Het appartement is gelegen op de eerste verdieping van een Amsterdamse School complex met een stenen buitentrap waardoor je via een eigen voordeur het appartement betreedt. De woonoppervlakte bedraagt ca. 71 m2 en heeft een courante plattegrond.
Rondleiding
Ontdek dit charmante appartement op de eerste verdieping van een karakteristiek Amsterdamse School complex. Met een eigen entree via een stenen buitentrap, biedt deze woning van ca. 71 m2 een courante plattegrond die optimaal woongenot garandeert. De lichte woonkamer, met een sfeervolle erker aan de voorzijde, biedt een prachtig uitzicht over de straat en richting het Zuider Amstelkanaal. Aan de achterzijde bevindt zich een eetgedeelte met een moderne open keuken, voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur en openslaande deuren naar het ruime balkon op het oosten — ideaal om te genieten van een ochtendkoffie in de zon. De grote slaapkamer biedt toegang tot een klein balkon en de moderne badkamer is uitgerust met een inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. Dit appartement combineert comfort met stijl en maakt elke dag een plezier om thuis te komen.
Buurtgids
Voor de boodschappen is er de Stadionweg of Beethovenstraat met een rijk aanbod aan speciaalzaken en diverse supermarkten. En ook het Olympiaplein met onder andere Marqt, Le Fournil en L’Amuse op loopafstand. Het Stadionplein is ook perfect voor boodschappen met een ondergrondse parkeergarage, hier zit een grote Albert Heijn, het Vlaams broodhuys, bloemenzaak Bloem! en dergelijke. Ook is hier elke zaterdag een leuke markt.
Voor een fijne kop koffie of lunch is er een ruime keuze in de omgeving denk aan Vascobello op het Stadionplein of Coffee district op het Olympiaplein. Voor een lekker drankje op een diner kan men alle kanten op zoals Marathonweg, Spaghetteria, Bar Baut of Neni. Voor een wandeling is zowel het Vondelpark als het Beatrixpark een goede optie. Voor de sportliefhebber is er van alles te kiezen, denk aan Stars & Saints, PLTS of Core40 Zuid.
Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 71 m²
• Twee balkons gelegen op het oosten van circa 6 m²
• Gelegen op erfpachtgrond van Gemeente Amsterdam. De erfpacht is reeds eeuwigdurend afgekocht.
• Energielabel D
• Servicekosten VvE N.B. per maand
• Projectnotaris Mol notariaat
Lasonas No. 1
Het appartement is gelegen op de eerste verdieping van een karakteristiek Amsterdamse School pand in de Stadionbuurt van Amsterdam. Het appartement is niet alleen een fijne woonervaring, maar ook de kans om centraal te wonen met alle voordelen en geneugten van de stad in de nabijheid. Wat mij meteen opviel toen ik het appartement binnenliep, was de ruime opzet en het natuurlijke licht in het appartement. Onze opdrachtgever heeft het appartement de afgelopen jaren altijd verhuurd en is toentertijd al modern verbouwd hiervoor. Voorts heeft de verkoper ook de erfpacht eeuwigdurend afgekocht wat optimale zekerheid biedt voor de toekomst. Kortom dus klaar voor een nieuwe eigenaar om hier met veel plezier te kunnen gaan wonen.
Ronald van de Bijl | Makelaar Broersma Wonen
Designvisie
De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam, in het stadsdeel Zuid in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De buurt is vernoemd naar het nationale stadion van Harry Elte en niet naar het Olympisch Stadion van Jan Wils. Dit stadion stond tussen 1914 en 1929 op de plek van de huidige Jason- en Argonautenstraat. Het werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken om plaats te maken voor woningbouw. De Stadionbuurt wordt begrensd door: Noorder Amstelkanaal, Apollolaan, Olympiaplein (oostzijde en zuidzijde), Parnassusweg, Zuider Amstelkanaal (midden), Amstelveenseweg (midden), Ringweg A10 (noordelijke teen talud), Schutsluis, Schinkel, Olympiakanaal, Stadiongracht, Amstelveenseweg, Cornelis Krusemanstraat en Hendrik Jacobszstraat. De oppervlakte van de Stadionbuurt is 109,14 hectare. De appartementen beginnende op de Jasonstraat 51, Stadionkade en eindigend op de Wodanstraat 18 zijn van de hand van architect B.W. Lindeboom. Deze architect was werkzaam in Amsterdam en Haarlem en Heemstede. Naast architect was hij ook aannemer en makelaar. Bekende werken in Amsterdam zijn voor die tijd zeer grote werken: Peek & Cloppenburg, het gebouw ‘Industria’ op de hoek van Rokin en Dam en de ‘Groote Club’ op de hoek van Kalverstraat en Dam en de Bonneterie in ’s Gravenhage. Hij trad op als deskundig adviseur bij de bouw van het Bungehuis aan de Spuistraat in Amsterdam.
Brug 421 is een vaste brug in Amsterdam-Zuid. De voetgangersbrug ligt in het verlengde van de Jasonstraat en overspant het Zuider Amstelkanaal. Zij verbindt de Stadionkade, aan de noordzijde, met de overzijde, waar alleen een naamloos voetpad ligt. Het voetpad leidt naar de Gerrit Rietveld Academie en het Geert Groote College Amsterdam. De brug heeft betonnen landhoofden en een betonnen overspanning. Indirect is de brug ontworpen door Piet Kramer, Deze had namelijk de betonnen Utrechtsebrug ontworpen, toen deze in verband met stijgende kosten en het gebruik van voorgespannen beton steeds aangepast moest worden. Met name het gebruik van voorgespannen beton was nieuw in die tijd en een van de liggers werd getest op houdbaarheid. Er werd toen bij het testen vooropgesteld dat een geteste ligger niet zou mogen dienen tot permanent gebruik voor normaal verkeer, maar wel als voetgangersbrug.
Wonen en koken
De indeling en het vele licht maakt dit appartement een prettige en aangename woning. De woonkamer is aan de voorzijde met een erker en daardoor fraai uitzicht over de straat en richting de Stadionkade met het Zuider Amstelkanaal. Aan de achterzijde is het eetgedeelte met een moderne open keuken en openslaande deuren naar het balkon. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Het grote balkon is gelegen op het Oosten, heerlijk met een kop koffie genieten in het ochtend zonnetje.
Slapen en baden
De royale slaapkamer met voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en kleding kast is gelegen aan de achterzijde. De slaapkamer heeft een uitloop naar een klein balkon eveneens op het Oosten. De moderne badkamer heeft een inloopdouche, dubbel wastafelmeubel en toilet.
Het balkon
Het balkon op het Oosten biedt een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de ochtendzon. Het is de perfecte plek om de dag te beginnen met een kopje koffie en de krant.
Voor de boodschappen is er de Stadionweg of Beethovenstraat met een rijk aanbod aan speciaalzaken en diverse supermarkten. En ook het Olympiaplein met onder andere Marqt, Le Fournil en L’Amuse op loopafstand. Het Stadionplein is ook perfect voor boodschappen met een ondergrondse parkeergarage, hier zit een grote Albert Heijn, het Vlaams broodhuys, bloemenzaak Bloem! en dergelijke. Ook is hier elke zaterdag een leuke markt. Voor een fijne kop koffie of lunch is er een ruime keuze in de omgeving denk aan Vascobello op het Stadionplein of Coffee district op het Olympiaplein. Voor een lekker drankje op een diner kan men alle kanten op zoals Marathonweg, Spaghetteria, Bar Baut of Neni. Voor een wandeling is zowel het Vondelpark als het Beatrixpark een goede optie. Voor de sportliefhebber is er van alles te kiezen, denk aan Stars & Saints, PLTS of Core40 Zuid.
Bereikbaarheid
Uitvalswegen naar A2/A4/A10 zijn zeer goed bereikbaar. Openbaar vervoer (tram 24) stopt op de Stadionweg, enkele minuten lopen. Ook station Zuid is op 5 minuten fietsafstand.
Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 2.2).
Met een parkeervergunning voor Zuid 2.2 mag u parkeren in Zuid-1, Zuid-2 en Zuid-8.
Een parkeervergunning voor bewoners kost € 186,29 per 6 maanden.
Momenteel is er voor dit vergunningsgebied geen wachttijd. Een tweede parkeervergunning kost € 465,73 per 6 maanden.
(Bron: Gemeente Amsterdam, mei 2024).