Kenmerken
Keizersgracht 556, Amsterdam
Prijs
 • € 4.640.000,- Kosten koper
Aanvaarding
 • In overleg
Vertrekken
 • 11 kamers
 • 7 slaapkamers
Onderhoud
 • Intern: Goed
 • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 471 m2
Perceel Oppervlakte: 209 m2
Tuin Oppervlakte: 80 m2
Inhoud: 1625 m3
Bouwjaar
1694
Voorzieningen
 • Dakraam
 • Lift
 • Natuurlijke ventilatie
 • Tv kabel
Garages
 • Geen garage
Liggingen
 • Aan vaarwater
 • Aan water
 • In centrum
 • Vrij uitzicht
Parkeer faciliteiten
 • Betaald parkeren
 • Openbaar parkeren
 • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
 • Cv ketel
Warm water soorten
 • Cv ketel
Bestemming
 • Woonruimte
Grondsituatie
 • Volle eigendom
Buitenruimte
 • Achtertuin
 • Balkon
 • Dakterras
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie I
Nummer 9667
Soort
 • Grachtenpand
 • Tussenwoning
 • Woonhuis
Overige kenmerken

OZB ('24) € 2.075,77 per jaar 
Rioolrecht ('24) € 166,85 per jaar

Plattegrond
Keizersgracht 556, Amsterdam
Documenten
Keizersgracht 556, Amsterdam
Locatie
Keizersgracht 556, Amsterdam
Kunst & cultuur
01
Adres
Kerkstraat 105-A,
1017 GD Amsterdam

Siewe Gallery

Slewe Gallery is in 1944 opgericht door Martita Slewe. De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst. Het internationaal georiënteerde programma legt vanaf het begin de nadruk op actuele ontwikkelingen in de abstracte kunst, met name in de schilderkunst. De galerie vertegenwoordigt zowel gevestigde als opkomende kunstenaars uit diverse generaties en landen.

02
Adres
Prinsengracht 737,
1017 KK Amsterdam

Roger Katwijk Galerie

Aan de Prinsengracht 737 kun je de prachtige Roger Katwijk galerie vinden. Een lichte plek voor hedendaagse kunst, abstracte kunst en geabstraheerde figuratie van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars. Het gehele jaar door kun je hier wisselende exposities ontdekken op het gebied van de schilder- en beeldhouwkunst.

03
Adres
Prinsengracht 510 O,
1017 KH Amsterdam

Mia Karlova Galerie

Mia Karlova Galerie, gelegen aan de Prinsengracht, streeft ernaar een dialoog tot stand te brengen tussen werken van verschillende genres door middel van een gemeenschappelijke emotionele taal. Mia Karlova Galerie zet functionele beeldhouwkunst in de schijnwerpers met een intrigerend programma van internationale hedendaagse kunstenaars en productontwerpers. Deze kunstvorm, die originaliteit uitstraalt in ontwerp of materiaal, biedt een uitzonderlijk plezier tijdens de interactie.

04
Adres
Prinsengracht 452,
1017 KE Amsterdam

De Uitkijk

Amsterdam heeft door de jaren heen vele bioscopen komen en gaan, maar Filmtheater De Uitkijk bestaat nog steeds! Het pand aan de Prinsengracht 452 heeft een bewogen verleden en begon in 1912 als City Bioscoop, toen het werd omgebouwd van een 17e-eeuws pakhuis. In 1929 nam de Filmliga de bioscoop over en veranderde de naam in het Filmtheater De Uitkijk. Dit was het allereerste avant-garde filmtheater van Nederland. Sinds 2007 is De Uitkijk een zusterproject van de organisatie Kriterion en wordt het geleid door een groep van dertien studenten.

05
Adres
Kleine-Gartmanplantsoen 10,
1017 RR Amsterdam

De Balie

In De Balie worden onafhankelijke programma’s over kunst, cultuur en politiek georganiseerd. Er zijn drie theaterzalen, een bioscoop en een café-restaurant, waar al sinds 1982 spraakmakende gesprekken, films en kunstprojecten met als uitgangspunt een open, pluriforme, democratische en rechtsstatelijke samenleving plaatsvinden. Hier wordt een moeilijk gesprek niet uit de weggegaan, maar wordt juist de nadruk gelegd op de ontmoeting tussen mensen met uiteenlopende meningen en vrije gedachtewisseling. Als je zin hebt in een debat, gesprek, kunst of een biertje, is dit de plek.

06
Adres
Keizersgracht 609,
1017 DS Amsterdam

Foam

Foam is een fotografiemuseum die meestal meerdere tentoonstellingen tegelijk presenteert. De exposities wisselen van historische foto’s tot kunstfoto’s en van documentairefotografie tot modefoto’s. Elk jaar wordt er werk vertoond van bekende fotografen; denk aan Helmut Newton en William Klein. Foam stimuleert jong talent en zij hebben dan ook de kans om hun werk tijdelijk tentoon te stellen. De zalen zijn strak en modern vormgegeven en de foto’s zijn met spotjes verlicht, zodat deze goed zichtbaar zijn. Foam kan je elke paar maanden opnieuw bezoeken door hun constant wisselende exposities.

Eten & drinken
07
Adres
Kerkstraat 96H,
1017 GP Amsterdam

Bocca

Als je goede koffie zegt, kan je inmiddels een boel plekken in Amsterdam opnoemen maar, Bocca is weer even net nog een slagje beter. Hun werkruimte is groot zodat de barista’s genoeg ruimte hebben de beste koffie te zetten. De moeite waard om naar binnen te gaan, al is het maar om te zien hoe deze geschoolde barista’s alles eraan doen om jouw perfecte cappuccino met vakmanschap klaar te maken.

08
Adres
Kerkstraat 59,
1017 GC Amsterdam

Yuzu Dining Bar

Bij Yuzu Dining Bar serveren ze geen sushi, maar wel een verscheidenheid aan kleine Japanse gerechten, waaronder edamame en verschillende yakitorispiesjes. Het restaurant laat je kennis maken met de Japanse gewoonten, zoals het opbergen van je jas in een mandje onder je stoel en het eten zonder bestek. De sfeer is informeel en gezellig, en het personeel is vriendelijk en attent. Je kan er ook terecht voor een cocktail tot in de late uurtjes.

09
Adres
Keizersgracht 600,
1017 EP Amsterdam

Carmen

Winkel, restaurant en guesthouse. Eigenaren Carmen Atiyah de Baets en Joris ter Meulen Swijtink openden na enkele jaren gewerkt en gewoond te hebben in Londen deze geweldige hotspot op de Keizersgracht. Carmen selecteerde een fijne mix van mode, interieur, accessoires van bijzondere ontwerpers. Joris bestiert de keuken waar regelmatig buitenlandse bevriende chefs gehost worden.

10
Adres
Nieuwe Spiegelstraat 3A,
1017 DB Amsterdam

Zero Zero

Zero Zero is een bakkerij en delicatessenwinkel gelegen in Amsterdam en eigendom van dezelfde eigenaren als Ceppi's. Naast het maken van pizza is Greco gespecialiseerd in het maken van zuurdesembrood. De naam Zero Zero komt van bloem als de basis van wat ze verkopen. De Toscaanse zuurdesembroden (schiacciata) zijn belegd met ingrediënten zoals gegrilde aubergine, gemarineerde courgette met munt, balsamico en zongedroogde tomaten (€9), of mortadella, stracciatella en pistache (€10). Zero Zero verkoopt verkoopt naast de broodjes een breed scala aan Italiaanse delicatessen, waaronder wijn, zakken pasta en olijfolie. Verse ingrediënten voor broodjes zijn ook te koop. Hoewel de meeste klanten komen voor een broodje om mee te nemen, zijn ze ook welkom om te blijven en te genieten van een kopje koffie. Volgens Greco zijn alle delicatessen verkrijgbaar bij Zero Zero uit afkomstig uit Italië.

11
Adres
Kerkstraat 148A,
1017 GR Amsterdam

Tokyo Ramen Takeichi

Deze Japanse ramen keten heeft inmiddels al meerdere vestigingen over de hele wereld. In Amsterdam zijn inmiddels al drie vestigingen. Tokyo Ramen Takeichi is bekend om zijn gezonde ramen met kip en groentebouillon. Doordat ze trouw blijven aan de Japanse roots is het een authentieke restaurant. Naast hun specialiteit zijn de side dishes ook heerlijk. De 'karaage' zal je niet teleurstellen.

12
Adres
Kerkstraat 23,
1017 GA Amsterdam

Ron Gastrobar Oriental

Fusion keuken met culinaire invloed van over de hele wereld. Ron Gastrobar zijn de bekende restaurants van chef Ron Blaauw. Hij heeft vier restaurants en nog een viertal ondernemingen op zijn naam staan met allemaal een ander tintje. Deze Oriental is niet te missen, een veelzijdig menu, heerlijke dim sums, specials zoals pekingeend en ook kan je hier terecht voor een klassieke rijsttafel en heerlijke oesters en andere versbereide mooie gerechten.

13
Adres
Lange Leidsedwarsstraat 37-41,
1017 NG Amsterdam

The Madras Diaries

The Madras Diaries is geopend in 2020 en biedt een Zuid-Indiase keuken aan. In deze keuken wordt over het algemeen pittiger gekruid dan wij gewend zijn. Er wordt veel gebruik gemaakt van chili’s, zwarte peper, kruidnagel en kardemom. Dat maakt het behalve extreem rijk van smaak, soms ook wat minder toegankelijk. Gelukkig bieden ze een zelfgemaakte limonade kaart aan om af te koelen. Naast de bekende mango lassi hebben ze seizoensdrankjes en nog veel meer. Goed nieuws voor de vegetariërs en veganisten, binnen deze keuken wordt dat niet gezien als een uitzondering. Genoeg keuze dus!

14
Adres
Prinsengracht 568,
1017 KR Amsterdam

Heuvel

Buurtbewoners en galeriehouders uit het Spiegelkwartier komen regelmaat op bezoek. Bij Café Heuvel is het bijna elke dag dag rond 17:00 nog volop borreluur.

15
Adres
Korte Leidsedwarsstraat 139-141,
1017 PZ Amsterdam

Taste of Culture

Tate of Culture schijnt de plek te zijn waar chefs midden in de nacht naartoe gaan als ze zin hebben in Chinees eten. En ik geef ze geen ongelijk. De menukaart is enorm uitgebreid, je kan kiezen tussen authentieke Chinese gerechten of dimsum. Een gerecht wat je zeker niet mag missen is de eend. Je kan het half of heel bestellen, met rijst en verschillende sauzen of getrancheerd en geserveerd met flensjes.

16
Adres
Lijnbaansgracht 246,
1017 RK Amsterdam

Bistro Suzette

Langs de gracht van Amsterdam vind je deze eigentijdse bistro. Ze wisselen wekelijks van menu en serveren gerechten die je kan herkennen van andere bistro’s maar met een twist van Suzette. Alles is hier huisgemaakt en met liefde bereid. Ze hebben ook een uitgebreide wijnkaart met zowel Franse als Duitse wijnen, ook hebben ze buiten de kaart om ook nog wat specials.

17
Adres
Prinsengracht 598,
1017 KS Amsterdam

Buffet van Odette

Odette Rigterink begon Buffet van Odette in 1994. Ze serveerde om te beginnen maaltijden die vooral gezond en makkelijk waren. Later werd het een minirestaurantje en inmiddels zit ze in een groot pand op de zonnige kant van de Prinsengracht. Ze serveren hun vaste klassiekers en koken ook met het seizoen mee en hebben een uitgebreide (natuur)wijnkaart. Hoe dan ook: voor goed eten (lunch, aperitivo en diner) kan je hier absoluut terecht. Leuk om te weten: je kan er ook slapen, bij Bed van Odette om de hoek!

18
Adres
1017 AW Amsterdam

Frens Haringhandel

Frens Haringhandel is nog een van de weinige viskramen in Amsterdam waar je heerlijke verse haring en andere vis kan bestellen op de traditioneel Hollandse manier. Al sinds 1972 is de familie Frens actief in de haringindustrie, inmiddels wordt de kraam gerund door vrouw, zoon en vriend van Frens. De kraam staat op een vaste plek op Koningsplein en is iedere dag geopend voor een verse hap vis met zuurtjes en ui.

19
Adres
Lijnbaansgracht 267 HS,
1017 RL Amsterdam

Shiraz

Shiraz is niet voor niets als winnaar uit de wijnbar van het jaar wedstrijd gekomen. In het hartje van Amsterdam ligt deze geliefde wijnbar, waar je nieuwe wijnen kan ontdekken of terug kan vallen op je favoriete wijn. Als je het lastig vindt om te kiezen tussen de in totaal 150 wijnen, staat het personeel altijd paraat om je van vakkundig advies te voorzien of om iets te laten proeven. In deze tuin van wijnen kan je genieten van een heerlijk glas wijn met een bijbehorend hapje.

20
Adres
Leidseplein 10,
1017 PT Amsterdam

Sushi Hanabi

Sushi Hanabi biedt de mogelijkheid om te genieten van een omakase, de Japanse variant van het chef's menu. Er zijn drie menu-opties beschikbaar, bestaande met voornamelijk nigiri. De kwaliteit van de sushi is uitzonderlijk en de presentatie is prachtig. De sfeer in het restaurant is rustig en ontspannen, waardoor je je meteen op je gemak voelt. Als je op zoek bent naar een heerlijke sushi-ervaring, is Sushi Hanabi zeker een bezoek waard.

21
Adres
Leidseplein 10,
1017 PT Amsterdam

Sushi HANABI

Hanabi, wat 'vuurwerk' betekent, is een uniek Japans restaurant met twee verdiepingen. Beneden kun je genieten van donburi en yakitori, terwijl je boven kan genieten van een klassieke Edomae-sushi ervaring. Het omakase-menu stelt de chef in staat om gerechten naar eigen inzicht te serveren, rechtstreeks aan de gasten. Deze sushi is al op smaak gebracht met sojasaus en wasabi en kan zelfs met de hand worden gegeten. Bij Hanabi heb je de flexibiliteit om je reserveringstijd te kiezen en uit drie prijscategorieën te kiezen. De duurdere menu's bevatten luxere ingrediënten zoals blauwvintonijn, sneeuwkrab, kaviaar en Japanse coquille. Het diner begint met verfijnde amuses, gevolgd door heerlijke gerechten zoals sake-gemarineerde coquille met kaviaar en zoete sneeuwkrab met yuzu.

22
Adres
Beulingstraat 7,
1017 BA Amsterdam

Pianeta Terra

Fabio van Pianeta Terra, staat bekend als de onbetwiste kampioen van slowfood in de stad. In zijn keuken combineert hij op meesterlijke wijze de fijnste lokale ingrediënten tot authentiek Italiaanse gerechten. Gastvrouw Laura Martini maakt de ervaring compleet door bijpassende prachtige wijnen te schenken, waardoor een perfect verzorgde avond gegarandeerd is.

Boodschappen
23
Adres
Kerkstraat 121,
1017 GE Amsterdam

Casa del gusto

Gianni en Gessica hebben een duidelijke toekomstvisie voor Casa del Gusto. ‘We willen een klein bedrijf blijven dat met kleinschalige boeren samenwerkt: dat is ons concept. ‘Alle boeren met wie wij werken, kennen we persoonlijk. Wij kopen onze Grana Padano – de populairste kaas van Italië – in bij een boer die slechts twee stukken per dag produceert. Dat is bijna niets vergeleken grote industriële producenten die honderden exemplaren per dag leveren. Wat wij heel belangrijk vinden, is dat je door de smaak van onze salami’s, pasta’s en bieren de producenten leert kennen.' Je moet de liefde die de boeren erin hebben gestopt terug kunnen proeven’, legt Gessica uit. Van hazelnootpasta en gnocchi tot bottarge en aloë vera-beautyproducten: de winkel staat vol heerlijke delicatesse en mooie producten. Casa del Gusto is, net zoals de naam suggereert, een smaakhuis voor zijn klanten.

Interieur
24
Adres
Keizersgracht 469,
1017 DK Amsterdam

Muuto

Muuto is geworteld in de Scandinavische ontwerptraditie, gekenmerkt door tijdloze esthetiek, functionaliteit, vakmanschap en een eerlijke expressie. Muuto komt van 'muutos', wat nieuwe perspectieven betekent in het Fins. Je herkent het design omdat het muutos heeft: objecten verheven door nieuwe perspectieven, wereldwijd gewaardeerd en representatief voor het beste van Scandinavisch design vandaag de dag. Om Muuto te bezoeken moet je van te voren een afspraak maken, dat kan via hun website.

25
Adres
Vijzelstraat 77,
1017 HG Amsterdam

Enter the loft

Enter the Loft is een boetiek interieurwinkel en een interieur adviesbureau  met een passie; zien hoe ruimtes hun magie op mensen uitoefenen. Ga langs bij hun showroom aan de Vijzelstraat (by appointment only) en voel hoe zij ruimtes tot leven brengen door ze in te richten met hun favoriete interieurvondsten die met liefde en aandacht zijn gemaakt en die bestaan uit natuurlijke materialen – hout, leer, glas, staal, wol en keramiek.

Zeer charmant en multifunctioneel grachtenpand met een fraaie en diepe tuin op het zuiden en klokgevel. Het authentieke en sfeervolle grachtenpand heeft een BVO van 588 m² en GO van 471 m², is voorzien van een lift en leent uitstekend voor dubbele bewoning. Betreft een rijksmonument dat is gebouwd rond 1694, met behoud van karakter, is gerenoveerd en gelegen op eigen grond.

Rondleiding
Het pand bestaat uit een voor- en achterhuis. Het voorhuis heeft vijf woonlagen en een zolderverdieping. Het achterhuis heeft vier woonlagen en een zolder. Bijzonder is dat er een aparte woonunit is op de derde en vierde verdieping van het voorhuis en dat deze separaat bereikbaar is met een lift. Voorts heeft het voorhuis op de begane grond aan de voorzijde een grote werkkamer. 
De begane grond heeft twee werkkamers en een riante en gezellige woonkeuken aan de tuin op het zuiden. Via een luik verborgen in de keuken is de wijnkelder bereikbaar, zeer uniek. 
De diepe tuin is zonnig en een fijne plek om te vertoeven. 

Op de eerste verdieping in het voorhuis is een prachtige gerenoveerde stijlkamer onder auspiciën van architect de G. Prins, met plaats voor een vleugel, een vrije hoogte van 3.60 en een open haard. Door de lage borstwering en de drie ramen aan de gracht valt er mooi licht binnen waardoor de allure van dit vertrek wordt versterkt. 
In het achterhuis is een ruime slaapkamer met badkamer voorzien van ligbad. Erg charmant is de toegang naar het terras met windschotten voorzien van glas. 

De tweede verdieping in het voorhuis zijn twee kamers met een badkamer in het midden. De voorste kamer wordt als studeerkamer gebruikt en achter wordt geslapen. Vanuit de werkkamer is er onbelemmerd zicht op de Keizersgracht. 

Op de derde verdieping in het achterhuis is een romantische slaapkamer, met eigen douche en apart een toilet en een grote bergzolder. In het voorhuis begint het appartement dat bereikbaar is met lift en geheel afzonderlijk kan worden gebruikt.   

Het appartement bestaat uit twee lagen, gelegen op de vierde- en in de kap verdieping, en heeft een terras op het trappenhuis. 

De woonkamer en open keuken zijn op de vierde verdieping gelegen waar ook de lift uitkomt. De twee ruime slaapkamers zijn aan weerszijde gelegen van de centrale badkamer, voorzien van ligbad, douche, wastafel en een dakvenster. Helemaal in de nok is een grote bergzolder met een gerenoveerde kraan om goederen naar boven te takelen en de vlag te steken.
De zonnige tuin is gelegen op het zuiden en heeft een diepte van 19 meter, groot genoeg voor een rozentuin of prieel. De tuin is toegankelijk via de woonkeuken en middels de uitbouw aan de keuken. 

Omgeving
Gelegen in de Spiegelbuurt, op een rustig woongedeelte van de Keizersgracht, nabij de Spiegelstraat, het Rijksmuseum en het Amstelveld. De verbinding met het openbaar vervoer is uitstekend door onder andere de Noord-zuid lijn en de goede tramverbindingen. 
Daarnaast zijn alle voorzieningen op loopafstand en zijn er vele culturele instellingen en goede restaurants in de directe omgeving.

Bijzonderheden
•    GO wonen circa 471 m² en tuin op zuiden van circa 80 m²
•    Goed onderhouden familie huis 
•    Bijzonder zijn de lift en wijnkelder
•    Gelegen op uitstekende locatie en op eigen grond
•    Mooi gedetailleerd trappenhuis tussen voor- en achterhuis
•    Dubbele bewoning mogelijk, zelfstandig appartement op bovenste twee lagen
•    Rijksmonument onder nummer 2650 en gelegen in UNESCO Werelderfgoed gebied

Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met betrekking tot mogelijke subsidies.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

De Dubbele Keizer
Aan de chique Keizersgracht staat dit fraaie monument al eeuwen fier overeind.
Het pand is circa 330 jaar geleden gebouwd en heeft vele functies gehad. Nu is het al een lange tijd in bezit van een familie die het ondergebracht heeft in een stichting. De ouders van de heer des huizes hebben lange tijd in het appartement boven gewoond en hun zoon met zijn gezin woonde op de overige verdiepingen. Nu de ouders terug zijn naar hun roots, is er besloten om het woonhuis te koop te zetten.
Dit monument vind ik bijzonder omdat het nog niet gesplitst is. Daarbij komt dat het zelfs een lift heeft. Niet vaak kom ik zo’n mooi en goed onderhouden monument tegen.

Otte van Apeldoorn |  Makelaar Broersma Wonen

Het pand
Keizersgracht 556 is een meesterwerk van de Amsterdamse bouwstijlen, die bekend staat om zijn klassieke elegantie en tijdloze allure. Het grachtenpand uit de 17e eeuw, ontworpen door de architect Jan Barm en Abraham Domburg, weerspiegelt de kenmerkende stijlelementen van de Nederlandse Renaissance architectuur, waaronder de fraai vormgegeven gevelsteen en de opvallende klokgevel met de gepleisterde randen en ornamenten. Het geheel wordt afgesloten met een gebogen fronton. Circa 1800 is de onderpui aangepast, deze beschikt nu over een geblokte kelderpui met 4 stoeppalen, deurkalf en snijraampje. Het bouwjaar van dit herenhuis is 1693, waarmee het een tastbaar stuk Amsterdamse geschiedenis vertegenwoordigt. De renovaties hebben zorgvuldig de oorspronkelijke charme behouden, terwijl moderne technologieën en luxe voorzieningen zijn toegevoegd om aan de wensen van de bewoners te voldoen. Het pand is in 1970 opgenomen in het monumentenregister.

 

Wonen en koken
De beletage
Bij het betreden van dit imposante grachtenpand bevindt zich direct een prachtige hal die met zorg en oog voor detail is gecreëerd. Aan het begin van de hal een stijlvol kantoor, met mooie uitkijk over de Keizersgracht. Aan het eind van deze hal bevindt zich een heerlijke woonkeuken die van alle gemakken is voorzien. De keuken is uitgerust met een 6-pits gasfornuis met oven, koel-vriescombinatie, vaatwasser en voldoende bergruimte. De keuken is ook direct met de wijnkelder en pantry. Daarnaast bevindt zich op deze verdieping (voormalige binnenplaats) een ruimte die zich perfect leent voor een tweede kantoor.

De eerste verdieping
Het stijlvolle trappenhuis geeft toegang tot de eerste verdieping. Hier bevindt zich de royale woonkamer, met drie ramen aan de gracht, dit geeft een adembenemend uitzicht. Zeker omdat dit gedeelte van de Keizersgracht, vrij is van woonboten. In het oog springend is de prachtige schouw met een grote en goed werkende houthaard, die zorgt voor een warme en sfeervolle ambiance. Het plafond op deze verdieping reikt tot een indrukwekkende hoogte van 3.60 meter, waardoor een gevoel van grandeur en ruimte wordt gecreëerd.
In het achterhuis bevindt zich de eerste grote slaapkamer, compleet met een en-suite badkamer voor optimale privacy en comfort. De ruimte is voorzien van grote inbouwkasten, die voldoende opbergruimte biedt. Bovendien geeft deze slaapkamer toegang tot een terras, waar genoten kan worden van een oase van rust en het uitzicht over de groene tuin.

 

Slapen en baden
De tweede verdieping

Op de tweede verdieping van deze woning bevinden zich drie slaapkamers, waarvan één met een privé en-suite badkamer, aan de tuinzijde. De andere twee slaapkamers bevinden zich in het voorhuis en delen toegang tot een tweede nette badkamer. Deze slimme indeling biedt optimaal comfort en privacy.

De derde verdieping
Het achterhuis van de derde verdieping, is bereikbaar doormiddel van een eigen trap en omvat een comfortabele slaapkamer met handige toiletruimte en douche voor extra gemak. En heeft in de kap een zolder met extra opslagruimte.

Tuin
De begane grond heeft via de woonkeuken directe toegang tot de achtertuin op het zuiden van circa 80 m² waar zomers heerlijk gedineerd kan worden of men gewoonweg kan genieten van de zon. Op de eerste verdieping achter is een romantisch balkon aan de hoofdslaapkamer en bij het appartement op de vierde verdieping is een zonnig dakterras met de gehele dag zon. Zo is er altijd een plaats waar je fijn buiten kan zitten.

Het voorhuis
De derde verdieping

Hier is in het voorhuis een zelfstandig appartement met eigen volledig uitgeruste keuken en sfeervolle woonkamer. Dit is onderdeel van het dubbele appartement. Deze woonlaag is te bereiken via de interne trap of via de lift en kan geheel afzonderlijk gebruikt worden. Deze verdieping geeft ook toegang tot een terras waar lang de zon op staat.

De vierde verdieping
In het voorhuis behoort deze verdieping toe aan het zelfstandige appartement, zoals hierboven is aangeven. Met twee ruime slaapkamers die zijn verbonden door een gezamenlijke hal waarop ook toegang is tot de centrale badkamer.

De zolder verdieping
Op deze verdieping is een ruime bergzolder en aan de voorzijde een ruimte waar een kraan is geïnstalleerd en de vlaggenstok een plaats heeft.

 

Bereikbaarheid
Dankzij de centrale ligging is het pand zeer goed bereikbaar. Het zuidelijke deel van de gracht ontsluit zich via de Stadhouderskade naar de Vijzelgracht en via de Spiegelgracht. Voor degenen op de fiets, lopend en met de auto zijn er meerdere wegen, waaronder de Leidsegracht. Het openbaar vervoer is ‘om de hoek’: tramlijnen op Vijzelstraat en de metrohalte (Noord-zuidlijn) op Vijzelgracht zijn direct bereikbaar. Daarnaast zijn alle voorzieningen op loopafstand en zijn er vele culturele instellingen en goede restaurants in de directe omgeving.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Centrum-2f.).  Met een parkeervergunning voor Centrum-2f mag u parkeren in Centrum-2. Een parkeervergunning voor bewoners kost € 315,60 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 8 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk. (Bron: Gemeente Amsterdam, maart 2024).

 

Wat de bewoners gaan missen
Zelfs na dertig jaar is het wonen aan misschien wel de mooiste gracht van Nederland een feest. Door de hoge ramen in de grote kamer valt het licht van de ochtendzon prachtig naar binnen. In de zomer met de ramen wijd open, vormt de gracht een vrolijk schouwspel met de talloze bootjes. Een zachte bries door de hoge kamer houdt de ruimte altijd heerlijk koel.
Maar ook in de winter, comfortabel met de haard aan, valt er prachtig licht binnen en blijft de gracht een boeiend uitzicht. Helemaal in de winters dat we ijs hadden en er geschaatst werd, zelfs al was het maar een paar dagen. Dat zijn unieke momenten.
Kerst vormde het hoogtepunt voor de hele familie in de prachtige grote kamer. Diners met soms meer dan 20 mensen aan een prachtig gedekte tafel, tussen de hoge spiegels en natuurlijk weer de warmte van de grote haard.
Naast de grote kamer zullen we de keuken met uitloop naar de zonnige tuin ook missen. De meest gebruikte ruimte van het huis was niet alleen voor het gezin de centrale plek, maar ook voor de etentjes met vrienden. Aan de grote tafel onder de het oude balkenplafond kon iedereen aanschuiven en was iedereen welkom. Regelmatig moest het luik dan even open van de onder de keuken gelegen wijnkelder.
De unieke wijnkelder was een cadeau dat wij kregen, toen we de fundering vernieuwde. Onverwacht werd deze ‘waterkelder’ ontdekt en sindsdien is deze in gebruik als wijnkelder.
Nu de jongens uit huis zijn breekt een nieuwe fase aan en we zien hier ook naar uit. Het is misschien lastig te zeggen wat we allemaal gaan missen, maar de combinatie van het levendige van de stad aan de gracht en de oase van rust aan de tuinkant zal zeker iets zijn dat we gaan missen.

 

De Letterzetterij

Uitgelicht; ‘Woodworck’. In de winter bij de open haard en in de zomer op het dakterras.

De beste delicatessenwinkels bij jou in de buurt.

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?