Het gebouw met een stoer en robuust uiterlijk verhult een loftwoning met een woonoppervlakte van circa 156 m² verdeeld over drie woonlagen die door de waterval indeling in open verbinding met elkaar staan. Een unieke beleving in ruimte, licht en zicht. De woning beschikt over een rijk uitgeruste woonkeuken op de begane grond. Een riante living, slaapkamer met walk-in kast en badkamer op de eerste verdieping en een multifunctionele ruimte met een aangrenzend dakpatio van circa 12 m² gelegen op de tweede verdieping.
Daarnaast beschikt de woning over twee eigen parkeerplaatsen in de afgesloten garage, waarvan er één is uitgevoerd met een laadpunt voor de elektrische auto en een separate berging van circa 5 m².
Rondleiding
Begane grond
De toegangsdeur op de kopse kant van het gebouw geeft toegang tot de kern van het gebouw, waar de twee parkeerplaatsen direct voor de voordeur zijn te vinden. Door de voordeur kom je in een ruime hal met gastentoilet. De woonkeuken is ruim opgezet en voorzien van luxe inbouwapparatuur, een koffiecorner en veel inbouwkasten.
Eerste verdieping
Deze verdieping is zeer ruim opgezet met een riante woonkamer. Mede door het ontwerp, de waterval indeling, staan alle verdiepingen in open verbinding met elkaar. Tegen de kern van het gebouw zijn de hoofdslaapkamer met walk-in kast, de badkamer en interne berging gesitueerd.
Tweede verdieping
De tweede verdieping is multifunctioneel te gebruiken. De huidige eigenaren hebben deze verdieping in gebruik als “home gym” met een fijne pantry. Tevens gaat hier een heel fijne verrassing schuil. Een dakpatio van circa 12 m² waar volledig in privacy kan worden genoten van de zon.
Buurtgids
Het Cruquiuseiland is grotendeels getransformeerd naar een levendig woon- en werkgebied met nieuwe architectuur afgewisseld met gerestaureerde historische gebouwen. Diverse creatieve bedrijven uit de mode-, interieur-, architectuur- en media-branche hebben zich reeds op het Cruquiuseiland gevestigd.
Aan de Entrepothaven, die tussen het Cruquiuseiland en het Borneo eiland in gelegen is, zijn diverse horecagelegenheden gevestigd zoals The Harbour Club Amsterdam Oost en Cruquius Local. In het nabijgelegen Flevopark is Proeflokaal 't Nieuwe Diep een echte hotspot verscholen tussen het groen en met een terras aan het Nieuwe Diep.
De bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 156 m²
• Terras op de begane grond van circa 6 m²
• Dakpatio van circa 12 m²
• Gelegen op erfpachtgrond van Gemeente Amsterdam. Erfpachtcanon is afgekocht tot 31-09-2068
• Energielabel A+
• Servicekosten VvE € 145,00 per maand
• WKO/EOW installatie
• Projectnotaris Brummelhuis
• Twee parkeerplaats met één laadpaal
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting
Design visie
De Loods is gebouwd rond 1959 en huisveste onder andere een chocoladefabriek, verffabriek en magazijn. Afvalverwerkingsbedrijf Remepa, die er papier recyclede, had de loods als laatst in gebruik tot medio 2015. Net als de gebouwen van de Insulinde oliefabriek ernaast en de voormalige Sigma verffabriek getuigde deze loods van het rijke industriële verleden van het gebied. Daarom werd het gebouw op gemeentelijke spelregelkaart Cruquiuseiland als ‘behoudenswaardig’ aangeduid. Gezien de grondvervuiling met asbest was behoud niet mogelijk en werd de loods gereconstrueerd. Onder begeleiding van LEVS architecten is de “oude” Loods geheel opnieuw opgebouwd naar stijlvolle loftwoningen met behoud van zijn kenmerkende uiterlijk in de buurt.
Typerend voor het gebouw is de contour met een hoofdbeuk en puntdak en aan weerszijden twee lagere zijbeuken. De constructie van stalen spanten met de vakwerkliggers, de bakstenen buitengevels en de lichtstraten zijn de karakteristieke elementen van het originele gebouw.
Binnenin ligt de nadruk op de hergebruikte, originele stalen spanten die staan voor de ruimtelijkheid en geschiedenis van het gebouw. Rond de parkeerplaatsen, die in de kern van het gebouw gesitueerd zijn op de begane grond, zijn de loftwoningen trapsgewijs opgebouwd. Binnen zorgt dit voor een soort watervaleffect en een optimale verbinding tussen alle woonlagen. Het open karakter in combinatie met de grote raampartijen en industriële elementen zorgen voor een ultieme sfeerbeleving van een loftwoning.
De begane grond
De toegangsdeur op de kopse kant van het gebouw geeft toegang tot de kern van het gebouw, waar de twee parkeerplaatsen direct voor de voordeur zijn te vinden. Door de voordeur kom je in een ruime hal met gastentoilet. De gehele begane grond verdieping staat in het teken van genieten, koken en de verbinding naar buiten. De grote glazen pui bij de keuken is als harmonicawand volledig te openen. Met het hekwerk, dat bijna Zuid-Europees aandoet, kan de stadstuin van circa 6 m² eventueel afgesloten worden. De woonkeuken is ruim opgezet en voorzien van luxe inbouwapparatuur, een koffiecorner en veel inbouwkasten. De op maat gemaakte houten trap, die fungeert als logeerkamer, maakt een elegante verbinding met de eerste verdieping.
De eerste verdieping
Deze verdieping is zeer ruim opgezet met een heerlijke riante living, die eveneens ruimte geeft voor een thuis kantoor. Mede door het ontwerp, de waterval indeling, staan alle verdiepingen in open verbinding met elkaar. Werkelijk een unieke beleving van ruimte, zicht en licht. Doordat de eigenaren ervoor hebben gekozen om op deze verdieping geen extra slaapkamers te creëren (zie alternatieve plattegronden) springen de stalen spanten in het oog. Tegen de kern van het gebouw zijn de hoofdslaapkamer met walk-in kast , de badkamer en interne berging gesitueerd. De badkamer is luxe uitgevoerd en voorzien van een prachtig breed wastafelmeubel, ligbad, inloopdouche en toilet. Een subtiele open trap biedt toegang tot de tweede verdieping.
De tweede verdieping
De tweede verdieping is multifunctioneel te gebruiken. De huidige eigenaren hebben deze verdieping in gebruik als “home gym” met een fijne pantry. Deze ruimte kan ook fungeren als home office of inloopkast voor het gehele gezin. Tevens gaat hier een heel fijne verrassing schuil. Een dakpatio van circa 12 m² waar volledig in privacy kan worden genoten van de zon. Een heerlijke buitenruimte waar de drukte van de stad mijlenver weg lijkt. Een bijzonder aspect van de dakpatio is de glazen gevelwand, die een prachtige zichtlijn geeft door de gehele woning naar de straat.
Bereikbaarheid
Vanwege de gunstige ligging binnen de ring van Amsterdam, nabij de doorgaande weg Zeeburgerdijk en afslag S114, is bedrijfsverzamelgebouw De Nieuwe Vaart goed te bereiken met het eigen vervoer, zowel vanuit buiten de stad als vanuit het centrum van Amsterdam.
Per openbaar vervoer is de bedrijfs-/kantoorruimte goed te bereiken. De halte van buslijnen 22 en 65 ligt op loopafstand van de locatie. Hierdoor is een directe verbinding mogelijk met Station Muiderpoort, Station Zuid en Station Amsterdam Centraal. Tevens is op loopafstand de halte van tramlijnen 3 en 14 gelegen.
Parkeergelegenheid
De afgesloten parkeergarage is gelegen op de begane grond van het gebouw en uitgevoerd met een op afstand te openen elektrisch poort. Bij thuiskomst openen de loodsdeuren zich en rijd je zo naar binnen. De loftwoning beschikt over twee parkeerplekken direct voor de deur, waarvan 1 uitgevoerd met een laadpunt voor een elektrische auto.
Wat de bewoners gaan missen
Te kort, maar wel heerlijk gewoond in de Loods.
We vielen met name voor het ontwerp en de setting. Het is een kopie van de Loods die hier al vanaf de jaren ‘50 heeft gestaan. Met de ontwikkeling van het eiland als woongebied is rekening gehouden met het verleden en zijn een aantal authentieke industriële panden bewaard gebleven. De Loods was niet meer te redden en daarom is er voor nieuwbouw gekozen. De Loods werd herbouwd en daarom heeft het wel het comfort van nieuwbouw. De oude spanten zijn bewaard gebleven en weer teruggeplaatst. We hebben er voor gekozen om er één grote ruimte van te maken om het Loods/Loft gevoel te versterken. Maar het maken van twee of drie extra slaapkamers is gemakkelijk te doen. De hoge plafonds geven een nog ruimer gevoel. Om toch een intieme sfeer te creëren hebben we voor donkere kleuren gekozen en de schuine plafonds bekleed met hout. Goed voor de akoestiek en het is gewoon een erg gezellig huis geworden. We hebben ook jaren in het centrum gewoond waar we de parkeerproblemen zat waren. Nu rijd je door de enorme rode loods deuren zo naar maar liefst twee parkeerplekken voor de deur. Wat een verademing was dat voor ons.
Waarom gaan we dan eigenlijk weg? In korte tijd is er vrij veel veranderd in ons leven. We verblijven tegenwoordig veel in het buitenland. Ons huis in de Loods wordt gewoon te weinig bewoond door ons en dat vinden we zonde. Wij willen in Amsterdam een stapje terug doen en gaan op zoek naar een kleinere woning.