Kenmerken
Lauriergracht 112A, Amsterdam
Prijs
 • € 1.380.000,- Kosten koper
Aanvaarding
 • In overleg
Vertrekken
 • 6 kamers
 • 3 slaapkamers
Onderhoud
 • Intern: Goed
 • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 110 m2
Tuin Oppervlakte: 23 m2
Inhoud: 460 m3
Bouwjaar
1720
Voorzieningen
 • Airconditioning
 • Natuurlijke ventilatie
 • Tv kabel
Garages
 • Geen garage
Liggingen
 • Aan vaarwater
 • Aan water
 • In centrum
Parkeer faciliteiten
 • Betaald parkeren
 • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
 • Cv ketel
 • Gashaard
 • Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water soorten
 • Cv ketel
Bestemming
 • Woonruimte
Grondsituatie
 • Volle eigendom
Buitenruimte
 • Achtertuin
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie E
Nummer 10843
Soort
 • Appartement
 • Benedenwoning
Overige kenmerken

•           OZB ('23) € 620,- per jaar
•           Rioolrecht ('24) € 166,85 per jaar
•           Servicekosten VvE € 265,26 per maand

Plattegrond
Lauriergracht 112A, Amsterdam
Documenten
Lauriergracht 112A, Amsterdam
Locatie
Lauriergracht 112A, Amsterdam
Boodschappen
01
Adres
Tweede Laurierdwarsstraat 50HS,
1016 RC Amsterdam

Breadwinner

Breadwinner is een Amsterdamse bakkerij gelegen in het centrum. Breadwinner heeft een geheim bij het maken van hun zuurdesem bagels. Naast de gebruikelijke ingrediënten voor het deeg, voegen ze ook toppings toe zoals jalapeñopepers en cheddar. Maar het echte geheim zit hem in het toevoegen van deze ingrediënten aan het deeg zelf, waardoor de smaken echt doordringen in de bagel. Het resultaat is een heerlijke zuurdesem bagel die zowel hartig als pittig is. Bezoek hun winkel om de bagel zelf te proberen.

02
Adres
Hazenstraat 60,
1016 SR Amsterdam

Chenin Chenin

Chenin Chenin is een wijnwinkel, online shop en abonnementsservice voor natuurlijke wijnen, bier, cider en sake. Het is gevestigd in hartje Amsterdam. Het assortiment is een continu ontwikkelde lijst van originele en vooral drinkbare wijnen. Van ondergewaardeerde koopjes tot moeilijk te vinden juweeltjes. Bij Chenin Chenin houden ze van wijnen uit alle delen van de wereld, ongeacht trends.  Ze zijn geopend van dinsdag tot zaterdag van 12:00 tot 20:00 uur en op zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

03
Adres
Elandsgracht 116AI,
1016 VB Amsterdam

Slagerij Siem van der Gragt

Slagerij Siem van der Gragt is al sinds 1966 een goede bekende in de Amsterdamse binnenstad. Siem begon zijn winkel in de Tweede Laurierdwarsstraat en verhuisde in 1977 naar de Elandsgracht. Siem had het streven om alleen dieren die een goed leven hadden gehad te kopen en richtte het Scharrelvlees controleorgaan op samen met andere belangengroepen, overheidsinstellingen en andere scharrelslagers. Met de missie om de consument te voorzien in behoefte naar duurzame en ambachtelijke vlees- en vleesproducten waarin zorg en respect voor het milieu, de dieren en de mens centraal staan, is hij een begrip in de binnenstad van Amsterdam.

Eten & drinken
04
Adres
Lauriergracht 71 H,
1016 RH Amsterdam

Wandu

Evandro Barbosa de Souza en zijn beste vriend Aldo Jesus Silva openden koffiezaak Wandu in het Amsterdamse centrum. De naam is een eerbetoon aan zijn oma, die hem 'Wandu' noemde, wat in het Afrikaans een koffieboontje betekent. Wandu biedt buurtbewoners vanaf half acht 's ochtends heerlijke Braziliaanse koffie, cappuccino, espresso Brasileirinho en pão de queijo; een Braziliaanse kaasbun. De mannen willen een gezellige plek creëren waar mensen tijd voor zichzelf nemen en tot rust komen. Daarnaast is er lof voor de charmante sfeer van Wandu, een verfrissend alternatief voor de Scandi esthetiek in Amsterdamse cafés.

05
Adres
Hazenstraat 19H,
1016 SM Amsterdam

Men Impossible

Men Impossible is een ramen restaurant waar ze alleen maar 100% plant-based gerechten serveren. Bij Men Impossibe geloven ze in het verbeteren van de wereld door te focussen op enkel plantaardige voeding en brengen ze mensen samen met de lekkerste vegan gerechten uit de Japanse keuken. De plantaardige ramen heeft een sterke smaak maar dat maakt het zeker niet minder lekker. Door het gebruik van verse ingrediënten en umami smaken is een diner bij Men Impossible een ware smaakbeleving.

06
Adres
Rozenstraat 143,
1016 NP Amsterdam

Hikage

Hikage is een traditionele Japanse Izakaya, oftewel  een laagdrempelig Japans eetcafé. Naast de selectie vlees- en visgerechten, biedt het menu ook vegetarische en veganistische gerechten. De Shojin-keuken is de belangrijkste inspiratiebron voor Hikages veganistische gerechten. Shojin Ryori is  namelijk de traditionele keuken van boeddhistische monniken die het eten van vlees verbood en plezier vond in het voorkomen van voedselverspilling. De basis van Shojin Ryori vormen:  Vijf kleuren, vijf smaken (zoet, zuur, zout, bitter en umami) en vijf technieken (rauw, gekookt, gegrild, gebakken en gestoomd). Daarbij serveren ze een selecte collectie Japanse gins, waaronder de bekroonde Yuzu-gin doordrenkt met pittige yuzu en Sakurao-gin doordrenkt met Sakura (kersenbloesem).

07
Adres
Laurierstraat 76,
1016 PN Amsterdam

Café De Laurierboom

Café De Laurierboom is al 150 jaar een authentiek buurtcafé in het hart van de Jordaan. Het heeft een gezellige en een heerlijke mix van bezoekers. Buurtbewoners, jonge creatievelingen en toeristen, maar ook voor schaakliefhebbers, waar het café bekend om staat.

08
Adres
Elandsgracht 108,
1016 VA Amsterdam

Balthazar’s keuken

Dit is een favoriet! Balthazar’s keuken is een verborgen parel in Amsterdam en een absolute must als het op restaurants aan komt. Sinds 1995 is dit kleine familierestaurant al aan de Elandsgracht te vinden. In Balthazar’s keuken staat seizoen, herkomst en traditie centraal. Vader en zoon serveren eerlijke gerechten geïnspireerd op het aanbod van hun trouwe leveranciers. Op de kaart staat een vast drie gangen menu dat om de week wisselt. Hierin vormen vijf kleine voorgerechten om te delen, vlees of vis als hoofdgerecht en een verassend dessert de basis. Houten tafeltjes, witte tafellakens, mooi servies en geweldige bediening: Balthazar’s keuken is authentiek en een absolute must try.

09
Adres
Elandsgracht 45,
1016 TN Amsterdam

Ela Restobar

ELA Restobar verwelkomt je graag in hun 'all-day' food concept. In de ochtend en middag is het de ideale locatie voor een heerlijke kop Spaanse koffie, een smakelijke lunch of een (zakelijke) bijeenkomst. Naarmate de dag vorder, verandert het in een plek waar je kunt genieten van een verfrissende cocktail of een smaakvol Italiaans biertje. En voor wie trek heeft, biedt chef Teun Dikkers een unieke draai aan de klassieke mediterrane keuken.

10
Adres
Elandsgracht 29-31,
1016 TM Amsterdam

Rakang

Op de altijd gezellige Elandsgracht zit het Thaise restaurant Rakang. Vriendelijke bediening, prettige sfeer en heerlijk authentiek Thais eten! En volgens sommigen zelfs de lekkere Thai van Amsterdam… Of je het daar mee eens bent laten we aan jou over. Maar ben je op zoek naar een lekker, vers, aziatisch restaurant. Dan is Rakang zeker de moeite waard. En na die lekkere Thaise maaltijd biedt de Elandsgracht genoeg gelegenheid om nog een biertje drinken in een van de vele kroegen.

Kunst & cultuur
11
Adres
Hazenstraat 11,
1016 SM Amsterdam

Althuis Hofland Fine Arts

In het historische centrum van Amsterdam bevindt zich Althuis Hofland Fine Arts. Een galerie voor iedereen met een nieuwsgierig oog, een voorliefde voor de kunst; van eerste ontmoeting, eerste aanwinsten tot kunstprofessionals. De galerie heeft een sterke focus op het medium schilderkunst en neemt ieder jaar mee aan belangrijke kunstbeurzen wereldwijd (zoals o.a. Art Brussels en NADA Miami)

12
Adres
Lauriergracht 94,
1016 RN Amsterdam

Torch Gallery

Torch werd in 1984 opgericht door Adriaan van der Have als podium voor Nederlandse en internationale hedendaagse kunst. Adriaan was een van de eersten die de mogelijkheden van fotografie als kunstvorm zag. Sinds 2009, zet Adriaans zoon, Mo, zijn gedachtegoed voort en toont zo wel gevestigde kunstenaars die toonaangevend zijn in verschillende disciplines, als jongere kunstenaars die de grenzen van hun respectieve mediums blijven verleggen.

13
Adres
Hazenstraat 20,
1016 SP Amsterdam

Martin van Zomeren

Midden in de Jordaan ligt de galerie Martin van Zomeren. Martin van Zomeren presenteert een tal van hedendaagse kunsttentoonstellingen voornamelijk bestaand uit fotografie met een focus op conceptuele kunst. In galerie Martin van Zomeren vind je de werken van onder andere Navid Nuur, Alexandra Leykauf en Cornelius Quabeck.

14
Adres
Hazenstraat 27bg,
1016 SM Amsterdam

Galerie Wouter van Leeuwen

De galerie van Wouter van Leeuwen is verstopt in de Hazenstraat in de Jordaan buurt. Als je niet op let loop je er zo langs. Maar dat zou zonde zijn, aangezien deze fotogalerie een bezoek zeker waard is! De Galerie van van Leeuwen vertegenwoordigt grote zowel internationale als nationale fotografen, met een breed scala aan kunstwerken. Foto’s van de westkust van Amerika in de jaren 70 tot aan kleurrijke natuurtaferelen van de Nederlandse wadden eilanden: bij deze galerie vind je het allemaal!

15
Adres
Lauriergracht 142,
1016 RT Amsterdam

Galerie Fontana

Bij Galerie Fontana denken ze na over de stand van zaken in de hedendaagse kunst. Ze proberen te laten zien hoe de wereld eruitziet en in werkelijkheid is, ondanks de soms scherpe kantjes en het dystopische karakter ervan. Toen Fontana in 2011 begon lag de focus op fotografie, maar tegenwoordig omarmen ze alle kunstmedia. Een kijkje nemen? Galerie Fontana is gevestigd aan de Lauriergracht!

16
Adres
Tweede Laurierdwarsstraat 1-3,
1016 RA Amsterdam

Galerie Dudok De Groot

Midden in de Jordaan kun je Galerie Dudok De Groot vinden, die wordt gerund door Nicole Dudok van Heel en Jedithja de Groot. De galerie toont met acht tentoonstellingen per jaar het werk van een aantal vaste kunstenaars en daarbij een selecte groep gastkunstenaars, die beiden de grenzen van hun medium opzoeken in o.a. fotografie, schilderkunst en video.

17
Adres
Tweede Laurierdwarsstraat 1-3,
1016 RA Amsterdam

Galerie Dudokdegroot

In 2015 werd galerie Dudokdegroot opgericht door Nicole Dudok van Heel en Jedithja de Groot. De galerie richt zich op kunstenaars die de grenzen van hun medium verkennen in diverse technieken, waaronder fotografie, schilderkunst, video, driedimensionale kunst en tekenkunst. De galerie organiseert jaarlijks acht tentoonstellingen, voornamelijk solotentoonstellingen. Daarnaast neemt de galerie deel aan kunstbeurzen en organiseert zij exposities op andere locaties.

18
Adres
Elandsstraat 90,
1016 SH Amsterdam

Stigter van Doesburg

Stigter van Doesburg, gevestigd in de Jordaan, toont een gevarieerd programma van hedendaagse kunst. Van schilderkunst tot performance. Sinds de oprichting in 2001 heeft de galerie zich gericht op jonge kunstenaars en hebben ze een sterke vertegenwoordiging van vrouwelijke kunstenaars.

19
Adres
Laurierstraat 189,
1016 PL Amsterdam

Annet Gelink Gallery

Annet Gelink Gallery is een toonaangevende galerie voor hedendaagse kunst. Sinds de oprichting in 2000 exposeren ze werk van grensverleggende kunstenaars, variërend van tekeningen, schilderijen en fotografie tot installatie- en videokunst. Het hoofddoel van de galerie is het tonen van nieuwe tendensen en individuen, met aandacht voor Nederlandse en internationale kunst. In het souterrain is een aparte ruimte genaamd 'The Bakery', die gereserveerd is voor het werk van jonge veelbelovende kunstenaars.

20
Adres
Hazenstraat 54,
1016 SR Amsterdam

Galerie van Caroline O'Breen

De galerie van Caroline O'Breen is een begrip in de Amsterdamse hedendaagse kunstmarkt. En naast exposant op de Amsterdamse kunstbeurzen aanwezig te zijn, is de galerie ook gewoon te bezoeken in de Hazenstraat. Hier presenteert Caroline O’Breen toonaangevende beeldende kunst met een sterke focus op fotografie. In de tentoongestelde kunst is een sterke interesse in vrouwelijke kunstenaars en van bijzonder belang voor deze galerie zijn kunstenaars die nadenken over natuurlijke milieuthema's.

21
Adres
Elandsgracht 16,
1016 TW Amsterdam

Galerie Bart

Galerie Bart is een galerie voor hedendaagse kunst in Amsterdam met een focus op zowel gevestigde als jonge kunstenaars die in Nederland zijn afgestudeerd en uitblinken door hun vernieuwende vakmanschap. Bij Bart vind je kunstenaars die ofwel speels en fris, stevig en scherp, sereen en lichtvoetig of serieus met een vleugje humor werk maken. Zij zoeken de grenzen van hun medium op en bevragen deze, met als doel de grenzen te verleggen.

22
Adres
Eerste Rozendwarsstraat,
1016 PC Amsterdam

Radar

Radar Architecture and Art is een project van Marco di Piaggi. Di Piaggi richtte deze galerie op in 2008 met een kleine groep vrienden als een plek waar excentrieke kunstenaars en architecten hun werk kunnen delen. Di Piaggi is altijd al een liefhebber geweest van avant garde kunstvormen en underground muziek en in deze galerie nodigt hij bezoekers uit om kennis te maken met de kunst die zelfstandig is van de hedendaagse trends. Radar Architecture and Art heeft ook een eigen webshop of Society6 waar je prints en accessoires kan kopen van de tentoongestelde werken.

23
Adres
Prinsengracht 282,
1016 HJ Amsterdam

Galerie Ron Mandos

Galerie Ron Mandos heeft in 20 jaar tijd een prominente plaats verworven binnen de Nederlandse kunstscene. De galerie opende haar deuren in Rotterdam in 1999 en is sinds 2010 verhuisd naar hun huidige galerie in het Amsterdamse galeriedistrict. Galerie Ron Mandos is een galerie voor hedendaagse kunst en presenteert tentoonstellingen van o.a. internationaal erkende kunstenaars maar de focus ligt op opkomende kunstenaars.

Interieur
24
Adres
Elandsgracht 59,
1016 TN Amsterdam

Misc store

Goed nieuws voor iedereen die houdt van stationary en andere mooie items. Op de Elandsgracht in het centrum kun je Misc vinden (kort voor Miscellaneous), die een zorgvuldig geselecteerd assortiment van kantoorbenodigdheden, alledaagse voorwerpen, design objecten en meubels aanbieden om te helpen bij het vinden van de juiste balans tussen werk en privé.

25
Adres
Rozengracht 204,
1016 NL Amsterdam

Studio Henk

Tien jaar geleden startten de broers Okke en Xander Albers Studio Henk, gedreven door liefde voor meubels en duurzaam design. Van een sloophouten eettafel groeide het uit tot een bloeiend merk. Met een oppervlakte van bijna 1.000 m2, verdeeld over drie etages, is de monumentale flagshipstore in Amsterdam de grootste en meest uitgebreide winkel van Studio Henk. De studio streeft naar circulaire designmeubels, doorbreekt industriestandaarden en wil de hele sector inspireren. Met grote en kleine stappen zetten ze koers naar een afvalvrije toekomst voor de meubelindustrie.

Een luxe en sfeervol verbouwd appartement van circa 110 m², gelegen in het hart van de Jordaan, in een rijksmonument op de bel-etage en in het souterrain (met royale hoogte.)  De voorkamer biedt een prachtig uitzicht over de gracht en de woonkamer geeft geborgenheid en heeft gezellige gashaard. In het souterrain bevindt zich een Bourgondische keuken met een groot fornuis, ideaal voor sfeervolle avonden. Het appartement staat op eigen grond en is voorzien van een nieuwe fundering, wat zorgt voor stabiliteit en comfort. Achter het appartement ligt een rustige stadstuin en aan de voorzijde is er een zonnige stoep, beiden perfect om te genieten van de ontspannen of juist levendige sfeer van Amsterdam. Een charmant toevluchtsoord in de Jordaan, waar luxe en charme naadloos samenkomen.

Rondleiding 
Via de gerestaureerde bordestrap is er toegang tot de gemeenschappelijke hal, waar zich de meterkasten bevinden alsook de voordeur van het appartement. Achter deze deur bevinden zich een tochtportaal en een aantrekkelijke kamer aan de voorzijde met twee vensters die uitkijken over de gracht, en prachtige ingebouwde kasten. De woonkamer is gescheiden door en-suite kasten en heeft een aangename plafondhoogte van bijna drie meter. Er is ruim voldoende plaats voor een bank, die uitnodigend voor de gezellige gashaard staat opgesteld. In de gang is ervoor gekozen om de marmeren tegels te behouden; door een opening in de muur is deze nu geïntegreerd met de woonkamer. Hier bevindt zich ook het gastentoilet.
Aan de achterzijde leidt een monumentaal trappenhuis van het souterrain naar deze verdieping en biedt toegang tot de opkamer. In de opkamer is een slaapkamer (thans in gebruik als linnenkamer) met en suite-badkamer voorzien van een douche en wastafel. Hier bevindt zich ook een tweede goed bemeten slaapkamer met toegang tot de luxe badkamer in het souterrain. De badkamer is ruim bemeten, waardoor er plaats is voor een klassiek vrijstaand bad op pootjes, twee wastafels, een inloopdouche en een toilet.
Het souterrain is toegankelijk via een eigen entree vanaf de stoep bij de keuken. De keuken is ruim opgezet en goed uitgerust met onder meer een indrukwekkend SMEG fornuis met twee ovens en een inductieplaat met meerdere zones, een Quooker, en een afzuigkap. De eettafel is centraal geplaatst voor de openslaande deuren naar de slaapkamer in het midden van het appartement, die is voorzien van een inbouwkast en airconditioning. 
Het appartement beschikt over vloerverwarming in het souterrain en de meeste kamers zijn voorzien van airconditioning. Op de bel-etage ligt een fraaie visgraatvloer en is de kleurstelling afgestemd op de hoogwaardige materialen, waardoor het appartement een bijzondere uitstraling heeft.

Wat de bewoners gaan missen 
“s Ochtends een koffietje doen aan de voorzijde van het huis of aan het einde van de dag een glas wijn behoorde tot één van onze lievelingsmomenten van de dag. Wij hebben hier vele jaren met heel veel plezier en liefde gewoond.”

Buurtgids 
De woning ligt in een charmante en levendige buurt in het centrum van Amsterdam aan de Lauriergracht, bekend om zijn historische charme en moderne dynamiek. Op loopafstand vind je de beroemde Amsterdamse grachten, historische gebouwen, musea, en een divers aanbod aan eetgelegenheden, van traditionele cafés tot chique restaurants. De nabijgelegen Jordaan biedt een rijk aanbod aan boetieks, markten zoals de Noordermarkt, en lokale specialiteiten. Lauriergracht combineert Amsterdamse geschiedenis met hedendaags stadsleven, ideaal voor een unieke woonervaring.

Bijzonderheden
•    Gebruiksoppervlakte wonen circa 110 m² (bruto gebruiksoppervlakte is circa 130 m²)
•    Tuin gelegen op het noorden van circa 18 m²
•    Gelegen op eigen grond 
•    Zonnige stoep voor bij de keuken
•    Gezellige gashaard en luxe keuken
•    Servicekosten VvE € 265,26 per maand
•    Fundering vernieuwd in 2009 en gerenoveerd in 2012
•    Rijksmonument met nummer 3229, uit 1720 
•    Rijksbeschermd stadsgezicht en gelegen in door UNESCO beschermd gebied. 
 

De Laurier
De Jordaan blijft een bijzondere wijk van Amsterdam, met zijn open karakter en het beschutte gevoel tijdens een fietstocht door de straten. De Lauriergracht, een van de mooiste radiale grachten in de grachtengordel, onderscheidt zich door de bijzondere lichtval op het water en de rust, te midden van de bruisende stad.
Het langdurige verblijf van mensen in deze buurt is niet verrassend. Alles is op loopafstand, van gezellige restaurants tot dagmarkten en beroemde ateliers. Het appartement is luxe en smaakvol verbouwd. De huidige eigenaren hebben er een warm en gezellig toevluchtsoord van gemaakt, een ware parel te midden van de levendige Jordaan.

Otte van Apeldoorn | Makelaar Broersma Wonen

 

Het gebouw
Het appartement is gehuisvest in een zorgvuldig gerestaureerde monumentale halsgeveltweeling uit 1720. Beide gebouwen zijn verfraaid met “oeuils-de-boeufs” in de gevel, kleine ronde of ovale ramen die dienen als decoratieve elementen. De gevels zijn gedecoreerd met acanthusbladeren als klauwstukken, verfijnde versieringen rond de hijsbalk en een gebogen lijstvormig fronton met een cartouche waarin het jaartal 1720 is gegraveerd. Van de twee panden is dit het best bewaarde; het aangrenzende pand heeft zijn fronton verloren. In een eerdere fase is de fundering in 2009 vervangen. Tijdens de restauratie in 2012 is de topgevel van het rechter pand opnieuw geplaatst, en de stoep is in ere hersteld. De renovatie is in samenspraak met monumentenzorg uitgevoerd.

 

Wonen en koken
Het woongedeelte en de keuken zijn verdeeld over verschillende verdiepingen. Het woongedeelte bevindt zich op de schitterende bel-etage, gekenmerkt door een prachtig uitzicht, uitstekende lichtinval en een gezellige woonkamer. In het hart van de woonkamer staat de mooi ingebouwde haard, geplaatst in een vaste kast langs de gehele muurlengte. De eiken visgraatvloer is verouderd gelegd en heeft een mooie afwerking die harmonieert met de kleur van de muur en de gordijnen.
De en-suite, voorzien van deuren met glas-in-lood, fungeert als een uitstekende scheiding tussen de woonkamer en de voorkamer. Twee grote vensters laten veel licht binnen en bieden uitzicht op de gracht, waardoor het een ideale plek is om aan de leestafel van de zon te genieten.
In het souterrain bevindt zich de ruime keuken, ingericht in een praktische U-vorm met veel werk- en opbergruimte. De keukenapparatuur is hoofdzakelijk van Smeg en omvat een groot fornuis, een vrijstaande koelkast en een Quooker. Een charmant detail is de mogelijkheid om de deuren naar de gracht te openen, waardoor een heerlijke plek ontstaat om buiten op de stoep in de zon te zitten, wat een ideale uitbreiding van de keuken vormt. Centraal gepositioneerd is de eettafel die ruimte biedt aan acht personen.

 

Slapen en baden
De hoofdslaapkamer en de luxe badkamer bevinden zich in het souterrain. Aan de achterzijde is een slaapkamer gerealiseerd met een glazen pui en openslaande deuren, waardoor de transparantie behouden blijft en de ruimte open aanvoelt. De slaapkamers zijn uitgerust met airconditioning, en dezelfde koeling is beschikbaar voor de woonkamer.
Op de begane grond, aan de rustige achterzijde, bevindt zich de tweede slaapkamer met op de eerste verdieping de bijbehorende badkamer en linnenkamer. De linnenkamer is ruim genoeg om ook als derde slaapkamer te fungeren en is eenvoudig bereikbaar via het trappenhuis aan de achterzijde. Bij deze linnenkamer zit een badkamer en-suite met douche en wastafel.
Aansluitend aan de slaapkamer in het souterrain bevindt zich een luxe badkamer in de uitbouw. Deze is voorzien van een romantisch vrijstaand bad op pootjes, een ruime inloopdouche, dubbele wastafels met een brede spiegel erboven en een toilet. De badkamer combineert moderne gemakken met charmante details, zoals een houten balkenplafond en vloerverwarming, en profiteert van natuurlijk licht.

 

De stadstuin en Amsterdamse stoep
De woning beschikt over een stadstuin en een prachtige natuurstenen stoep, ideaal om te ontspannen midden in het hart van de Jordaan, langs een rustige en romantische gracht. De tuin biedt voldoende ruimte voor een eettafel voor vier personen en is heerlijk beschut, waardoor het een ideale plek is om op warme dagen te vertoeven. De stoep straalt een onmiskenbaar Amsterdams karakter uit en geniet de hele dag van zonlicht. Met de keuken binnen handbereik is dit een bijzonder gewilde en zonnige plek om te borrelen.

 

De woning bevindt zich in een charmante buurt in het hart van Amsterdam aan een prachtige gracht. Deze buurt staat bekend om zijn unieke mix van historische charme en moderne levendigheid. Gelegen in het stadsdeel Centrum, biedt deze omgeving een rijke culturele en sociale ervaring voor zowel bewoners als bezoekers. De buurt staat bekend om zijn gevarieerde eetgelegenheden. Van gezellige bruine cafés tot chique restaurants met diverse keukens, er is voor elk wat wils. De levendige Jordaan, met zijn fijnmazigheid aan straatjes en traditionele markten zoals de Noordermarkt, liggen ook op korte afstand, waardoor bewoners toegang hebben tot een scala aan boetieks, ambachtelijke winkels en lokale lekkernijen. Kortom, Lauriergracht en zijn omgeving bieden een unieke woonervaring die de rijke geschiedenis van Amsterdam combineert met het bruisende moderne leven. Met zijn pittoreske straatjes, culturele schatten en diverse voorzieningen is dit gebied een geweldige plek om te wonen en te genieten van alles wat Amsterdam te bieden heeft.

Bereikbaarheid
Het appartement is zowel met de fiets, auto als openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. De Ring A10 is al binnen 5 autominuten te bereiken via afslagen S100, S103 en S 105 (Zuid). Vanaf de Rozengracht vertrekken meerdere tram- en buslijnen, zoals tram 17 naar Centraal Station. Bij de Elandsgracht is een busstation met streekvervoer met onder andere een directe verbinding naar Luchthaven Schiphol. Met de fiets is Station Centraal Station binnen 5 minuten te bereiken.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Centrum-2d). Met een parkeervergunning voor dit gebied mag u parkeren in Centrum-2. Een parkeervergunning voor bewoners kost 315,60 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 17 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk. Naast de openbare weg is het ook mogelijk om met een parkeervergunning kosteloos te parkeren in Parkeer garage Q-Park Europarking. (Bron: Gemeente Amsterdam, februari 2024).

 

Wat de bewoners gaan missen
“Wonen in dit unieke pand voelt als een sprookje. Het is een heel bijzonder plekje aan één van de mooiste grachten, al dan niet de mooiste gracht, van de Jordaan. ’s Ochtends een koffietje doen aan de voorzijde van het huis of aan het einde van de dag een glas wijn behoorde tot één van onze lievelingsmomenten van de dag. Ook het tuintje aan de achterzijde van het huis is een fijne en rustige plek. Je kunt je hier terugtrekken van de bedrijvigheid die plaatsvindt aan de grachtzijde van het huis en bevind je dan in een oase van rust. Je kunt hier de vogels horen fluiten. Ook het woongenot binnen is iets dat wij erg zullen gaan missen: het koken beneden met de deurtjes open naar de gracht om zo het leven van de stad mee te krijgen, het puzzelen en lezen van een boek terwijl we staren naar de mooie bootjes die varen over de gracht én het kijken van een film voor de heerlijke gashaard. Het huis is licht en ruim en heeft veel verbintenis met buiten vanwege de vele ramen in alle ruimten. Het is een droom geweest om dit voor lange tijd ons ’thuis’ te hebben mogen noemen en de energie die in dit mooie plekje hangt gaat erg gemist worden. Wij hebben hier vele jaren met heel veel plezier en liefde gewoond.”

Pontsteiger, eyecatcher aan het IJ

De beste ‘Ramen’ shops van Amsterdam

Een overzicht van bijzondere galeries in Amsterdam

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?