‘de Vlinder.’ Een zeventiende eeuws koopmanshuis op de Keizersgracht. Achter de prachtige charmante gevel is naar ontwerp van Studio Groen + Schild uit Deventer een fijne, moderne woning ontstaan die baadt in licht en ruimte

Geschiedenis

De gevel van dit eind-zeventiende-eeuwse rijksmonument is een lust voor het oog in de toch al fraaie gevelrij op de Keizersgracht. In 1667 was Van Hoogeveld de opdrachtgever voor de bouw en Jacob van Wolff een van de eerste bewoners. Het grachtenpand had tot het midden van de twintigste een woonfunctie, waarna het ruim een halve eeuw dienst deed als kantoor. Bij de verbouwing die hieraan voorafging, bleef alleen de hoofdstructuur bewaard. Daarnaast werden een nieuwe fundering, een lift en veel beton toegevoegd. Met de recent afgeronde verbouwing is dit beton weer grotendeels verwijderd en is de oude ruimtelijke structuur van het pand vrijwel volledig in ere hersteld. Hierbij zijn de vloeren en het dak gerenoveerd, er werden vloerdelen weggehaald, nieuwe balken ingebracht en vides gerealiseerd om ruimte en zichtlijnen te maken en er is een in het oog springende stalen trap aangebracht. Dit alles onder auspiciën van Studio Groen + Schild uit Deventer. Zo is achter die prachtige charmante gevel een fijne, moderne woning ontstaan die baadt in licht en ruimte.

Tuinverdieping

Onder de bordestrap is en tweede entree van de straat naar de beganegrondverdieping. Hier biedt een kleine hal toegang tot een comfortabele ruimte, met het eetgedeelte in het midden – dining met vaste bank – en daarachter de keuken met gezellige houtkachel met dubbele deuren naar de tuin. De lift verbindt deze etage met de vier bovengelegen verdiepingen. Op de hele begane grond ligt een stoere betonvloer met vloerverwarming.

 

"Het was een geniaal idee van de ontwerpers om de vloer tussen de bel-etage en de eerste verdieping te verwijderen. Hierdoor krijgt de bel-etage veel licht en komt de fraaie stalen trap direct bij binnenkomst in zicht."

aanbod

Keizersgracht 563, Amsterdam

bekijk deze woning

Een selectie van mooie interieur winkels in Amsterdam

Interview. Ontmoet de ondernemer, Tanja Deurloo, geurexpert en parfumdesigner over geur in huis

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?