Kenmerken
Koningsplein 1-1, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • € 4.500,-
  • Per maand
Servicekosten
  • € 437,5,-
  • Per maand
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 150 m2
  • Kantoor in units vanaf: 150 m2
Aanvaarding
  • In overleg
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt circa 150 m² VVO kantoorruimte en is gelegen op de eerste verdieping. Dit is inclusief aandeel gemeenschappelijke ruimte. 

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd, in huidige gerenoveerde turn-key staat, met onder andere de volgende voorzieningen:

•    gemeenschappelijke entree
•    vloerafwerking
•    airconditioning
•    toiletgroep
•    intercom
•    cv-installatie met radiatoren
•    verlichting
•    lift
•    pantry

Vertrekkend huurder stelt het meubilair beschikbaar ter overname. 

Huurprijs
€ 4.500,- per maand te vermeerderen met omzetbelasting.

Servicekosten
€ 437,50 per maand te vermeerderen met omzetbelasting, ten behoeve van de navolgende diensten/leveringen:

•    elektra ten behoeve van de algemene installaties en de gemeenschappelijke ruimten
•    waterverbruik inclusief vastrecht
•    liftonderhoud
•    gemeentelijke heffingen en belastingen indien niet rechtstreeks aangeslagen
•    schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten, lift, beglazing buitenzijde (alleen onbereikbaar glas)
•    onderhoud, periodieke controle en keuringen van centrale verwarmings- en/ of luchtbehandelingsinstallaties
•    vervanging van de lampen in de algemene ruimten
•    kosten van eventueel noodzakelijke uitbreiding van het voorzieningenpakket
•    5% administratiekosten over de hierboven genoemde leveringen en diensten

Bovenstaande opsomming is niet limitatief en kan conform de algemene bepalingen worden aangepast.

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van gas/elektra en eventuele overige voorzieningen.

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.

Monumentale status 
Rijksmonument.

Energielabelklasse
Niet van toepassing. Wegens monumentale status niet labelplichtig.

Betalingsverplichting
Per maand bij vooruitbetaling te voldoen.

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Een eventuele kortere huurtermijn is onder voorwaarden bespreekbaar.

Huuringangsdatum
Medio april 2024.

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Overige bepalingen
Koningsplein 1-1, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegrond
Koningsplein 1-1, Amsterdam
Documenten
Koningsplein 1-1, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Koningsplein 1-1, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
1017 AW Amsterdam

Frens Haringhandel

Frens Haringhandel is nog een van de weinige viskramen in Amsterdam waar je heerlijke verse haring en andere vis kan bestellen op de traditioneel Hollandse manier. Al sinds 1972 is de familie Frens actief in de haringindustrie, inmiddels wordt de kraam gerund door vrouw, zoon en vriend van Frens. De kraam staat op een vaste plek op Koningsplein en is iedere dag geopend voor een verse hap vis met zuurtjes en ui.

02
Adres
Voetboogstraat 23,
1012 XK Amsterdam

Bhatti Pasel

Na jaren ervaring opdoen in top restaurants en hotels in verschillende landen, opent Tika Pun zijn eigen deuren van Bhatti Pasel. Een authentiek Nepalees restaurant midden in Amsterdam. Je kan er terecht voor een snelle lunch, een diner of een shared dining experience. Ze serveren heerlijke Nepalese, met de keuze uit gestoomde of gefrituurde dumplings (momo), gecombineerd met sesam, tomaat of koriander.

03
Adres
Beulingstraat 7,
1017 BA Amsterdam

Pianeta Terra

Fabio van Pianeta Terra, staat bekend als de onbetwiste kampioen van slowfood in de stad. In zijn keuken combineert hij op meesterlijke wijze de fijnste lokale ingrediënten tot authentiek Italiaanse gerechten. Gastvrouw Laura Martini maakt de ervaring compleet door bijpassende prachtige wijnen te schenken, waardoor een perfect verzorgde avond gegarandeerd is.

04
Adres
Spui 18-20,
1012 XA Amsterdam

Hoppe

Dit café is een klassieker: sinds 1670 is Café Hoppe al gevestigd aan het centrale plein genaamd t’ Spui. Café Hoppe heeft dan ook een rijkelijke geschiedenis: hier werd de basis gelegd voor een van de grootste politieke partijen van Nederland, voormalig Koningin Beatrix vereerde de bruine Amsterdamse kroeg met een bezoek maar ook Freddy Heineken, grondlegger van het meest bekende Nederlandse bier liep de deur plat in dit centraal gelegen café. En nog steeds is Hoppe een van de meest bruisende cafés in het centrum van Amsterdam. Strijk hier neer voor een (Heineken) biertje, geniet van de zon en kijk om je heen.

05
Adres
Heisteeg 4,
1012 WC Amsterdam

Van Stapele koekmakerij

Ze verkopen maar één soort koekje, maken geen reclame, en de winkel zit verstopt in de Heisteeg. Toch is deze klassieke koekmakerij niet te missen door de lange rij die er dag in dag uit staat. En het is het zeker waard om aan te sluiten in deze rij: het koekje van chocoladedeeg met de rijke cacao is knapperig van de buitenkant en heeft een zachte vulling van boterzachte gesmolten witte chocolade, wat wil je nog meer? De winkel is bijna niet te missen doordat de geur van de koekjes je tegemoetkomt als je over het drukke Spui plein loopt. Voor de chocolade liefhebber een must try!

06
Adres
Nieuwe Spiegelstraat 3A,
1017 DB Amsterdam

Zero Zero

Zero Zero is een bakkerij en delicatessenwinkel gelegen in Amsterdam en eigendom van dezelfde eigenaren als Ceppi's. Naast het maken van pizza is Greco gespecialiseerd in het maken van zuurdesembrood. De naam Zero Zero komt van bloem als de basis van wat ze verkopen. De Toscaanse zuurdesembroden (schiacciata) zijn belegd met ingrediënten zoals gegrilde aubergine, gemarineerde courgette met munt, balsamico en zongedroogde tomaten (€9), of mortadella, stracciatella en pistache (€10). Zero Zero verkoopt verkoopt naast de broodjes een breed scala aan Italiaanse delicatessen, waaronder wijn, zakken pasta en olijfolie. Verse ingrediënten voor broodjes zijn ook te koop. Hoewel de meeste klanten komen voor een broodje om mee te nemen, zijn ze ook welkom om te blijven en te genieten van een kopje koffie. Volgens Greco zijn alle delicatessen verkrijgbaar bij Zero Zero uit afkomstig uit Italië.

07
Adres
Wijde Heisteeg 1,
1016 AS Amsterdam

The Lebanese Sajeria

Lange rijen staan er dagelijks voor de vestigingen van de The Lebanese Sajeria in Amsterdam. Deze zaak is begonnen als foodtruck waar de eigenaren Libanees fastfood serveren met een twist. In 2016 openden zij hun eerste restaurant in de 9 straatjes en het werd een groots succes. Inmiddels hebben zij drie vestigingen in Amsterdam waar zij elke dag overheerlijke gerechten uit de Libanese keuken serveren. Bij The Lebanese Sajeria koken ze met een traditionele Saj; een koepelvormige plaat waar broden op gebakken kunnen worden. Op de saj maken ze hun manoushes en saj broden die worden gebruikt voor de smaakvolle wraps zoals de Manoushe Zatar en Halloumi of de Beef Labneh.

08
Adres
Rozenboomsteeg 4,
1012 PR Amsterdam

Café de Dokter

Café de Dokter ook wel 't Doktertje, is opgericht door een chirurg van het Binnengasthuis. Hij opende het café als ontmoetingsplaats voor artsen en studenten. Tegenwoordig komen de bezoekers overal en nergens vandaan.

09
Adres
Spuistraat 304,
1012 VX Amsterdam

Sagardi

In 2020 opent Sagardi zijn deuren. Het is een deel van de Spaanse groep Sagardi Restaurant, wat zit gevestigd over heel Europa. Bij Sagardi serveren ze de beste stukken Baskisch rood vlees, oftewel txuleton, wilde vis uit de Baskische havens en hun eigen gekweekte groenten en fruit uit hun eigen tuinen. Chef-kok Iñaki López de Viñaspre is bekend om zijn eerlijke en authentieke keuken met de smaak van weleer.

10
Adres
Taksteeg 7,
1012 PB Amsterdam

Gartine

Gezellig café met antieke inrichting, voor ontbijt, lunch en thee op basis van de oogst uit eigen moestuin. Je kan er ook high tea’en van hun heerlijke assortiment zelfgebakken patisserie. Het is sfeervol en goed doordacht ingericht en zit in een 16e eeuws monumentaal pand, sowieso de moeite waard om een kijkje te nemen!

11
Adres
Spuistraat 281,
1012 VR Amsterdam

Koffiesalon

De allerlekkerste Italiaanse koffie gemaakt door goede barista’s. De service is heel erg goed en je proeft dat de koffie gemaakt is door experts. Je kan hier ook terecht voor simpele en lekkere ontbijthapjes. Ze hebben hier take-away maar even binnenzitten is ook mogelijk. De koffiesalon heeft meerdere vestigingen in de stad.

12
Adres
Amstel 2,
1017 AA Amsterdam

Incanto

Mooi opgemaakte borden, verfijnde smaken en een centrale locatie aan de Amstel. Met uitzondering op de zondag kan je bij Encanto iedere avond terecht voor stijlvol Italiaans eten. De seizoenskeuken wisselt vier keer per jaar van menu. Denk aan Octopus met crème van gegrilde tomaten, paprika en pompelmoes en Fettucine met ragout van wild zwijn. Van primi tot dulci een absolute kwaliteitskaart.

13
Adres
Spuistraat 279,
1012 VR Amsterdam

Oaxaca

Bij Oaxaca presenteert chef Joan Bagur de traditionele Mexicaanse keuken te midden van de prachtig gerenoveerde oude panden van Haesje Claes aan het Spui. Je kan kiezen voor een chefsmenu, een culinaire reis langs de belangrijkste regio's van Mexico, of een eigen a-la-carte selectie. Naast het restaurant, kan je hier ook terecht voor een mezcal proeflokaal. Wat alleen al de moeite waard is voor een bezoekje!

14
Adres
Kerkstraat 59,
1017 GC Amsterdam

Yuzu Dining Bar

Bij Yuzu Dining Bar serveren ze geen sushi, maar wel een verscheidenheid aan kleine Japanse gerechten, waaronder edamame en verschillende yakitorispiesjes. Het restaurant laat je kennis maken met de Japanse gewoonten, zoals het opbergen van je jas in een mandje onder je stoel en het eten zonder bestek. De sfeer is informeel en gezellig, en het personeel is vriendelijk en attent. Je kan er ook terecht voor een cocktail tot in de late uurtjes.

15
Adres
Nieuwe Doelenstraat 2-14,
1012 CP Amsterdam

Restaurant Flore

‘Chef Bas Van Kranen heeft zuivelproducten uit zijn repertoire gebannen en een primaire plaats gegeven in al zijn gerechten. In deze voornamelijk plantaardige aanpak is er nog wel plaats voor wild, gevogelte en vis. Zo hebben we een mooie herinnering aan een kwartel die in zijn geheel op karkas gegaard werd en aan tafel gepresenteerd werd. En daarna mooi ontbeend met fijne wortelbereiding, duindoornbes en jus van de beentjes op het bord verscheen. Vooraf proefden we onder meer van een aparte combinatie rond witte bonen, hazelnoten en peer met daarna zacht gegaarde zeekat afgewerkt met dauwbraam en dulse wier.’

16
Adres
Nieuwe Doelenstraat 2-14,
1012 AC Amsterdam

Marie Amsterdam

Brasserie Marie is verbonden aan het luxueuze Hotel De L'Europe en heeft een mooie ligging aan het water. Het restaurant brengt de smaken van de Côte d'Azur naar het centrum van Amsterdam. Ontdek de Franse keuken met het heerlijke menu vol met de beste gerechten. Chef Jop heeft de kunst van het combineren van moderniteit met de klassieke Franse keuken onder de knie. Geniet van de selectie wijnen, sterke dranken en cocktails die perfect passen bij je maaltijd en geserveerd worden met gastvrijheid van hoog niveau.

17
Adres
Kerkstraat 23,
1017 GA Amsterdam

Ron Gastrobar Oriental

Fusion keuken met culinaire invloed van over de hele wereld. Ron Gastrobar zijn de bekende restaurants van chef Ron Blaauw. Hij heeft vier restaurants en nog een viertal ondernemingen op zijn naam staan met allemaal een ander tintje. Deze Oriental is niet te missen, een veelzijdig menu, heerlijke dim sums, specials zoals pekingeend en ook kan je hier terecht voor een klassieke rijsttafel en heerlijke oesters en andere versbereide mooie gerechten.

18
Adres
Keizersgracht 600,
1017 EP Amsterdam

Carmen

Winkel, restaurant en guesthouse. Eigenaren Carmen Atiyah de Baets en Joris ter Meulen Swijtink openden na enkele jaren gewerkt en gewoond te hebben in Londen deze geweldige hotspot op de Keizersgracht. Carmen selecteerde een fijne mix van mode, interieur, accessoires van bijzondere ontwerpers. Joris bestiert de keuken waar regelmatig buitenlandse bevriende chefs gehost worden.

Interieur
19
Adres
Keizersgracht 469,
1017 DK Amsterdam

Muuto

Muuto is geworteld in de Scandinavische ontwerptraditie, gekenmerkt door tijdloze esthetiek, functionaliteit, vakmanschap en een eerlijke expressie. Muuto komt van 'muutos', wat nieuwe perspectieven betekent in het Fins. Je herkent het design omdat het muutos heeft: objecten verheven door nieuwe perspectieven, wereldwijd gewaardeerd en representatief voor het beste van Scandinavisch design vandaag de dag. Om Muuto te bezoeken moet je van te voren een afspraak maken, dat kan via hun website.

20
Adres
Spui,
1012 WX Amsterdam

Boekenmarkt Spui

De Boekenmarkt op het Spui wordt iedere vrijdag, het hele jaar door, gehouden van 10.00 – 18.00 uur. Alleen in geval van overmacht (zoals bijvoorbeeld heel slecht weer) gaat de markt niet door. Maar vaak gebeurd dit niet, want de echte boekenliefhebber laat zich niet tegenhouden door wat regen, en de verkopers ook niet. Je vindt er tweedehands en antiquarische boeken en is al dertig jaar een begrip, ook in het buitenland. Ook prenten, pamfletten, affiches, documenten en tijdschriften kan je hier aantreffen, in meerdere talen!

21
Adres
Spuistraat 281,
1012 VR Amsterdam

Hay House

Hay House is een centraal gelegen, indrukwekkende design woonwinkel. Voor bijzondere meubels, verlichting en diverse woonaccessoires kan je hier terecht. De collectie is gebaseerd op Deens design uit de jaren vijftig en zestig, en kan je bewonderen op twee verdiepingen in een gaaf pand. De sfeer is open en rustig en je wordt goed geholpen door vriendelijk personeel. Ook kan je terecht voor advies en kan je in-store genieten van de heerlijke koffie van De Koffiesalon.

Kunst & cultuur
22
Adres
Rokin 102,
1012 KZ Amsterdam

Fashion for Good

Zoals de innovatieve denkers achter het interactieve museum Fashion for Good zelf melden: ongeveer 60% van de geproduceerde kleding wordt 1 jaar na de productie vernietigt. Dit kan natuurlijk niet zo zijn! Om dit te demonstreren neemt het museum de bezoekers mee in een reis langs de productieprocessen van kleding en mogelijke alternatieven voor het verduurzamen en circulair maken van de fashion cirkel. Het is een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij een belangrijk initiatief dat veel betekent voor de modewereld.

23
Adres
Singel 372,
1016 AH Amsterdam

Ellen de Bruijne Projects

Ellen de Bruijne Projects is een galerie die zich sinds de eerste tentoonstelling in 1999 richt op nieuwe tendensen in de hedendaagse kunst door het nieuwe in vergelijking te brengen met het recente verleden en te experimenteren om nieuwe standaarden te ontwikkelen, waarbij de nadruk ligt op performing art, sociaal gerelateerde kunst, installaties en werken in uitvoering.

24
Adres
Kerkstraat 105-A,
1017 GD Amsterdam

Siewe Gallery

Slewe Gallery is in 1944 opgericht door Martita Slewe. De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst. Het internationaal georiënteerde programma legt vanaf het begin de nadruk op actuele ontwikkelingen in de abstracte kunst, met name in de schilderkunst. De galerie vertegenwoordigt zowel gevestigde als opkomende kunstenaars uit diverse generaties en landen.

Boodschappen
25
Adres
Huidenstraat 12,
1016 ES Amsterdam

Chocolaterie Pompadour

Chocolaterie Pompadour is een patisserie aan de Huidenstraat. Alles draait hier om vakmanschap, pure producten en passie voor chocolade en gebak. Elk chocolaatje wordt met zorg gemaakt en prachtig gedecoreerd. In de bijbehorende tearoom kunt u in het prachtig nostalgische interieur genieten van heerlijke thee of Catalaanse koffie. Bij elk kopje koffie serveert Pomadour ook een zelfgebakken financier; een zalig frans cakeje van Spaanse amandelen en beurre noisette. Kortom, voor de beste gebakjes met pure smaken ben je hier aan het juiste adres.

Op de eerste verdieping van gebouw Kosmos aan het bekende Koningsplein, in het commerciële hart van de stad, is op de eerste verdieping een turn-key kantoorruimte beschikbaar. De ruimte van circa 150 m² VVO heeft een speelse indeling en moderne afwerking met een visgraatvloer en gestucte wanden en plafond. Het gebouw heeft een hoekligging met aan beide zijden grote raampartijen. In het midden is het halfronde torentje gelegen wat van buiten zo typerend is voor het gebouw. Het uitzicht vanuit dit rijksmonument gaat nooit vervelen; er is altijd bedrijvigheid te zien op straat. Dit van buiten historische, en van binnen moderne, kantoor biedt vanwege haar maatvoering, indeling en ligging een uitermate geschikte vestigingsmogelijkheid voor een zakelijke- en/of creatieve dienstverlening. 

Gebouw 
Gelegen op de hoek van het Koningsplein en het Singel is het opvallende gebouw met de naam Kosmos. Het gebouw is vernoemd naar de verzekeringsbank Kosmos. Het gebouw dateert uit circa. 1890-1891 en is ontworpen door Th.G. Schill en D.H. Haverkamp in een Neo-barok stijl. Oorspronkelijk was de winkel gevestigd op de begane grond, de kantoren van de verzekeringsbank op de eerste en tweede verdieping en de conciërgewoning op de derde verdieping.

Zowel de winkel- als kantoorruimte hebben verschillende gebruikers gekend en zijn diverse verbouwingen ondergaan in de loop der jaren. Desalniettemin heeft het gebouw haar cultuurhistorische waarde behouden.

Buurt + hotspots 
Het Koningsplein heeft een rijke geschiedenis. Het plein is ontstaan in 1663 toen de Heiligewegburgwal werd drooggelegd. De naam ontstond tijdens de Tachtigjarige Oorlog als eerbewijs aan koning Hendrik IV van Frankrijk. Het plein wordt gekenmerkt door zijn iconische architectuur en biedt een schilderachtig decor. De omliggende gebouwen dragen bij aan de unieke sfeer, waardoor de locatie een tastbare verbinding met het verleden behoudt. Ook in deze tijd heeft het plein een belangrijke verbindende rol. In dit commerciële hart van de stad komt de Leidsestraat en het Spui bij elkaar. Hier is toonaangevende boekhandel Athenaeum gevestigd evenals het hoofdkantoor van de Universiteit van Amsterdam. Het Koningsplein is omgeven door een grote hoeveelheid aan (merk-) winkels, cafés en restaurants uiteenlopend van afhaal of een snelle hap tot aan sterrenniveaus en diverse musea. 

Bereikbaarheid
Gebouw Kosmos is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer. Aan het Koningsplein is de tramhalte van de lijnen 2 en 12 welke een directe verbinding met het centraal station bieden. Op vijf minuten loopafstand is tevens metrohalte Rokin gelegen, waar de Noord/Zuidlijn passeert. Eveneens op het Rokin is de tramhalte van de lijnen 4 en 14. In circa 15 minuten is de ringweg A-10 West te bereiken via de S-100 en S105.

Parkeergelegenheid
Betaald parkeren is mogelijk bij Q-Park Kalverstraat. Deze parkeergarage is gelegen aan de overzijde van de gracht op circa één minuut loopafstand.

Parkeren is tevens mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Bijzonderheden
•    Rijksmonument
•    Hoekligging
•    Moderne afwerking
•    Speelse indeling
•    Bruisende omgeving

Op de eerste verdieping van gebouw Kosmos aan het bekende Koningsplein, in het commerciële hart van de stad, is op de eerste verdieping een turn-key kantoorruimte beschikbaar. De ruimte van circa 150 m2 VVO heeft een speelse indeling en moderne afwerking met een visgraatvloer en gestucte wanden en plafond. Het gebouw heeft een hoekligging met aan beide zijden grote raampartijen. In het midden is het halfronde torentje gelegen wat van buiten zo typerend is voor het gebouw. Het uitzicht vanuit dit rijksmonument gaat nooit vervelen; er is altijd bedrijvigheid te zien op straat. Dit van buiten historische, en van binnen moderne, kantoor biedt vanwege haar maatvoering, indeling en ligging een uitermate geschikte vestigingsmogelijkheid voor een zakelijke- en/of creatieve dienstverlening.

Gebouw
Gelegen op de hoek van het Koningsplein en het Singel is het opvallende gebouw met de naam Kosmos. Het gebouw is vernoemd naar de verzekeringsbank Kosmos. Het gebouw dateert uit circa. 1890-1891 en is ontworpen door Th.G. Schill en D.H. Haverkamp in een Neo-barok stijl. Oorspronkelijk was de winkel gevestigd op de begane grond, de kantoren van de verzekeringsbank op de eerste en tweede verdieping en de conciërgewoning op de derde verdieping.

Zowel de winkel- als kantoorruimte hebben verschillende gebruikers gekend en zijn diverse verbouwingen ondergaan in de loop der jaren. Desalniettemin heeft het gebouw haar cultuurhistorische waarde behouden.

Buurt + hotspots
Het Koningsplein heeft een rijke geschiedenis. Het plein is ontstaan in 1663 toen de Heiligewegburgwal werd drooggelegd. De naam ontstond tijdens de Tachtigjarige Oorlog als eerbewijs aan koning Hendrik IV van Frankrijk. Het plein wordt gekenmerkt door zijn iconische architectuur en biedt een schilderachtig decor. De omliggende gebouwen dragen bij aan de unieke sfeer, waardoor de locatie een tastbare verbinding met het verleden behoudt. Ook in deze tijd heeft het plein een belangrijke verbindende rol. In dit commerciële hart van de stad komt de Leidsestraat en het Spui bij elkaar. Hier is toonaangevende boekhandel Athenaeum gevestigd evenals het hoofdkantoor van de Universiteit van Amsterdam. Het Koningsplein is omgeven door een grote hoeveelheid aan (merk-) winkels, cafés en restaurants uiteenlopend van afhaal of een snelle hap tot aan sterrenniveaus en diverse musea.

Bereikbaarheid
Gebouw Kosmos is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer. Aan het Koningsplein is de tramhalte van de lijnen 2 en 12 welke een directe verbinding met het centraal station bieden. Op vijf minuten loopafstand is tevens metrohalte Rokin gelegen, waar de Noord/Zuidlijn passeert. Eveneens op het Rokin is de tramhalte van de lijnen 4 en 14. In circa 15 minuten is de ringweg A-10 West te bereiken via de S-100 en S105.

Parkeergelegenheid
Betaald parkeren is mogelijk bij Q-Park Kalverstraat. Deze parkeergarage is gelegen aan de overzijde van de gracht op circa één minuut loopafstand.

Parkeren is tevens mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Buurtgids: De Rivierenbuurt rondom de President Kennedylaan

360° mid-century penthouse

ARTZUID 2023

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?