De Centrale

Amsterdam

Adres
Amsterdam
1057 ZR

De Centrale | In voorbereiding

Filips van Almondestraat 15
Op het binnenterrein van een gesloten woonblok in De Baarsjes in Amsterdam, wordt een telefooncentrale, een monument uit 1926, getransformeerd naar een bijzonder woongebouw met binnentuinen. Het voormalig KPN gebouw is een monument, een verborgen parel, welke midden in een woonblok ligt. Voor de herontwikkeling is gekozen voor een transformatie naar 18 woningen met tuin, en 1 appartement, midden in een oase van rust. Naar verwachting start de verkoop voor de zomer van 2024.

Omgeving 
In het levendige De Baarsjes komen creatievelingen en gezinsvriendelijke vibes perfect samen. Deze buurt is ideaal voor young professionals en dynamische gezinnen, met een overvloed aan eetgelegenheden, koffietentjes en ontspannende plekken. Hoe ziet je weekend er uit als je hier woont?

Historie
Dit gemeentelijke monument op het binnenterrein tussen de Filips van Almondestraat, Witte de Withstraat en Admiralengracht, is ontworpen door architect Alfred Boeken in de tijd dat er grote behoefte ontstond aan telefoonverbindingen en er niet veel ruimte was in de stad. Als onderdeel van de uitbreiding van Plan West was deze 6e telefooncentrale gepland midden in een woonblok in De Baarsjes. Op de begane grond kwam de opslag en de technische ruimte, op de eerste verdieping de telefooncentrale waar dames handmatig de telefoonverbindingen legden.

De verkoopprijzen voor deze woningen starten vanaf  € 950.000 k.k. Op de hoogte blijven van nieuws omtrent dit project? Meld je aan voor de nieuwsbrief op de projectwebsite www.decentrale.amsterdam
 

Woonoppervlakte

90m2 > 166m2

Aantal bouwnummers

19

Meer informatie

Daniël de Bont & Kees Kemp vertellen u graag meer over dit project

Kees Kemp

Meer informatie

Nieuwsbrief
Toestemming
Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?