Een bron van inspiratie in Bergen Noord Holland

Schilder en monumentaal kunstenaar Jaap Min werd op 16 September 1914 geboren in Bergen (NH). Hier woonde en werkte hij zijn hele leven, met uitzondering van zijn studiejaren aan de Rijksacademie Amsterdam. Hij kreeg lessen bij prof. J. Jurres (tekenen), prof. W.H. van den Berg (schilderen) en Heinrich Campendonck (monumentale technieken). Zijn diepe betrokkenheid bij de mensen om hem heen komt in veel gestalten en portretten tot uiting. Maar Min was geen man voor de publiciteit. Het liefst werkte hij in de beslotenheid van zijn atelier of in de stilte van het landschap. Zijn vrije werk komt voort uit het Bergense expressionisme, maar ontwikkelde zich in een sterk persoonlijke richting. De huidige bewoners; ‘Bij aankomst geeft de boerderij ultieme rust, het huis is ingericht op veel gasten en met zowel de zee als het dorp vlakbij is er alle mogelijkheid tot ieders vermaak, maar vooral het moment van aankomen, de open haard aan steken en in de tuin te genieten van de rust en natuur maakt de boerderij zo speciaal. Het voormalige woonhuis van schilder Jaap Min, prominent lid van de Bergense School, op de mooiste plek van Bergen werd ons 10 jaar geleden gegund door de familie. Er moest veel vernieuwd worden maar de structuur en indeling bleven grotendeels intact. Er is teveel om op te noemen, maar het moment in de vroege avond, als de ‘witte wieven’ mist over het beschermde natuurgebied De Voert richting huis komt en de zon langzaam over het duin naar de horizon zakt is van een niet te beschrijven schoonheid.’

Onder de rook van Amsterdam staat deze woonboerderij die werd bewoond door de schilder Jaap Min. Het diende tevens als zijn atelier. Het perceel biedt uitzicht op de landerijen en in de verte de duinen die de schilder hebben geïnspireerd de mooiste landschappen op doek vast te leggen. Vanuit die romantiek en beleving is de boerderij door de huidige bewoners gemoderniseerd tot een woonboerderij met een bourgondisch karakter.

"Bij aankomst geeft de boerderij ultieme rust, het huis is ingericht op veel gasten en met zowel de zee als het dorp vlakbij is er alle mogelijkheid tot ieders vermaak, maar vooral het moment van aankomen, de open haard aan steken en in de tuin te genieten van de rust en natuur maakt het huis zo speciaal."

De huidige bewoners
Deze woning is te koop

Wiertdijkje 10, Bergen (nh)

Bekijk deze woning
Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?