Kenmerken
Honthorststraat 14C, Amsterdam
Prijs
 • € 2.965.000,- Kosten koper
Aanvaarding
 • In overleg
Vertrekken
 • 5 kamers
 • 3 slaapkamers
Onderhoud
 • Intern: Goed tot uitstekend
 • Extern: Goed tot uitstekend
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 188 m2
Tuin Oppervlakte: 52 m2
Inhoud: 610 m3
Bouwjaar
1900
Voorzieningen
 • Lift
Garages
 • Geen garage
Liggingen
 • Aan rustige weg
 • In centrum
 • In woonwijk
Parkeer faciliteiten
 • Betaald parkeren
 • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
 • Cv ketel
Warm water soorten
 • Cv ketel
Bestemming
 • Woonruimte
Grondsituatie
 • Eigendom belast met erfpacht
Buitenruimte
 • Zonneterras
 • Balkon
 • Dakterras
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie R
Nummer 8368
Milleu
 • Volledig geisoleerd
Soort
 • Appartement
 • Bovenwoning
 • Dubbel-bovenhuis
Overige kenmerken
 • OZB ('24) € 1067,22 per jaar
 • Rioolrecht ('24) € 166,85 per jaar
 • Servicekosten VvE € 502,34 per maand
 • Erfpachtcanon € 2.553,95 per jaar

 

Plattegrond
Honthorststraat 14C, Amsterdam
Documenten
Honthorststraat 14C, Amsterdam
Locatie
Honthorststraat 14C, Amsterdam
Kunst & cultuur
01
Adres
Honthorststraat 20,
1071 DE Amsterdam

Moco

Het Moco museum (Modern Contemporary museum) is één van de nieuwste musea aan het Museumplein. Dit museum is opgericht in 2016 en heeft ook een vestiging in Barcelona. Het Moco museum is een onafhankelijk museum dat stukken toont van onder andere Banksy en Yayoi Kusama. Het Moco museum richt zich op hedendaagse kunst, zoals (post)moderne beeldende kunst en straatkunst. In Amsterdam is het Moco museum gevestigd in Villa Alsberg. Het pand uit 1904 is ontworpen door Edward Cuypers, de neef van de architect van het Rijksmuseum en was een van de eerste particuliere villa's op het museumplein.

02
Adres
Museumplein 6,
1071 DJ Amsterdam

Van Goghmuseum

In het Van Goghmuseum aan het museumplein vind je de mooiste werken van bekend Nederlands schilder Vincent van Gogh. Het museum heeft een vaste collectie met de meesterwerken van Van Gogh en een wisselende expositie waar werken worden getoond van zowel tijdsgenoten als hedendaagse kunstenaars. In het museum zijn tentoonstellingen geweest van onder andere David Hockney en Maurice Denis. Naast het tonen van kunst voert het Van Goghmuseum ook onderzoek uit over Vincent van Gogh en zijn tijd. Op de website van het museum kun je veel informatie vinden over de uitgevoerde onderzoeksprojecten en restauraties. Het museum is erg populair, met name onder de internationale toeristen, om teleurstelling en lange rijen te voorkomen is het handig om van te voren online al tickets te bestellen.

03
Adres
Museumplein 10,
1071 DJ Amsterdam

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven. 365 dagen per jaar geopend. In het gebouw van het Stedelijk Museum Amsterdam versmelten oude en moderne architectuur tot een geheel. Architect Mels Crouwel gebruikte in de verbouwing van 2012 het wit van ouddirecteur Willem Sandberg als uitgangspunt voor 'de badkuip'. Het Stedelijk Museum Amsterdam neemt sinds 2008 jaarlijks 15 nieuwe Blikopeners aan. Blikopeners zijn open-minded Amsterdamse jongeren, die een jaar lang in het museum werken om de blik van het publiek en personeel te openen.

04
Adres
Museumstraat 1,
1071 XX Amsterdam

Rijksmuseum

De architect, Pierre Cuypers, had voor het Rijksmuseum een ontwerp in historische stijl gemaakt, een mengeling van gotiek en renaissance en vol van vaderlandse symboliek. Na jarenlang gedoe - velen vonden het te middeleeuws, te katholiek en te weinig écht Nederlands – startte de bouw in 1876. In 1885 werd het officieel geopend. Naast de bestaande collectie kwamen bijna alle oudere schilderijen van de Stad Amsterdam in het Rijksmuseum te hangen, zoals Rembrandts Joodse bruidje die de bankier A. van der Hoop aan de stad had nagelaten. Ook kwam er kunst uit Haarlem, kreeg een deel van het Kabinet van Zeldzaamheden een vaste plek en het prentenkabinet een eigen ruimte. Een waardige collectie, in een schitterend gebouw.
Bij de laatste renovatie (2003-2013) kreeg het gebouw de oorspronkelijke structuur van Cuypers terug. Het gebouw is gemoderniseerd maar is tegelijkertijd van binnen weer meer het gebouw van Cuypers geworden, in al z’n grandeur. Schilderkunst, kunstnijverheid en geschiedenis zijn niet meer in aparte delen van het gebouw te zien. Alles vormt samen één chronologisch verhaal: het verhaal over de Nederlandse kunst en geschiedenis, van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw.

05
Adres
Weteringschans 6,
1017 SG Amsterdam

Paradiso

Paradiso is een poppodium, nachtclub en cultuurpaleis. Door de jaren heen hebben er heel veel bekende artiesten opgetreden waaronder; Prince, Red Hot Chili Peppers, UB40 en Nirvana. Vroeger was het een gebouw van een kerkgenootschap wat terug te zien is aan de hoge plafonds en de glas-in-lood ramen. Als je binnenkomt heb je recht en links trappen en rechtdoor bevindt zich de grote zaal met meerdere balkons. Doordat Paradiso een heel gevarieerd programma biedt heeft het een grote variëteit in publiek. Van jong tot oud en van punker tot popliefhebber. Tevens geeft het ruimte aan bijzondere initiatieven en projecten.

06
Adres
Concertgebouwplein 10,
1071 LN Amsterdam

Het Concertgebouw

Het Concertgebouw is één van de monumentale panden aan het Amsterdamse Museumplein. Het gebouw stamt uit 1888 en is voltooid volgens de stijl van het Weens classicisme; als heeft het ook kenmerken uit de neorenaissance. Het gebouw is ontworpen voor klassieke concerten maar heeft in de jaren 60 en 70 ook een tijd dienst gedaan als poppodium. Bekende sterren die hier hebben opgetreden zijn onder andere Led Zappelin en Aretha Franklin. Tegenwoordig vinden er jaarlijks bijna duizend concerten en andere culturele activiteiten in het Concertgebouw plaats. Voor degenen met een kleiner budget zijn er ook gratis lunchconcerten. Voor een bezoek aan een lunchconcert kun je het beste eerst even op de website kijken. Vaak kun je daar van de voren gratis kaartjes reserveren.

07
Adres
Kleine-Gartmanplantsoen 10,
1017 RR Amsterdam

De Balie

In De Balie worden onafhankelijke programma’s over kunst, cultuur en politiek georganiseerd. Er zijn drie theaterzalen, een bioscoop en een café-restaurant, waar al sinds 1982 spraakmakende gesprekken, films en kunstprojecten met als uitgangspunt een open, pluriforme, democratische en rechtsstatelijke samenleving plaatsvinden. Hier wordt een moeilijk gesprek niet uit de weggegaan, maar wordt juist de nadruk gelegd op de ontmoeting tussen mensen met uiteenlopende meningen en vrije gedachtewisseling. Als je zin hebt in een debat, gesprek, kunst of een biertje, is dit de plek.

08
Adres
Willemsparkweg 64H,
1071 HK Amsterdam

Hama Gallery

Bij Hama Gallery geloven ze dat een galerie een grenzeloze ontmoetingsplaats is waar kunst en mensen samenkomen. Het doel is om kunst toegankelijker te maken door een unieke ervaring te bieden die breekt met traditie. De galerie verwelkomt bezoekers met open armen, of je nu binnenloopt voor een spontaan bezoek, een intieme privébezichtiging wilt, of samen met anderen kunst wilt vieren tijdens onze feestelijke openingen en tuinevenementen.

Eten & drinken
09
Adres
Pieter Cornelisz Hooftstraat 87A,
1071 BP Amsterdam

Café Georgette

Café Georgette is het kleine zusje van Café George. Het is een mooie plek met een Franse, elegante en charmante sfeer. De vroege vogels kunnen hier terecht voor een espresso en de avondmensen voor een cocktail. Gelegen aan de chique P.C. Hooftstraat is deze plek de droom voor iedere fijnproever. Het menu staat vol lunchklassiekers zoals avocadotoast en croque-monsieur, maar ook tijdloze Franse klassiekers zoals oesters en steak tartare.

10
Adres
Paulus Potterstraat 50,
1071 DB Amsterdam

Taiko

Taiko bevindt zich in het vijfsterren Conservatorium Hotel in Amsterdam. In de keuken staat chef Schilo van Coevorden. Als chef is hij klassiek Frans geschoold, maar raakte al snel niet uitgepraat over de exotische smaken uit Azië. Samen met zijn team heeft hij een menu samengebracht met onder andere sushi, dimsum, curry's en vlees en vis gerechten. Uiteraard zijn er ook vegetarische opties.

11
Adres
Pieter Cornelisz Hooftstraat 27,
1071 BL Amsterdam

Sama Sebo

Sama Sebo is een Indonesisch restaurant in Amsterdam waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het interieur is al jaren hetzelfde, net als de klassieke gerechten op de kaart. Een bezoek aan Sama Sebo is een reis terug in de tijd, naar de jaren 60 en 70, toen Indonesisch eten razend populair was in Nederland. De bediening is vriendelijk en attent, en het eten is ouderwets lekker.

12
Adres
Museumstraat 2,
1071 XX Amsterdam

Rijks

In het Rijks heeft Joris Bijdendijk de culinaire smaak van het Rijksmuseum op de kaart gezet. Hij werkt voornamelijk met ingrediënten van eigen bodem. Proef vooral zijn signatuur-gerecht, een millefeuille van fijne vellen rode biet met een beurre blanc die is opgewekt met sojasaus van Tomasu en frisse peterselie-olie. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op de overheerlijke wijnkaart die is samengesteld door sommelier Isabelle Chow.

13
Adres
Willemsparkweg 8h,
1071 HD Amsterdam

Coffee District

Eigenaren Adil Loukane en Rosa Loukane begonnen met een hole-in-the-wall coffeeshop in een modewinkel in Zuid. Toen de winkel de deuren sloot, grepen Adil en Rosa hun kans en besloten om hun eigen koffiebar te openen. Inmiddels hebben ze meerdere locaties. De koffie wordt gemaakt met een eigen melange gebrand door Lot Sixty One. Daarnaast worden er zoetigheden aangeboden zoals de inmiddelsal bekende kaneelbroodjes en bananenbrood.

14
Adres
Van Baerlestraat 47-49,
1071 AP Amsterdam

L'Entrecôte et les Dames

L’Entrecôte et les Dames omarmt het concept van een formule-restaurant, zoals de Fransen het noemen. Binnen een sfeervol ingerichte Franse brasserie staat de entrecôte centraal, altijd met een lichte 'bleu' bereiding van het Maas-Rijn-IJsel rund. Dit wordt geserveerd met frietjes en een verfrissende salade. Als je hierna nog trek hebt krijg je nog een keer een portie opgediend. Liever geen vlees? Als alternatief serveren zij in roomboter gebakken sliptong met ravigottesaus. Zelfde formule en zelfde prijs als het entrecôte menu.

15
Adres
Lijnbaansgracht 267 HS,
1017 RL Amsterdam

Shiraz

Shiraz is niet voor niets als winnaar uit de wijnbar van het jaar wedstrijd gekomen. In het hartje van Amsterdam ligt deze geliefde wijnbar, waar je nieuwe wijnen kan ontdekken of terug kan vallen op je favoriete wijn. Als je het lastig vindt om te kiezen tussen de in totaal 150 wijnen, staat het personeel altijd paraat om je van vakkundig advies te voorzien of om iets te laten proeven. In deze tuin van wijnen kan je genieten van een heerlijk glas wijn met een bijbehorend hapje.

16
Adres
Lijnbaansgracht 246,
1017 RK Amsterdam

Bistro Suzette

Langs de gracht van Amsterdam vind je deze eigentijdse bistro. Ze wisselen wekelijks van menu en serveren gerechten die je kan herkennen van andere bistro’s maar met een twist van Suzette. Alles is hier huisgemaakt en met liefde bereid. Ze hebben ook een uitgebreide wijnkaart met zowel Franse als Duitse wijnen, ook hebben ze buiten de kaart om ook nog wat specials.

17
Adres
Korte Leidsedwarsstraat 139-141,
1017 PZ Amsterdam

Taste of Culture

Tate of Culture schijnt de plek te zijn waar chefs midden in de nacht naartoe gaan als ze zin hebben in Chinees eten. En ik geef ze geen ongelijk. De menukaart is enorm uitgebreid, je kan kiezen tussen authentieke Chinese gerechten of dimsum. Een gerecht wat je zeker niet mag missen is de eend. Je kan het half of heel bestellen, met rijst en verschillende sauzen of getrancheerd en geserveerd met flensjes.

18
Adres
Jan Willem Brouwersstraat 32,
1071 LK Amsterdam

Café Welling

Café Welling is een knus buurtcafé aan de J.W. Brouwersstraat; vlakbij het Museumplein. Hier kun je genieten van een lekker biertje aan de bar of op het terras als het zonnetje schijnt. Dit buurtcafé kent een lange geschiedenis. Het café bestaat al langer dan 70 jaar maar draagt pas sinds 1963 de naam Café Welling. Deze historie verklaart misschien wel de oude vertrouwde sfeer die in dit café altijd te vinden blijkt. Interessant voor muziekliefhebbers: bij Café Welling worden regelmatig Jazz-avonden georganiseerd.

19
Adres
Weteringstraat 48,
1017 SP Amsterdam

Back to Black

Back to Black is een koffiebar met een eigen branderij aan de Weteringstraat. Bij Back to Black wordt elk stap in het productieproces van koffie met passie en vakmanschap uitgevoerd. Vanuit hun liefde voor koffie reizen de eigenaren van Back to Black de hele wereld af op zoek naar de beste producten. Deze verkopen zij vervolgens in hun eigen zaak. Naast koffie serveren ze ook lekkere koekjes en taartjes én ze verkopen ook eigen t-shirts met mooie designs.

20
Adres
Willemsparkweg 74,
1071 HK Amsterdam

George W.P.A

George W.P.A is de ideale plek om neer te strijken voor een goed glas wijn en lekker eten met een chique touch. De brasserie in Zuid is naar eigen zeggen een combinatie van klassieke Franse gerechten, verpakt in New-Yorkse stijl en staat bekend om signature dishes zoals gegrilde kreeft en Blackened Tuna. Treed binnen (op reservering) in het "Upper South" van Amsterdam en see for yourself!

21
Adres
Weteringstraat 41,
1017 SM Amsterdam

Restaurant Watergang

In dit monumentale pand is sinds een paar jaar Restaurant Watergang. Hiervoor zat er decennialang La Cacerola, en de sfeer van een intiem restaurant dat je het gevoel geeft alsof je in een woonkamer van een monumentaal pand eet, hebben ze gelukkig behouden. De chefs maken prachtige gangenmenu’s, of je bestelt a la carte. Je kan variëren hoeveel gangen. Heerlijke wijnkaart, en geweldige bediening.

Interieur
22
Adres
Stadhouderskade 42,
1071 ZD Amsterdam

Ruud van Oosterhout design

Ruud van Oosterhout's studio en showroom ligt gelegen naast het Rijksmuseum in Amsterdam. De showroom weerspiegelt zijn passie voor interieurontwerp met verfijnde eenvoud, heldere lijnen en subtiele kleurcombinaties. Met een hecht team werkt hij aan herkenbare interieurontwerpen, waar design en kunst samenkomen in samenwerkingen met galerieën en kunstenaars. Van Oosterhout staat bekend om zijn passie, vakmanschap en samenwerkingen met ambachtslieden.

 

 

 

23
Adres
Van Baerlestraat 10,
1071 AL Amsterdam

Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn, een Deens familiebedrijf onder leiding van de derde generatie, belichaamt meer dan honderd jaar vakmanschap in modern design.  Bij Carl Hansen & Søn geloven ze dat iconisch design voortkomt uit eenvoud, esthetiek en functionaliteit, met aandacht voor vakmanschap en hoogwaardige materialen. De focus op het behoud van Deense ontwerpklassiekers gaat volgens hun hand in hand met het verwelkomen van nieuwe invloedrijke ontwerpers om een diverse collectie van de beste moderne meubelklassiekers te creëren.

24
Adres
Van Baerlestraat 39-43,
1071 AP Amsterdam

Cosentino

Cosentino Group is een wereldwijd bekend Spaans familiebedrijf dat hoogwaardige innovatieve oppervlakken produceert en distribueert voor de wereld van design en architectuur. Aan de Van Baerlestraat bevindt zich hun inspiratiecentrum waar men kleuren, materialen en toepassingen voor architectuur en designprojecten met elkaar kan vergelijken. Cosentino City biedt een uitgebreid inspiratieplatform waar architecten en ontwerpers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken.

Boodschappen
25
Adres
Van Baerlestraat 67,
1071 AR Amsterdam

Renzo’s Delicatessen

Bij Renzo’s Delicatessen draait het om huisgemaakte, culinaire en Italiaanse producten. Alle gerechten worden hier dagvers gemaakt. Naast Renzo’s klassiekers is er ook een variërend menu. Voor de een is Renzo’s een buurtwinkel en voor de ander een plek om te lunchen of dineren. Je kan er ook terecht voor boodschappen, een Italiaanse meeneem menu of  een broodje. En dan vooral het broodje Dino: rundergehakt of warme kippendijen met de beruchte dinosaus, zonnemayo, rucola en zongedroogde tomaatjes.

Semi penthouse op een super prime locatie met zicht op Rijksmuseum. Verdeeld over twee heerlijk ruime woonlagen waarbij de sfeer aansluit bij karakter van het gebouw en tevens veel luxe biedt en modern is. Met ruim 188 m² die heel prettig zijn ingedeeld en bereikbaar zijn met een lift, heeft deze woning een riante woon/eetkamer, een luxe en smaakvolle woonkeuken met 3.30 meter hoge plafonds, drie ruime slaapkamers, twee luxe badkamers en een aparte study. De ouderslaapkamer heeft een inloopkast. Daarnaast is er veel kastruimte en een laundry. De woning is dankzij de vele grote ramen erg licht en heeft naast een balkon twee dakterrassen. Het bovenste terras biedt een uniek uitzicht op het gehele Museumkwartier. Via een representatief entree is de woning via een lift bereikbaar. 
Van uit deze hele prettige locatie zijn Centrum, De Pijp, geheel Oud Zuid en het Vondelpark allemaal op loopafstand zijn.
De erfpachtcanon is eeuwigdurend afgekocht.

Rondleiding
Riant en high-end afgewerkt semi penthouse-appartement van totaal circa 188 m² gebruiksoppervlakte wonen en totaal circa 65 m² buitenruimte. 
Representatief en karakteristiek, met klassieke kamer en suite en veel luxe. Naast de ruime (7.25 brede) woonkamer heeft het appartement een smaakvolle woonkeuken, study en hal op de tweede verdieping. 
Daarboven is een ruim opgezette slaapverdieping met drie ruime slaapkamers, een kleedruimte, twee luxe badkamers en een laundry. 
Er zijn twee dakterrassen, waarvan het dakterras een 360º uitzicht heeft met uitzicht op het Rijksmuseum.

De renovatie heeft in 2019 plaatsgevonden met toepassing van mooie materialen en kleurstellingen. Deze zijn verfijnd en met behoud van het karakter van de originele bouw uitgevoerd. De bouwkundige staat is eveneens goed met o.a. een nieuwe fundering.
Het gebouw uit 1890 heeft een fraaie gevel en representatief entree. De woning is bereikbaar via een lift en een mooi trappenhuis. Naast de luxe is de oorspronkelijke grandeur nog indrukwekkend en authentiek. De riante maatvoeringen en hoogten maken dat het appartement ruimtelijk overkomt.

Wat de bewoners gaan missen
“Enjoying drinks and dinner with family and friends on our spectacular roof terrace with stunning views on the Rijksmuseum is a true highlight.”
 
Buurtgids 
Op de plek waar nu het Museumplein ligt stonden 200 jaar geleden nog boerderijen. Om meer woonruimte te creëren, begon hier begin vorige eeuw de bouw van het Museumkwartier. Herkenbaar is de hand van architect Cuypers, die naast de eerste woningen ook het Rijksmuseum in neogotische stijl ontwierp. Deze periode is prachtig verwoord in Publieke Werken van Thomas Rosenboom. Samen met het Concertgebouw in de neorenaissance stijl bepaalt dit gebouw het karakter van de wijk.  
Met de komst van het Van Goghmuseum kwam ook de hedendaagse bouwkunst van Gerrit Rietveld naar het Museumplein. Het aanbod van restaurants, cafés en winkels is even eclectisch als de bouwstijlen en past uitstekend bij de internationale allure van de wijk. Haute couture kenners en kopers kunnen terecht in de P.C. Hooftstraat bij modehuizen als Burberry, Ba&sh en Isabel Marant Étoile. Het prettige van deze buurt is dat het Centrum, De Pijp en Amsterdam Zuid – met het Vondelpark – allemaal op loopafstand zijn. 

Bijzonderheden
•    Gebruiksoppervlakte wonen circa 183 m²
•    Uitzicht op het Rijksmuseum
•    Dakterras gelegen op het westen van circa 52 m²
•    Dakterras derde etage van circa 11 m²
•    Vraagprijs is inclusief afkoop van eeuwigdurende erfpacht
•    Servicekosten VvE € 502,34 per maand
•    Snelle lift
•    Nieuwe fundering
•    Gerenoveerd in 2019
•    Gemeentelijk monument
•    Rijksbeschermd stadsgezicht
 

RIJKSZICHT 14.C
Eerder was Broersma Werken & Wonen betrokken als adviseur bij de ontwikkeling en transformatie. Dit bijzondere pand op een ongekende locatie was destijds bewoond geweest door oudere dame en in vrijwel geheel oude en met name in verwaarloosde staat. De oorspronkelijke allure was nog moeilijk te ontdekken, maar wel bekend van buurpanden. Het pand had een grondige renovatie nodig en had ten gevolge van een nieuw bestemmingsplan een afwijkende bestemming opgelegd gekregen. Oorspronkelijk gebouwd als statig gezinshuis in 1900, moest dankzij het bestemmingplan de begane grond en de kelder een kantoorbestemming verkrijgen. Voor het pand is toen voor de transformatie een plan gemaakt en vergund voor een kantoor en twee woningen. Om dit te realiseren was tevens toestemming van monumentenzorg nodig en bleek een nieuwe fundering vereist.

Thans omvat het pand een kantoor op de onderste twee verdiepingen, een woning op de eerste verdieping en deze woning, die de gehele tweede en derde verdieping omvat met een daarboven gelegen dakterras.  Daarmee heeft de woning een semi penthouse gevoel; vrij en ruim opgezet en met een uniek uitzicht waar de huidige bewoners dagelijks weer van genieten. De grandeur van het gebouw wordt niet alleen ervaren voor de gevel, maar ook direct bij het entree. Ook de woonlaag zelf heeft met hoge plafonds en suite deuren nog die uitstraling.  Deze uitstraling valt samen met een nieuwe luxe in afwerking en voorzieningen. Het huis heeft daarmee een authentiek karakter dat tijdloos is.

RIJKSZICHT 14.C is één van die woningen die referentie zijn van ons aan degene die ons vragen; waar kan ik nu echt mooi wonen? Daarmee is deze woning een kans die serieus moet worden overwogen en niet zomaar voorbij moeten worden laten gegaan.

Kees Kemp | Makelaar Broersma Wonen

Het gebouw
De renovatie heeft plaatsgevonden met toepassing van mooie materialen en kleurstellingen. Deze zijn verfijnd en met behoud van het karakter van de originele bouw uitgevoerd. Het pand betreft een Gemeentelijk Monument en bij de vergunningverlening is daarbij in voorzien. De structuur, gevel en suite moesten worden blijven behouden.
Het gebouw uit 1900 heeft een fraaie en gerestaureerde gevel en representatief entree. De woning is nu bereikbaar via een lift en een mooi trappenhuis. Naast de luxe is de oorspronkelijke grandeur nog indrukwekkend en authentiek. De riante maatvoeringen en hoogten maken dat het appartement ruimtelijk overkomt.
De afwerking is modern en biedt comfort met vloerverwarming, isolatie en volledig nieuwe installaties.

De Neorenaissance stijl / 1900 gordel
Deze populairste bouwstijl in de tweede helft van de 19e eeuw is een stijlperiode waarbij de Hollandse Renaissance uit de 16e eeuw opnieuw werd geïnterpreteerd. Kenmerkend voor de Neorenaissance zijn de horizontale, natuurstenen lagen tussen het metselwerk en de trapgevels, die bijna niet zijn te onderscheiden van die uit de tijd van de Renaissance. Het historische sentiment werd in de 1900 gordel nu alleen kracht bijgezet door nog uitbundiger om te springen met de decoraties. De gevel is rijk gedecoreerd met geglazuurde stenen en natuurstenen ornamenten. Het entree heeft een portaal met mooi tegelwerk. De grote raampartijen zijn voorzien van roeden en bevestigen de verticale lijnen in de gevel.
Het metselwerk verspringt en is uitgevoerd met kantelen, het pand heeft daarmee een voorname uitstraling.

De begane grond heeft een riante en representatieve entree en deze heeft nog de oorspronkelijke marmer, houtwerk en glas en lood. Het entree is voor zowel de kantoorruimte op de begane grond, de woning op de eerste verdieping als deze woning.
De lift geeft toegang tot beiden woningen en er is een luie trap naar de eerste verdieping waar beiden woning hun voordeur hebben.

Wonen, koken en dineren
De woonlaag op de tweede verdieping heeft een grote hal. Deze hal geeft toegang tot een garderobe en gastentoilet, de woonkeuken, de woon-/eetkamer en de study. Vanuit deze hal is ook de opgang naar de bovengelegen slaapverdieping. De lift van de woning komt op deze verdieping uit.
Het wonen is riant dankzij de ruime maatvoeringen, het vele licht en het prachtige uitzicht. De woonkamer licht aan de straat zijde en heeft drie ramen breed zicht op Rijksmuseum en het Museumplein. De kamer heeft een goed eetgedeelte en een zitgedeelte bij de schouw.
De kamer heeft een vrije hoogte van 3.30 meter en loopt via een suite over in de woonkeuken. Deze is doordacht ontworpen en uitgevoerd met centraal een kookeiland. Deze is mooi bedekt met natuurmarmer en smaakvol uitgevoerd in antraciet grijs. De keuken is compleet met o.a. een wijnkoelkast. Door het kookeiland en de het licht van de serre aan de achterzijde nodigt de keuken uit voor een glas wijn. Het eetgedeelte in de woonkamer ia met het fraaie uitzicht een fantastische plek voor diners.
Deze woonlaag heeft voorts een garderobe met ingebouwde kasten, een apart toilet en een slim ingedeelde study.
Alles is consistent in de zelfde materialen en kleuren afgewerkt.

Slapen en baden
De daarboven ruim opgezette slaapverdieping heeft drie ruime slaapkamers, een kleedruimte en twee luxe badkamers.
De ouderslaapkamer is verbonden met de kleedruimte en de badkamer. Deze badkamer heeft de luxe van een grote inloopdouche, een bad, toilet een groot meubel met twee wastafels. De ruimte is bekleed met natuur marmer en designkranen uit de Piet Boon lijn.
Ten behoeve van de twee andere slaapkamers is een tweede badkamer. Deze is in dezelfde sfeer en afwerking gemaakt.
De ruime overloop heeft een apart toilet, een laundry en bergkast. Vanuit de overloop is met een automatisch daklicht het dakterras bereikbaar. Op deze verdieping is een tweede terras op het zuidwesten die vanuit de hoofdslaapkamer bereikbaar is.

De buitenruimten
De woonkamer heeft een klein maar fijn balkon aan de straatzijde. Vanaf hier is zicht op Museumplein en het Rijksmuseum.

Twee dakterrassen
De eerste grenst aan de ouderslaapkamer met openslaande deuren.
De eigenaren gebruiken deze met regelmaat, omdat hier de zon mooi ondergaat.
Het grootste dakterras op de vierde verdieping biedt een 360 º uitzicht over de stad. Perfect om tijdens de lange zomeravonden te vertoeven en de dag af te sluiten.

Zeer centraal gelegen in het Museumkwartier met een uniek uitzicht op het Rijksmuseum. De Honthorststraat ligt tussen de Jan Luijkenstraat en Paulus Potterstraat ofwel tussen de P.C. Hooftstraat en het Museumplein. Een absolute toplocatie. Op loopafstand van alle voorzieningen zoals winkels, restaurants, cultuur en scholen.
Ingang Vondelpark, P.C. Hooftstraat, musea en de binnenstad zijn letterlijk om te hoek.

Bereikbaarheid
Het pand is niet alleen goed aan te rijden met de auto, maar ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Tramlijnen 2, 3 en 12 en bussen 347, 357 en 397 stoppen voor de deur en om de hoek. De bus naar Schiphol heeft ook een stop voor de deur, waardoor de luchthaven slechts op 18 min afstand is. Een ongekende luxe. Maar in Amsterdam kan uiteraard ook veel op de fiets; vanaf deze centrale plek is alles op fietsafstand.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 8.1.). Met een parkeervergunning voor Zuid 8.1. mag u parkeren in Zuid-1, Zuid-2 en Zuid-8. Een parkeervergunning voor bewoners kost € 186,29 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 1 maand. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk. Naast de openbare weg is het ook mogelijk om kosteloos te parkeren in garage Museumplein. (Bron: Gemeente Amsterdam, april 2024).

Wat de bewoners gaan missen
As a family, we have been fortunate to live in beautiful cities and accommodations in Vienna, Geneva and Munich. But we have never been living in an apartment like this. This apartment is exceptional in many ways: magnificent views on the neighboring Museums quarter or the nearby Vondel Park, warm and bright feel in the apartment with perfect sun exposure, exceptional charm with high ceilings, fully renovated in a monument classified house. All set in a prime location which is central but quiet and allows great access to public transport to the main train station and the airport.

The apartment is spacious enough for a Family of four but given the perfect floorplan it is very livable as a couple as well, keeping two guestrooms for visitors. It is difficult to choose one favorite spot in the apartment as there are many – enjoying drinks and dinner with family and friends on our spectacular roof terrace with stunning views on the Rijksmuseum is a true highlight.
Having an elevator in the house is a luxury feature and very rare in monuments in Amsterdam.

In short: this apartment gives us the Amsterdam feel as its best!

Samengesteld; een collectie ‘landelijk wonen’ in en om Amsterdam

De Franse keuken in Amsterdam; een selectie van restaurants, epiceries, patisseries en brasseries

De meest unieke musea van Amsterdam

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?