Van diamantslijperij tot stijlvol multifunctioneel gebouw.

Cases Broersma Wonen

"De klasse, ruimte en originaliteit van dit prachtige Art Nouveau gebouw vielen mij direct op. Door middel van kleuren, vormen en patronen wilde ik deze stijl accentueren. De woningen en de algemene ruimten hebben een krachtige en natuurlijke uitstraling gekregen."

Diana van den Boomen, interieurarchitect

De Diamantfabriek

Het Asschergebouw, een voormalige diamantslijperij in de Pijp, stond al enige tijd leeg. Broersma werd aangetrokken voor de herontwikkeling van dit iconische pand uit 1907 in karakteristieke Art Nouveaustijl. De specialisten van Broersma Wonen en Werken adviseerden projectontwikkelaar Zuider Vastgoed bij de transformatie tot een eigentijds complex. We gaven het de naam: De Diamantfabriek.

Stijlvolle woon- en werkbeleving

Het is moeilijk voor te stellen dat op deze nieuwe woon- en werkplek ooit de grootste diamant ter wereld werd geslepen. Alle ruimtes zijn opnieuw ingedeeld en afgebouwd, onder advies van Broersma. Hiervoor werkten we nauw samen met de gerenommeerde interieurarchitect Diana van de Boomen. Het resultaat is een stijlvolle woon- werkbeleving, die voldoet aan de wensen van het moderne leven.

In-house marketing

Samen met ons in-house marketingteam brachten we het unieke verhaal achter dit bijzondere gebouw tot leven. We ontwikkelden een marketingplan op maat, waarin we het industriële verleden gebruikten om het gebouw te branden. Met tot de verbeelding sprekende artist impressions, een bijpassende huisstijl, stijlvolle fotografie en een eigen website en een magazine. Een aantal appartementen werd ingericht als modelwoning en we organiseerden een event.

Nauwe samenwerking, optimaal resultaat

Alle appartementen waren snel verkocht. Een goed voorbeeld van een herontwikkelingsproject waarbij alle partijen nauw samenwerkten voor een optimaal resultaat.

Ontdek meer over ontwikkelen met Broersma

Lees meer
Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?