Kenmerken
Sint Jansstraat 61, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • Prijs op aanvraag
Servicekosten
  • € 9,92,-
  • Per maand
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 28 m2
  • Kantoor in units vanaf: 28 m2
Aanvaarding
  • In overleg
Energielabel
  • A
Kadastrale gegevens (eigendom)
  • Volle eigendom
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt circa 28 m² VVO atelierruimte en is gelegen op de begane grond.

Opleveringsniveau
De atelierruimte wordt opgeleverd, in huidige staat, met onder andere de volgende voorzieningen:

•    Cv-installatie met radiatoren 
•    toiletruimte
•    pantry
•    LED opbouwarmaturen
•    contactdozen verwerkt in de muur

Huurprijs
Op aanvraag.

Servicekosten
€ 9,92 per maand te vermeerderen met omzetbelasting, ten behoeve van de navolgende diensten/leveringen: 
 
•    rioolontstopping
•    onderhoud CV
•    glasverzekering
 
Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van gas/water/elektra en eventuele overige voorzieningen. 
 
Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming atelier van toepassing.

Verhuurder wenst een huurder te vestigen die binnen het thematisch milieu van Kunst en Cultuur past. Onder het ‘thematisch milieu Kunst en Cultuur’ verstaat men: “Kunst- en cultuuractiviteiten gericht op de buurt verrijken de leefomgeving, zorgen voor verbinding en dragen bij aan persoonlijke ontwikkeling.”

De gemeente Amsterdam en verhuurder koesteren dit gebied en haar bestemming. Huurder kan dan ook rekenen op veel medewerking van de gemeente en verhuurder bij allerlei initiatieven die de zichtbaarheid van het Blaauwlakenblok vergroten en de leefbaarheid van het gebied verbeteren. Daartegenover staat de verwachting dat een huurder een transparante etalage creëert om de zichtbaarheid in de straat te vergroten en een actieve bijdrage levert aan de straat en de buurt (activiteiten voor en door de buurt).

Monumentale status 
Niet van toepassing.

Energielabelklasse
Voor dit object geldt energielabelklasse A.

Betalingsverplichting
Per maand bij vooruitbetaling te voldoen.

Huurtermijn
Vijf jaar met eenmalig een verlengingsperiode van vijf jaar. Daarna wordt deze vervolgd voor een periode van onbepaalde tijd.

Huuringangsdatum
Per direct.

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Administratiekosten
Verhuurder berekent eenmalig administratiekosten á € 250,- te vermeerderen met btw.

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Overige bepalingen
Sint Jansstraat 61, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegrond
Sint Jansstraat 61, Amsterdam
Documenten
Sint Jansstraat 61, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Sint Jansstraat 61, Amsterdam
Kunst & cultuur
01
Adres
Warmoesstraat 139,
1012 JB Amsterdam

W139

W139 is zowel een tentoonstellingsruimte als een productieplaats voor hedendaagse kunst. Al sinds 1979 is het gevestigd op de Warmoesstraat hartje Amsterdam en sindsdien heeft het kunstenaars de tijd en ruimte gegeven om zich te kunnen ontwikkelen. W139 is een plek waar de kunstenaar en de lokale gemeenschap samenwerken en heeft zo niet alleen een artistieke maar ook een maatschappelijke insteek met een focus op radicale verbeelding en inclusie. De programmering legt de nadruk op de behoefte aan aanhoudende en ondersteunde solidariteit en geeft zo een kritisch tegengeluid aan de gevolgen van de dominerende neoliberale en kapitalistische structuren van de Nederlandse (artistieke) samenleving.

02
Adres
Oudekerksplein 23,
1012 GX Amsterdam

Oude Kerk

De Oude Kerk is een historisch rijksmonument en een centrum voor hedendaagse kunst, gelegen in het oudste gebouw van Amsterdam, midden in het centrum. In samenwerking met de Oude Kerk creëren kunstenaars nieuw werk dat hier exclusief en eenmalig wordt tentoongesteld. Het programma brengt het heden en verleden samen door de interactie tussen eeuwenoud erfgoed en moderne kunst. Via hun nieuwe creaties bieden kunstenaars en musici nieuwe perspectieven op geschiedenis, de wereld om ons heen en de toekomst.

Eten & drinken
03
Adres
Oudezijds Voorburgwal 177-179,
1012 EV Amsterdam

Oriental city

De go to voor een heerlijke dimsum in het hartje van Amsterdam. Bij Oriental city wordt de klassieke Chinees Kantonese keuken gevierd, terwijl je uitkijkt over de grachten van Amsterdam. Een aanrader is om verschillende gerechten te delen en zo alles te kunnen proeven! Van vegetarisch tot vis en vlees, Oriental heeft voor ieder wat wils.

04
Adres
Dam 27,
1012 JS Amsterdam

Restaurant Bougainville

Een diner voor twee of een zakelijke bespreking? Restaurant Bougainville kan je terecht voor een onvergetelijke fine dining ervaring. Met gerechten van wereldklasse hoeft er geen einde aan deze avond te komen. Het restaurant bevindt zich namelijk in het luxueuze Hotel TwentySeven. Combineer de avond met een cocktail experience of overnachten in eigen stad. Aan mogelijkheden geen tekort.

05
Adres
Nes 37,
1012 KC Amsterdam

Bubbles & wine

In een van de gezelligste straatjes van Amsterdam vind je de champagne- en wijnbar Bubbles & Wines. Als je een selectieve smaak hebt in wijn weet je in ieder geval zeker dat je hier terecht kan voor een glaasje. Er worden namelijk 55 wijnen per glas geserveerd, stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Dit kleine, gezellige barretje is de perfecte plek voor alle wijnliefhebbers.

06
Adres
Molensteeg 13H,
1012 BG Amsterdam

Kim's So Korean Food

Dit Koreaanse restaurant is pas sinds april geopend en nu al erg populair. Het serveert comfortvoedsel dat het beste gedeeld kan worden. Zo zijn de classics bimbap en Koreaanse gefrituurde kip een must zijn. Daarbij hebben ze nog lekkere kleinere gerechten zoals dumplings, kimchi-pannenkoeken en pittige cheesy ramen. Qua drank hebben ze een selectie van rijstwijnen, bier en enkele geïmporteerde soju-soda's.

07
Adres
Zeedijk 122,
1012 BB Amsterdam

Hoi Tin

Bij Hoi Tin in Amsterdam kun je terecht voor authentieke Chinese gerechten. Het restaurant, gelegen aan de Nieuwmarkt, heeft een uitgebreide menukaart met onder andere dim sum, noedelsoepen en geroosterd vlees. De gerechten worden vers bereid en geserveerd in een sfeervolle setting met gedempt licht en houten tafels. Hoi Tin is populair bij zowel locals als toeristen

08
Adres
Zeedijk 120,
1012 BB Amsterdam

Café Dijk 120

Café Dijk heeft zijn deuren geopend in 1971. Het is een gezellig Amsterdams café midden op de Zeedijk. Het cafe heeft veel stamgasten van ver buiten Amsterdam.

09
Adres
Zeedijk 111-113,
1012 AV Amsterdam

Nam Kee

Nam Kee werd landelijk bekend door het boek ‘Oesters van Nam Kee’, van de schrijver Kees Beijnum. In Amsterdam is dit restaurant met authentieke Cantonese keuken al langer een begrip. Nadat het eerste restaurant op de Zeedijk 111 in 1981 haar deuren opende, volgden er snel nog twee nieuwe locaties (Geldersekade 117 en Maria Heinekenplein 4). De sfeer op de vestiging aan de Nieuwmarkt is open en gezellig. Je kan er komen voor een stevige maaltijd met een grote groep of voor een lunch met een kleiner gezelschap. Het personeel heeft goede service en vriendelijkheid als prioriteit.

10
Adres
Lange Niezel 27,
1012 GS Amsterdam

Ramen Impossible

Midden in hartje Amsterdam zit het tweede restaurant van Akihiro Hara (46) en Atsushi Ishida (44). Ramen Impossible, het zusje van Men Impossible, onderscheidt zich met haar 'Sauce style' Ramen, ook bekend als 'Mazesoba' in het Japans. Gemaakt met Japans meel en geserveerd in een weelderige saus van saffraan-gekookte paddenstoelen en gebrande prei, biedt Ramen Impossible een verrassend vegan alternatief in de moderne Japanse keuken.

11
Adres
Rokin 26,
1012 KS Amsterdam

Fulu Mandarijn

Bij Fulu Mandarijn vind je als een van de weinige Chinese zaken in Amsterdam een authentieke Sichuan-keuken. Het lijkt bijna onmogelijk om een keuze te maken van de uitgebreide menukaart. Daarbij hebben ze ook een breed scala aan cocktailmogelijkheden. Je kan er midden in het centrum terecht voor lunch of een diner. Als je langsgaat probeer dan de gekookte zeebaars in hete chilisaus, met enokitake champignon en tofu. Het wordt geserveerd in een hete stenen pot en staat nog sissend op tafel.

12
Adres
Nieuwmarkt 13- 15,
1011 JR Amsterdam

Café Fonteyn

Fonteyn staat bekend als een gezellig, huiselijk en warm bruincafé met goed personeel. Gelegen op de Nieuwmarkt is Fonteyn al lang een begrip in de Nieuwmarktbuurt. Ze serveren veel verschillende soorten bier en een lekkere daghap. Ze hebben een groot verwarmd terras waar je dus alle seizoenen op kan zitten en lekker mensen kan kijken die over de Nieuwmarkt struinen.

13
Adres
Nieuwmarkt 9,
1011 JR Amsterdam

Café Bern

Bij Café Bern hebben ze al een decennia lang dezelfde gerechten op de menukaart. En niet voor niks, want de Amsterdammers staan hier uren voor in de rij. De kaasfondue is een absolute klassieker. Ook de entrecôte en de Jemenitische salade moet je hebben geproefd. Naast het lekkere eten kom je terecht in een gezellige huiselijke sfeer, waar je aan de bar kan blijven hangen om uit te buiken en te genieten van een Franse wijn.

 

14
Adres
Kloveniersburgwal 59HS,
1011 JZ Amsterdam

Café de Engelbewaarder

Een begrip in Amsterdam is Amsterdamsch Literair Café de Engelbewaarder. Het pand is een rijksmonument en is vernoemd naar de roman Herinneringen van een Engelbewaarder van W.F. Hermans. Al sinds 1947 zit Café de Engelbewaarder midden in de altijd gezellige Nieuwmarktbuurt. Café de Engelbewaarder was het eerste literaire café in Amsterdam en is onder andere bekend van zijn ‘jazz op zondag’ , de gezellige drukke vrijdagavonden en de vele bieren van de tap. Van studenten tot buurtbewoners, tot eigenlijk heel Amsterdam, iedereen is te vinden in dit café. s' Zomers zit je er heerlijk op hun terras aan de Kloveniersburgwal. Je kan er ook terecht voor een goede daghap.

15
Adres
1012 BD Amsterdam

Dun Yong Kitchen

Deze ramen tent bevindt zich bovenin de Aziatische supermarkt Dun Yong. Nadat chef Taka 4 jaar in een  Japanse Izakaya-gastropub heeft gewerkt kwam hij naar Nederland om zijn droom te vervullen. Hij droomde ervan om een eigen zaak te hebben waar gezonde en betaalbare streetfood wordt geserveerd. In 2021 introduceerde chef Taka een van zijn specialiteiten 'spicy tan tan ramen' aan het menu; spicy kip en varken samen met kimchi. 

16
Adres
Dam 137,
1012 RJ Amsterdam

De Wine Cellar

De Winecellar is een gezellige, sfeervolle plek om een goed glas wijn te drinken. De eigenaren zijn Argentijns en dat kan je terugzien in de wijnkaart die grotendeels Argentijnse wijnen bevat. Het vriendelijke personeel helpt altijd graag met het uitkiezen van wijn en een bijpassend Mediterraan gerechtje. Je kan hier gewoon langskomen, maar de Winecellar organiseert ook wijnproeverijen bij mensen thuis.

17
Adres
Zeedijk 77,
1012 AS Amsterdam

Thaise Snackbar Bird

Amsterdam staat bekend om zijn grote hoeveelheid heerlijke Aziatische restaurants en afhaalplekken. Overal in de stad vind je wel goed eten uit de Aziatische keuken. Maar, qua Thais is er wel eentje het aller bekendst en dat is met een rede. Midden op de Zeedijk, op nummer 77 vind je Thaise Snackbar Bird, en ze zitten inmiddels al sinds 1993 op deze plek. Je kan binnen zitten en een kijkje nemen in de open keuken om te zien hoe de koks de Thaise wok-maaltijden flamberen, of je kan lekker afhalen. Beiden gaat op rap tempo, maar de smaak en kwaliteit is altijd heel erg hoog. Van heel erg, Thais pittig, tot iets milder, alle specialiteiten hebben ze hier ongeveer, en ze zijn allemaal de moeite waard te proberen.

18
Adres
Sint Nicolaasstraat 43,
1012 NJ Amsterdam

Kaagman en Kortekaas

Bij Kaagman en Kortekaas ga je op avontuur. Chef Kaagman etaleert in iedere gang zijn voorliefdes voor zeevruchten, incourante delen en de traditionele Franse keuken. Het liefst in combinatie en dan met al het moois dat Nederland en de omgeving te bieden hebben. Bij gastheer Kortekaas en zijn team voel je je helemaal thuis, of je nu even snel aan de bar een hapje doet of voor het volledige chef's menu gaat. En dat moet je natuurlijk altijd doen als het ergens zo lekker én gezellig is. Je kan ook een wine pairing bij het menu doen en dat is heel erg aan te raden. De wijnen zijn van hele hoge kwaliteit en passen perfect bij het verrassende en heerlijke menu.

Boodschappen
19
Adres
Kloveniersburgwal 13,
1011 JT Amsterdam

Vishandel Tel

Vishandel Tel is ooit begonnen als een viswinkel met daarnaast een markthandel. De afgelopen 50 jaar zijn ze uitgebreid tot een van de grootste importeurs op het gebied van garnalen en buitenlandse vissoorten. Op de Kloveniersburgwal, midden in Chinatown, zit Tel en naast dat het voor veel Chinese restauranthouders hun importplek is, is het ook voor particulieren een vaste prik.

20
Adres
Nieuwmarkt,
1012 CW Amsterdam

Newmarket

Elke laatste vrijdag van de maand vind je op de Nieuwmarkt de New Market. Deze markt is voornamelijk gespecialiseerd op Deli & Lifestyle. Je kan hier delicatessen uit verschillende werelddelen verwachten, zoete taartjes, hartige broodjes maar ook heerlijke borrelworsten en kaasjes. Ook vind je er diversen kunst kraampjes, sieradenhandelaars en mode- en interieurproducten.

21
Adres
Nieuwmarkt 27,
1011 JS Amsterdam

Amazing Oriental

Amazing Oriental vind je op de Nieuwmarkt in hartje Amsterdam. Deze supermarkt is hier al gevestigd sinds 1986 en hier kan je terecht voor alles uit de Aziatische keuken. Het is een unieke winkelervaring, met de typische smalle gangpaden en de geur van vers eten. Geen plekje in de winkel is onbenut gelaten, je kan er dan ook alles vinden wat je zoekt. De groenten zijn vers, het assortiment aan kruiden enorm en je vindt er een boel snacks om te proberen. Het personeel is altijd vriendelijk en behulpzaam.

22
Adres
Nieuwendijk 183,
1012 MG Amsterdam

Banketbakkerij van der Linde

Er staat altijd een enorme rij bij Banketbakkerij van der Linde, maar laat dit je niet afschrikken! De rij loopt enorm vlot door, en het wachten wordt ontzettend beloond. Ze verkopen hier één soort ijsje met hun gouden recept, een zacht roomijsje die overheerlijk proeft. Geserveerd in een oublie-hoorn of een grotere variant daarvan is dit waar deze banketbakkerij sinds 1937 bekend om is. Naast overheerlijk slagroomijs verkopen ze er ook andere heerlijkheden, zoals chocolade truffels, taarten en nog veel meer.

23
Adres
Zeedijk 99,
1012 AT Amsterdam

Slagerij Vet

Slagerij Vet is een begrip onder de Amsterdammers in de Nieuwmarktbuurt. Al 60 jaar zit deze ambachtelijke zaak gevestigd op de Zeedijk. De (vaste) klant is erg belangrijk, dat merk je meteen als je binnenkomt. Deze slagerij heeft de klant als prioriteit, alles kan dan ook worden bereid. Vet groeit mee met de mensen en levert eerlijke en kwalitatieve producten. Je kan de zaak niet uitlopen zonder een Broodje Zeedijk te hebben geprobeerd, een rijkgevulde pistolet met de befaamde Zeedijksaus naar geheim recept.

24
Adres
Stormsteeg 9,
1012 BD Amsterdam

Dun Yong

In de oudste toko van Amsterdam zijn er meerdere verdiepingen waar je kan verdwalen. In 1959 begon Dun Yong deze winkel om de Chinese gemeenschap in de buurt te voorzien van hun dagelijkse Chinese producten. Inmiddels zijn we drie generaties verder en is de winkel uitgebreid. Je kan hier niet alleen voedingsproducten maar ook wierook en keukengerei kopen. Op de bovenste verdieping van de toko zit een klein eethuisje waar je met de allerlekkerste ramen kan lunchen. Als je je wil verdiepen in deze toko of de toko-cultuur in Nederland, is er zelfs een boek geschreven over deze toko die je kan kopen bij de kassa.

Interieur
25
Adres
Rusland 3,
1012 CK Amsterdam

Wonderwood

De naam WonderWood spreekt eigenlijk vrijwel voor zich: een wonderlijke wereld aan allerlei soorten unieke meubels van prachtig hout. Naast dat WonderWood zowel een winkel als een gallerij is, biedt de winkel meer dan meubels alleen: design, kunst en leuke gadgets. Het is een wereld waar er voor eenieder - niet alleen de houtliefhebber - meer dan genoeg te vinden is. Ook is er voor ieders persoonlijke stijl wat wils, of dit nou producten uit de brede collectie vintage zijn, of een hip design item! Wonderwood is daarmee ideaal om in rond te snuffelen, of inspiratie op te doen voor een nieuw interieur.

Deze lichte en moderne atelierruimte is gelegen aan de Sint Jansstraat 61. Het atelier van circa 28 m² is gelegen op de begane grond en wordt casco opgeleverd. De ruimte beschikt over een eigen entreedeur. Het atelier is strategisch gelegen in het bruisende hart van Amsterdam, direct achter de Dam. Voor een kunstenaar biedt deze ruimte een unieke artistieke mogelijkheid om kunst te creëren en te presenteren. De term kunstenaar is van toepassing voor iedereen die zijn of haar creatieve begaafdheid – in de breedste zin van het woord – gebruikt om kunst te maken, uiteenlopend van beeldende kunst, muziek, literatuur, theater tot film en fotografie.

Historie
De atelierruimte is gebouwd in 2003. De Sint Jansstraat is genoemd naar een heiligenbeeldje, de apostel Johannes voorstellend, dat aan de gevel op een van de straathoeken heeft gezeten. Het Blaauwlakenblok is één van de oudste delen van de stad, ontstaan in de dertiende eeuw. Het gebied was ooit de goudkust van Amsterdam en werd in de afgelopen eeuw het hart van de krakersbeweging. In de jaren tachtig van de vorige eeuw heeft de gemeente Amsterdam zestig procent van het blok opgekocht in het kader van stadsvernieuwing. Sinds 2002 is zowel het exterieur als het interieur van een groot aantal panden aangepakt en door herschikking en nieuwbouw is het aantal woningen van 65 naar 90 uitgebreid.

Doelstelling in het project was de woningen en bedrijfsruimtes/ateliers dusdanig te verbeteren dat een kwaliteitsniveau wordt bereikt bij renovatie en restauratie dat vergelijkbaar is met nieuwbouw. Daarbij was de uitdrukkelijke wens ook de monumentale panden te voorzien van afdoende energiebesparende maatregelen. Daarnaast waren stadsherstel, opwaardering van het gebied en verhogen van de toeristische aantrekkelijkheid ervan belangrijke onderliggende redenen. Voor dit project is de jaarlijkse restauratieprijs van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad in 2012 toegekend aan architectenbureau Vincent Smulders BNA.

Buurt + hotspots  
De wijk Burgwallen-Oude Zijde vormt een bruisende buurt in het hart van Amsterdam. Talloze winkels en bezienswaardigheden liggen op loopafstand, wat de buurt een levendige sfeer geeft. De Sint Jansstraat maakt onderdeel uit van het Blaauwlakenblok; dit blok is gelegen in de buurt van de Amsterdamse Dam, tussen de Warmoesstraat, Oudezijds Voorburgwal, St Annenstraat en St Jansstraat.

De Gemeente Amsterdam heeft samen met het de zittende ondernemers en de verhuurder initiatief genomen om de leefbaarheid van dit kwetsbare woon- en werkgebied te verbeteren. De werkzaamheden en gebruikersdoelen van nieuwe huurders dienen te passen binnen het afgesproken “thematisch milieu van Kunst en Cultuur” waarbij de huurders gevraagd worden om actief een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van het Blaauwlakenblok door zichtbaarheid (open uitstraling van het winkelraam) en actief een bijdrage te leveren binnen het kunstenaarscollectief.

Onder het ‘thematisch milieu Kunst en Cultuur’ verstaat men: “Kunst- en cultuuractiviteiten gericht op de buurt verrijken de leefomgeving, zorgen voor verbinding en dragen bij aan persoonlijke ontwikkeling.”

Bereikbaarheid 
De atelierruimte is goed bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Op steenworp afstand van de Sint Jansstraat ligt de tramhalte op de Dam, waar zowel tram 14 als tram 4 regelmatig stoppen. Bovendien is het Centraal Station eenvoudig te bereiken, zowel te voet als met de tram, waardoor de locatie gemakkelijk toegankelijk is vanuit verschillende richtingen en transportmogelijkheden.

Parkeergelegenheid 
Betaald parkeren is mogelijk in diverse nabijgelegen parkeergarages zoals Q-Park de Bijenkorf en ParkBee Grand Hotel Krasnapolsky. Voor het parkeren van de fiets zijn er zowel
gratis als betaalde mogelijkheden bij Fietsenstalling Beursplein.

Bijzonderheden
•    begane grond
•    grote raampartij met etalagemogelijkheid
•    gemeenschappelijke binnenplaats
•    bruisende omgeving
•    energielabel A

Deze lichte en moderne atelierruimte is gelegen aan de Sint Jansstraat 61. Het atelier van circa 28 m² is gelegen op de begane grond en wordt casco opgeleverd. De ruimte beschikt over een eigen entreedeur. Het atelier is strategisch gelegen in het bruisende hart van Amsterdam, direct achter de Dam. Voor een kunstenaar biedt deze ruimte een unieke artistieke mogelijkheid om kunst te creëren en te presenteren. De term kunstenaar is van toepassing voor iedereen die zijn of haar creatieve begaafdheid – in de breedste zin van het woord – gebruikt om kunst te maken, uiteenlopend van beeldende kunst, muziek, literatuur, theater tot film en fotografie.

Historie
De atelierruimte is gebouwd in 2003. De Sint Jansstraat is genoemd naar een heiligenbeeldje, de apostel Johannes voorstellend, dat aan de gevel op een van de straathoeken heeft gezeten. Het Blaauwlakenblok is één van de oudste delen van de stad, ontstaan in de dertiende eeuw. Het gebied was ooit de goudkust van Amsterdam en werd in de afgelopen eeuw het hart van de krakersbeweging. In de jaren tachtig van de vorige eeuw heeft de gemeente Amsterdam zestig procent van het blok opgekocht in het kader van stadsvernieuwing. Sinds 2002 is zowel het exterieur als het interieur van een groot aantal panden aangepakt en door herschikking en nieuwbouw is het aantal woningen van 65 naar 90 uitgebreid.

Doelstelling in het project was de woningen en bedrijfsruimtes/ateliers dusdanig te verbeteren dat een kwaliteitsniveau wordt bereikt bij renovatie en restauratie dat vergelijkbaar is met nieuwbouw. Daarbij was de uitdrukkelijke wens ook de monumentale panden te voorzien van afdoende energiebesparende maatregelen. Daarnaast waren stadsherstel, opwaardering van het gebied en verhogen van de toeristische aantrekkelijkheid ervan belangrijke onderliggende redenen. Voor dit project is de jaarlijkse restauratieprijs van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad in 2012 toegekend aan architectenbureau Vincent Smulders BNA.

Buurt + hotspots
De wijk Burgwallen-Oude Zijde vormt een bruisende buurt in het hart van Amsterdam. Talloze winkels en bezienswaardigheden liggen op loopafstand, wat de buurt een levendige sfeer geeft. De Sint Jansstraat maakt onderdeel uit van het Blaauwlakenblok; dit blok is gelegen in de buurt van de Amsterdamse Dam, tussen de Warmoesstraat, Oudezijds Voor­burgwal, St Annenstraat en St Jansstraat.

De Gemeente Amsterdam heeft samen met het de zittende ondernemers en de verhuurder initiatief genomen om de leefbaarheid van dit kwetsbare woon- en werkgebied te verbeteren. De werkzaamheden en gebruikersdoelen van nieuwe huurders dienen te passen binnen het afgesproken “thematisch milieu van Kunst en Cultuur” waarbij de huurders gevraagd worden om actief een bijdrage te leveren aan de  leefbaarheid van het Blaauwlakenblok door zichtbaarheid (open uitstraling van het winkelraam) en actief een bijdrage te leveren binnen het kunstenaarscollectief.

Onder het ’thematisch milieu Kunst en Cultuur’ verstaat men: “Kunst- en cultuuractiviteiten gericht op de buurt verrijken de leefomgeving, zorgen voor verbinding en dragen bij aan persoonlijke ontwikkeling.”

Bereikbaarheid
De atelierruimte is goed bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Op steenworp afstand van de Sint Jansstraat ligt de tramhalte op de Dam, waar zowel tram 14 als tram 4 regelmatig stoppen. Bovendien is het Centraal Station eenvoudig te bereiken, zowel te voet als met de tram, waardoor de locatie gemakkelijk toegankelijk is vanuit verschillende richtingen en transportmogelijkheden.

Parkeergelegenheid
Betaald de auto parkeren is mogelijk in diverse nabijgelegen parkeergarages zoals Q-Park de Bijenkorf en ParkBee Grand Hotel Krasnapolsky. Voor het parkeren van de fiets zijn er zowel gratis als betaalde mogelijkheden bij Fietsenstalling Beursplein.

Binnen kijken op de Herengracht, een huis vol kunst

The Barns

Buurtgids: Volewijck (Noord) rondom van der Pekstraat

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?