Transparante tarieven. Geen verborgen kosten, kleine lettertjes of verrassingen achteraf.

De aankooptarieven van Broersma Wonen

Het aankooptarief voor een geheel traject.
De geadviseerde aankoopsom:
Voor klanten die ons inzetten voor het gehele traject, berekent Broersma een percentage over de door ons geadviseerde koopsom. Dit is de reële koopsom. In de praktijk kan een klant bereidt zijn een hogere koopsom overeen te komen. In dat geval, wordt het tarief alleen berekend over de geadviseerde koopsom—niet over de meerprijs. Valt de koopsom lager uit, dan berekenen wij het tarief over de lagere koopsom—niet over het hoger geadviseerde bedrag.
Het degressieve tarief:
De hoogte van het percentage dat Broersma als tarief berekent is degressief. Hoe hoger de prijsklasse waarin de koper zoekt, hoe lager het percentage dat wij berekenen. Dit zullen we vooraf, tijdens een persoonlijk gesprek toelichten. De offerte wordt hierop uitgewerkt en bevestigd.
De inclusieve vergoeding:
Ons tarief is inclusief btw, advies, bezichtigen en onderzoekskosten: zoals bijvoorbeeld die van het Kadaster, de milieudienst en monumentenzorg. Er zijn geen onverwachte extra kosten.

Het aankooptarief voor een gedeeltelijk traject
Het is ook mogelijk om Broersma voor een gedeelte van het aankooptraject in te schakelen, bijvoorbeeld als er zelf als een woning is gevonden. De offerte wordt hierop aangepast.

Het aankooptarief voor een gecombineerd traject
Indien een opdracht met een vervolgopdracht wordt gecombineerd, berekenen we een gereduceerd tarief over één van de twee transacties. Hierop passen we de offerte aan.

De integriteitsclausule
Broersma dient altijd één opdrachtgever en kent geen Chinese Walls. In het geval dat er twee of meerdere klanten van ons tegelijkertijd interesse tonen in dezelfde woning maken we dit tijdig kenbaar en treden wij voor één partij op. Voor inschrijvingen kennen we een aparte regeling. Dit lichten we graag toe in een persoonlijk gesprek.

Aankoopadvies nodig?
Broersma luistert, observeert, inventariseert en adviseert. Maak een afspraak met één van onze aankoopspecialisten.

‘ In de huidige markt is een nieuwe woning vinden niet makkelijk. Judith bleef kritisch en liet zich niet meeslepen door onze soms emotionele beslissingen. Daardoor hebben we uiteindelijk ons droomhuis gevonden. We gaan bijna verhuizen en hebben ontzettend veel zin om in onze nieuwe woning te wonen. Veel dank Judith!’

Michelle Broere

De verkooptarieven van Broersma Wonen

Het eerste verkoopadvies is kosteloos, discreet en geheel vrijblijvend. U kunt ons inschakelen voor het gehele verkoopproces, of een onderdeel daarvan. Onze tarieven zijn daarop afgestemd.

Optie 1: de complete verkoopbegeleiding
Voor de gehele verkoop is ons tarief ‘tailormade’. We werken zowel met een vooraf vastgesteld percentage, als met een incentive percentage over de verkoopsom. Alle prijzen zijn bij Broersma inclusief dienstverlening en btw. Onverwachte kosten zijn er niet.

Vooraf vastgesteld tarief
De hoogte van het vooraf vastgestelde percentage is afhankelijk van de prijsklasse, de courantheid en de complexiteit van het dossier. Het tarief wordt navenant aangepast.

Incentive tarief
Inspelend op de behoefte van resultaat-gedreven honorering, bieden we ook incentive vergoedingen aan. Hierbij wordt over een deel van de opbrengst een lager percentage, en over de meeropbrengst, een hoger percentage berekend.

Optie 2: de gedeeltelijke verkoopbegeleiding
Heeft u zelf al een potentiële koper gevonden? Wij begeleiden u graag bij de rest van het verkoopproces. Bijvoorbeeld met strategisch advies. We bieden ondersteuning bij de onderhandeling, het opmaken van de koopovereenkomst en/of de juridische levering. Hiervoor werken we met een gereduceerd tarief. Op basis van een fixed fee, of een uurtarief.

Broersma luistert, observeert, inventariseert en adviseert. Neem contact op met onze verkoopspecialisten.

De verhuurtarieven van Broersma Wonen

Het vaste tarief
Wij werken met een vast tarief van 9% inclusief btw en 7,5% exclusief btw—berekend over de eerste jaarhuur.

Vooraf vastgesteld tarief
Wij werken met een vast tarief van 9% inclusief btw over de eerste jaarhuur.

Het BRSM-projectabonnement
Verhuurd u meerdere appartementen met Broersma? Dan bieden we de optie tot het afnemen van een BRSM-projectabonnement. Dit is een nieuwe manier van factureren, geïntroduceerd door Broersma. In dit geval betaalt u elke maand een klein percentage over de verhuurprijs. De hoogte van dit percentage is afhankelijk van het aantal appartementen, de afgesproken periode en de mate van marketing. Ons voordeel is de continuïteit in het tarief, en een tevreden verhuurder.

Meerkosten
Alle prijzen voor particulieren zijn inclusief btw. De eventuele kosten voor het opmaken van het meetrapport, een energielabel of een eventuele puntentelling voor de Huurprijzenwet Woonruimte en zijn niet inbegrepen. Deze activiteiten worden door ons gecoördineerd, maar door het betreffende bedrijf direct in rekening gebracht.

Verhuuradvies nodig?
Broersma luistert, observeert, inventariseert en adviseert. Maak een afspraak met één van onze verhuurspecialisten.

 

 

Nieuwsbrief
Toestemming
Recent bekeken
Overzicht alle woningen
1