‘A Modern townhouse’

Designvisie

De Gershwin Townhouses zijn tot stand gekomen naar een ontwerp van Felix Claus van architectenbureau Claus & Kaan. Het gebruik van luxe, duurzame en hoogwaardige materialen zoals natuursteen, RVS en hout geven de woningen een heel eigen karakter. De zes architectonische woningen hebben allen een eigen karakter. Een licht huis met een warm thuisgevoel en een interieur dat de indruk- wekkende trap lijkt te omhelzen. Thomas Geerlings van Framework Studio creëerde het in het Gershwin Townhouse. Ruim vier jaar geleden kwamen de huidige bewoners hier wonen. Als eerste nieuwbouw kopers namen zij contact op met Geerlings om samen een interieur te bedenken dat de potentie van de ruimte zou verbeteren.

 

‘Doordat het nieuwbouw is, met heel veel ramen aan de voor- en achterkant, waren er eigenlijk geen beperkingen,’ zegt Geerlings. ‘Maar omdat men omringd is door hoogbouw, was er risico op weinig privacy. Daar moesten we creatief mee omgaan, zonder de kernkwaliteiten van de architectuur te verliezen.’ De eerste en huidige eigenaren van de woning zijn Gert, Cathelijne en hun kinderen. Van der Linde heeft een enorme passie voor het tekenen van interieuren en heeft samen met Framework bijgedragen aan de realisatie van het interieur. De eigenaren hadden de wens om een prettig en beschermd thuisgevoel te creëren. En dat is volop zichtbaar in dit huis. Van der Linde: ‘Via via hoorden we dat deze woningen hier zouden komen. We woonden destijds in de Hacquartstraat in Oud-Zuid. Bij de eerste visuals zag ik het Griekse marmer, dat vond ik erg mooi. Ik kende ook de architect, destijds architectenbureau Claus en Kaan. Toen bleek dat ik het casco kon kopen, ging mijn hart sneller kloppen. Een huis zelf afbouwen gaf mij zoveel mogelijkheden. Ik heb altijd de liefhebberij voor interieurarchitectuur gehad, en kan goed ruimtelijk denken. In dit project konden we een interessante interieuropzet realiseren, in samenwerking met Framework Studio.’

'Het is hier geborgen en intiem'

'Het licht dat door het trappenhuis valt geeft een museaal gevoel'

‘Wat we het meest gaan missen?’

Van der Linde: ‘Eigenlijk voelt dit al vier jaar als ons vakantiehuis! Dat heeft onder andere te maken met de vloer. De terracotta tegel is handgebakken en komt uit Italië. Hij heeft ook een grillige vorm waardoor deze een warme authentieke uitstraling heeft. Verder heeft de woning echt een luxe gevoel. Er kunnen twee auto’s naast het huis in de garage worden gezet. Vanuit de garage loop ik zo het souterrain in. Dat kan in de oude stad echt niet! Het licht dat door het trappenhuis heen valt, dat geeft een museaal gevoel. Over de bijzondere trap schijnt een prachtig licht de woning in. Het is hier geborgen en intiem. Het huis voelt niet als te klein én niet te groot. Het zijn heerlijke ruimtes geworden. Het licht is in het hart van het huis, en zelfs als de gordijnen dicht zijn is het nog steeds een licht huis. Mijn grootste trots is dat het een nieuwbouw huis is, maar niet voelt als een nieuwbouw huis! Andere mensen noemen het een klein museum en ervaren een contemporary sfeer. De plafonds zijn wel 3.50 meter hoog. We vertrekken omdat ik een beetje onrustig ben, en een nieuwe opportunity tegenkwam. Weer een kans om iets moois te creëren, nu aan de andere kant van de stad. Over een tijdje gaan de kinderen deur uit, en dan hebben wij een gelijkvloerse woning. Hopelijk krijgt het dezelfde sfeer, want de prachtige trap en intieme ruimtes gaan we wel missen.’

Mangia mangia!

Kunstagenda Januari

De ‘Brute Prins’, een exponent van de stoere bouwstijl uit de vijftiger jaren, het Brutalisme

Recent bekeken
Bekijk het overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?