Kessens is eind 2014 geopend door Anna en Casper Holtkamp. Zij hebben elkaar leren kennen in het buitenland en besloten samen een lunchroom te beginnen in Amsterdam. Kessens serveert een diversiteit aan wereldse gerechten en natuurlijk onze Amsterdamse trots: Holtkamp. Je kan kiezen tussen bijvoorbeeld eieren met truffelroom en bellini’s voor het ontbijt, een klassieke uiensoep en salades voor de lunch. Er is een handjevol wijnen per glas, maar ook alcoholvrije bubbels en een huisgemaakte limonade.
“Bijzonder familiehuis in het hart van de Jordaan”
Sfeervol en lichte benedenwoning van circa 184 m² in een monumentaal voormalig schoolgebouw, gelegen op eigen grond. Het appartement is hoogwaardig verbouwd en door de hoogte van het voormalige klaslokaal een speelse doch functionele plattegrond. Het woongedeelte is onder andere verdeeld in een hele gezellige woonkeuken en een woonkamer met een plafondhoogte van circa 5 meter.
De benedenwoning is in 2019/2020 gerenoveerd en heeft drie slaapkamers, een extra speel/werkkamer en twee badkamers.
Rondleiding
Het eigentijdse appartement is gelegen aan het einde van de Egelantiersstraat nabij onder andere de Lijnbaansgracht, Lauriergracht en gezellige Tuindwarsstraten. Verder wordt de Jordaan gekenmerkt door traditionele horeca, culinaire restaurants, gezellige markten op de Noordermarkt, Lindengracht en Westerstraat.
Kortom, stedelijk wonen in een onderscheidend gebouw en appartement met vrijwel alle fijne voorzieningen op loopafstand.
De gemeenschappelijke entree geeft toegang tot de woning op de begane grond. Er is een ruime hal met een garderobe, toilet en veel bergruimte – perfect voor extra voorraad, sportspullen of een fiets. De dubbele deuren geven toegang tot de riante woonkeuken die is voorzien van diverse moderne inbouwapparatuur. De woonkamer heeft kenmerkende hoge ramen van het voormalig lokaal. Er is een gezellige houthaard en aan de achterzijde van het appartement zijn openslaande deuren naar de stadstuin op het zuidwesten. Vervolgens is er een speelkamer, die leent zich uiteraard ook goed als kantoor of sportruimte.
Onder de trap is een grote bergkast met onder andere de aansluitingen voor de wasmachine en droger.
De mooi ontworpen trap met en balustrade geven toegang tot het slaapgedeelte van het huis. Er zijn twee (kinder-) slaapkamers en een hoofdslaapkamer met een en suite badkamer voorzien van een vrijstaand ligbad, toilet, dubbele wastafel en inloopdouche. De tweede badkamer heeft een douche, wastafel en toilet. In twee van de drie slaapkamers zijn er op maat gemaakte kledingkasten.
Wat de bewoonster gaat missen
''De buurt is knus, er wonen leuke en gevarieerde mensen in de straat en het is er altijd levendig. Ben dol op avondwandelingen over de prachtige Amsterdamse grachten.''
Buurtgids
De Jordaan was een typische?volksbuurt, waar veel?ambachtslieden?en kleine bedrijven waren gevestigd. Vele oude garages en winkels zijn omgetoverd naar woonruimten. Ook zie je veel smalle straatjes met smalle huizen. De grachten dragen de namen van bloemen. Een leuke wijk om te wonen met een fascinerend stukje geschiedenis.
De levendige buurt heeft een zeer rijk en divers aanbod aan voorzieningen zoals de 9 straatjes, vele galerieën, koffiespots, cafés, restaurants en verschillende supermarkten. Op elk hoekje is wel een verfijnde of bijzondere winkel te vinden, de mix tussen ambacht en hippe hotspots maakt de buurt zo ontzettend geliefd.
Er zijn diverse?markten, iedere zaterdag komen de Lindengracht en de Noordermarkt helemaal tot leven door de gezellige (biologische) markt. Op maandagochtend is de befaamde?(lapjes)markt in de Westerstraat.?De buurt kent ook een paar super leuke speeltuinen, zoals de verborgen speeltuin aan de Slootstraat. Ook de Noorderspeeltuin en de speeltuin in Tweede Looiersdwarsstraat zijn favoriet.
In deze geliefde leefomgeving is er een goed aanbod van lagere scholen, zoals de Theo Thijssenschool, de 14de Montessorischool en De Burght.
Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 184 m²
• Stadstuin van circa 16 m² gelegen op het zuidwesten
• Gelegen op eigen grond
• Gerenoveerd in 2019/2020
• Servicekosten VvE € 225,- per maand
• Deels vloerverwarming
• Domotica systeem
• Rijksmonument
• Rijksbeschermd stadsgezicht
Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Monumenten Portaal, Restauratiefonds en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met betrekking tot mogelijke subsidies.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting
Koning Willem
Wonen in een voormalig schoolgebouw, een droom van velen. En dan ook nog in de gezellige Jordaan met op iedere hoek wel een gezellig koffietentje of bijzondere boutique of galerie.
Het historische gebouw is een aantal jaren geleden onderhanden genomen en er zijn vijf woningen gecreëerd. Het bijzondere aan dit appartement is het karakter, het leent zich uitstekend voor een gezin die graag in de Jordaan wilt (blijven) wonen maar ook voor een stel die graag eigentijds wilt wonen. De hoge plafonds van circa 5 meter in een deel van de woonkamer herinnert je aan de historie van dit rijksmonument.
Judith de Jong | Makelaar Broersma Wonen
Designvisie
Het Koning Willemshuis is in de negentiende eeuw ontworpen door architect Johannes van Maurik, die ook het hoofdgebouw van Artis ontwierp. Het pand werd op initiatief van dominee Carel Steven Adama van Scheltema gebouwd als ontmoetingsplek voor het volk. Volwassenen konden hier leren lezen en schrijven, kinderen werden beziggehouden met tekenen en handwerken. Onder supervisie van monumentenarchitect Hans Vlaardingerbroek is het gebouw getransformeerd en gerestaureerd van kantoorpand naar woongebouw met monumentaal karakter. Het oorspronkelijke karakter van het gebouw is zoveel mogelijk behouden. Het gebouw heeft op de begane grond zes imposante ruitvensters en op de eerste verdieping zeven getoogde vensters in rondboog nissen. De authentieke monumentale trap is gerenoveerd. Achter de historische gevel, schuilt eigentijds wooncomfort met moderne materialen, zoals stalen puien met glas.
Entree
Achter de statige voordeur is de gemeenschappelijke hal, deze wordt gebruikt door drie appartementen. De hal heeft een klassieke zwart/wit geblokte vloer en een lift voor de bovengelegen woningen.
Naast de trap bevindt zich de privé entree van deze woning, men komt in de hal die ruimtelijk is opgezet met ruimte voor een garderobe, het toilet en een riante inpandige berging. Deze is zeer handig voor opslag, sportspullen of eventueel een fiets.
Wonen & Koken
De riante ruimte stapt men binnen door de dubbele stalen deuren, aan de achterzijde is de gezellige keuken. De smaakvolle keuken met een ingetogen doch chique kleurstelling is uiteraard voorzien van moderne apparatuur en ook een gezellige plek om aan de bar te zitten met een glas wijn tijdens het koken.
Het voorste deel van de woonkamer heeft een prachtige hoogte van circa 5 meter, het voormalige klaslokaal. Het zitgedeelte heeft een sfeervolle houtkachel, perfect voor de koude dagen.
Op deze woonlaag hebben de huidige eigenaren een speelkamer gemaakt, deze grenst aan de stadstuin. De speelkamer is uiteraard ook perfect als werkkamer of sportruimte.
Er is gekozen voor een stoere gietvloer en hier is vloerverwarming aanwezig.
Buiten
Dit heerlijke appartement heeft een gezellige stadstuin van circa 16 vierkante meter, deze is gelegen op het zuidwesten. De tuin grenst aan de keuken en eetgedeelte, dus heerlijk om ’s avonds buiten te eten. De stenen muren met de buitenverlichting geven extra sfeer in de avond aan deze fijne buitenruimte.
Slapen & baden
De trap naar de slaapverdieping is een mooi statement in de ruimte, hier bevinden zich drie slaapkamers.
Er zijn twee kinderkamers, waarvan één met een op maat gemaakte kledingkast. De hoofdslaapkamer heeft dat ook en tevens haar eigen badkamer ensuite. Dit is een fijne ruimte om je terug te trekken, een bad te nemen of uitgebreid te gaan douchen. Er is gekozen voor een rustige kleurstelling met een vrijstaand ligbad, dubbel wastafelmeubel, toilet en riante douche. Op deze verdieping is er ook een tweede badkamer aanwezig (voor de andere slaapkamers) met douche, wastafelmeubel en toilet. Er is hier gekozen voor dezelfde materialen en kleuren, om eenheid te houden op deze verdieping.
Buurtgids
De Jordaan was een typische volksbuurt, waar veel ambachtslieden en kleine bedrijven waren gevestigd. Vele oude garages en winkels zijn omgetoverd naar woonruimten. Ook zie je veel smalle straatjes met smalle huizen. De grachten dragen de namen van bloemen. Een leuke wijk om te wonen met een fascinerend stukje geschiedenis.
De levendige buurt heeft een zeer rijk en divers aanbod aan voorzieningen zoals de 9 straatjes, vele galerieën, koffiespots, cafés, restaurants en verschillende supermarkten. Op elk hoekje is wel een verfijnde of bijzondere winkel te vinden, de mix tussen ambacht en hippe hotspots maakt de buurt zo ontzettend geliefd.
Er zijn diverse markten, iedere zaterdag komen de Lindengracht en de Noordermarkt helemaal tot leven door de gezellige (biologische) markt. Op maandagochtend is de befaamde (lapjes)markt in de Westerstraat. De buurt kent ook een paar super leuke speeltuinen, zoals de verborgen speeltuin aan de Slootstraat. Ook de Noorderspeeltuin en de speeltuin in Tweede Looiersdwarsstraat zijn favoriet.
In deze geliefde leefomgeving is er een goed aanbod van lagere scholen, zoals de Theo Thijssenschool, de 14de Montessorischool en De Burght.
Bereikbaarheid
Goed gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer. Het Centraal station, en het Spui zijn op loopafstand. Tramlijnen 13, 14 en 17 en diverse bussen stoppen op de Westermarkt.
Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Centrum-2b.).
Met een parkeervergunning voor Centrum-2b mag u parkeren in Centrum-2.
Een parkeervergunning voor bewoners kost € 300,00 per 6 maanden.
Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 14 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk. (Bron: Gemeente Amsterdam, augustus 2023).