Kenmerken
Nieuwe Herengracht 29B, Amsterdam
Prijs
 • € 1.080.000,- Kosten koper
Aanvaarding
 • In overleg
Vertrekken
 • 3 kamers
 • 2 slaapkamers
Onderhoud
 • Intern: Goed
 • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 116 m2
Tuin Oppervlakte: 11 m2
Inhoud: 400 m3
Bouwjaar
1901
Voorzieningen
 • Mechanische ventilatie
Garages
 • Geen garage
Liggingen
 • Aan vaarwater
 • Aan water
 • In centrum
 • In woonwijk
Parkeer faciliteiten
 • Betaald parkeren
 • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
 • Cv ketel
 • Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water soorten
 • Cv ketel
Bestemming
 • Woonruimte
Grondsituatie
 • Erfpacht
Buitenruimte
 • Zonneterras
 • Balkon
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie P
Nummer 3563
Milleu
 • Dubbel glas
 • Vloerisolatie
Soort
 • Appartement
 • Bovenwoning
Overige kenmerken

•           OZB ('23) € 444,36 per jaar
•           Rioolrecht ('23) € 160,43 per jaar
•           Servicekosten VvE € 345,49 per maand
•           Erfpachtcanon € 1.797,08 per jaar *
* In beginsel IB aftrekbaar
 

Plattegrond
Nieuwe Herengracht 29B, Amsterdam
Documenten
Nieuwe Herengracht 29B, Amsterdam
Locatie
Nieuwe Herengracht 29B, Amsterdam
Kunst & cultuur
01
Adres
Amstel 51,
1018 EJ Amsterdam

H'ART Museum

'Het voormalige Hermitage museum gaat nauw samenwerken met British Museum, Centre Pompidou en Smithsonian American Art Museum. H’ART Museum opent vensters op de wereld en toont de verbindende kracht van kunst.' Door de verbintenis met deze internationale topmusea komen wereldberoemde kunstcollecties naar Amsterdam. Centre Pompidou heeft een van de belangrijkste collecties moderne en hedendaagse kunst in Europa. Het British Museum kent als een van de oudste musea ter wereld een collectie die continenten en oceanen omspant. Smithsonian American Art Museum (SAAM) heeft naam en faam als een van de bekendste musea van het Smithsonian Institution.

 

02
Adres
Amstel 51,
1018 EJ Amsterdam

Amsterdam Museum

In het voormalige Burgerweeshuis van Amsterdam bevindt zich sinds 1975 het Amsterdam Museum. In 1926 opende het museum in de Waag en sindsdien fungeert het museum als ware schatkamer van de stad. De historische collectie vertelt aan de hand van duizenden kunstwerken en voorwerpen het indrukwekkende verhaal van de stad, reikend van de vroege Middeleeuwen tot het heden. Naast de vaste collectie die het historische verhaal van Amsterdam laat zien, vertellen de wisselende tentoonstellingen de verhalen van het hedendaagse Amsterdam.

03
Adres
Amstel 3,
1011 PN Amsterdam

Nationale Opera en Ballet

In het theater van het Nationale Opera en Ballet vinden elke week meerdere theater- en dansvoorstellingen plaats van het hoogste niveau. Het theater is gevestigd tussen de Amstel en het Waterlooplein in een voormalige Joodse Woonwijk. In de volksmond wordt ook vaak het Stopera genoemd, maar de organisatie zelf gebruikt deze naam liever niet omdat de naam is bedacht door actiegroepen die in de jaren 80 protesteerden tegen de bouw van het theater. De door hen bedachte leuze "Stop de Opera' werd later afgekort tot 'Stopera.' Naast opera- en balletvoorstellingen organiseert het theater van het Nationale Opera en Ballet ook regelmatig lezingen, lunchconcerten en foyer-avond die u gratis of voor een kleine toegangsprijs kunt bezoeken.

04
Adres
Herengracht 605,
1017 CE Amsterdam

Huis Willet-Holthuysen

Het indrukwekkende Willet-Holthuysenhuis bevindt zich in het hart van Amsterdam. Dit dubbele herenhuis aan de Herengracht herbergt talloze stijlkamers. De naam van het huis is afgeleid van het echtpaar dat hier aan het einde van de 19e eeuw woonde: Abraham Willet en Louisa Holthuysen. Zij verzamelden een schat aan kunst en objecten en lieten het interieur naar hun persoonlijke smaak vormgeven. Zelfs destijds werd dit prachtige huis beschouwd als een eerbetoon aan een romantisch verleden. Het interieur diende als het middel waarmee het echtpaar hun smaak en welvaart met anderen deelde. De schitterende salons zijn in de stijl van Lodewijk XVI ingericht en de tuin is symmetrisch aangelegd als een formele Franse tuin. In deze romantische stijlkamers organiseert het Amsterdam Museum tentoonstellingen met werk van hedendaagse kunstenaars en verzamelaars.

05
Adres
Plantage Middenlaan 2a,
1018 DD Amsterdam

Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Ook de Oranjerie, het bijbehorende grand café, is een eeuwenoud monument waar je – zelfs midden in de winter – heerlijk tot rust komt. Ze hebben een uitgebreide lunchkaart, en je eet terwijl je middenin de prachtige tropische tuinen zit. In de zomer is het terras natuurlijk ook open. Het is een van de best bewaarde geheimpjes van Amsterdam, zeker de moeite waard om heen te gaan en de rust van het groen zelf te ervaren.

06
Adres
Utrechtsestraat 44 BG,
1017 VP Amsterdam

Enari Gallery

Enari gallery ligt in het hart van Amsterdam. Het is opgericht door Paul van Gemen en Christina Voulgari medio november 2022. De galerie legt de nadruk op het cureren van opvallende tentoonstellingen met een sterke internationale oriëntatie, waarbij zowel opkomende als gevestigde kunstenaars worden gepresenteerd. Hun missie is om de culturele loopbaan van de kunstenaars die ze vertegenwoordigen verder te bevorderen door middel van vooraanstaande exposities. Hierdoor biedt de galerie een platform voor artistiek talent om in contact te komen met vooraanstaande figuren uit de kunstwereld.

07
Adres
Oudeschans 67,
1011 KW Amsterdam

Van Zoetendaal Photography

Van Zoetendaal Photography is voornamelijk actief in de internationale hedendaagse fotografie, met het samenstellen van tentoonstellingen in musea, als galerie, en ook met het uitgeven van verschillende fotoboeken. In 2014 veranderde Van Zoetendaal zijn galerieruimte grotendeels om in een studio om zijn eigen kunstprojecten, kunstboeken en installaties te ontwikkelen. Hoewel de galerie doorgaans alleen op afspraak geopend is, speelt zij een belangrijke rol in de jaarlijkse Unseen Photo Fair.

08
Adres
Kloveniersburgwal 95,
1011 KB Amsterdam

Upstream Gallery

In het 17e -eeuwse monumentale pand het ‘Poppenhuis’ aan de Kloveniersburgwal zit kunstgalerie Upstream Gallery. Deze hedendaagse kunstgalerie heeft binnen korte tijd een internationale reputatie opgebouwd onder verzamelaars, kunstinstituties, kunstcritici en natuurlijk kunstliefhebbers. De focus van de galerie ligt op radicaal, geëngageerde, conceptuele en post-internet kunst en representeert zowel Nederlandse als internationale kunstenaars.

Eten & drinken
09
Adres
Waterlooplein 6,
1011 MS Amsterdam

De Hapjeshoek

De Hapjeshoek is een bruisend Surinaams eethuis. Het is gevestigd in het historische metrostation Waterlooplein en verwelkomt gasten al sinds 1995. Het is opgericht door drie broers en het is uitgegroeid tot een levendige locatie vol heerlijk eten en vriendelijk personeel. Geniet van een gevarieerd menu met verse Surinaamse broodjes, hapjes en maaltijden voor lunch en diner. Allemaal samengesteld om kwaliteit te bieden tegen betaalbare prijzen.

10
Adres
Amstel 212,
1017 AH Amsterdam

Restaurant 212 (**)

Na een brand in Maart 2022 hebben Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot hun restaurant in November 22 heropend. Prachtig gelegen aan de Amstel biedt het restaurant plaats aan 16 personen. Het tasting menu en de a l carte gerechten zijn van een hoog niveau.

11
Adres
Amstelstraat 5,
1017 DA Amsterdam

Screaming Beans

Screaming Beans is een Amsterdams merk dat lokaal en internationaal bekend staat om zijn hoogwaardige koffie. De ruime locatie aan Amstelstraat is de ideale plek om vrienden en collega's te ontmoeten onder het genot van een smakelijke kop koffie, een stuk heerlijke taart of een verwarmende thee. Het is populair onder kantoormedewerkers en buurtbewoners, vooral in de ochtend op weg naar het werk.

12
Adres
Utrechtsestraat 51,
1017 VJ Amsterdam

De Juwelier (*)

Restaurant De Juwelier is het nieuwe à la carte restaurant van de chefs van het met twee Michelin-sterren bekroonde Restaurant 212. Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot openden samen De Juwelier aan de Utrechtsestraat. Zowel klassiekers uit de Franse en Nederlandse keuken staan op de menukaart. Deze chique bistro heeft, verfrissend genoeg, geen concept, maar draait gewoon om lekker bourgondisch eten en genieten. Kortom: een juweeltje.

13
Adres
Utrechtsestraat 57,
1017 VJ Amsterdam

Bistro de la Mer (*)

Na de succesvolle openingen van 212 en restaurant de Juwelier, opent het chef duo Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot wederom een succesvol restauramt. Bistro de la Mer bevindt zich maar een paar deuren verder op de Utrechtsestraat. Het is een Frans georiënteerde visbistro met klassieke smaken. Het concept en de prijzen zijn te vergelijken met restaurant de Juwelier, maar dan met een a la carte menu. Ook deze zaak van het succesvolle duo heeft sinds April 2023 een Michel ster.

 

14
Adres
Keizersgracht 711HS,
1017 DX Amsterdam

Café Van Leeuwen

Café Van Leeuwen is een op en top Amsterdams café, beroemd om zijn ouderwets gezellige borrels. Veel verschillende mensen komen hier te gast van buurtbewoners tot vaste klanten en toevallige voorbijgangers weten dit café al ruim 20 jaar weten te vinden. Een goede ontbijt- en lunchkaart, lekkere borrelhapjes een simpel maar goed cafe diner, ook lekkere wijnen en uitgebreid bier assortiment.

15
Adres
Utrechtsestraat 75,
1017 VJ Amsterdam

Screaming Beans

Screaming Beans is een Amsterdams merk dat lokaal en internationaal bekend staat om zijn hoogwaardige koffie. De locatie heeft een prachtige, open bakstenen bar en een rustige zitruimte. Het is de perfecte plek om te werken of gewoon achterover te leunen, koffie te drinken en te ontspannen.

16
Adres
Herengracht 542-556,
1017 CG Amsterdam

Spectrum (**)

Gevestigd op de mooie Herengracht, in het chique Waldorf Astoria hotel opent Spectrum van woensdag tot zaterdag zijn deuren. . Met liefde voor Nederlandse kooktraditie, steekt chef-kok Sidney Schutte de oude kennis in een nieuwe jasje. Laat je verrassen door de rijke internationale keuken, zomaar bij jou om de hoek. De wijnlijst, samengesteld door Cas Kratz (restaurant manager en sommelier) bevat zeer bijzondere wijnen.

17
Adres
Herengracht 542-556,
1017 CG Amsterdam

Peacock Alley

Tussen de high tea en de cocktails kan je bij Peacock Alley terrecht voor een perfect bereide burger. Sappig en goed gekruid, belegd met Gouda kaas, zuur, tomaat en uienringen. Peacock Alley is gevestigd in het chique Waldorf Astoria hotel in Amsterdam en is iedere dag geopend van 10:00 tot 22:00 uur.

18
Adres
Utrechtsestraat 89,
1015 VK Amsterdam

Restaurant Soenda Kelapa

Indonesische familiebedrijf biedt een- en tweepersoons rijsttafels, een à-la-cartemenu en verzorgt ook catering klussen. Ze serveren eten geïnspireerd op de West Javaanse keuken. ‘Soenda’ is namelijk de provincienaam van dat gebied. Gelegen midden in de Utrechsestraat is dit een geweldige plek om goed Indonesisch eten te proeven.

19
Adres
Rembrandtplein 1,
1017 CT Amsterdam

Café Los

Tot in de jaren '80 was Café Los een politiebureau. Waar vroeger het cellencomplex stond, bevinden nu de toiletten van het café.  Degene die het pand ombouwde besteedde daaraan al zijn geld en was na de verbouwing dus 'los'. Vandaar de naam. Tegenwoordig is het een gezellig bruin café en open tot diep in de nacht.

Boodschappen
20
Adres
Waterlooplein 2,
1011 NZ Amsterdam

Waterloopleinmarkt

Achter de Stopera vind je volgens velen de beste vlooienmarkt van Amsterdam. Onder andere hebben ze hier prachtige platen, foto’s maar ook stapels prachtige vintage kleren. Menig hippe Amsterdammer scoort hier zijn Levi’s 501. Maar ook mooie accessoires, sieraden en onderdelen voor je fiets kan je hier kopen. Elke werk- en zaterdag geopend.

21
Adres
Staalstraat 12,
1011 JL Amsterdam

Sterk Staaltje

Sterk Staaltje is al meer dan twintig jaar een begrip in de binnenstad van Amsterdam. Deze unieke eetwinkel heeft een grote variatie aan eten met een nadruk op vers. Zo is iedere maaltijd, broodje, salade of soep net een beetje anders. Met bezoekers uit alle lagen van de bevolking; van omwonenden en kantoorpersoneel tot studenten en toeristen die hier een broodje komen eten. Je kan hier kortom terecht voor een sterk staaltje eten.

Interieur
22
Adres
Valkenburgerstraat 201A,
1011 MJ Amsterdam

Baden baden

Baden Baden Interior is een badkamer- en interieurwinkel die in 2000 werd opgericht. De winkel bestaat uit een regelmatig wisselende eclectische mix van meubelen, design, kunst, objecten en accessoires. Als liefhebber van goed design kan je je hart ophalen bij Baden Baden Interior en kom zeker langs voor luxe, tijdloze en comfortabele badkamers, kranen en Italiaanse merken die naadloos aansluiten bij uw persoonlijke wensen.

23
Adres
Valkenburgerstraat 167-A,
1011 MJ Amsterdam

Arclinea

Bij Arclinea Amsterdam helpen ze je graag bij het creëren van je Italiaanse droomkeuken. De keukens behoren door hun professionaliteit, klasse en tijdloosheid tot de absolute top van het keukendesign. Stuk voor stuk combineert Arclinea in hun keukens professioneel koken met prachtig design en innovatieve apparatuur.Bekijk het zelf in hun showroom aan de Valkenburgerstraat in Amsterdam.

24
Adres
Staalstraat 7B,
1011 JJ Amsterdam

Droog

Droog is een designlabel gevestigd in Amsterdam en staat bekend om hun conceptuele en contextuele benadering van design. De naam Droog staat voor de droge humor van de designs in hun collectie. Een verwijzing naar de Nederlandse nuchterheid. Naast een galerie is er ook een winkel, een restaurant en verschillende ruimtes die gehuurd kunnen worden. Alle ruimtes hebben hun eigen unieke karakter en zijn ingericht met kunst en design stukken uit de Droog collectie.

25
Adres
Utrechtsestraat 62,
1017 VR Amsterdam

Mobilia

Mobilia is een prachtige interieurzaak op de Utrechtsestraat. Rini Scherpenisse is de eigenaar van de zaak en runt deze met passie sinds 2001. Gelukkig is hij niet alleen en wordt hij ondersteund door een team jonge en gepassioneerde interieur designers. De design studio is door het vriendelijke team enorm toegankelijk en laagdrempelig, niemand hoeft een échte design kenner te zijn om hier naar binnen te stappen. De Instagram van de zaak dient als perfecte tool om inspiratie op te doen en daarna is een belletje of e-mail genoeg om een afspraak te maken.

Een uniek drie kamer appartement gelegen recht tegenover de Hermitage met een gevelbreedte van 7.25 meter. De woning van ruim 115 m², heeft een hoogte van meer dan drie meter en drie grote ramen op het zuiden. Deze combinatie zorgt voor een spectaculair licht en ruim appartement. De Keuken is het hart van het appartement, met twee slaapkamers, balkon aan de achterzijde en een riant zitgedeelte aan de voorzijde is dit ultiem wonen aan de gracht. Gelegen in een kleine VvE, in een rijksmonument en uitstekend bereikbaar met fiets.

Rondleiding
De entree van het appartement is via het gemeenschappelijke trappenhuis. Hier vindt u een ruime garderobekast en een gastentoilet. Het eetgedeelte biedt plaats aan een tafel voor acht personen. De keuken heeft een groot eiland met een gasfornuis en een spoelbak. De op maat gemaakte achterwand bevat een koelkast, combi-oven, een stoomoven, een vaatwasser en voldoende kastruimte voor serviesgoed. 
Aan de achterkant van het appartement zijn twee slaapkamers die beide toegang hebben tot het balkon via ramen. Het balkon strekt zich uit over de hele breedte van het appartement en is 1,55 meter diep. De grote slaapkamer heeft ook openslaande deuren naar het balkon. De luxe badkamer beschikt over een inloopdouche met een tweepersoons douche, een vrijstaand ligbad en een mooi wastafelmeubel van Nederlands design. De badkamer heeft ook vloerverwarming. Een bijzonder kenmerk van het appartement is dat het aan beide lange zijden natuurlijk licht heeft.
Het woongedeelte en de werkplek, die geïntegreerd is in een vaste kast, bevinden zich aan de kant van de gracht. Door de zuidelijke ligging van de gevel en de grote ramen is het appartement zeer licht. Bovendien is er  vanuit het appartement een prachtig uitzicht op de gracht en op de Hermitage.

Wat de bewoners gaan missen
“De jaarlijkse buurtbarbecue of soms samen een wijntje met elkaar in de zomer geven de Nieuwe Herengracht een écht Amsterdams gevoel.”

Buurtgids 
Het appartement bevindt zich in het centrum van Amsterdam en om de hoek van de Amstel. Het is een prachtige locatie waar oneindig veel te doen en te zien is. De Utrechtsestraat is erg dichtbij en biedt alle voorzieningen die wenselijk zijn. Van een goede bakker, slager en uitstekende banketbakker tot hippe kledingwinkels en speciaalzaken. Op het Amstelveld is maandag de bloemenmarkt en in de binnen tuin van de Hermitage is er op zaterdag een biologische markt. Door de Centrale ligging is het uitstekend te bereiken. 

Bijzonderheden
•    Prachtig appartement op de eerste verdieping met GO wonen van circa 116 m²
•    Zeer licht door drie grote ramen op het zuiden
•    Balkon op het noorden van circa 11 m²
•    Gelegen op erfpachtgrond van Gemeente Amsterdam. Huidig tijdvak 1 januari 2007 t/m 31 december 2056, AB 2000, te betalen canon bedraagt € 1.797,08 per jaar 
•    Aanvraag overstap eeuwigdurende erfpacht met AB 2016 is tijdig gedaan
•    Servicekosten VvE € 345,49 per maand
•    Fundering is in 2012, ten tijde van de splitsing, goed bevonden
•    Rijksbeschermd stadsgezicht
•    Onderdeel UNESCO Werelderfgoed

 

The invitation
Ongeveer tien jaar geleden heeft de huidige eigenaar het appartement gekocht. Doordat ik de huidige verkoper geadviseerd heb bij het kopen van een nieuwe woning zie ik de woning terug waar ik ongeveer tien jaar geleden ook was. Toen voor de begeleiding van de aankoop. Ook nu als ik binnen loop is het formaat weer bijzonder.
Daarnaast zie ik enkele goede aanpassingen die zijn gemaakt.
De aanpassingen zijn praktisch en esthetisch van aard. Zo is er een grote achterwand gekomen bij de keuken, heeft het werkeiland een nieuw blad gekregen en is er in de slaapkamer een kledingkast geplaatst. De bewoning is leuk en ik kan zien dat het appartement goed bewoond wordt. De reden van verkoop ligt dan ook niet in de intrinsieke waarde van het appartement maar aan de vernieuwde omstandigheden van de verkoper.
Nu met een gezin is er een tijd gekomen om voor een andere woonvorm te kiezen en hebben ze een huis gekocht in Oost. Bij de gesprekken over de verkoop komt steeds naar voren dat ze de centrale ligging en de hoogte van het appartement wel echt gaan missen en met wat pijn in het hart vertrekken.

Otte van Apeldoorn – Makelaar Broersma Wonen

Het Gebouw 
Dit pand heeft een lange en interessante geschiedenis. Die gaat terug tot de negentiende eeuw. Het pand is meerdere keren verbouwd en gerenoveerd. Het heeft verschillende functies gehad.

Het pand aan de Nieuwe Herengracht 27-29 is waarschijnlijk gebouwd rond 1900. Dit blijkt uit een van de eerste blauwdrukken die van het pand te vinden zijn. Het pand is gebouwd op twee samengevoegde percelen. De percelen werden rond 1900 bebouwd naar ontwerp van architect Evert Breman. Hij was stadsarchitect van Amsterdam en ontwierp veel bouwwerken in de Hollandse neorenaissance en de art-nouveaustijl. Een van zijn bekendste werken is het Lloyd Hotel uit 1918.

Het pand heeft in de loop der jaren verschillende aanpassingen ondergaan. In 1962 veranderde de gemeentelijke waterleidingen de gevel van het pand. In 2011 werden de twee bovenwoningen boven de bedrijfsruimte genummerd. De begane grond en een hoog bleven bedrijfsruimte. In 2012 werd het pand gesplitst in een begane grond, een appartement op een hoog en een appartement bestaande uit twee woningen. Dit gebeurde nadat er een renovatieplan was opgesteld. Het pand moest voldoen aan de kwaliteitseisen voor splitsing. Ook werd de fundering geïnspecteerd. Er werd geconstateerd dat er zich in de komende 25 jaar geen problemen met de fundering zouden voordoen. In 2017 volgde dan de wijziging naar de huidige situatie van de VvE met vier appartementsrechten.

Woonkamer en keuken
Via het algemene trappenhuis is de entree bereikbaar. Deze heeft een grote garderobekast en een gastentoilet. Het eetgedeelte is ruim genoeg voor een tafel voor acht personen. De keuken is uitgevoerd met HIMACS en bestaat uit een groot werkeiland met gasfornuis en spoelgedeelte. In de op maat gemaakte achterwand is de inbouwapparatuur weggewerkt, waaronder koelkast, combi-oven, stoomoven en vaatwasser. Het biedt veel vaste kastruimte voor servies en dergelijke. Het leefgedeelte en de werkplek die geïntegreerd zijn in een vaste kast bevinden zich aan de grachtzijde. Doordat de gevel op het zuiden ligt en de ramen groot zijn, is het ontzettend licht. Daarbij maakt het ongeëvenaarde uitzicht op de gracht en op de Hermitage het plaatje compleet.
De paneeldeuren in het appartement zijn drie meter hoog en hebben Piet Boon-beslag. Hoge plinten, brede eiken vloerdelen, radiatorkasten en een op maat gemaakte boekenkast, geven aan dat er met vakmanschap is gewerkt. Daarnaast is er nog een geluidsinstallatie aangelegd. In de woonkamer en keuken zijn er inbouwboxen in het plafond verwerkt die worden aangestuurd door versterkers uit de meterkast. Via een Sonos-systeem zijn deze via een afstandsbediening te besturen of via een iPhone/iPad. Aan beide lange zijden van het appartement is natuurlijk licht wat een bijzonderheid is.

Slaapkamers en badkamer
Aan de achterzijde bevinden zich twee slaapkamers met beide ramen die uitkijken op het balkon. De zeer luxe badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche (met hand- en regendouche) en toilet. De wastafel en het fonteintje zijn ontworpen door de Nederlandse ontwerper Marieke, de op maat gemaakte kasten zijn van Moab, de kranen zijn van het bekende merk Vola, het vrijstaande stalen bad is van Bette en de unikleurige tegels zijn van Coem. Er is enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen.

 

Buitenruimte
Het balkon is gesitueerd over de volle breedte van het pand met een diepte van 1,55 meter en is bereikbaar via de grote slaapkamer middels openslaande deuren. Het is rustig gelegen omdat de achterburen van de Nieuwe Amstelstraat op grote afstand zijn. De uitbouw van de benedenburen is voorzien van een Sedum-dak.

Het appartement bevindt zich in het centrum van Amsterdam en om de hoek van de Amstel. Het is een prachtige locatie waar oneindig veel te doen en te zien is. Er zijn verschillende musea in de buurt zoals het Rembrandthuis, Amsterdam Museum, Joods Museum en de Hermitage, maar ook Artis ligt op loopafstand. De Utrechtsestraat is erg dichtbij en biedt alle voorzieningen die wenselijk zijn. Van en goede bakker, slager en uitstekende banketbakker tot hippe kleding winkels en speciaalzaken. Op het Amstelveld is maandag de bloemenmarkt en in de binnen tuin van de Hermitage is er op zaterdag een biologische markt. De Horeca is ruim vertegenwoordigd, romantisch brunchen in bij Dignita’s Hoftuin, ouderwets borrelen bij Cafe ’t Hooischip of uitstekend eten bij een van de restaurants met een Michelin ster.

Bereikbaarheid
Door de centrale ligging in het centrum van de stad, is het appartement bij uitstek goed bereikbaar met de fiets. Ook met het openbaar vervoer is er verbinding met alle hoeken van de stad, via het nabij gelegen metro station Waterlooplein. Bij dit station stoppen onder andere metro’s 51, 53 en 54, naar het Centraal Station, Isolatorweg (Via Amsterdam Zuid en RAI), Gaasperplas en Gein. Daarnaast stop ook tram 14 bij deze halte, welke vanaf het Centraal Station door rijdt naar halte Flevopark, in Oost. Met de auto is het appartement bereikbaar via de IJ-tunnel vanuit Noord of via de Wibautstraat en afslag S112 naar de Ring A10.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Centrum 1.). Met een parkeervergunning voor Centrum 3 mag u parkeren in Centrum-1 en Centrum 3. Een parkeervergunning voor bewoners kost € 287,09 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 11 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk.
Naast de openbare weg is het ook mogelijk om met een parkeervergunning kosteloos te parkeren in garage Markenhoven, garage Muziektheater en garage Oosterdok Eiland. (Bron: Gemeente Amsterdam, mei 2023).

Wat de bewoners gaan missen
Naast de Amstel ligt er midden in het historische en bruisende centrum van Amsterdam één van de meest bijzondere grachten van deze stad: de Nieuwe Herengracht. Het appartement op de eerste verdieping bevindt zich precies in het midden van de gracht en kijkt uit op het zuiden. De uniek vervaardigde hoge deuren dragen bij aan het ruimtelijk gevoel van dit appartement dat zowel in zijn breedte, diepte als hoogte vrij uniek is voor Amsterdamse maatstaven. Maar liefst drie ramen met uitzicht over de gracht zorgen voor buitengewoon veel daglicht en een prachtig uitzicht. De eiken houten vloer met brede en lange planken door het gehele appartement draagt bij aan een warm en natuurlijk gevoel. Daarnaast geeft het brede balkon de mogelijkheid om in rust buiten te zitten.

In dit hoogwaardig gelijkvloerse appartement voelt iedereen zich meteen thuis. Het riante appartement nodigt zijn bewoner(s) uit om aan de grachten van Amsterdam een zeer comfortabel leven te leiden. Tegenover het appartement staat het museum de Hermitage dat altijd vrij is van autoverkeer. Terwijl je midden in het centrum woont kunnen (over)buren of passanten dus niet meekijken hoe je leeft en biedt het je een ultiem gevoel van privacy. De slaapkamers zijn stil, de woonkamer is altijd licht en buiten brengt de gracht je een voortdurende kalmte, dat buitengewoon is voor een gracht dat midden in de stad gelegen is.

Voor mensen met veel spullen en kleding hebben we ervoor gezorgd dat alles kan worden opgeborgen in de vele minimalistische (inbouw)kasten die de woning rijk is. Ook bieden de plafondspeakers goed geluid voor de muziekliefhebber. En de dubbele douche is voor stellen die graag samen de dag gezellig willen beginnen. Bovendien geven het tweede toilet en de op maat gemaakt garderobe de woning extra comfort.

De dinertafel in de woonkamer is de centerpiece met daarnaast het woon-/zitgedeelte en het keukenblok met diverse inbouwapparatuur inclusief stoomoven. In de lente en de zomer zitten we graag aan het raamkozijn met vrij uitzicht over de Nieuwe Herengracht en de voorbij varende boten. Moet je een dag thuiswerken? Dan biedt het ingebouwde bureau daar mogelijkheid toe.

De buurt
We wonen zowel aan de rand van het historische centrum, het bruisende nachtleven, als aan de groene en idyllische Plantagebuurt. Dit alles zonder dat we overlast hebben van toeristen en drukte. Er zijn veel winkels en uitgaansgelegenheden in de buurt. En ook voor cultuur- en natuurliefhebbers is er ruim aanbod: de Nationale Opera & Ballet, het koninklijke Carré, de Hermitage, de Hortus, ARTIS of even ontspannen in het Wertheimpark. Je kan zelfs lid worden van een tennisvereniging in de buurt, fitnessen bij SportCity of yoga bij Delight Yoga. Daarnaast is het goed aangesloten op (openbaar)vervoer met tramhaltes en de metro om de hoek. En vanwege de centrale ligging ben je overal in Amsterdam binnen no-time.

Ontspanning
In het weekend brunchen we graag bij Dignita in de Hoftuin, waar je in de zomer ook in het gras kan liggen of kan picknicken. Als we uit eten gaan dan gaan we graag naar Entrepot of restaurant de Plantage. Op het dak brunchen bij Zoku of gebruiken als werkplek voor een dag home-office is ook een optie. Verder spreken we graag af bij café@Droog voor een lekkere lunch of taart. De Coffee Company op de Plantage Muidergracht of de Koffiesalon op de Utrechtsestraat zijn onze go-to-places voor een koffie. Heb je meer zin in een bruin café dan zit je voor een vrijmibo lang in de zon bij Café ’t Hooischip of in de winter bij het charmante Café Langereis aan de karakteristieke Blauwbrug.

Ook de combinatie van een diverse keuze uit super- markten (Albert Heijn, EkoPlaza, Jumbo, Gall & Gall, Etos, Kruidvat, etc.) maar ook meer speciaal- zaken als slagerij de Leeuw, kaashuis Tromp, patisserie Kuyt, Simon Lévelt en wijnkoperij de Gouden Ton in de Utrechtsestraat verhogen de kwaliteit van leven. Bloemen kopen we op de Bloemenmarkt op het Amstelveld of bij de bloemenstal op de brug in de Utrechtsestraat. En op zaterdag hebben wee keuze tussen de bio markt in de Hermitage of op de Nieuwmarkt.

We gaan dit rustige en gebalanceerde appartement met zoveel uitgaansmogelijkheden op het gebied van cultuur, natuur en horeca in de buurt erg missen. Het uitzicht op de gracht en het vele natuurlicht is ook iets dat we achter ons laten. Maar wat we misschien wel het meest gaan missen zijn onze gezellige buren verspreid over de hele gracht. Op deze gracht respecteert iedereen je privacy. Maar voor gezelligheid is er ook ruimte als je dat wenst. De jaarlijkse buurtbarbecue of soms samen een wijntje met elkaar in de zomer geven de Nieuwe Herengracht een écht Amsterdams gevoel.

The Amsterdam Loft

Samengesteld; 10 huizen met bijzondere keukens

Uitgelicht; een heerlijk licht en slim ingedeeld appartement aan het Valeriusplein in Oud-Zuid

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?