Kenmerken
Oudezijds Achterburgwal 206A, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • € 3.900,-
  • Per maand
Servicekosten
  • € 42,-
  • Per maand
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 112 m2
  • Kantoor in units vanaf: 112 m2
Aanvaarding
  • Direct
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt circa 112 m² VVO kantoorruimte en is als volgt verdeeld:

•    begane grond: circa 35,40 m² VVO
•    eerste verdieping: circa 36,95 m² VVO
•    tweede verdieping: circa 39,50 m² VVO

Tevens is er een ruim dakterras van circa 30 m². 

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd, in huidige staat, met onder andere de volgende voorzieningen:

•    eigen entree 
•    houten vloer, eerste en tweede verdieping
•    natuurstenen vloer begane grond
•    vloerverwarming (keuken en badkamer)
•    luxe keuken met apparatuur
•    quooker 
•    toiletten 
•    douche 
•    databekabeling
•    verlichtingsarmaturen 
•    eigen meters aanwezig voor gas, water, elektra
•    eigen dakterras 

Huurprijs
€ 3.900,- per maand.

Servicekosten
€ 42,- per maand ten behoeve van de navolgende diensten/leveringen:

•    4x per jaar glazenwasser
•    jaarlijks ouderhoud AGA (gastoestellen)
•    jaarlijks onderhoud cv-ketel en vloerverwarming
•    (indien nodig onderhoud natuurstenen vloer (kosten worden apart doorberekend hiervoor))

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van gas/water/elektra en eventuele overige voorzieningen.

Bestemming
Publiekrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.

Monumentale status 
Rijksmonument.

VvE 
Het achterhuis is onderdeel van een monumentaal pand bestaande uit 3 appartementsrechten met een VvE (inclusief huisregels).

Energielabelklasse
Niet van toepassing. Wegens monumentale status niet labelplichtig.

Betalingsverplichting
Per kwartaal bij vooruitbetaling te voldoen.

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Afwijkende huurtermijnen zijn in overleg met verhuurder bespreekbaar. 

Huuringangsdatum
Per direct.

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Verhuurder opteert voor een niet btw-belaste verhuur.

Overige bepalingen
Oudezijds Achterburgwal 206A, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegrond
Oudezijds Achterburgwal 206A, Amsterdam
Documenten
Oudezijds Achterburgwal 206A, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Oudezijds Achterburgwal 206A, Amsterdam
Kunst & cultuur
01
Adres
Oudezijds Voorburgwal 334,
1012 GM Amsterdam

Galerie Mokum

Galerie Mokum was de eerste galerie in Amsterdam die realistische kunst tentoonstelde. De Galerie is opgericht in 1962 door Dieuwke Bakker in een pand aan de Oudezijds Voorburgwal. De galerie heeft in de voorbijgaande jaren vele verschillende kunstenaars vertegenwoordigd die zich rekenen tot de stroming van het realisme; een reactie op de abstracte en de pop-art kunst van de 20ste eeuw. Bij de figuratieve realistische kunst draait het juist om het afbeelden van herkenbare figuren, objecten en landschappen. Voorbeelden van Nederlandse kunstenaars van het Realisme zijn Henk Helmantel en Gerard Huysman. In Galerie Mokum kun je de werken van Helmantal, Huysman en nog vele andere realistische kunstenaars bewonderen.

02
Adres
Kloveniersburgwal 95,
1011 KB Amsterdam

Upstream Gallery

In het 17e -eeuwse monumentale pand het ‘Poppenhuis’ aan de Kloveniersburgwal zit kunstgalerie Upstream Gallery. Deze hedendaagse kunstgalerie heeft binnen korte tijd een internationale reputatie opgebouwd onder verzamelaars, kunstinstituties, kunstcritici en natuurlijk kunstliefhebbers. De focus van de galerie ligt op radicaal, geëngageerde, conceptuele en post-internet kunst en representeert zowel Nederlandse als internationale kunstenaars.

03
Adres
Rokin 102,
1012 KZ Amsterdam

Fashion for Good

Zoals de innovatieve denkers achter het interactieve museum Fashion for Good zelf melden: ongeveer 60% van de geproduceerde kleding wordt 1 jaar na de productie vernietigt. Dit kan natuurlijk niet zo zijn! Om dit te demonstreren neemt het museum de bezoekers mee in een reis langs de productieprocessen van kleding en mogelijke alternatieven voor het verduurzamen en circulair maken van de fashion cirkel. Het is een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij een belangrijk initiatief dat veel betekent voor de modewereld.

04
Adres
Reguliersbreestraat 26-34,
1017 CN Amsterdam

Theater Tuschinski

Het Koninklijk Theater Tuschinski is gebouwd in verschillende bouwstijlen, waaronder de Amsterdamse School stijl, Jugendstil en art deco. Het is een ontwerp van Hijman Louis de Jong en werd geopend in 1921. De buitenkant van het gebouw wekt al de aandacht door de velen decoraties en sculpturen en wanneer je de foyer binnenkomt waan je je meteen in een ander tijdperk. Prachtige decoraties, tapijten vloeren en muurschilderingen brengen je terug naar de jaren 20. In de grote zaal kan je blijven kijken naar alle details, de ornamenten en het plafond wat de architect heeft ingebouwd. Naast de grote zaal zijn er ook meerdere kleine zalen waar vroeger cabaretvoorstellingen werden gehouden, dit zijn vandaag de dag ook bioscoopzalen. Er worden veel premières gehouden in Tuschinski en de bioscoop is in bezit van de bioscoopketen Pathé.

Eten & drinken
05
Adres
Gebed Zonder End 5,
1012 HS Amsterdam

Kapitein Zeppo's

Kapitein Zeppos is al een begrip sinds 1987 in het historische hart van Amsterdam. Je vindt Zeppos in het charmante steegje 'Gebed zonder End', gelegen tussen de Nes, de Oudezijds Voorburgwal en de Grimburgwal. Deze verborgen schat in het oudste deel van Amsterdam brengt je in vakantiestemming met zijn zuidelijke ambiance. Bij het betreden van 'Gebed zonder End' waan je je meteen in Frankrijk, Italië of Spanje. Bij Zeppos kun je niet alleen genieten van smakelijke mediterrane gerechten en een uitgebreide selectie bieren, wijnen en cocktails, maar ook van de beroemde Zeppos chantants.

06
Adres
Langebrugsteeg 4,
1012 GB Amsterdam

De Laatste Kruimel

Als je door de Langebrugsteeg loopt kan het niet anders dan dat je oog valt op het raam van de Laatste Kruimel. Die staat zo vol met lekkernijen dat je wel naar binnen moet gaan. Het is een schattig gezellig plekje waar ze een ruim aanbod aan zoete en hartige lekkernijen hebben. De quiches zijn aan te raden en eigenlijk alle taarten ook. Een perfect plekje om tijdens het slenteren door het centrum van Amsterdam even een pauze te nemen.

07
Adres
Rokin 91a,
1012 KL Amsterdam

Bar du Champagne

Bar du Champagne is zoals je waarschijnlijk wel vermoedt een champagne bar met kleine gerechten en barbites. Het is aan het Rokin in hartje Amsterdam. Het is een nieuwe vestiging van Rick Swinckles, de eigenaar van Sjefietshe en Le Coeur. Je kan een champagne bestellen aan de hand van het menu of eentje kiezen uit de winkel in de bar. De prijzen zijn goed te betalen. Ze bieden een samenstelling van oude vintage champagne of bijvoorbeeld Bollinger, Veuve Cliquot, Moët & Chandon.

08
Adres
Nieuwe Doelenstraat 12-14,
1012 CP Amsterdam

Trattoria Graziella

Trattoria Graziella viert de pure Italiaanse keuken in al zijn glorie, met huisgemaakte pasta’s, antipasti’s en uitgebreide hoofdgerechten. Denk aan pappardella met lamsstoof en artisjok of Corvina bereid met tomaat en inktvis. Chef Luigi di Benedetto en zijn team streven naar uitgesproken maar gebalanceerde smaken met aandacht voor detail. Buon appetito!

09
Adres
Nes 37,
1012 KC Amsterdam

Bubbles & wine

In een van de gezelligste straatjes van Amsterdam vind je de champagne- en wijnbar Bubbles & Wines. Als je een selectieve smaak hebt in wijn weet je in ieder geval zeker dat je hier terecht kan voor een glaasje. Er worden namelijk 55 wijnen per glas geserveerd, stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Dit kleine, gezellige barretje is de perfecte plek voor alle wijnliefhebbers.

10
Adres
Taksteeg 7,
1012 PB Amsterdam

Gartine

Gezellig café met antieke inrichting, voor ontbijt, lunch en thee op basis van de oogst uit eigen moestuin. Je kan er ook high tea’en van hun heerlijke assortiment zelfgebakken patisserie. Het is sfeervol en goed doordacht ingericht en zit in een 16e eeuws monumentaal pand, sowieso de moeite waard om een kijkje te nemen!

11
Adres
Nieuwe Doelenstraat 2-14,
1012 CP Amsterdam

Restaurant Flore

‘Chef Bas Van Kranen heeft zuivelproducten uit zijn repertoire gebannen en een primaire plaats gegeven in al zijn gerechten. In deze voornamelijk plantaardige aanpak is er nog wel plaats voor wild, gevogelte en vis. Zo hebben we een mooie herinnering aan een kwartel die in zijn geheel op karkas gegaard werd en aan tafel gepresenteerd werd. En daarna mooi ontbeend met fijne wortelbereiding, duindoornbes en jus van de beentjes op het bord verscheen. Vooraf proefden we onder meer van een aparte combinatie rond witte bonen, hazelnoten en peer met daarna zacht gegaarde zeekat afgewerkt met dauwbraam en dulse wier.’

12
Adres
Kloveniersburgwal 59HS,
1011 JZ Amsterdam

Café de Engelbewaarder

Een begrip in Amsterdam is Amsterdamsch Literair Café de Engelbewaarder. Het pand is een rijksmonument en is vernoemd naar de roman Herinneringen van een Engelbewaarder van W.F. Hermans. Al sinds 1947 zit Café de Engelbewaarder midden in de altijd gezellige Nieuwmarktbuurt. Café de Engelbewaarder was het eerste literaire café in Amsterdam en is onder andere bekend van zijn ‘jazz op zondag’ , de gezellige drukke vrijdagavonden en de vele bieren van de tap. Van studenten tot buurtbewoners, tot eigenlijk heel Amsterdam, iedereen is te vinden in dit café. s' Zomers zit je er heerlijk op hun terras aan de Kloveniersburgwal. Je kan er ook terecht voor een goede daghap.

13
Adres
Oudezijds Voorburgwal 177-179,
1012 EV Amsterdam

Oriental city

De go to voor een heerlijke dimsum in het hartje van Amsterdam. Bij Oriental city wordt de klassieke Chinees Kantonese keuken gevierd, terwijl je uitkijkt over de grachten van Amsterdam. Een aanrader is om verschillende gerechten te delen en zo alles te kunnen proeven! Van vegetarisch tot vis en vlees, Oriental heeft voor ieder wat wils.

14
Adres
Nieuwe Doelenstraat 2-14,
1012 AC Amsterdam

Marie Amsterdam

Brasserie Marie is verbonden aan het luxueuze Hotel De L'Europe en heeft een mooie ligging aan het water. Het restaurant brengt de smaken van de Côte d'Azur naar het centrum van Amsterdam. Ontdek de Franse keuken met het heerlijke menu vol met de beste gerechten. Chef Jop heeft de kunst van het combineren van moderniteit met de klassieke Franse keuken onder de knie. Geniet van de selectie wijnen, sterke dranken en cocktails die perfect passen bij je maaltijd en geserveerd worden met gastvrijheid van hoog niveau.

15
Adres
Rokin 26,
1012 KS Amsterdam

Fulu Mandarijn

Bij Fulu Mandarijn vind je als een van de weinige Chinese zaken in Amsterdam een authentieke Sichuan-keuken. Het lijkt bijna onmogelijk om een keuze te maken van de uitgebreide menukaart. Daarbij hebben ze ook een breed scala aan cocktailmogelijkheden. Je kan er midden in het centrum terecht voor lunch of een diner. Als je langsgaat probeer dan de gekookte zeebaars in hete chilisaus, met enokitake champignon en tofu. Het wordt geserveerd in een hete stenen pot en staat nog sissend op tafel.

16
Adres
Rozenboomsteeg 4,
1012 PR Amsterdam

Café de Dokter

Café de Dokter ook wel 't Doktertje, is opgericht door een chirurg van het Binnengasthuis. Hij opende het café als ontmoetingsplaats voor artsen en studenten. Tegenwoordig komen de bezoekers overal en nergens vandaan.

17
Adres
Amstel 2,
1017 AA Amsterdam

Incanto

Mooi opgemaakte borden, verfijnde smaken en een centrale locatie aan de Amstel. Met uitzondering op de zondag kan je bij Encanto iedere avond terecht voor stijlvol Italiaans eten. De seizoenskeuken wisselt vier keer per jaar van menu. Denk aan Octopus met crème van gegrilde tomaten, paprika en pompelmoes en Fettucine met ragout van wild zwijn. Van primi tot dulci een absolute kwaliteitskaart.

18
Adres
Regulierssteeg 4,
1017 CP Amsterdam

Pho King

In een steegje bij het Rembrandtplein bevindt zich een kleine Vietnamese zaak. De originele smaak van Pho varieert door het hele land, waarbij het in het midden van Vietnam vaak wat pittiger is en in het noorden zouter. Er zijn slechts een paar zitplekken binnen, maar buiten kun je plaatsnemen op houten krukjes. De soep is gevuld met malse reepjes rundvlees, gehaktballetjes en een flinke dosis koriander, taugé en fijngesneden reepjes rode ui, lente-ui en limoen.

19
Adres
Dam 27,
1012 JS Amsterdam

Restaurant Bougainville

Een diner voor twee of een zakelijke bespreking? Restaurant Bougainville kan je terecht voor een onvergetelijke fine dining ervaring. Met gerechten van wereldklasse hoeft er geen einde aan deze avond te komen. Het restaurant bevindt zich namelijk in het luxueuze Hotel TwentySeven. Combineer de avond met een cocktail experience of overnachten in eigen stad. Aan mogelijkheden geen tekort.

20
Adres
Voetboogstraat 23,
1012 XK Amsterdam

Bhatti Pasel

Na jaren ervaring opdoen in top restaurants en hotels in verschillende landen, opent Tika Pun zijn eigen deuren van Bhatti Pasel. Een authentiek Nepalees restaurant midden in Amsterdam. Je kan er terecht voor een snelle lunch, een diner of een shared dining experience. Ze serveren heerlijke Nepalese, met de keuze uit gestoomde of gefrituurde dumplings (momo), gecombineerd met sesam, tomaat of koriander.

Interieur
21
Adres
Rusland 3,
1012 CK Amsterdam

Wonderwood

De naam WonderWood spreekt eigenlijk vrijwel voor zich: een wonderlijke wereld aan allerlei soorten unieke meubels van prachtig hout. Naast dat WonderWood zowel een winkel als een gallerij is, biedt de winkel meer dan meubels alleen: design, kunst en leuke gadgets. Het is een wereld waar er voor eenieder - niet alleen de houtliefhebber - meer dan genoeg te vinden is. Ook is er voor ieders persoonlijke stijl wat wils, of dit nou producten uit de brede collectie vintage zijn, of een hip design item! Wonderwood is daarmee ideaal om in rond te snuffelen, of inspiratie op te doen voor een nieuw interieur.

22
Adres
Nieuwe Doelenstraat 10,
1012 CP Amsterdam

Mendo

Mendo is een thuis voor esthetisch mooie boeken met een flagship store in De L'Europe Hotel. Zowel online als offline is Mendo toegewijd aan het verbinden van generaties en culturen met een liefde voor mooie boeken. Mendo cureert de allerbeste boeken op het gebied van mode, eten, grafisch ontwerp & kunst, interieur & architectuur, lifestyle en fotografie.

23
Adres
Staalstraat 7B,
1011 JJ Amsterdam

Droog

Droog is een designlabel gevestigd in Amsterdam en staat bekend om hun conceptuele en contextuele benadering van design. De naam Droog staat voor de droge humor van de designs in hun collectie. Een verwijzing naar de Nederlandse nuchterheid. Naast een galerie is er ook een winkel, een restaurant en verschillende ruimtes die gehuurd kunnen worden. Alle ruimtes hebben hun eigen unieke karakter en zijn ingericht met kunst en design stukken uit de Droog collectie.

24
Adres
Spui,
1012 WX Amsterdam

Boekenmarkt Spui

De Boekenmarkt op het Spui wordt iedere vrijdag, het hele jaar door, gehouden van 10.00 – 18.00 uur. Alleen in geval van overmacht (zoals bijvoorbeeld heel slecht weer) gaat de markt niet door. Maar vaak gebeurd dit niet, want de echte boekenliefhebber laat zich niet tegenhouden door wat regen, en de verkopers ook niet. Je vindt er tweedehands en antiquarische boeken en is al dertig jaar een begrip, ook in het buitenland. Ook prenten, pamfletten, affiches, documenten en tijdschriften kan je hier aantreffen, in meerdere talen!

Boodschappen
25
Adres
Staalstraat 12,
1011 JL Amsterdam

Sterk Staaltje

Sterk Staaltje is al meer dan twintig jaar een begrip in de binnenstad van Amsterdam. Deze unieke eetwinkel heeft een grote variatie aan eten met een nadruk op vers. Zo is iedere maaltijd, broodje, salade of soep net een beetje anders. Met bezoekers uit alle lagen van de bevolking; van omwonenden en kantoorpersoneel tot studenten en toeristen die hier een broodje komen eten. Je kan hier kortom terecht voor een sterk staaltje eten.

Deze stijlvolle en zelfstandige kantoorruimte is onlangs gerenoveerd met behoud van diverse originele elementen en detailleringen en heeft een totaal oppervlakte van circa 112 m² en is gelijkmatig verdeeld over drie lagen met eigen entree in het hart van het historische centrum van Amsterdam. Het markante grachtenpand kenmerkt zich door zijn hoogwaardige en moderne afwerking, grote raampartijen, luxe keuken met apparatuur en een riant aangelegd dakterras. 

Het pand en de locatie zijn ideaal geschikt voor creatieve bedrijven die in het hart van Amsterdam willen werken. De Oudezijds Achterburgwal is een levendige en historische gracht met veel diversiteit, zoals woningen, kantoorgebruikers, restaurants en winkels. Het kantoor bevindt zich op korte loopafstand van het metrostation Rokin en Nieuwmarkt en ligt enkele minuten van de A10 ringweg.

Gebouw 
Het huidige grachtenpand gelegen op de Oudezijds Achterburgwal 206 A (kadastrale adres: Oudezijds Voorburgwal 237 B, 1012 EZ) dateert uit de eerste helft van 17e eeuw. 

Het oorspronkelijke gebouw aan Oudezijds Achterburgwal 206A stamt uit de eerste helft van de 16e eeuw, met balken op de begane grond die dateren uit de 15e eeuw. In de 19e eeuw onderging het gebouw een renovatie, waarbij een representatieve toonzaal werd toegevoegd voor een tabakshandel op de bovenste verdiepingen. De toonzaal werd vervangen door het dakterras, waardoor het nu omringd wordt door twee blinde muren.

Daarnaast was het achterhuis van Oudezijds Voorburgwal 237 onderdeel van een katholiek klooster aan een van de oudste grachten van de stad (Oudezijds Achterburgwal stamt uit 1367) en is na de alteratie in 1578 als bedrijfsruimte in gebruik genomen.

In de 19e en begin 20e eeuw werd het achterhuis als tabaksdrogerij gebruikt, van tabak die in het voorhuis (middels makelaarsbruggetje naar de handelsbeurs op de Nes) werd verhandeld. De familie Olie woonde er generaties lang (van stadsfotograaf Jacob Olie).

Buitenruimte
Het achterhuis heeft een ruim zonovergoten dakterras op de bovenste etage van circa 30 m². Het zonnige dakterras is een perfect aanvulling op het kantoorgebouw met vrij uitzicht over de stad. 

Buurt + hotspots 
De locatie is levendig en bevindt zich op steenworp afstand van diverse winkels, historische bezienswaardigheden en veel interessante horecagelegenheden zoals restaurants en lunchgelegenheden, zoals bijvoorbeeld Hotel The Grand The Lobby Nesplein, Mappa en De Laatste Kruimel. 
 
De gemeente Amsterdam wil voor het gebied een betere balans realiseren doormiddel van het creëren van een  kwalitatief hoogwaardige entree voor de stad Amsterdam. De verbetering van de kwaliteit van het centrum pakt de gemeente aan door ambachtelijke bedrijvigheid, winkels, cultuur, kunst en horeca te promoten en door het opnieuw inrichten en verbeteren van de openbare ruimte.

Bereikbaarheid
De Oudezijds Achterburgwal 206 A ligt zeer centraal gelegen ten opzichte van het Centraal Station van Amsterdam en halte Rokin van de Noord-Zuidlijn. Hierdoor is het object zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De Zuidas is middels de Noord-Zuidlijn (4 haltes) snel te bereiken en sluit aan op de  toekomstige Thalys en Eurostar eindpunten die momenteel gebouwd worden op NS station Zuid. Het Centraal Station bevindt zich op een kleine 10 minuten loopafstand en de dichtstbijzijnde metrohaltes Rokin en Nieuwmarkt op resp. slechts 2 en 4 minuten. Via de IJ-tunnel is er een goede bereikbaarheid naar de Ring A-10 met de uitvalswegen afslag S114 en S115 geven direct toegang tot de A1 en A2. 

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam. 

Voor het aanvragen van een parkeervergunning voor een elektrische auto is de wachtrij momenteel vrij kort. 

Bijzonderheden
•    Rijksmonument
•    Riant dakterras
•    Modern en hoogwaardig opleveringsniveau 
•    Eigen grachtenpand
•    Centraal gelegen

Deze stijlvolle en zelfstandige kantoorruimte is onlangs gerenoveerd met behoud van diverse originele elementen en detailleringen en heeft een totaal oppervlakte van circa 112 m2 en is gelijkmatig verdeeld over drie lagen met eigen entree in het hart van het historische centrum van Amsterdam. Het markante grachtenpand kenmerkt zich door zijn hoogwaardige en moderne afwerking, grote raampartijen, luxe keuken met apparatuur en een riant aangelegd dakterras.

Het pand en de locatie zijn ideaal geschikt voor creatieve bedrijven die in het hart van Amsterdam willen werken. De Oudezijds Achterburgwal is een levendige en historische gracht met veel diversiteit, zoals woningen, kantoorgebruikers, restaurants en winkels. Het kantoor bevindt zich op korte loopafstand van het metrostation Rokin en Nieuwmarkt en ligt enkele minuten van de A10 ringweg.

Gebouw
Het huidige grachtenpand gelegen op de Oudezijds Achterburgwal 206 A (kadastrale adres: Oudezijds Voorburgwal 237 B, 1012 EZ) dateert uit de eerste helft van 17e eeuw.

Het oorspronkelijke gebouw aan Oudezijds Achterburgwal 206A stamt uit de eerste helft van de 16e eeuw, met balken op de begane grond die dateren uit de 15e eeuw. In de 19e eeuw onderging het gebouw een renovatie, waarbij een representatieve toonzaal werd toegevoegd voor een tabakshandel op de bovenste verdiepingen. De toonzaal werd vervangen door het dakterras, waardoor het nu omringd wordt door twee blinde muren.

Daarnaast was het achterhuis van Oudezijds Voorburgwal 237 onderdeel van een katholiek klooster aan een van de oudste grachten van de stad (Oudezijds Achterburgwal stamt uit 1367) en is na de alteratie in 1578 als bedrijfsruimte in gebruik genomen.

In de 19e en begin 20e eeuw werd het achterhuis als tabaksdrogerij gebruikt, van tabak die in het voorhuis (middels makelaarsbruggetje naar de handelsbeurs op de Nes) werd verhandeld. De familie Olie woonde er generaties lang (van stadsfotograaf Jacob Olie).

Buitenruimte
Het achterhuis heeft een ruim zonovergoten dakterras op de bovenste etage van circa 32 m². Het zonnige dakterras is een perfect aanvulling op het kantoorgebouw met vrij uitzicht over de stad.

Buurt + hotspots
De locatie is levendig en bevindt zich op steenworp afstand van diverse winkels, historische bezienswaardigheden en veel interessante horecagelegenheden zoals restaurants en lunchgelegenheden, zoals bijvoorbeeld Hotel The Grand The Lobby Nesplein, Mappa en De Laatste Kruimel.

De gemeente Amsterdam wil voor het gebied een betere balans realiseren doormiddel van het creëren van een kwalitatief hoogwaardige entree voor de stad Amsterdam. De verbetering van de kwaliteit van het centrum pakt de gemeente aan door ambachtelijke bedrijvigheid, winkels, cultuur, kunst en horeca te promoten en door het opnieuw inrichten en verbeteren van de openbare ruimte.

Bereikbaarheid
De Oudezijds Achterburgwal 206 A ligt zeer centraal gelegen ten opzichte van het Centraal Station van Amsterdam en halte Rokin van de Noord-Zuidlijn. Hierdoor is het object zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De Zuidas is middels de Noord-Zuidlijn (4 haltes) snel te bereiken en sluit aan op de toekomstige Thalys en Eurostar eindpunten die momenteel gebouwd worden op NS station Zuid. Het Centraal Station bevindt zich op een kleine 10 minuten loopafstand en de dichtstbijzijnde metrohaltes Rokin en Nieuwmarkt op resp. slechts 2 en 4 minuten. Via de IJ-tunnel is er een goede bereikbaarheid naar de Ring A-10 met de uitvalswegen afslag S114 en S115 geven direct toegang tot de A1 en A2.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Een overzicht van bijzondere galeries in Amsterdam

Een bron van inspiratie in Bergen Noord Holland

‘Het Torenhuys’, een voormalig onderstation ontworpen door de Dienst Publieke Werken

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?