High-end gerenoveerd appartement van bijna 100 m², met woonkamer en open keuken, twee slaapkamers, twee badkamers en een zonnig dakterras van bijna 80 m². Het appartement is gelegen op de derde verdieping van het gebouw, in de het gewilde Museumkwartier in Amsterdam-Zuid.
Rondleiding
Bij binnenkomst op de derde verdieping betreedt men de woning via een entree in een hal met bergkast, garderobe en gastentoilet. Het lichte woonvertrek met open keuken beschikt over een zitgedeelte met gashaard en hoge plafonds. De luxe keuken met kookeiland is voorzien van een prachtig marmeren blad en een barretje. In het woongedeelte ligt een mooie eikenhouten parketvloer. De hoofdslaapkamer aan de achterzijde biedt een ruime inloopkast. De aangrenzende badkamer heeft een ligbad, dubbele douche, dubbele wastafel en toilet. De tweede slaapkamer is eveneens ruim en beschikt over een eigen badkamer met douche en wastafel. Via een vaste trap en de dakopbouw is het dakterras van bijna 80 m² te bereiken. Het terras biedt vrij uitzicht en krijgt gedurende de hele dag zonlicht.
Buurtgids
Het appartement ligt op een zeer gewilde locatie in stadsdeel Amsterdam Zuid in het Museumkwartier, vlakbij het Museumplein, tussen de Concertgebouwbuurt, De Pijp en het centrum.
Bekende musea, zoals het Van Gogh, Rijks- en Stedelijk Museum, het Concertgebouw en luxe winkelstraten naast zoals de Van Baerlestraat, de Beethovenstraat en de P.C. Hooftstraat liggen om de hoek. Ook de gezellige Pijp, met onder andere de beroemde Albert Cuypmarkt, is op loopafstand evenals het Vondelpark, het Sarphatipark en het centrum van de stad.
Een ideale plek om heerlijk te wonen, maar met alle voorzieningen binnen handbereik. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met tramlijnen 2 en 5 en vele (nacht)buslijnen en de auto via de Ring A10 bij de afritten S109 en S108
Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 98 m²
• Dakterras van circa 78 m²
• Twee slaapkamers en twee badkamers
• Design meubilair ter overname
• Gelegen op erfpachtgrond van Gemeente Amsterdam. Huidig tijdvak t/m 31-07-2044, AB 2000, te betalen canon bedraagt € 743,85 per jaar en wordt jaarlijks geïndexeerd
• Energielabel B
• Servicekosten VvE € 130,86 per maand
• Gerenoveerd in 2014
• In 2003 is er een funderingscode II afgegeven
• Gemeentelijk beschermd stadsgezicht
High-end Bronckhorst
Wonen in Oud-Zuid, op een steenworp afstand van het bruisende Museumplein, de gezellige Van Baerlestraat en het bruisende centrum, is een voorrecht dat maar weinigen mogen ervaren. En dit prachtige appartement, gelegen op de bovenste etage van een karakteristiek jaren twintig complex, biedt precies dat en meer.
Bij binnenkomst valt meteen de optimale plattegrond op, met twee ruime slaapkamers en twee smaakvolle badkamers die een gevoel van luxe en comfort uitstralen. De lichte woonkamer nodigt uit tot ontspanning en gezelligheid, met grote ramen die een overvloed aan natuurlijk licht binnenlaten en een sfeer van ruimtelijkheid creëren.
Maar het absolute hoogtepunt van deze woning is zonder twijfel het dakterras, een waar juweeltje van bijna 80 m² met vrij zicht en de hele dag zon. Hier kunt u genieten van adembenemende uitzichten over de stad, van het ochtendgloren tot de avondzonsondergang, terwijl u omringd wordt door de levendigheid van Amsterdam.
Tijdens de renovatie is deze woning met oog voor detail en vakmanschap smaakvol en luxe verbouwd, waardoor het een oase van comfort en stijl is geworden in het hart van de stad. Kortom, dit appartement biedt niet alleen een unieke kans om te wonen op een toplocatie in Amsterdam, maar ook een exclusieve levensstijl waar u elke dag van kunt genieten.
Architectuur
Als reactie op het rationalisme staat er begin 20e eeuw een groep architecten op die zich meer kunstzinnig wil uitdrukken. Dit leidt tot een expressionistische bouwstijl: de Amsterdamse School. Alles draait hierbij om de uiterlijke vorm, die stevig en massief is. Kenmerkend zijn de ladderramen: vensters die door een groot aantal roeden verdeeld zijn. Je ziet deze bouwstijl veel terug bij woningen die oorspronkelijk zijn gebouwd als sociale huurwoningen.
De invloeden van de Amsterdamse School zijn vooral zichtbaar in het trappenhuis en de details van de gevel aan de Bronckhorststraat.
Wonen en koken
De entree van de woning bevindt zich op de derde etage, in een hal voorzien van bergkast, garderobe en gastentoilet. Het lichte woonvertrek met open keuken heeft een zitgedeelte met gashaard en hoge plafonds. De luxe open keuken is uitgerust met diverse inbouwapparatuur, waaronder een vaatwasser, combi-oven/magnetron, 5-pits gaskookplaat, design afzuigkap en koel-/vriescombinatie. Het keukeneiland heeft een prachtig marmeren blad en een barretje. In het woongedeelte ligt een mooie eikenhouten visgraatparketvloer.
Slapen en baden
De hoofdslaapkamer aan de achterzijde is voorzien van een ruime inloopkast. De en suite badkamer is in 2021 gerenoveerd en beschikt over een ligbad, dubbele douche, dubbele wastafel en toilet. De tweede slaapkamer is ook ruim en heeft een eigen badkamer met douche en wastafel.
Het dakterras
Via een vaste trap en de dakopbouw is het dakterras van bijna 80 m² te bereiken. Het terras biedt 360° vrij zicht en ontvangt gedurende de hele dag zonlicht.
Herkenbaar is de hand van architect Cuypers, die naast de eerste woningen ook het Rijksmuseum in neogotische stijl ontwierp. Samen met het Concertgebouw in de neorenaissance stijl bepaalt dit gebouw het karakter van de wijk. Met de komst van het Van Goghmuseum kwam ook de hedendaagse bouwkunst van Gerrit Rietveld naar het Museumplein. Het aanbod van restaurants, cafés en winkels is even eclectisch als de bouwstijlen en past uitstekend bij de internationale allure van de wijk. Haute couture kenners en kopers kunnen terecht in de P.C. Hooftstraat bij modehuizen als Burberry, Ba&sh en Isabel Marant Étoile. Het prettige van deze buurt is dat het Centrum, De Pijp en Amsterdam Zuid – met het Vondelpark – allemaal op loopafstand zijn.
Bereikbaarheid
Het appartement is zowel met de fiets, auto als openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. De Ring A10 is al binnen 5 autominuten te bereiken via afslag S108 (Oud-Zuid) of afslag S109 (Buitenveldert). Vanaf het station Roelof Hartplein vertrekken meerdere tramlijnen, zoals tram 3 naar Flevopark en Westergasfabriek, tram 5 naar Zoutkeetgracht en Amstelveen Stadshart, tram 12 naar Centraal Station en Amsteldijk en tram 24 naar Frederiksplein en VUmc. Vanaf halte Concertgebouw vertrekt daarnaast het streekvervoer met onder andere een directe verbinding naar Luchthaven Schiphol. Met de fiets is Station Zuid binnen 5-10 minuten aan te rijden.
Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 8.1). Met een parkeervergunning voor Zuid 8.1 mag u parkeren in Zuid-1, Zuid-2 en Zuid-8. Een parkeervergunning voor bewoners kost 186,29 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 5 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk. (Bron: Gemeente Amsterdam, mei 2024).