Kenmerken
Nieuwe Looiersstraat 64, Amsterdam
Prijs
  • € 1.880.000,- Kosten koper
Aanvaarding
  • In overleg
Vertrekken
  • 7 kamers
  • 3 slaapkamers
Onderhoud
  • Intern: Uitstekend
  • Extern: Uitstekend
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 164 m2
Perceel Oppervlakte: 70 m2
Tuin Oppervlakte: 28 m2
Inhoud: 345 m3
Bouwjaar
1736
Voorzieningen
  • Airconditioning
  • Mechanische ventilatie
  • Rookkanaal
  • Tv kabel
Garages
  • Geen garage
Liggingen
  • Aan rustige weg
  • In centrum
Parkeer faciliteiten
  • Parkeergarage
  • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
  • Cv ketel
  • Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water soorten
  • Cv ketel
Bestemming
  • Woonruimte
Grondsituatie
  • Volle eigendom
Buitenruimte
  • Achtertuin
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie I
Nummer 6438
Soort
  • Eengezinswoning
  • Herenhuis
  • Tussenwoning
  • Woonhuis
Plattegrond
Nieuwe Looiersstraat 64, Amsterdam
Documenten
Nieuwe Looiersstraat 64, Amsterdam
Locatie
Nieuwe Looiersstraat 64, Amsterdam
Kunst & cultuur
01
Adres
Lijnbaansgracht 318,
1017 WZ Amsterdam

M.Simons

M.simons is opgericht in 2021. Het is een galerie gevestigd in het historische centrum van Amsterdam. Hoewel de galerie voornamelijk gefocust is op schilder-en grafische kunst biedt het ook ruimte voor diverse andere artistieke media, waaronder fotografie en beeldhouwkunst.

02
Adres
Lijnbaansgracht 317,
1017 WZ Amsterdam

Akinci

De liefhebber voor hedendaagse kunst zit bij AKINCI zeker goed. AKINCI heeft een grote focus op nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en is expliciet geëngageerd met kunstenaars die socio-politieke, ecologische en gender vragen in hun werk integreren. Hun programma wordt bepaald door een diversiteit aan media en cross-overs tussen geluid, architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, film en installatie. Je vindt er werken van o.a. Stephan Balkenhol, Theo Jansen en Edwin Zwakman.

03
Adres
Lijnbaansgracht 314,
1017 WZ Amsterdam

Lumen Travo Gallery

Lumen Travo is opgericht door Marianne van Tilborg in 1985. Het is een hedendaagse kunstgalerie in Amsterdam. Elk jaar organiseert de galerij diverse tentoonstellingen in samenwerking met zowel opkomende als gevestigde kunstenaars. Lumen Travo maakt zich zorgen over actuele thema's zoals identiteit, representatie en postkolonialisme en streeft ernaar de veelheid aan stemmen te laten zien die een rol spelen in onze geglobaliseerde samenleving. Door krachtige en diverse artistieke perspectieven te presenteren, die niet beperkt blijven tot het westerse gezichtspunt, engageert deze galerij zich in een visueel gesprek met open ogen voor de hele wereld.

04
Adres
Keizersgracht 672,
1017 ET Amsterdam

Museum van Loon

In een voormalig woonhuis uit 1672 aan de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum van Loon. Naast vaste opstelling met (historische) portretten, meubilair, zilverwerk en porselein, worden hier ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd waarbij een deel van de collectie van het museum, het huis, of de geschiedenis van de familie Van Loon centraal staan. Achter het huis ligt de unieke tuin die is aangelegd in de stijl van de 17e eeuw. Kortom een museum waar je terecht kan voor erfgoed, kunstgeschiedenis én hedendaagse kunst.

05
Adres
Keizersgracht 609,
1017 DS Amsterdam

Foam

Foam is een fotografiemuseum die meestal meerdere tentoonstellingen tegelijk presenteert. De exposities wisselen van historische foto’s tot kunstfoto’s en van documentairefotografie tot modefoto’s. Elk jaar wordt er werk vertoond van bekende fotografen; denk aan Helmut Newton en William Klein. Foam stimuleert jong talent en zij hebben dan ook de kans om hun werk tijdelijk tentoon te stellen. De zalen zijn strak en modern vormgegeven en de foto’s zijn met spotjes verlicht, zodat deze goed zichtbaar zijn. Foam kan je elke paar maanden opnieuw bezoeken door hun constant wisselende exposities.

Eten & drinken
06
Adres
Noorderstraat 19h,
1017 TR Amsterdam

Sukhothai Thanee

Misschien komt de naam van dit restaurant je bekend voor. Want de eigenaren van dit restaurant bezaten vroeger de succesvolle streetfood stal in Amsterdam, namelijk Sukothai Streetfood Expres. Tegenwoordig zijn ze volop bezig bezig met het runnen van een chique restaurant. Ze koken vanuit de Thaise traditie met eerlijke ingrediënten. Wat je zeker niet mag missen zijn de curry's van van versgemaakte currypasta’s.

07
Adres
Weteringschans 187c,
1017 XE Amsterdam

Sizz

Midden in het centrum bevindt zich het Indiase restaurant Sizz. Het eten is zeer smaakvol en de porties zijn royaal en perfect om te delen. De sfeer is uitnodigend en voelt als een ouderwets familierestaurant met een moderne twist.  Als je gaat, mag je hun lamsspiesjes, papadums, boterkip of chocoladetaart niet missen!

08
Adres
Prinsengracht 955,
1017 KL Amsterdam

Bar Gui

Bar Gui is een nieuwe hotspot aan de Prinsengracht in Amsterdam van ondernemer en chef-kok Guillaume de Beer.
Guillaume (Gui) is voormalig eigenaar / partner van de Breda groep en heeft zijn sporen in verschillende top zaken verdiend. In de voormalige 'De Fles" aan de Prinsengracht komen de Bretonse en Brabantse invloeden terug van De Beer. Je kunt kiezen voor een 3 gangen menu waaraan je 'extra's' kunt toevoegen of het  ‘carte blanche’ menu. Gui is ook eigenaar van het eigenzinnige 'Paindemie'.

09
Adres
Vijzelstraat 135,
1017 HJ Amsterdam

Tokyo Ramen Takeichi

Deze Japanse ramen keten heeft inmiddels al meerdere vestigingen over de hele wereld. In Amsterdam zijn inmiddels al drie vestigingen. Tokyo Ramen Takeichi is bekend om zijn gezonde ramen met kip en groentebouillon. Doordat ze trouw blijven aan de Japanse roots is het een authentieke restaurant. Naast hun specialiteit zijn de side dishes ook heerlijk. De 'karaage' zal je niet teleurstellen.

10
Adres
Weteringstraat 37,
1017 SM Amsterdam

Café de Wetering

Een bruine kroeg ten voeten uit en niet eenvoudig te vinden als je niet precies weet waar je wezen moet. Het cafe bevind zich in een prachtig 17e eeuws pand. Er is een vide boven de bar waar zich een open haard bevindt. Dit bruincafé is ook bijzonder omdat het een uitstekende wijnkaart heeft, en dat zie je niet vaak in klassieke Amsterdamse kroegen. Uiteraard ook heerlijk bier, borrelnootjes en, niet onbelangrijk, je betaalt hier alleen in cash.

11
Adres
Weteringstraat 41,
1017 SM Amsterdam

Restaurant Watergang

In dit monumentale pand is sinds een paar jaar Restaurant Watergang. Hiervoor zat er decennialang La Cacerola, en de sfeer van een intiem restaurant dat je het gevoel geeft alsof je in een woonkamer van een monumentaal pand eet, hebben ze gelukkig behouden. De chefs maken prachtige gangenmenu’s, of je bestelt a la carte. Je kan variëren hoeveel gangen. Heerlijke wijnkaart, en geweldige bediening.

12
Adres
Falckstraat 3,
1017 VV Amsterdam

Bouchon du centre

Op de hoek van de Reguliersgracht vind je 40m2 knus Frankrijk, inclusief traditionele bistro sfeer en rood wit-geruite tafelkleden. De bistro wordt gerund door Hanneke Schouten en is geopend van woensdag tot en met zaterdag. Het concept is ontstaan vanuit de ‘bouchon Lyonnais’ waarbij met betaalbare ingrediënten een hoogwaardige maaltijd wordt bereid.

13
Adres
Weteringstraat 48,
1017 SP Amsterdam

Back to Black

Back to Black is een koffiebar met een eigen branderij aan de Weteringstraat. Bij Back to Black wordt elk stap in het productieproces van koffie met passie en vakmanschap uitgevoerd. Vanuit hun liefde voor koffie reizen de eigenaren van Back to Black de hele wereld af op zoek naar de beste producten. Deze verkopen zij vervolgens in hun eigen zaak. Naast koffie serveren ze ook lekkere koekjes en taartjes én ze verkopen ook eigen t-shirts met mooie designs.

14
Adres
Prinsengracht 598,
1017 KS Amsterdam

Buffet van Odette

Odette Rigterink begon Buffet van Odette in 1994. Ze serveerde om te beginnen maaltijden die vooral gezond en makkelijk waren. Later werd het een minirestaurantje en inmiddels zit ze in een groot pand op de zonnige kant van de Prinsengracht. Ze serveren hun vaste klassiekers en koken ook met het seizoen mee en hebben een uitgebreide (natuur)wijnkaart. Hoe dan ook: voor goed eten (lunch, aperitivo en diner) kan je hier absoluut terecht. Leuk om te weten: je kan er ook slapen, bij Bed van Odette om de hoek!

15
Adres
Prinsengracht 568,
1017 KR Amsterdam

Heuvel

Buurtbewoners en galeriehouders uit het Spiegelkwartier komen hier regelmaat op bezoek. Bij Café Heuvel is het bijna elke dag dag rond 17:00 al volop borreluur. 'Als ik sneuvel, dan bij Heuvel!' Het kleine hoekcafé met fijn terras is een van de oudste cafés van de stad.

16
Adres
Kerkstraat 148A,
1017 GR Amsterdam

Tokyo Ramen Takeichi

Deze Japanse ramen keten heeft inmiddels al meerdere vestigingen over de hele wereld. In Amsterdam zijn inmiddels al drie vestigingen. Tokyo Ramen Takeichi is bekend om zijn gezonde ramen met kip en groentebouillon. Doordat ze trouw blijven aan de Japanse roots is het een authentieke restaurant. Naast hun specialiteit zijn de side dishes ook heerlijk. De 'karaage' zal je niet teleurstellen.

17
Adres
Ferdinand Bolstraat 10,
1072 LJ Amsterdam

Kaasbar Amsterdam

Bij Kaasbar Amsterdam krijg je kaas (joh) vooraf, kaas als hoofdgerecht, kaas on the side én kaas als dessert. Er is zelfs kaasijs! Alle producten die hier verkocht worden zijn uit Nederland. Ook leuk, voor de vegans zijn er ook diverse opties vegan kaas. Aan de bar kan je een lopende band met verschillende kaasjes voorbij zien komen.

18
Adres
Ferdinand Bolstraat 12,
1072 LJ Amsterdam

Bardak

Bardak verplaatst Mediterraans Manhattan naar Amsterdam. In dit restaurant serveren ze de lekkerste soorten streetfood uit de Iraanse stad Tel Aviv. Naast heerlijke gerechten zoals gefrituurde bloemkool en crunchy falafel, maken ze hier ook spannende vintage cocktails met namen zoals Chili Cucumber Margarita en Sweet Bliss. Verse ingrediënten zijn key en ook de warme zomerse sfeer van het Midden Oosten mag niet ontbreken. Bardak is een een pareltje waar je kan genieten in Tel Aviv style.

19
Adres
Keizersgracht 600,
1017 EP Amsterdam

Carmen

Winkel, restaurant en guesthouse. Eigenaren Carmen Atiyah de Baets en Joris ter Meulen Swijtink openden na enkele jaren gewerkt en gewoond te hebben in Londen deze geweldige hotspot op de Keizersgracht. Carmen selecteerde een fijne mix van mode, interieur, accessoires van bijzondere ontwerpers. Joris bestiert de keuken waar regelmatig buitenlandse bevriende chefs gehost worden.

20
Adres
Frans Halsstraat 28,
1072 BS Amsterdam

Café Caron

Café Caron is het familierestaurant van Alain Caron en zijn zoons David en Tom. Het familierestaurant heeft toegankelijke en authentieke Franse gerechten en een open uitnodiging voor zowel jong als oud. Café Caron omarmt de seizoensproducten en houdt vast aan de essentie: een selectie van karaktervolle gerechten aan de bar en een bescheiden maar verfijnde menukaart. In essentie is Café Caron een ware buurtbistro, waar zowel vaste gasten als groepen zich welkom voelen.

21
Adres
Utrechtsestraat 128,
1017 VT Amsterdam

Colima

Bij Colima in de Utrechtsestraat waan je je in Mexico. Hier staat geen Tex-Mex op het menu, maar de authentieke Mexicaanse keuken en een uitgebreide drankkaart met mezcal en tequila. Chef-kok Miguel Martin Gomez, mede-eigenaar van Pikoteo, serveert geen nacho's, maar klassieke en verrassende maistaco's en quesadilla's. De cocktailbar, gerund door Florian Stallinga en Erik de Jong, biedt vijftig Mexicaanse agavedranken en creatieve cocktails, zoals Café Colima, een Mexicaanse twist op de Espresso Martini. Bij Colima proef je de echte smaken van Mexico, met gerechten als watermeloen met jalapeños, octopus-maistaco's en quesadilla's met Mexicaanse kaviaar.

Boodschappen
22
Adres
Vijzelgracht 15,
1017 HM Amsterdam

Patisserie Holtkamp

Patisserie Holtkamp is een bekend begrip onder de Amsterdammers. Ooit bekend geworden met de altijd verse tompouce, is Holtkamp tegenwoordig dé plek om de lekkerste (citroen)taarten en garnalenkroketten te halen. De recepten werken al jaren heel goed, want rond de feestdagen staat er altijd een rij. Het kleine winkeltje aan de Vijzelgracht is functioneel, maar vooral mooi authentiek. Het personeel is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Zeker een bezoekje waard.

23
Adres
Amstelveld,
1017 VS Amsterdam

Plantenmarkt Amstelveld

Op maandagen het Amstelveld opgaan is een goed idee, je wordt meteen vrolijk van alle kleuren die op je afkomen. 30 kramen vol bloemen en planten waar je je tuin of balkon mee kan opfleuren. Ook hebben ze heel erg veel kruiden en bollen waar je je eigen moestuin mee kan beginnen. Je komt zeker niet met lege handen thuis.

Interieur
24
Adres
Frederiksplein 16-18,
1017 XM Amsterdam

Archive store

Op het Frederiksplein, op het randje van de Pijp, vind je sinds 2015 de Archive store - te herkennen aan de prachtig versierde thema etalages. De interieurwinkel is bestemd voor een groot publiek: je kunt hier terecht voor baby- en kinderspulletjes tot volwassen hebbedingetjes en meubels. Het is daarmee een winkel om heerlijk in rond te struinen als je op zoek bent naar dingen voor jezelf en een kleine. Met een gigantisch arsenaal aan merken is de keuze daadwerkelijk reuze, wat voor elke generatie wat wils biedt. Naast het verkopen van bestaande merken houdt de Archive store zich ook bezig met hun huismerk - société.

25
Adres
Vijzelstraat 77,
1017 HG Amsterdam

Enter the loft

Enter the Loft is een boetiek interieurwinkel en een interieur adviesbureau  met een passie; zien hoe ruimtes hun magie op mensen uitoefenen. Ga langs bij hun showroom aan de Vijzelstraat (by appointment only) en voel hoe zij ruimtes tot leven brengen door ze in te richten met hun favoriete interieurvondsten die met liefde en aandacht zijn gemaakt en die bestaan uit natuurlijke materialen – hout, leer, glas, staal, wol en keramiek.

Een woonhuis, een charmant rijksmonument van 164 m² in een van de leukste buurten van het centrum. Een zorgvuldig gerenoveerd familiehuis in de Nieuwe Looierstraat met diverse leefruimten, drie slaapkamers en twee badkamers. Uiteraard - bouwjaar 1736 - staat het op eigen grond. Verfijnd, weloverwogen en met respect voor de historie is het woonhuis in 2020 onder handen genomen. Muren zijn verwijderd, plafonds hersteld, gemoderniseerd en comfort gebracht door onder andere vloer- en dakisolatie, (deels) airconditioning en nieuwe elektra. Ook is al het schilderwerk gedaan, zijn alle schuiframen werkend gemaakt en is de pvc-regenpijp vervangen door een ijzeren versie. Een volwaardige restauratie.

Buurtgids 
Het Amstelveld is om de hoek, met op maandag de Bloemenmarkt en de fijne terrassen van de Nieuwe Marcella en Nel. De vleugelnootbomen geven cachet aan dit hoogwaardige stadsplein.
De Utrechtsestraat heeft een divers en hoogwaardig aanbod van delicatessenwinkels en horeca. Zo zijn er meerdere restaurants met een Michelinster en is er een gevarieerd aanbod van cafés. Het culturele leven speelt zich nabij af in de Stopera, het Koninklijke Theater Carré, de Stadsschouwburg, debatcentrum De Balie, het Rijksmuseum en het H’Art Museum. Bij de laatste is op zaterdag een biologische markt met Nederlandse streekproducten. De Albert Cuypmarkt - de grootste dagmarkt van Europa - is lopend binnen vijf minuten te bereiken en zo worden ook de delicatessenwinkels in de Pijp een onderdeel van de dagelijkse wandeling.
De huidige Amsterdamse grachtengordel werd in de 17e eeuw tijdens de Derde en Vierde Uitleg ontwikkeld. De stad bleek namelijk opnieuw te klein voor de snelgroeiende vloot en de vloedgolf van immigranten die voornamelijk uit de Zuidelijke Nederlanden, Frankrijk, Oost-Europa en Duitsland kwamen.
Halve maan
Met de vierde uitleg liep de grachtengordel door tot aan de Amstel. De oostelijke eilanden Kattenburg, Oostenburg en Wittenburg werden ontwikkeld. Het Kadijkseiland ontstond, gescheiden van een gebied met tuinerven, de latere Plantage, door de Rapenburgergracht. Uiteindelijk ontstond een stedelijk patroon in de vorm van een halve maan, met drie hoofdgrachten, zeven dwarsgrachten en vier radiaalstraten. De halve maan werd omsloten door een stadsmuur met 26 bolwerken en een singelgracht die liep langs de huidige Mauritskade, Stadhouderskade en Nassaukade. Toegang tot de stad werd verschaft door onder andere de Leidse Poort (Leidseplein) en de Utrechtse Poort (Frederiksplein).

Bijzonderheden
•    Gebruiksoppervlakte wonen circa 164 m²
•    Woonoppervlakte is inclusief de entresol (plafondhoogte 1,99 m)
•    Tuin gelegen op het zuiden van circa 28 m²
•    Gelegen op eigen grond
•    Renovatiejaar 2020
•    Rijksmonument 3611
•    Rijksbeschermd stadsgezicht
•    Mogelijkheid voor vierde slaapkamer
•    Parkeren kan direct om de hoek – garage bij metrostation 

Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met betrekking tot mogelijke subsidies.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting
 

’t Looiers Huys
Een verfijnd familiehuis in een van de aardigste buurten in het hart van de stad. Een stukje Amsterdam dat de sfeer ademt van een knus dorp. In de directe omgeving vind je tal van hoogwaardige winkels, restaurants en gezellige cafés, evenals uitstekende lagere scholen.
Met veel zorg en aandacht heeft de huidige eigenaar in 2020 het woonhuis laten renoveren. De renovatie werd uitgevoerd in samenwerking met onder andere architect Quinten de Meyere, gespecialiseerd in monumenten. Het resultaat is een smaakvol en karakteristiek monumentaal woonhuis met oog voor detail en geschiedenis.
Door de nieuwe indeling een meer open karakter te geven, zijn de keuken aan de stadstuin, de eetkamer, de kinderkamer en de zitkamer met elkaar verbonden, hoewel ze zich over verschillende woonlagen uitstrekken. Met drie ruime slaapkamers en twee badkamers is het huis perfect geschikt voor een gezin.
Ervaar het sfeervolle wonen op deze prachtige locatie in het historische centrum van de stad.

Judith de Jong | Makelaar Broersma Wonen

Designvisie
Dit rijksmonument, gebouwd in 1736, is een pand met een karakteristieke halsgevel. In die tijd lieten veel architecten zich inspireren door klassieke ontwerpen, die ze aanpasten naar de Hollandse smaak en de beschikbare bouwmaterialen, met een gevoel van eenvoud.
In 2020 onderging het huis een uitgebreide renovatie, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant, onder leiding van de huidige eigenaar, bijgestaan door monumentenarchitect Quinten de Meyere. Het verleden werd grondig bestudeerd, terwijl er ook aandacht was voor moderne functionaliteit. De indeling werd volledig gewijzigd: muren werden verwijderd en alle trappen vervangen om een meer open karakter te creëren. Er werden drie slaapkamers en twee badkamers gerealiseerd. Er werd nauwgezet gelet op details zoals de keuze van armaturen, het optimaliseren van de schuiframen (goed gangbaar en tochtdicht gemaakt), het kleurenpalet op de muren en de toevoeging van twee houtkachels voor extra warmte en sfeer. Het resultaat is een hoogwaardige restauratie die heeft geleid tot een verfijnde en smaakvolle woonomgeving.

Wonen en koken
De eettafel staat aan de voorzijde in een prachtige ruimte met een plafondhoogte van 3,75 meter. De monumentale bakstenen muur geeft hier een stoere en warme uitstraling.
De keuken vormt een intiem hoekje met een tweede eettafel en kijkt uit op de achtertuin. Uitgevoerd in mat zwart met klassiek wit marmer, is de keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een royaal fornuis, vaatwasser en quooker. In de keuken staat een Jacobus houtkachel, een gietijzeren kachel die niet alleen efficiënt warmte biedt maar ook een pan soep of saus op temperatuur houdt, waarmee een huiselijke sfeer wordt gecreëerd.
Boven de keuken is een entresol, een perfecte werk- of speelruimte die momenteel dient als gezellige speelplek voor een van de kinderen. Deze ruimte staat in open verbinding met zowel de eetkamer, de keuken als de zitkamer.
De zitkamer is een ontspannen ruimte waar men zich kan terugtrekken met een goed boek of voor een mooie film. De monumentale balken van het plafond zijn hier, net zoals beneden, blank opgeschuurd. Ook in de zitkamer is, net zoals in de keuken, een efficiënte Jacobus houtkachel geïnstalleerd. Met verschillende plekken in het huis om tot rust te komen, biedt een deel van de zitkamer ook de mogelijkheid om een vierde slaapkamer te realiseren. Zoals te zien is op de alternatieve plattegrond.

Slapen en baden
Op de tweede verdieping zijn twee ruime slaapkamers, elk voorzien van airconditioning. Beide kamers kenmerken zich door balkenplafonds en karakteristieke schuiframen. De moderne badkamer is uitgerust met stoere grijze tegels en beschikt over een ruime douche, een voor de kinderen iets lager gemonteerd wastafelmeubel en een wc. Bovendien is er elektrische vloer- en spiegelverwarming.
Op de bovenste verdieping, onder de kap van het huis, is de hoofdslaapkamer met airconditioning en een en-suite badkamer. De prachtige spanten van de kap zijn weer zichtbaar gemaakt. Het slaapgedeelte wordt gescheiden door een kastenwand, terwijl de badkamer aan de achterzijde is. Deze badkamer, ook voorzien van stoere grijze tegels, heeft een vrijstaand ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel en wc. Ook hier is elektrische vloer- en spiegelverwarming aanwezig.
De nieuwe, elektrisch bedienbare en te verduisteren Velux dakramen met zon- en warmtewerend glas in het dak bieden meer natuurlijk licht en een ruimtelijk gevoel in deze slaapkamer. Het dak is geïsoleerd.

De stadstuin
Een fraai onderhouden stadstuin van circa 27 m², op het zuiden, is bereikbaar via de keuken. Het is een heerlijke plek om van de zon te genieten of voor kinderen om te spelen. Een tuin midden in de stad is een droom voor velen en maakt dit huis helemaal compleet.

Buurtgids
De Nieuwe Looiersstraat is een zijstraat van de Vijzelgracht. Daar vind je onder andere de koninklijke banketbakker Holtkamp, goede koffietentjes en Bar Dó, perfect voor een drankje op het terras. Ook het Amstelveld is om de hoek, met de zonnige terrassen van Café Marcella en Café Nel en op maandag de Bloemenmarkt. De vleugelnootbomen geven cachet aan dit hoogwaardige stadsplein. De mooie winkelstraat Utrechtsestraat biedt een gevarieerd en hoogwaardig aanbod van diverse delicatessenwinkels en horeca. Zo zijn er meerdere restaurants met een Michelinster en een gevarieerd aanbod van cafés. Het culturele leven speelt zich af in de Stopera, het Koninklijke Theater Carré, de Stadsschouwburg, debatcentrum De Balie, het Rijksmuseum en het H’Art Museum. Bij de laatste is op zaterdag een biologische markt met Nederlandse streekproducten. De levendige Albert Cuypmarkt is lopend binnen vijf minuten te bereiken, waardoor ook alle delicatessenwinkels in de Pijp een onderdeel worden van de dagelijkse wandeling.

Bereikbaarheid
De centrale ligging in de stad is prettig en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Via de metrohaltes op de Wibautstraat en de Noord-Zuidlijn op de Vijzelgracht zijn zowel het Centraal Station, Station Zuid/Schiphol als het Amstel Station binnen 10 minuten bereikbaar. Bij halte Vijzelgracht stoppen meerdere tramlijnen, waaronder 3, 7, 19 en 24. Deze lijnen vormen respectievelijk een verbinding met Sloterdijk, Frederiksplein, Diemen, Westergasfabriek, Slotermeer, Flevopark, VUmc en Azartplein. Met de auto zijn er meerdere routes de stad uit of in, met goede verbindingen naar de ring A10 via de IJtunnel, Amsteldijk of Wibautstraat. Op de fiets is de hele stad makkelijk toegankelijk. De buurt grenst aan de ene kant aan De Pijp — met de Albert Cuypmarkt op loopafstand — en maakt aan de andere kant onderdeel uit van het Centrum.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Centrum-2g). Met een parkeervergunning voor Centrum-2g mag je parkeren in Centrum-2. Op basis van de bewonersparkeervergunning kan er zonder verdere kosten geparkeerd worden in de parkeergarage boven het metrostation Vijzelgracht, op 80 meter lopen van het huis. Dat voelt nagenoeg als een eigen parkeerplaats; geen rondjes rijden voor een beschikbare plek of EV-laadpaal. Een parkeervergunning voor bewoners kost € 315,60 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 7 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk. (Bron: Gemeente Amsterdam, april 2024). Eventueel is er enkele deuren verder in de Nieuwe Looiersstraat een parkeerplaats beschikbaar — te huur.

‘Modern Design aan de Prinsengracht’. Een plek voor rust en feest.

Test

‘Ruimte is het mooiste meubel’ Ton de Gier (1925 – 1980)

40 exiting openings in 2023

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?