Ruim en licht appartement van circa 112 m² op de tweede verdieping gelegen op eigen grond. De originele ornamenten in combinatie met de strakke afwerking en inrichting zorgen voor een eigentijdse uitstraling.
Rondleiding
Wonen en koken
Binnenkomst via het gemeenschappelijke trappenhuis. In de woonkamer spreekt het licht en de ruimte gelijk tot de verbeelding. De originele ornamenten in combinatie met de strakke afwerking en inrichting zorgen voor een eigentijdse uitstraling. De moderne open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en aan het keukeneiland kan heerlijk gezeten en genoten worden van een borrel met vrienden. De serre is een van de knuste plekken in het huis, de dubbele deuren kunnen opengeschoven worden voor een binnen- buitengevoel. Deze ruimte zou eventueel kunnen dienen als werkkamer.
Slapen
De hoofdslaapkamer is voorzien van inbouwkasten en heeft een badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel en-suite. Tevens is de badkamer ook vanuit de hal te bereiken, waardoor deze ook toegankelijk is vanuit de andere vertrekken. De tweede slaapkamer is gelegen aan de achterzijde en zou een perfecte kinderkamer of werkkamer kunnen zijn. In de hal bevindt zich een separaat toilet.
De bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 112 m²
• Gelegen op eigen grond
• Energielabel C
• Geen negatieve informatie bekend omtrent de fundering
• Renovatiejaar 2015
• Gemeentelijk beschermd stadsgezicht
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

Design visie
De architect van de Nicolaas Maesstraat 122 is Ernst Adolph Christiaan Roest geboren in 1875. Hij volgde de lagere ambachtsschool en was vervolgens in de bouw werkzaam. Hij werd verder opgeleid bij de architecten H.P. Berlage en W. Kromhout en werkte zich op tot opzichter-tekenaar. In 1898 vestigde Roest zich als zelfstandig architect in Amsterdam.
In zijn carrière bouwde Roest villa’s, herenhuizen en arbeiderswoningen en ook utiliteitsgebouwen als kerken, fabrieken en garages. Hij heeft veel gewerkt in zijn eigen omgeving, het geannexeerde deel van Nieuwer-Amstel, maar ook bijvoorbeeld in de Vrolikstraat in Amsterdam oost. Het aantal door hem tussen 1901 en 1918 ontworpen huizen in bijvoorbeeld de Van Eeghenstraat, de Van Baerlestraat, de Nicolaas Maesstraat, de Frans van Mierisstraat, de Jacob Obrechtstraat, de Zeilstraat, de Amstelveenseweg, Prins Hendriklaan, Sophialaan, Johannes Vermeerstraat, De Lairessestraat en Oranje Nassaulaan is indrukwekkend.
Eén van zijn bekendste werken is het hoefijzervormige woonblok achter het Concertgebouw, dat hij in 1926 ontwierp. Een ander bekend bouwwerk van hem is de Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat 26 bij het Vondelpark in Amsterdam.




Koken
Binnenkomst via het gemeenschappelijke trappenhuis. De moderne open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en aan het keukeneiland kan heerlijk gezeten en genoten worden van een borrel met vrienden. De serre is een van de knuste plekken in het huis, de dubbele deuren kunnen opengeschoven worden voor een binnen- buitengevoel. Deze ruimte zou eventueel kunnen dienen als werkkamer.







Wonen
In de woonkamer spreekt het licht en de ruimte gelijk tot de verbeelding. De originele ornamenten in combinatie met de strakke afwerking en inrichting zorgen voor een eigentijdse uitstraling.






Slapen
De hoofdslaapkamer is voorzien van inbouwkasten en heeft een badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel en-suite. Tevens is de badkamer ook vanuit de hal te bereiken, waardoor deze ook toegankelijk is vanuit de andere vertrekken. De tweede slaapkamer is gelegen aan de achterzijde en zou een perfecte kinderkamer of werkkamer kunnen zijn. In de hal bevindt zich een separaat toilet.





De bereikbaarheid
De woning is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets, te voet en met de auto. De halte voor het openbaar vervoer is op loopafstand. De tram- en bushalte op het museumplein is circa 3 minuten lopen. Met de fiets is het mogelijk om binnen enkele minuten het centrum te bereiken.
De woning is ook goed te bereiken met de auto. Er zijn verschillende uitvalswegen in de buurt, zoals de A10, de ringweg van Amsterdam, biedt verbindingen naar de rest van Nederland.
De parkeergelegenheid
Het is mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen. Het vergunning gebied is Zuid 8.1 en met deze parkeervergunning mag er geparkeerd worden in Zuid-1, Zuid-2 en Zuid-8. De geschatte wachttijd voor een parkeervergunning is op dit moment 5 maanden. (Bron: Parkeervergunning voor bewoners – Gemeente Amsterdam)


