Characteristics
Lauriergracht 112A, Amsterdam
Price
 • € 1.380.000,- Kosten koper
Aanvaarding
 • In overleg
Vertrekken
 • 6 kamers
 • 3 slaapkamers
Onderhoud
 • Intern: Goed
 • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 110 m2
Tuin Oppervlakte: 23 m2
Inhoud: 460 m3
Bouwjaar
1720
Voorzieningen
 • Airconditioning
 • Natuurlijke ventilatie
 • Tv kabel
Garages
 • Geen garage
Liggingen
 • Aan vaarwater
 • Aan water
 • In centrum
Parkeer faciliteiten
 • Betaald parkeren
 • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
 • Cv ketel
 • Gashaard
 • Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water soorten
 • Cv ketel
Bestemming
 • Woonruimte
Grondsituatie
 • Volle eigendom
Buitenruimte
 • Achtertuin
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie E
Nummer 10843
Soort
 • Appartement
 • Benedenwoning
Floor map
Lauriergracht 112A, Amsterdam
Documents
Lauriergracht 112A, Amsterdam
Location
Lauriergracht 112A, Amsterdam
Boodschappen
01
Address
Tweede Laurierdwarsstraat 50HS,
1016 RC Amsterdam

Breadwinner

Breadwinner is een Amsterdamse bakkerij gelegen in het centrum. Breadwinner heeft een geheim bij het maken van hun zuurdesem bagels. Naast de gebruikelijke ingrediënten voor het deeg, voegen ze ook toppings toe zoals jalapeñopepers en cheddar. Maar het echte geheim zit hem in het toevoegen van deze ingrediënten aan het deeg zelf, waardoor de smaken echt doordringen in de bagel. Het resultaat is een heerlijke zuurdesem bagel die zowel hartig als pittig is. Bezoek hun winkel om de bagel zelf te proberen.

02
Address
Hazenstraat 60,
1016 SR Amsterdam

Chenin Chenin

Chenin Chenin is een wijnwinkel, online shop en abonnementsservice voor natuurlijke wijnen, bier, cider en sake. Het is gevestigd in hartje Amsterdam. Het assortiment is een continu ontwikkelde lijst van originele en vooral drinkbare wijnen. Van ondergewaardeerde koopjes tot moeilijk te vinden juweeltjes. Bij Chenin Chenin houden ze van wijnen uit alle delen van de wereld, ongeacht trends.  Ze zijn geopend van dinsdag tot zaterdag van 12:00 tot 20:00 uur en op zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

03
Address
Elandsgracht 116AI,
1016 VB Amsterdam

Slagerij Siem van der Gragt

Slagerij Siem van der Gragt is al sinds 1966 een goede bekende in de Amsterdamse binnenstad. Siem begon zijn winkel in de Tweede Laurierdwarsstraat en verhuisde in 1977 naar de Elandsgracht. Siem had het streven om alleen dieren die een goed leven hadden gehad te kopen en richtte het Scharrelvlees controleorgaan op samen met andere belangengroepen, overheidsinstellingen en andere scharrelslagers. Met de missie om de consument te voorzien in behoefte naar duurzame en ambachtelijke vlees- en vleesproducten waarin zorg en respect voor het milieu, de dieren en de mens centraal staan, is hij een begrip in de binnenstad van Amsterdam.

Eten & drinken
04
Address
Lauriergracht 71 H,
1016 RH Amsterdam

Wandu

Evandro Barbosa de Souza en zijn beste vriend Aldo Jesus Silva openden koffiezaak Wandu in het Amsterdamse centrum. De naam is een eerbetoon aan zijn oma, die hem 'Wandu' noemde, wat in het Afrikaans een koffieboontje betekent. Wandu biedt buurtbewoners vanaf half acht 's ochtends heerlijke Braziliaanse koffie, cappuccino, espresso Brasileirinho en pão de queijo; een Braziliaanse kaasbun. De mannen willen een gezellige plek creëren waar mensen tijd voor zichzelf nemen en tot rust komen. Daarnaast is er lof voor de charmante sfeer van Wandu, een verfrissend alternatief voor de Scandi esthetiek in Amsterdamse cafés.

05
Address
Hazenstraat 19H,
1016 SM Amsterdam

Men Impossible

Men Impossible is een ramen restaurant waar ze alleen maar 100% plant-based gerechten serveren. Bij Men Impossibe geloven ze in het verbeteren van de wereld door te focussen op enkel plantaardige voeding en brengen ze mensen samen met de lekkerste vegan gerechten uit de Japanse keuken. De plantaardige ramen heeft een sterke smaak maar dat maakt het zeker niet minder lekker. Door het gebruik van verse ingrediënten en umami smaken is een diner bij Men Impossible een ware smaakbeleving.

06
Address
Rozenstraat 143,
1016 NP Amsterdam

Hikage

Hikage is een traditionele Japanse Izakaya, oftewel  een laagdrempelig Japans eetcafé. Naast de selectie vlees- en visgerechten, biedt het menu ook vegetarische en veganistische gerechten. De Shojin-keuken is de belangrijkste inspiratiebron voor Hikages veganistische gerechten. Shojin Ryori is  namelijk de traditionele keuken van boeddhistische monniken die het eten van vlees verbood en plezier vond in het voorkomen van voedselverspilling. De basis van Shojin Ryori vormen:  Vijf kleuren, vijf smaken (zoet, zuur, zout, bitter en umami) en vijf technieken (rauw, gekookt, gegrild, gebakken en gestoomd). Daarbij serveren ze een selecte collectie Japanse gins, waaronder de bekroonde Yuzu-gin doordrenkt met pittige yuzu en Sakurao-gin doordrenkt met Sakura (kersenbloesem).

07
Address
Laurierstraat 76,
1016 PN Amsterdam

Café De Laurierboom

Café De Laurierboom is al 150 jaar een authentiek buurtcafé in het hart van de Jordaan. Het heeft een gezellige en een heerlijke mix van bezoekers. Buurtbewoners, jonge creatievelingen en toeristen, maar ook voor schaakliefhebbers, waar het café bekend om staat.

08
Address
Elandsgracht 108,
1016 VA Amsterdam

Balthazar’s keuken

Dit is een favoriet! Balthazar’s keuken is een verborgen parel in Amsterdam en een absolute must als het op restaurants aan komt. Sinds 1995 is dit kleine familierestaurant al aan de Elandsgracht te vinden. In Balthazar’s keuken staat seizoen, herkomst en traditie centraal. Vader en zoon serveren eerlijke gerechten geïnspireerd op het aanbod van hun trouwe leveranciers. Op de kaart staat een vast drie gangen menu dat om de week wisselt. Hierin vormen vijf kleine voorgerechten om te delen, vlees of vis als hoofdgerecht en een verassend dessert de basis. Houten tafeltjes, witte tafellakens, mooi servies en geweldige bediening: Balthazar’s keuken is authentiek en een absolute must try.

09
Address
Elandsgracht 45,
1016 TN Amsterdam

Ela Restobar

ELA Restobar verwelkomt je graag in hun 'all-day' food concept. In de ochtend en middag is het de ideale locatie voor een heerlijke kop Spaanse koffie, een smakelijke lunch of een (zakelijke) bijeenkomst. Naarmate de dag vorder, verandert het in een plek waar je kunt genieten van een verfrissende cocktail of een smaakvol Italiaans biertje. En voor wie trek heeft, biedt chef Teun Dikkers een unieke draai aan de klassieke mediterrane keuken.

10
Address
Elandsgracht 29-31,
1016 TM Amsterdam

Rakang

Op de altijd gezellige Elandsgracht zit het Thaise restaurant Rakang. Vriendelijke bediening, prettige sfeer en heerlijk authentiek Thais eten! En volgens sommigen zelfs de lekkere Thai van Amsterdam… Of je het daar mee eens bent laten we aan jou over. Maar ben je op zoek naar een lekker, vers, aziatisch restaurant. Dan is Rakang zeker de moeite waard. En na die lekkere Thaise maaltijd biedt de Elandsgracht genoeg gelegenheid om nog een biertje drinken in een van de vele kroegen.

Kunst & cultuur
11
Address
Hazenstraat 11,
1016 SM Amsterdam

Althuis Hofland Fine Arts

In het historische centrum van Amsterdam bevindt zich Althuis Hofland Fine Arts. Een galerie voor iedereen met een nieuwsgierig oog, een voorliefde voor de kunst; van eerste ontmoeting, eerste aanwinsten tot kunstprofessionals. De galerie heeft een sterke focus op het medium schilderkunst en neemt ieder jaar mee aan belangrijke kunstbeurzen wereldwijd (zoals o.a. Art Brussels en NADA Miami)

12
Address
Lauriergracht 94,
1016 RN Amsterdam

Torch Gallery

Torch werd in 1984 opgericht door Adriaan van der Have als podium voor Nederlandse en internationale hedendaagse kunst. Adriaan was een van de eersten die de mogelijkheden van fotografie als kunstvorm zag. Sinds 2009, zet Adriaans zoon, Mo, zijn gedachtegoed voort en toont zo wel gevestigde kunstenaars die toonaangevend zijn in verschillende disciplines, als jongere kunstenaars die de grenzen van hun respectieve mediums blijven verleggen.

13
Address
Hazenstraat 20,
1016 SP Amsterdam

Martin van Zomeren

Midden in de Jordaan ligt de galerie Martin van Zomeren. Martin van Zomeren presenteert een tal van hedendaagse kunsttentoonstellingen voornamelijk bestaand uit fotografie met een focus op conceptuele kunst. In galerie Martin van Zomeren vind je de werken van onder andere Navid Nuur, Alexandra Leykauf en Cornelius Quabeck.

14
Address
Hazenstraat 27bg,
1016 SM Amsterdam

Galerie Wouter van Leeuwen

De galerie van Wouter van Leeuwen is verstopt in de Hazenstraat in de Jordaan buurt. Als je niet op let loop je er zo langs. Maar dat zou zonde zijn, aangezien deze fotogalerie een bezoek zeker waard is! De Galerie van van Leeuwen vertegenwoordigt grote zowel internationale als nationale fotografen, met een breed scala aan kunstwerken. Foto’s van de westkust van Amerika in de jaren 70 tot aan kleurrijke natuurtaferelen van de Nederlandse wadden eilanden: bij deze galerie vind je het allemaal!

15
Address
Lauriergracht 142,
1016 RT Amsterdam

Galerie Fontana

Bij Galerie Fontana denken ze na over de stand van zaken in de hedendaagse kunst. Ze proberen te laten zien hoe de wereld eruitziet en in werkelijkheid is, ondanks de soms scherpe kantjes en het dystopische karakter ervan. Toen Fontana in 2011 begon lag de focus op fotografie, maar tegenwoordig omarmen ze alle kunstmedia. Een kijkje nemen? Galerie Fontana is gevestigd aan de Lauriergracht!

16
Address
Tweede Laurierdwarsstraat 1-3,
1016 RA Amsterdam

Galerie Dudok De Groot

Midden in de Jordaan kun je Galerie Dudok De Groot vinden, die wordt gerund door Nicole Dudok van Heel en Jedithja de Groot. De galerie toont met acht tentoonstellingen per jaar het werk van een aantal vaste kunstenaars en daarbij een selecte groep gastkunstenaars, die beiden de grenzen van hun medium opzoeken in o.a. fotografie, schilderkunst en video.

17
Address
Tweede Laurierdwarsstraat 1-3,
1016 RA Amsterdam

Galerie Dudokdegroot

In 2015 werd galerie Dudokdegroot opgericht door Nicole Dudok van Heel en Jedithja de Groot. De galerie richt zich op kunstenaars die de grenzen van hun medium verkennen in diverse technieken, waaronder fotografie, schilderkunst, video, driedimensionale kunst en tekenkunst. De galerie organiseert jaarlijks acht tentoonstellingen, voornamelijk solotentoonstellingen. Daarnaast neemt de galerie deel aan kunstbeurzen en organiseert zij exposities op andere locaties.

18
Address
Elandsstraat 90,
1016 SH Amsterdam

Stigter van Doesburg

Stigter van Doesburg, gevestigd in de Jordaan, toont een gevarieerd programma van hedendaagse kunst. Van schilderkunst tot performance. Sinds de oprichting in 2001 heeft de galerie zich gericht op jonge kunstenaars en hebben ze een sterke vertegenwoordiging van vrouwelijke kunstenaars.

19
Address
Laurierstraat 189,
1016 PL Amsterdam

Annet Gelink Gallery

Annet Gelink Gallery is een toonaangevende galerie voor hedendaagse kunst. Sinds de oprichting in 2000 exposeren ze werk van grensverleggende kunstenaars, variërend van tekeningen, schilderijen en fotografie tot installatie- en videokunst. Het hoofddoel van de galerie is het tonen van nieuwe tendensen en individuen, met aandacht voor Nederlandse en internationale kunst. In het souterrain is een aparte ruimte genaamd 'The Bakery', die gereserveerd is voor het werk van jonge veelbelovende kunstenaars.

20
Address
Hazenstraat 54,
1016 SR Amsterdam

Galerie van Caroline O'Breen

De galerie van Caroline O'Breen is een begrip in de Amsterdamse hedendaagse kunstmarkt. En naast exposant op de Amsterdamse kunstbeurzen aanwezig te zijn, is de galerie ook gewoon te bezoeken in de Hazenstraat. Hier presenteert Caroline O’Breen toonaangevende beeldende kunst met een sterke focus op fotografie. In de tentoongestelde kunst is een sterke interesse in vrouwelijke kunstenaars en van bijzonder belang voor deze galerie zijn kunstenaars die nadenken over natuurlijke milieuthema's.

21
Address
Elandsgracht 16,
1016 TW Amsterdam

Galerie Bart

Galerie Bart is een galerie voor hedendaagse kunst in Amsterdam met een focus op zowel gevestigde als jonge kunstenaars die in Nederland zijn afgestudeerd en uitblinken door hun vernieuwende vakmanschap. Bij Bart vind je kunstenaars die ofwel speels en fris, stevig en scherp, sereen en lichtvoetig of serieus met een vleugje humor werk maken. Zij zoeken de grenzen van hun medium op en bevragen deze, met als doel de grenzen te verleggen.

22
Address
Eerste Rozendwarsstraat,
1016 PC Amsterdam

Radar

Radar Architecture and Art is een project van Marco di Piaggi. Di Piaggi richtte deze galerie op in 2008 met een kleine groep vrienden als een plek waar excentrieke kunstenaars en architecten hun werk kunnen delen. Di Piaggi is altijd al een liefhebber geweest van avant garde kunstvormen en underground muziek en in deze galerie nodigt hij bezoekers uit om kennis te maken met de kunst die zelfstandig is van de hedendaagse trends. Radar Architecture and Art heeft ook een eigen webshop of Society6 waar je prints en accessoires kan kopen van de tentoongestelde werken.

23
Address
Prinsengracht 282,
1016 HJ Amsterdam

Galerie Ron Mandos

Galerie Ron Mandos heeft in 20 jaar tijd een prominente plaats verworven binnen de Nederlandse kunstscene. De galerie opende haar deuren in Rotterdam in 1999 en is sinds 2010 verhuisd naar hun huidige galerie in het Amsterdamse galeriedistrict. Galerie Ron Mandos is een galerie voor hedendaagse kunst en presenteert tentoonstellingen van o.a. internationaal erkende kunstenaars maar de focus ligt op opkomende kunstenaars.

Interieur
24
Address
Elandsgracht 59,
1016 TN Amsterdam

Misc store

Goed nieuws voor iedereen die houdt van stationary en andere mooie items. Op de Elandsgracht in het centrum kun je Misc vinden (kort voor Miscellaneous), die een zorgvuldig geselecteerd assortiment van kantoorbenodigdheden, alledaagse voorwerpen, design objecten en meubels aanbieden om te helpen bij het vinden van de juiste balans tussen werk en privé.

25
Address
Rozengracht 204,
1016 NL Amsterdam

Studio Henk

Tien jaar geleden startten de broers Okke en Xander Albers Studio Henk, gedreven door liefde voor meubels en duurzaam design. Van een sloophouten eettafel groeide het uit tot een bloeiend merk. Met een oppervlakte van bijna 1.000 m2, verdeeld over drie etages, is de monumentale flagshipstore in Amsterdam de grootste en meest uitgebreide winkel van Studio Henk. De studio streeft naar circulaire designmeubels, doorbreekt industriestandaarden en wil de hele sector inspireren. Met grote en kleine stappen zetten ze koers naar een afvalvrije toekomst voor de meubelindustrie.

A luxurious and charming apartment in the heart of Jordaan. This property is a meticulously renovated apartment of approximately 110 m², located in the heart of Jordaan, within a national monument on the ground floor and in the basement (with generous height.) The front room offers a magnificent view of the canal, while the living room provides comfort with a cozy gas fireplace. In the basement, there's a Burgundian kitchen with a large stove, perfect for delightful evenings. The apartment is on freehold land and boasts a new foundation for stability and comfort. A tranquil city garden lies behind the apartment, and at the front, there's a sunny stoop—both perfect for enjoying the relaxed or lively atmosphere of Amsterdam. A charming sanctuary in Jordaan, seamlessly combining luxury and charm.

Tour
Via the restored entrance staircase, access the communal hall, housing meter cupboards and the apartment's front door. Behind this door, a vestibule leads to an attractive room at the front with two windows overlooking the canal and beautiful built-in cabinets. The living room is separated by en-suite cabinets and has a pleasant ceiling height of almost three meters. There is ample space for a sofa, positioned invitingly in front of the cozy gas fireplace. In the hallway, the choice was made to preserve the marble tiles; through an opening in the wall, it is now integrated with the living room. The guest toilet is also located here.
At the rear, a monumental staircase from the basement leads to this floor, providing access to the elevated bedroom. In the elevated bedroom, there is a bedroom (currently used as a linen room) with an en-suite bathroom featuring a shower and sink. Here is also a second well-sized bedroom with access to the luxurious bathroom in the basement. The bathroom is spacious, accommodating a classic freestanding clawfoot tub, two sinks, a walk-in shower, and a toilet.
The basement is accessible through a private entrance from the stoop by the kitchen. The kitchen is spacious and well-equipped with an impressive SMEG stove with two ovens and an induction hob with multiple zones, a Quooker, and an extractor hood. The dining table is centrally placed in front of the French doors leading to the bedroom in the middle of the apartment, equipped with a built-in wardrobe and air conditioning.
The apartment features underfloor heating in the basement, and most rooms are air-conditioned. The ground floor boasts a beautiful herringbone floor, and the color scheme is coordinated with high-quality materials, giving the apartment a unique allure.

Neighborhood
The property is located in a charming and lively neighborhood in the center of Amsterdam on Lauriergracht, known for its historical charm and modern dynamism. Within walking distance, you'll find the famous Amsterdam canals, historic buildings, museums, and a diverse range of eateries, from traditional cafes to upscale restaurants. The nearby Jordaan offers a rich selection of boutiques, markets such as Noordermarkt, and local specialties. Lauriergracht combines Amsterdam's history with contemporary city life, ideal for a unique living experience.

Key features
• Living area approximately 110 m² (gross floor area is approximately 130 m²).
• North-facing garden of approximately 18 m²
• Located on freehold land
• Sunny step at the kitchen
• Cozy gas fireplace and luxury kitchen
• VVE service costs € 265,26 per month
• Foundation renewed in 2009 and renovated in 2012
• National monument with number 3229, built-in 1720
• National protected cityscape and located in a UNESCO-protected area.For more information, visit the National Monuments Portal, Restoration Fund, and Cultural Heritage Agency websites regarding possible subsidies.

De Laurier
The Jordaan remains a distinctive neighborhood in Amsterdam, known for its open character and the sheltered feeling one experiences while cycling through its streets. Lauriergracht, among the most beautiful radial canals in the canal belt, stands out with its unique play of light on the water and tranquility amidst the vibrant city. The prolonged stays of people in this area come as no surprise. Everything is within walking distance, from cozy restaurants to daily markets and renowned studios. The apartment has undergone a luxurious and tasteful renovation. The current owners have transformed it into a warm and inviting sanctuary, a true gem amid the lively Jordaan.

Otte van Apeldoorn | Real Estate Agent Broersma Residential

The building
This apartment is situated within a meticulously restored pair of monumental neck-gable houses dating back to 1720. Both buildings are adorned with “oeuils-de-boeufs” on the facade, small round or oval windows serving as decorative elements. The facades boast acanthus leaves as claw pieces, intricate embellishments around the hoisting beam, and a curved list-shaped pediment with a cartouche engraved with the year 1720. Of the two buildings, this one is the best-preserved; the adjacent property has lost its pediment. The foundation was replaced in 2009 during an earlier phase. In the 2012 restoration, the pediment of the right building was repositioned, and the doorstep was faithfully reinstated. The renovation was carried out in consultation with heritage conservation.

Living and cooking
This residence boasts a unique layout, with the living and kitchen areas gracefully spread across different levels. The living space is situated on the stunning main floor, characterized by magnificent views, abundant natural light, and a welcoming living room. The centerpiece of the living room is the beautifully built-in fireplace, nestled within a fixed cabinet along the entire length of the wall. The aged oak herringbone floor is artfully laid, providing a lovely finish that complements the wall and curtain colors.
The en-suite, featuring stained glass doors, serves as an excellent divider between the living room and the front room. Two large windows allow ample light and offer a picturesque view of the canal, creating an ideal spot to enjoy the sun while reading at the table.
Descending to the basement, you’ll find the spacious kitchen, designed in a practical U-shape with plenty of workspace and storage. The kitchen appliances are predominantly from Smeg, including a large stove, a standalone refrigerator, and a Quooker. A charming detail is the option to open the doors to the canal, creating a delightful space to sit outside on the sunny stoop—a perfect extension of the kitchen. At the center is the dining table, accommodating eight people comfortably.

Sleeping and bathing
The main bedroom and the lavish bathroom are nestled in the basement. At the rear, a bedroom with a glass facade and French doors maintains transparency, creating an open and airy ambiance. Both bedrooms are equipped with air conditioning, and the same cooling comfort extends to the living room.
On the ground floor, at the serene rear, you’ll find the second bedroom, with its associated bathroom and linen room located on the first floor. The linen room is spacious enough to serve as a third bedroom and is easily accessible via the staircase at the rear. With this linen room is an en-suite bathroom with shower and sink.
Adjacent to the basement bedroom, there’s a luxurious bathroom in the extension. This indulgent space features a romantically free-standing clawfoot bathtub, a generous walk-in shower, double sinks with a broad mirror above, and a toilet. The bathroom seamlessly combines modern amenities with charming details, including a wooden beam ceiling, and underfloor heating, and benefits from ample natural light.

The garden and typical Amsterdam ‘stoep’
The residence boasts a city garden and a stunning natural stone step, providing an ideal setting to unwind in the heart of the Jordaan, nestled along a serene and romantic canal. The garden generously accommodates a dining table for four, exuding a delightful seclusion, making it an idyllic spot to spend warm days. The stoep radiates unmistakable Amsterdam charm and basks in sunlight throughout the day. With the kitchen conveniently nearby, this sought-after and sunny locale is perfect for leisurely gatherings and afternoon relaxation.

Location
The property is situated in a charming neighborhood in the heart of Amsterdam along a beautiful canal. This area is renowned for its unique blend of historical charm and modern vibrancy. Located in the Centrum district, this environment offers a rich cultural and social experience for both residents and visitors. The neighborhood is famous for its diverse dining options, ranging from cozy brown cafés to upscale restaurants with various cuisines, catering to a wide range of preferences.
The lively Jordaan, with its intricate network of streets and traditional markets like the Noordermarkt, is also within close proximity. This provides residents access to a variety of boutiques, artisanal shops, and local delights. In summary, Lauriergracht and its surroundings offer a distinctive living experience that combines Amsterdam’s rich history with the bustling modern lifestyle. With its picturesque streets, cultural treasures, and diverse amenities, this area is an excellent place to live and enjoy everything Amsterdam has to offer.

Accessibility
The apartment is easily accessible by bicycle, car, and public transportation. The Ring A10 can be reached within 5 minutes by car via exits S100, S103, and S105 (Zuid). Several tram and bus lines, such as tram 17 to Centraal Station, depart from Rozengracht. At Elandsgracht, there is a bus station with regional transportation, including a direct connection to Amsterdam Airport Schiphol. Central Station is reachable by bike within 5 minutes.

Parking
Parking is available through a permit system on the public road (permit area Centrum-2d). With a parking permit for this area, you are allowed to park in Centrum-2. A resident’s parking permit costs 315.60 per 6 months. Currently, there is a waiting period of 17 months for this permit area. A second parking permit is not possible in this area. In addition to on-street parking, it is also possible to park for free in the Q-Park Europarking parking garage with a parking permit. (Source: Municipality of Amsterdam, February 2024).

 

What the residents will miss
“Living in this unique property feels like a fairy tale. It’s a very special spot on one of the most beautiful canals, if not the most beautiful canal, in the Jordaan area. Having a coffee in the morning at the front of the house or enjoying a glass of wine at the end of the day were among our favorite moments of the day.

The garden at the back of the house is a peaceful and tranquil place. Here, you can retreat from the hustle and bustle of the canal side of the house and find yourself in an oasis of calm. You can hear the birds singing here.

The comfort of living inside is also something we will miss greatly: cooking downstairs with the doors open to the canal, allowing us to feel the pulse of the city, solving puzzles and reading a book while gazing at the beautiful boats passing by the canal, and watching a movie by the cozy gas fireplace. The house is bright and spacious and has a strong connection with the outdoors due to the many windows in all rooms.

It has been a dream to call this our ‘home’ for a long time, and we will greatly miss the energy that surrounds this beautiful place. We have lived here for many years with a lot of joy and love.”

Recently viewed
View overview

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?