daar over; 'Een Modern Nederlandse keuken betekent voor ons: ingrediënten van Nederlandse bodem, hoe meer de ingrediënten uit de buurt, hoe beter. We koken seizoensgebonden, ook vegetarisch en gebruiken zoveel als mogelijk duurzame producten.' Wilde Zwijnen serveert een vast menu bestaande uit drie, vier of vijf gangen. Op maandag en dinsdag kan er a la carte gegeten worden.
1052 NE Amsterdam
Stacks Diner
American homestyle cooking. Een moderne versie van een classic American diner in Amsterdam. Executive chef en eigenaar Kevin Kearney werkt naast deze diner ook nog als creative director bij in de reclame. Toen hij in 2017 voor het werk van zijn vrouw in Amsterdam kwam wonen miste hij een restaurant 'in het midden'. Aangezien hij in het verleden in New York voor bekende chefs gewerkt had besloot hij deze 'diner' te openen. Inmiddels is er ook een 'deli' en zelfs 'merchandise'. Alles (behalve de 'merch' wordt in huis gemaakt.
1053 CE Amsterdam
Bar Centraal
Op de gezellige Ten Katemarkt in Oud-West vind je Bar Centraal. Een voormalige BBQ restaurant bij de Ten Katemarkt bleek een perfecte locatie te zijn voor een tweede wijnbar voor de mensen van Glouglou. Bar Centraal bestaat uit twee gebouwdelen; Er is een deel waarin gegeten kan worden aan de bar van de open keuken. En er is een groter deel waarin de wijnbar staat. Het gangetje tussen de twee ruimtes is voorzien van een grote wijnkoelkast. De wijnkaart bestaat uit natuurwijnen (met een vermelding in de Star winelist!) en de meeste goede gerechtjes zijn to share.
1031 GG Amsterdam
Café Modern
Sinds 2012 is het voormalige gebouw van de Twentsche Bank omgetoverd tot Café Modern. Op de begane grond van het sfeervolle pand bevindt zich het restaurant waar een afwisselend chefs-menu (5 of 6 gangen) wordt geserveerd. Aan de bar ben je welkom voor een glas wijn, oesters, kaas of andere lekkernijen. De chefs werken alleen met seizoensgebonden producten van lokale en kleinschalige leveranciers. Leuk om te weten is dat er in de oude klus van het bankgebouw de mogelijkheid is om een privé diner te genieten. De bovenste verdiepingen van het pand dienen als boutiquehotel met drie kamers.
1021 KP Amsterdam
Europizza
Laat je niet misleiden door de naam. Behalve steengoede verassende pizza’s heb je hier ook een verscheidenheid aan snacks en gerechten met een focus op lokale producten. Naast het uitstekende eten weet al het goede personeel je namelijk ook alles haarfijn uit te leggen over de fantastische (natuur) wijnen die ze hier hebben. Onder de creatieve leiding van Rein op 't Root (samen met zijn compagnons) is de 'Euro world' inmiddels uitgebreid met restaurant Europa, Benelux bar en de Euro pizza bakery.
1031 HP Amsterdam
Café Restaurant Metro
Van 's ochtends tot 's avonds werkt hier de bakkerij en de keuken samen om eenvoudige gerechten te bereiden met de nadruk op goede producten en groenten. Chef Rients de Jong (ex As, Toscanini en Entrepot) kookt seizoensgebonden en duurzaam met vertrouwde bereidingen. Je kunt genieten van een zeer betaalbaar driegangen dagmenu, of je kunt à la carte kiezen uit een aantal gerechten, voorafgegaan door enkele snacks. Bij de grote betonnen bar is er altijd plek voor een drankje of hapje. De wijnkaart heeft een zuivere en kwalitatieve stijl met veel natuurlijk gemaakte wijnen.
1031 HT Amsterdam
Bacalar
Deze taqueria is gehuisvest in een voormalige garage op een industrieterrein in Amsterdam-Noord. In een rauwe setting kookt de belgische chef Joachim de Buck, originele Mexicaanse gerechten. Er is een breed en gevarieerd aanbod aan taco’s, tostados en ander hartig en pittig lekkers. Gecombineerd met jaren 90 muziek, ciders, mezcal, zuurbieren en natuurwijnen is dit een spannende avond uit.
1021 KB Amsterdam
FC Hyena
FC Hyena is een charmante combinatie van bioscoop, bar en restaurant Het aanbod van cultfilms kijk je hier in de twee gezellig ingerichte bioscoopzalen. De kaart is compact en goed en de gerechten worden grotendeels bereid in een grote met hout gestookte ove.n In de zomer kan je ook naar de buitenbioscoop gaan, of aan een van de grote picknicktafels zitten die uitkijken op het IJ. Dat is bijna net zo entertaining als een film, vanaf het terras zie je namelijk de hele skyline van Amsterdam inclusief alle boten en grote vracht- en cruiseschepen die voorbij varen.
1021 KB Amsterdam
Barracuda
In Amsterdam-Noord vind je Barracuda, in deze loods van 600 meter met een door de eigenaar zelf getimmerd interieur spelen vis en wijn de hoofdrol. Je kruist met een potlood op een velletje aan wat je wil eten en drankjes bestel je en haal je aan de bar. In de zomer eet je buiten op een minstens zo gigantisch terras. De verse vis en schelpjes worden met frietjes geserveerd.
1021 KB Amsterdam
Hotel de Goudfazant
Het restaurant bevindt zich in een gigantische industriële loods aan het water in Amsterdam Noord, die ondanks de grootte een fijne akoestiek heeft en heel goed en stijlvol is ingericht. Het zit elke avond vol met vaste klanten die onder andere terug blijven komen voor de (gepekelde) poussin en het dessert 'hemelse modder'. ’s Zomers zit je heerlijk op het terras en kijk je uit op het IJ. Goudfazant bakt inmiddels ook zijn eigen brood! De 'groep' behelst inmiddels ook andere zaken als Café Modern en (in samenwerking met Sander Overeinder) restaurant VRR.