Een selectie van mooie interieur winkels in Amsterdam

Uitgelicht: Sukha

Sukha betekent ‘vreugde van het leven’ in het Sanskriet. Het is in deze winkel en studio, waar mooie dingen worden bedacht, ontwikkeld en gemaakt door een team van ontwerpers, makers, illustratoren en huisdichters. De missie:  natuurlijke producten van goede kwaliteit die goed zijn voor de planeet en goed voor de ziel.

Het eigen label ‘Atelier Sukha’, gebruikt alleen de puurste, meest natuurlijke materialen zoals wol, linnen, katoen, klei, lokta-papier en kasjmier, waardoor er tijdloze huishoudelijke artikelen en kleding worden gecreërd die lang meegaan.

Haarlemmerstraat 110-H

 

Bekijk hier onder nog eens 25 inspirerende winkels

Centrum
01
Adres
Keizersgracht 469,
1017 DK Amsterdam

Muuto

Muuto is geworteld in de Scandinavische ontwerptraditie, gekenmerkt door tijdloze esthetiek, functionaliteit, vakmanschap en een eerlijke expressie. Muuto komt van 'muutos', wat nieuwe perspectieven betekent in het Fins. Je herkent het design omdat het muutos heeft: objecten verheven door nieuwe perspectieven, wereldwijd gewaardeerd en representatief voor het beste van Scandinavisch design vandaag de dag. Om Muuto te bezoeken moet je van te voren een afspraak maken, dat kan via hun website.

02
Adres
Keizersgracht 600,
1017 EP Amsterdam

Carmen

Winkel, restaurant en guesthouse. Eigenaren Carmen Atiyah de Baets en Joris ter Meulen Swijtink openden na enkele jaren gewerkt en gewoond te hebben in Londen deze geweldige hotspot op de Keizersgracht. Carmen selecteerde een fijne mix van mode, interieur, accessoires van bijzondere ontwerpers. Joris bestiert de keuken waar regelmatig buitenlandse bevriende chefs gehost worden.

03
Adres
Vijzelstraat 77,
1017 HG Amsterdam

Enter the loft

Enter the Loft is een boetiek interieurwinkel en een interieur adviesbureau  met een passie; zien hoe ruimtes hun magie op mensen uitoefenen. Ga langs bij hun showroom aan de Vijzelstraat (by appointment only) en voel hoe zij ruimtes tot leven brengen door ze in te richten met hun favoriete interieurvondsten die met liefde en aandacht zijn gemaakt en die bestaan uit natuurlijke materialen – hout, leer, glas, staal, wol en keramiek.

04
Adres
Spuistraat 281,
1012 VR Amsterdam

Hay House

Hay House is een centraal gelegen, indrukwekkende design woonwinkel. Voor bijzondere meubels, verlichting en diverse woonaccessoires kan je hier terecht. De collectie is gebaseerd op Deens design uit de jaren vijftig en zestig, en kan je bewonderen op twee verdiepingen in een gaaf pand. De sfeer is open en rustig en je wordt goed geholpen door vriendelijk personeel. Ook kan je terecht voor advies en kan je in-store genieten van de heerlijke koffie van De Koffiesalon.

05
Adres
Prinsengracht 645,
1016 HV Amsterdam

The Frozen fountain

Of je nou een tourist of ras-amsterdammer bent, het blijft heerlijk om door de negen straatjes te struinen. The frozen fountain is één van die winkels waar je ogen naar afdwalen wanneer je de etalage met excentrieke design meubels passeert. In 1992 werd de basis voor the frozen fountain gevormd, zijde een platforms voor designers – voornamelijk afgestudeerden van de Design Acedemy in Eindhoven. Omdat ‘Dutch Design’ internationaal al een behoorlijke naam had verkregen, was de samenwerking met jonge Nederlandse designers een gigantische stimulus voor de bekendheid van the frozen fountain. Naast een winkel met een prachtige collectie noemt the frozen fountain zichzelf ook een instituut: voor en door designers, om de eer aan Dutch Design hoog te houden. En hoe!

06
Adres
Staalstraat 7B,
1011 JJ Amsterdam

Droog

Droog is een designlabel gevestigd in Amsterdam en staat bekend om hun conceptuele en contextuele benadering van design. De naam Droog staat voor de droge humor van de designs in hun collectie. Een verwijzing naar de Nederlandse nuchterheid. Naast een galerie is er ook een winkel, een restaurant en verschillende ruimtes die gehuurd kunnen worden. Alle ruimtes hebben hun eigen unieke karakter en zijn ingericht met kunst en design stukken uit de Droog collectie.

07
Adres
Rusland 3,
1012 CK Amsterdam

Wonderwood

De naam WonderWood spreekt eigenlijk vrijwel voor zich: een wonderlijke wereld aan allerlei soorten unieke meubels van prachtig hout. Naast dat WonderWood zowel een winkel als een gallerij is, biedt de winkel meer dan meubels alleen: design, kunst en leuke gadgets. Het is een wereld waar er voor eenieder - niet alleen de houtliefhebber - meer dan genoeg te vinden is. Ook is er voor ieders persoonlijke stijl wat wils, of dit nou producten uit de brede collectie vintage zijn, of een hip design item! Wonderwood is daarmee ideaal om in rond te snuffelen, of inspiratie op te doen voor een nieuw interieur.

08
Adres
Looiersgracht 40B,
1016 VS Amsterdam

FEST

FEST is een Nederlands interieurmerk dat in 2013 is gestart door Femke Furnée. De kerngedachte achter FEST: een mooie omgeving toegankelijk maken, voor iedereen. FEST biedt high-end meubels en woonaccessoires – zonder dat daar een high-end prijskaartje aan hangt. De vrolijke, tijdloze en duurzame collecties worden ontwikkeld in samenwerking met internationale designers. Bij FEST vind je alles om jouw interieur een (kleurrijke) boost te geven.

09
Adres
Utrechtsestraat 62,
1017 VR Amsterdam

Mobilia

Mobilia is een prachtige interieurzaak op de Utrechtsestraat. Rini Scherpenisse is de eigenaar van de zaak en runt deze met passie sinds 2001. Gelukkig is hij niet alleen en wordt hij ondersteund door een team jonge en gepassioneerde interieur designers. De design studio is door het vriendelijke team enorm toegankelijk en laagdrempelig, niemand hoeft een échte design kenner te zijn om hier naar binnen te stappen. De Instagram van de zaak dient als perfecte tool om inspiratie op te doen en daarna is een belletje of e-mail genoeg om een afspraak te maken.

10
Adres
Elandsgracht 59,
1016 TN Amsterdam

Misc store

Goed nieuws voor iedereen die houdt van stationary en andere mooie items. Op de Elandsgracht in het centrum kun je Misc vinden (kort voor Miscellaneous), die een zorgvuldig geselecteerd assortiment van kantoorbenodigdheden, alledaagse voorwerpen, design objecten en meubels aanbieden om te helpen bij het vinden van de juiste balans tussen werk en privé.

11
Adres
Frederiksplein 16-18,
1017 XM Amsterdam

Archive store

Op het Frederiksplein, op het randje van de Pijp, vind je sinds 2015 de Archive store - te herkennen aan de prachtig versierde thema etalages. De interieurwinkel is bestemd voor een groot publiek: je kunt hier terecht voor baby- en kinderspulletjes tot volwassen hebbedingetjes en meubels. Het is daarmee een winkel om heerlijk in rond te struinen als je op zoek bent naar dingen voor jezelf en een kleine. Met een gigantisch arsenaal aan merken is de keuze daadwerkelijk reuze, wat voor elke generatie wat wils biedt. Naast het verkopen van bestaande merken houdt de Archive store zich ook bezig met hun huismerk - société.

12
Adres
Utrechtsestraat 145-147,
1017 VM Amsterdam

Moooi

Opgericht door Marcel Wanders & Carsper Vissers in 2001 zet ‘Moooi’ al meer dan 20 jaar fantastische producten op de markt. De winkels hebben zich in deze 20 jaar dan ook niet voor niets verspreid over de hele wereld. Het merk staat voornamelijk bekend om innovatieve designs die verder gaan dan het alledaagse. Of het nou om lampen, meubels of accessoires gaat, Moooi belooft hun klanten altijd te blijven verbazen met schoonheid en creativiteit. Om producten op deze wijze af te leveren werkt Moooi samen met designers die variëren van up and coming tot degene die al internationaal bekend zijn.

13
Adres
Rozengracht 204,
1016 NL Amsterdam

Studio Henk

Tien jaar geleden startten de broers Okke en Xander Albers Studio Henk, gedreven door liefde voor meubels en duurzaam design. Van een sloophouten eettafel groeide het uit tot een bloeiend merk. Met een oppervlakte van bijna 1.000 m2, verdeeld over drie etages, is de monumentale flagshipstore in Amsterdam de grootste en meest uitgebreide winkel van Studio Henk. De studio streeft naar circulaire designmeubels, doorbreekt industriestandaarden en wil de hele sector inspireren. Met grote en kleine stappen zetten ze koers naar een afvalvrije toekomst voor de meubelindustrie.

14
Adres
Marnixstraat 148,
1016 TE Amsterdam

Time&style

Time & Style is het meubelmerk van Prestige Japan Inc. Aan de Marnixstraat bevindt zich hun eerste winkel buiten Japan. Time & Style ontwerpt en produceert verschillende soorten dagelijkse gebruiksvoorwerpen, zoals meubels, lampen, serviesgoed en handdoeken. Allen zijn een eigentijdse evolutie van traditioneel vakmanschap, waarbij de nadruk wordt gelegd op de duurzame schoonheid en de tactiele kwaliteiten van massief hout.

15
Adres
Westerstraat 141HS,
1015 LZ Amsterdam

Leeelijk

Leeelijk is een prachtige antiekwinkel gelegen in het hart van de Jordaan. De winkel is perfect voor wie op zoek is naar mooie antieke meubels, zoals stoelen, tafeltjes, spiegels, krukjes, etc. De winkel is vrij groot en overaal staan spullen. Vergeet niet ver door te lopen naar achter. Er is ontzettend veel te zien en te scoren, dus neem lekker je tijd om alles te bekijken. Er is een grote diversiteit aan meubels en decoratie stukken, van klassieke stijlen tot meer moderne vintage items. De eigenaars, die vaak in de winkel aanwezig zijn, zijn zeer behulpzaam en kunnen je meer vertellen over de historie van de stukken en waar ze vandaan komen.

16
Adres
Tweede Goudsbloemdwarsstraat 5-B,
1015 JX Amsterdam

Galerie Gaudium

Galerie Gaudium is gespecialiseerd in 20e-eeuws design van de meest iconische architecten en ontwerpers. De galerie bevindt zich in het hart van het prachtige Amsterdam, waar ze verschillende thematentoonstellingen presenteren van midcentury meubels gecombineerd met hedendaagse kunst. Thema's omvatten het werk van beroemde ontwerpers zoals Mathieu Matégot en Charlotte Perriand, of locatiegerichte tentoonstellingen zoals Deens, Italiaans of Japans design. Nieuwe tentoonstellingen worden aangekondigd via hun sociale media. De items in de tentoonstelling zijn te koop en beschikbaar in de online winkel.

Zuid
17
Adres
Van Baerlestraat 10,
1071 AL Amsterdam

Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn, een Deens familiebedrijf onder leiding van de derde generatie, belichaamt meer dan honderd jaar vakmanschap in modern design.  Bij Carl Hansen & Søn geloven ze dat iconisch design voortkomt uit eenvoud, esthetiek en functionaliteit, met aandacht voor vakmanschap en hoogwaardige materialen. De focus op het behoud van Deense ontwerpklassiekers gaat volgens hun hand in hand met het verwelkomen van nieuwe invloedrijke ontwerpers om een diverse collectie van de beste moderne meubelklassiekers te creëren.

18
Adres
Gerard Doustraat 128a,
1073 VX Amsterdam

Casa Gitane

In de Gerard Doustraat bevindt zich de prachtige in aardse kleuren gehulde studio van Casa Gitane. Gitane betekent gipsy en zo herbergt Casa Gitane meubels en voorwerpen geïnspireerd op verre oorden, wereldreizen en een nomadische levensstijl. Hun collectie bestaat uit drie belangrijke ingrediënten; unieke vintage stukken, een selectie van bestaande merken en onze eigen ontwerpen.

19
Adres
Govert Flinckstraat 114,
1072 EL Amsterdam

Groen + Akker

In het hart van de Pijp in Amsterdam vind je Groen+Akker, de winkel voor interieur, design en originele cadeaus. Met een uitgebreid assortiment van gerenommeerde merken zoals HAY, Vitra, ferm LIVING, Serax, Arhoj en raawii  bieden ze een unieke selectie aan stijlvolle items. Elke twee maanden maakt Groen+Akker een tijdelijke presentaties in samenwerking met getalenteerde ontwerpers, illustratoren en kunstenaars.

20
Adres
Van Woustraat 111,
1074 AH Amsterdam

FEST

FEST is een Nederlands interieurmerk dat in 2013 is gestart door Femke Furnée. De kerngedachte achter FEST: een mooie omgeving toegankelijk maken, voor iedereen. FEST biedt high-end meubels en woonaccessoires – zonder dat daar een high-end prijskaartje aan hangt. De vrolijke, tijdloze en duurzame collecties worden ontwikkeld in samenwerking met internationale designers. Bij FEST vind je alles om jouw interieur een (kleurrijke) boost te geven.

West
21
Adres
Jan van Galenstraat 143,
1056 BN Amsterdam

Ted.Amsterdam

Ted.Amsterdam is een multifunctionele creatieve ruimte gevestigd in Amsterdam waar interieur, kunst en creativiteit elkaar ontmoeten. Ze verkopen verzamelbare mid-century moderne vintage en nieuwe meubelstukken, hedendaagse kunstwerken van lokale kunstenaars en unieke design objecten, en tegelijkertijd creëert het een unieke ruimte waar creativiteit kan bloeien. Of je nu op zoek bent naar een speciaal ontwerp voor je huis of tuin of juist een inspirerende ruimte voor een project, ted. is de plek voor jou.

22
Adres
Baarsjesweg 276 H,
1058 AD Amsterdam

Cocoon house Amsterdam

Cocoon house Amsterdam is de plek waar je 20e-eeuwse antiek, designstukken en kunst ontdekt. De focus ligt op unieke en goed ontworpen stukken die gebruikt kunnen worden om stijlvolle en individuele interieurs te creëren. De verzamelaar, Sander van Eyck, is interieur- en productontwerper. Hij heeft zijn eigen collectie meubels en verlichting onder de naam: 'Made by Sander'.

23
Adres
Spaarndammerplantsoen 42,
1013 XT Amsterdam

Vakvrouwen

Al 40 jaar een toonaangevend collectief van zelfstandige vrouwen in diverse technische disciplines. Gespecialiseerd in het op maat ontwerpen en vervaardigen van unieke meubelstukken. Of het nu gaat om een handgemaakt meubelstuk of het volledige (her)inrichten van een huis of kantoor. De heldere communicatie, intuïtie, perfectionisme en duurzaamheid vormen de kern van de onderscheidende werkwijze. Ontdek in de winkel of op de website het uitgebreide portfolio met unieke meubelcreaties.

24
Adres
Casablancaweg 12,
1047 HP Amsterdam

Raw Materials

Raw materials ontstond als een interieurwinkel in 1998, nadat twee broers hun hobby omzetten naar een concreet bedrijf: het verkopen van objecten die zij van over de hele wereld hadden verzameld. De stijlvolle collectie bestaat uit producten met een industriële uitstraling met een 'ruig' randje, wat onder andere komt door het gebruik van gerecyclede en natuurlijke materialen. Naast het gebruik van ecologisch verantwoorde materialen is Raw material ook bezig met een transparante productie. Dit houdt in dat het team regelmatig de werkplaatsen bezoekt. Het bedrijf is daarmee een aanrader voor iedereen die van eigentijdse en unieke meubels houdt!

Oost
25
Adres
Derde Kostverlorenkade 35,
1054 TS Amsterdam

Studio 3000

Studio 3000 is een multifunctionele creatieve ruimte. De studio is opgericht in 2020 door Nurcan Tuzkapan en is gevestigd lang de Derde Kostverlorenkade. In de studio worden design meubels getoond, verkocht en verhuurd. Naast vintage designmeubels vind je hier ook een fotografiestudio. Op haar instagramkanaal houdt Nurcan haar volgers op de hoogte van haar nieuwste vondsten en geplande event. Als je geïnteresseerd bent in creatieve projecten en design, is het zeker aan te raden om het platform van Nurcan in de gaten te houden.

26
Adres
Ertskade 272,
1019 BB Amsterdam

Frankly Amsterdam

Het jonge Nederlandse bedrijf Frankly Amsterdam – met oprichter Femke Derks aan het roer – ontwerpt, produceert en verkoopt kleden, bedlinnen, plaids en sjaals. Producten in zachte naturel tinten die warme, comfort en rust toevoegen aan ieder interieur. Bij Frankly Amsterdam doen ze dingen anders, hun producten hebben een eerlijke oorsprong waarbij werknemers in een goede omgeving met zuivere, onschadelijke materialen werken en een eerlijk loon ontvangen.

27
Adres
Pedro de Medinalaan 91,
1086 XK Amsterdam

Kasstoor

De Kasstoor biedt sophisticated Amsterdam living. Deze zaak is al langer dan 100 jaar toonaangevend op het gebied van top design meubelen. Kasstoor is expert in het samenbrengen van klassieke en moderne ideeën. Een team van professionals reist de hele wereld af om de mooiste items te verzamelen. In de showroom gevestigd aan de prachtige Amerstamdse IJ kun je deze prachtige designer meubelen bekijken. Van banken tot stoelen tot tafels; hier vind je het allemaal en van de beste kwaliteit.

28
Adres
Pedro de Medinalaan 89-91,
1086 XP Amsterdam

Design020

Op de westelijke punt van het Steigereiland vind je Design020; een groot woonwarenhuis met allerlei designmeubels van aanbieders zoals woonwinkel Kasstoor & Wonen 2000 en andere showrooms. Het is de perfectie plek om lekker rond te dwalen en inspiratie op te doen voor interieur en design. De ruimte is prachtig, met veel daglicht, zwevende trappen en een industrieel karakter. In de showrooms kun je naast designermeubelen ook bouwmaterialen bekijken zoals deurklinken en gietvloeren. Daarnaast is Design020 ook een meetingpunt voor architecten en designers.

29
Adres
Bert Haanstrakade 100,
1087 DN Amsterdam

Joink

Sinds 2011 kopen en verkoopt Joink voornamelijk vintage designmeubels, met de nadruk op de ontwerpen van Charles en Ray Eames. Bijna alle items worden gevonden in de EU en de Verenigde Staten; gekocht van particulieren, nalatenschappen, veilingen en vintage dealers. Sinds 2016 biedt Joink een breder scala aan geweldige designklassiekers, van bekende tot onbekende tijdloze ontwerpen.

Noord
30
Adres
Van der Pekstraat 72,
1031 EE Amsterdam

Chateau Karlito

Het verscholen kleine winkeltje Chateau Karlito aan de Van der Pekstraat verkoopt voornamelijk natuurwijn, maar ook sake, tapijten, keramiek en nog veel meer. Vernoemd naar de eigenaresse Karlijn, is dit een plek waar je veel moois en lekkers kan proeven, bekijken en luisteren; waaronder jazz, hele goede sake en koffie. Toch is de selectie aan natuurwijn, met wijnen uit alle windstreken, het hoogtepunt van de winkel. Probeer ook het (echte!) Brabantse worstenbroodje en de amandelcroissant.

31
Adres
Van der Pekstraat 107h,
1031 CW Amsterdam

Treasure Depot

Bij Treasure Depot aan de Van der Pekstraat kan je terecht voor echte tweedehandse schatten. Na 15 jaar op allerlei markten te hebben gestaan, vonden eigenaren Emmanuelle en Frank het tijd om een echte winkel te openen. Het plafond is volgehangen met de mooiste retro lampen, maar ze hebben nog veel meer; sieraden, meubels, zonnebrillen en nog meer hebbedingen. Kijk je ogen uit en neem als je geluk hebt een nieuw hebbedingetje of een mooie lamp mee naar huis.

32
Adres
Meeuwenlaan 126B,
1021 JN Amsterdam

Vanmokum

Vanmokum, is opgericht in 2011 door Arno Ruijzenaars.  Samen met broer Dennis, productingenieur Erwin Termaat, en latere toevoeging Wouter Smit, creëerden ze diverse productlijnen met gerenommeerde ontwerpers. Naast in-house merken als Graypants en Frama, distribueert Vanmokum ook brands zoals Ay Illuminate en Seletti. Hun wereldwijde invloed strekt zich uit tot meubel- en designwinkels, hotels, en kantoren zoals Hilton en Google. Vanmokum omarmt het gehele proces, van creatief idee tot wereldwijde distributie en presenteert met trots hoogwaardig design van meubels tot verlichting.

33
Adres
Papaverhoek 23,
1032 JZ Amsterdam

Wdstck Gallery

Wdstck is gevestigd in Amsterdam Noord en biedt een scala aan multidisciplinaire objecten met een uitgesproken esthetiek aan die elk een eigen verhaal vertellen. Bij Wdstck zoeken ze het evenwicht tussen kunst en design, en brengen ze voorwerpen met een ziel in het dagelijks leven. Ze koesteren het temperament van elk materiaal en maken objecten met de hand om het verhaal te benadrukken dat de natuur te bieden heeft.

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?