Kenmerken
Herengracht 342H, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • € 3.150,-
  • Per maand
Servicekosten
  • Per maand
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 112 m2
  • Kantoor in units vanaf: 112 m2
Aanvaarding
  • In overleg
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt 112 m² VVO kantoorruimte en is gelegen op de tweede verdieping. 

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd, in huidige staat, met onder andere de volgende voorzieningen:

•    gemeenschappelijke fraaie entree
•    lift
•    centrale verwarming middels radiatoren
•    twee afgesloten kantoor-/vergaderkamers
•    verlichting;
•    houten vloer
•    eigen pantry
•    gedeelde sanitaire voorzieningen

Huurprijs
€ 3.150,- per maand te vermeerderen met omzetbelasting.

Servicekosten
Pro memorie.

Servicekosten zijn te vermeerderen met omzetbelasting, ten behoeve van de navolgende diensten/leveringen:

•    gasverbruik inclusief vastrecht
•    elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht (installaties en verlichting gemeenschappelijke ruimten)
•    elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht van de gehuurde ruimte
•    waterverbruik inclusief vastrecht
•    schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten incl. glasbewassing
•    onderhoud/keuring liftinstallatie
•    onderhoud cv-installatie
•    onderhoud brandblusmiddelen
•    administratiekosten 

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.

Monumentale status 
Rijksmonument.

Energielabelklasse
Niet van toepassing. Wegens monumentale status thans niet labelplichtig.

Betalingsverplichting
Per maand bij vooruitbetaling te voldoen.

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Een eventuele kortere huurtermijn is onder voorwaarden bespreekbaar.

Huuringangsdatum
In nader overleg.

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Overige bepalingen
Herengracht 342H, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegrond
Herengracht 342H, Amsterdam
Documenten
Herengracht 342H, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Herengracht 342H, Amsterdam
Boodschappen
01
Adres
Huidenstraat 12,
1016 ES Amsterdam

Chocolaterie Pompadour

Chocolaterie Pompadour is een patisserie aan de Huidenstraat. Alles draait hier om vakmanschap, pure producten en passie voor chocolade en gebak. Elk chocolaatje wordt met zorg gemaakt en prachtig gedecoreerd. In de bijbehorende tearoom kunt u in het prachtig nostalgische interieur genieten van heerlijke thee of Catalaanse koffie. Bij elk kopje koffie serveert Pomadour ook een zelfgebakken financier; een zalig frans cakeje van Spaanse amandelen en beurre noisette. Kortom, voor de beste gebakjes met pure smaken ben je hier aan het juiste adres.

02
Adres
Wolvenstraat 22,
1016 EP Amsterdam

Bakkerij Wolf

In de negen straatjes in Amsterdam zit Bakkerij Wolf. Blijf even lekker zitten of neem wat lekkere dingen mee naar huis. Op de rustieke houtrekken achter te toonbank staan de zuurdesembroden uitgesteld. Bij deze bakker in de Wolfstraat heb je broden, croissants en gebakjes van de allerbeste kwaliteit. De geur van de kaneelbroodjes en croissants is onweerstaanbaar en je kijkt je ogen uit in de vitrine vol lekkers. Probeer absoluut de amandelcroissant en het aardbeientaartje

03
Adres
Runstraat 7,
1016 GJ Amsterdam

Kaaskamer

De naam zegt het al; bij de Kaaskamer kan je terecht voor kaas. Van de vloer tot het plafond is deze winkel gevuld met kaas waarbij vakmanschap en traditie voorop staan. Bij deze kaasspeciaalzaak kan je tussen de 300 en 400 soorten kaas kopen uit heel Europa. Je kan hier je broodje beleggen met ruime keuze en om het af te maken kan je ook kiezen tussen verschillende huisgemaakte sausjes. Uit Frankrijk worden de kazen iedere twee weken zelf opgehaald en in Nederland ligt de focus op biologische kazen die rechtstreeks van de boer komen. Ook worden er wijnen, salades, olijven, hammen en noten verkocht voor een complete borrelplank.

Eten & drinken
04
Adres
Wijde Heisteeg 1,
1016 AS Amsterdam

The Lebanese Sajeria

Lange rijen staan er dagelijks voor de vestigingen van de The Lebanese Sajeria in Amsterdam. Deze zaak is begonnen als foodtruck waar de eigenaren Libanees fastfood serveren met een twist. In 2016 openden zij hun eerste restaurant in de 9 straatjes en het werd een groots succes. Inmiddels hebben zij drie vestigingen in Amsterdam waar zij elke dag overheerlijke gerechten uit de Libanese keuken serveren. Bij The Lebanese Sajeria koken ze met een traditionele Saj; een koepelvormige plaat waar broden op gebakken kunnen worden. Op de saj maken ze hun manoushes en saj broden die worden gebruikt voor de smaakvolle wraps zoals de Manoushe Zatar en Halloumi of de Beef Labneh.

05
Adres
Huidenstraat 25,
1016 ER Amsterdam

Café de Pels

Café de Pels is een echt intellectueel creatief café. Menig boek of column is hier geschreven, goede gesprekken worden hier gevoerd en leuke of stomme grappen zijn hier uitgeprobeerd. Ook wordt er in de Pels op z’n Amsterdams geflirt, gediscussieerd en zoals het hoort in een Amsterdams bruincafé, bier gedronken. De muren hangen vol met kunst dat door vaste gasten zelf gemaakt is. Het is een bruincafé met een creatief randje, broodjes kroket en op maandag een daghap.

06
Adres
Wolvenstraat 22,
1016 EP Amsterdam

Café Wolf

Bakkerij Wolf opende al een jaar geleden haar deuren. En dan is nu daarnaast Café Wolf geopend,  waar je kunt genieten van verfrissende gerechten boordevol groenten in een prachtig Scandinavisch interieur. De gerechten zijn hier niet je standaard kost, maar bieden een unieke culinaire ervaring van hoog niveau. Het Café is geopend van dinsdag tot zondag vanaf 8:30 tot 18:00 (de keuken sluit om 17:00).

 

07
Adres
Heisteeg 4,
1012 WC Amsterdam

Van Stapele koekmakerij

Ze verkopen maar één soort koekje, maken geen reclame, en de winkel zit verstopt in de Heisteeg. Toch is deze klassieke koekmakerij niet te missen door de lange rij die er dag in dag uit staat. En het is het zeker waard om aan te sluiten in deze rij: het koekje van chocoladedeeg met de rijke cacao is knapperig van de buitenkant en heeft een zachte vulling van boterzachte gesmolten witte chocolade, wat wil je nog meer? De winkel is bijna niet te missen doordat de geur van de koekjes je tegemoetkomt als je over het drukke Spui plein loopt. Voor de chocolade liefhebber een must try!

08
Adres
Spuistraat 304,
1012 VX Amsterdam

Sagardi

In 2020 opent Sagardi zijn deuren. Het is een deel van de Spaanse groep Sagardi Restaurant, wat zit gevestigd over heel Europa. Bij Sagardi serveren ze de beste stukken Baskisch rood vlees, oftewel txuleton, wilde vis uit de Baskische havens en hun eigen gekweekte groenten en fruit uit hun eigen tuinen. Chef-kok Iñaki López de Viñaspre is bekend om zijn eerlijke en authentieke keuken met de smaak van weleer.

09
Adres
Spui 18-20,
1012 XA Amsterdam

Hoppe

Dit café is een klassieker: sinds 1670 is Café Hoppe al gevestigd aan het centrale plein genaamd t’ Spui. Café Hoppe heeft dan ook een rijkelijke geschiedenis: hier werd de basis gelegd voor een van de grootste politieke partijen van Nederland, voormalig Koningin Beatrix vereerde de bruine Amsterdamse kroeg met een bezoek maar ook Freddy Heineken, grondlegger van het meest bekende Nederlandse bier liep de deur plat in dit centraal gelegen café. En nog steeds is Hoppe een van de meest bruisende cafés in het centrum van Amsterdam. Strijk hier neer voor een (Heineken) biertje, geniet van de zon en kijk om je heen.

10
Adres
Beulingstraat 7,
1017 BA Amsterdam

Pianeta Terra

Fabio van Pianeta Terra, staat bekend als de onbetwiste kampioen van slowfood in de stad. In zijn keuken combineert hij op meesterlijke wijze de fijnste lokale ingrediënten tot authentiek Italiaanse gerechten. Gastvrouw Laura Martini maakt de ervaring compleet door bijpassende prachtige wijnen te schenken, waardoor een perfect verzorgde avond gegarandeerd is.

11
Adres
Keizersgracht 384,
1016 GB Amsterdam

Vinkeles

Omsloten door hotel Dylan, is restaurant Vinkeles klein Frankrijk dichtbij huis. Met een prachtige locatie aan de Keizersgracht is het restaurant bij uitstek een chique aangelegenheid. De keuken draagt de handtekening van chef Jurgen van der Zalm die in 2023 zijn tweede ster er mee verdiende.

12
Adres
Keizersgracht 384,
1016 GB Amsterdam

Até

Até is een nieuw dinerconcept in hotel The Dylan onder leiding van Chef Filip Hanlo. Zijn kookfilosofie combineert drie invloedrijke keukens die hij tijdens zijn internationale ervaringen heeft ontdekt. Opgegroeid in de Mexicaanse regio Yucatán als zoon van een Nederlandse vader en een Mexicaanse moeder, bracht Filip zijn jeugd door in een horecafamilie. Até biedt een intieme Chef's Table voor zes gasten. Terwijl het tasting menu wordt bereid, deelt Filip zijn inspiratie en verhalen over ingrediënten. Zijn gerechten omvatten elementen uit Mexico, Japan en Frankrijk, waarbij hij speelt met smaken en technieken. Houd er rekening mee dat dieetwensen en allergieën niet kunnen worden verzorgd.

13
Adres
Runstraat 6,
1016 GK Amsterdam

Screaming Beans

Screaming Beans is een Amsterdams merk dat lokaal en internationaal bekend staat om zijn hoogwaardige koffie. Deze locatie bevindt zich te midden in de historische Negen Straatjes van Amsterdam.  Met zijn gezellige en familiaire sfeer is de winkel aan de Runstraat een tweede huiskamer geworden voor de ondernemers, bewoners en bezoekers van de Runstraat. Kom langs en geniet ook van een heerlijk gebakje, gebakken door Sara of Mateen.

14
Adres
Spuistraat 281,
1012 VR Amsterdam

Koffiesalon

De allerlekkerste Italiaanse koffie gemaakt door goede barista’s. De service is heel erg goed en je proeft dat de koffie gemaakt is door experts. Je kan hier ook terecht voor simpele en lekkere ontbijthapjes. Ze hebben hier take-away maar even binnenzitten is ook mogelijk. De koffiesalon heeft meerdere vestigingen in de stad.

15
Adres
Runstraat 12,
1016 GK Amsterdam

Restaurant Smelt

Smelt is een gezellig en sfeervol restaurant in de 9 straatjes van Amsterdam. Het restaurant is gespecialiseerd in kaasfondue en biedt vijf verschillende soorten kaas aan. Naast klassieke kaasfondue kun je bij Smelt ook genieten van bijzondere smaken zoals truffel en pesto. Als je geen grote eter bent, kun je ook eenpersoonsporties bestellen. Het interieur van Smelt is knus en warm, met veel hout en kaarslicht. Een perfecte plek om te genieten van een heerlijke kaasfondue met vrienden of familie.

16
Adres
Runstraat 14,
1016 GK Amsterdam

Café de Doffer

Café in de 9-straatjes met een knus terras en een eenvoudige doch goede menukaart. Je kan hier ook terecht voor lunch en borrelhapjes. De Doffer is al sinds de jaren zeventig een begrip in de Amsterdamse 9 straatjes en trekt daarom ook een leuk gevarieerd publiek met uiteraard een goede portie Amsterdamse gezelligheid. Voor iedereen wat wils hier!

17
Adres
Spuistraat 279,
1012 VR Amsterdam

Oaxaca

Bij Oaxaca presenteert chef Joan Bagur de traditionele Mexicaanse keuken te midden van de prachtig gerenoveerde oude panden van Haesje Claes aan het Spui. Je kan kiezen voor een chefsmenu, een culinaire reis langs de belangrijkste regio's van Mexico, of een eigen a-la-carte selectie. Naast het restaurant, kan je hier ook terecht voor een mezcal proeflokaal. Wat alleen al de moeite waard is voor een bezoekje!

18
Adres
Berenstraat 8,
1016 GH Amsterdam

Chun Café

In de druk gelegen Negenstraatjes heeft Chun Café onlangs hun bubble tea menu uitgebreid met een selectie van speciale  sandwiches. De sandwiches zijn verkrijgbaar in vier smaken. De opties zijn: eiersalade, bacon ei en kaas, knoflookgarnalen ei en rib-eye bulgogi. Heerlijk boterachtig en perfect geroosterd.

19
Adres
Spuistraat 247,
1012 VP Amsterdam

Lucius Visrestaurant

Bij Lucius kan je hoge kwaliteit verwachten met een gezellige informele sfeer. De gastvrijheid staat hier voorop, en dat merk je meteen als je binnenkomt. Midden in het drukke Amsterdamse centrum, vind je deze kwalitatief hoge plek. Van dagverse vis tot plateaus fruits de mer, oesters of gebakken Noordzeetong, de visliefhebber komt hier niks te kort.

Kunst & cultuur
20
Adres
Singel 372,
1016 AH Amsterdam

Ellen de Bruijne Projects

Ellen de Bruijne Projects is een galerie die zich sinds de eerste tentoonstelling in 1999 richt op nieuwe tendensen in de hedendaagse kunst door het nieuwe in vergelijking te brengen met het recente verleden en te experimenteren om nieuwe standaarden te ontwikkelen, waarbij de nadruk ligt op performing art, sociaal gerelateerde kunst, installaties en werken in uitvoering.

21
Adres
Keizersgracht 321,
1016 EE Amsterdam

De BorzoGallery

De BorzoGallery gelegen aan de Keizersgracht is toonaangevend op het gebied van NUL/Zero, minimalisme en conceptuele kunst. Het koppelen van het nabije verleden aan de hedendaagse kunst is een van de belangrijkste speerpunten. Zoals ze zelf zeggen: “Kunstenaars van nu ‘staan op de schouders’ van hun voorgangers, waarbij wij schrille contrasten niet schuwen.”

22
Adres
Herengracht 254A,
1016 BV Amsterdam

The Merchant House

The Merchant House werd opgericht door Marsha Plotnitsky en is gevestigd in een zeventiende-eeuws grachtenpand. Het is een kunstruimte en galerie die hedendaagse kunst presenteert om te ontdekken, te verkennen en te verzamelen. De galerie belichaamt een eigentijdse benadering van de tradities die de stad en de kunst met elkaar verbinden. Sinds de lancering van het programma in 2013 heeft Plotnitsky meer dan dertig thematische projecten samengesteld, waarbij ze samenwerkt met kunstenaars om plaatsgebonden installaties, opdrachtwerk en nieuw werk te creëren dat aansluit bij het karakteristieke grachtenpand en andere ruimtes.

Interieur
23
Adres
Spuistraat 281,
1012 VR Amsterdam

Hay House

Hay House is een centraal gelegen, indrukwekkende design woonwinkel. Voor bijzondere meubels, verlichting en diverse woonaccessoires kan je hier terecht. De collectie is gebaseerd op Deens design uit de jaren vijftig en zestig, en kan je bewonderen op twee verdiepingen in een gaaf pand. De sfeer is open en rustig en je wordt goed geholpen door vriendelijk personeel. Ook kan je terecht voor advies en kan je in-store genieten van de heerlijke koffie van De Koffiesalon.

24
Adres
Prinsengracht 467-BG,
1016 HP Amsterdam

Anouk Beerents

Anouk Beerents is sinds 1987 uitgegroeid tot een bekend begrip op het gebied van de import en export van antieke spiegels. Het atelier aan de Prinsengracht biedt ruimte aan hun collectie van ruim 300 spiegels uit de 18e en 19e eeuw, waarvan het merendeel zijn origine vindt in Frankrijk en Italië, en is verguld in bladgoud of bladzilver.

25
Adres
Spui,
1012 WX Amsterdam

Boekenmarkt Spui

De Boekenmarkt op het Spui wordt iedere vrijdag, het hele jaar door, gehouden van 10.00 – 18.00 uur. Alleen in geval van overmacht (zoals bijvoorbeeld heel slecht weer) gaat de markt niet door. Maar vaak gebeurd dit niet, want de echte boekenliefhebber laat zich niet tegenhouden door wat regen, en de verkopers ook niet. Je vindt er tweedehands en antiquarische boeken en is al dertig jaar een begrip, ook in het buitenland. Ook prenten, pamfletten, affiches, documenten en tijdschriften kan je hier aantreffen, in meerdere talen!

Gelegen in het hart van Amsterdam en aan de rand van de negen straatjes is gelegen de Herengracht 342, een Rijksmonumentaal grachtenpand in de Lodewijk XVI stijl. Op de tweede verdieping aan de voorzijde van het gebouw is de kantoorruimte van circa 112 m² beschikbaar.  Dankzij de drie grote raampartijen biedt deze kantoorruimte vrij uitzicht over de Herengracht. Tevens is er een eigen pantry en twee kantoor-/vergaderruimtes. De beschikbare kantoorruimte is te bereiken via een gemeenschappelijke entreehal met trappenhuis en lift. Vanwege haar ligging, indeling en maatvoering leent deze ruimte zich uitstekende voor zowel zakelijke- als creatieve dienstverleners die graag midden in de bruisende stad willen ondernemen.

Gebouw
De geschiedenis van de Herengracht 342 gaat terug naar 1621 toen de secretaris ter Nieuwer Amstel, Boudewijn van Cortenhoef, de opdracht gaf dit om grachtenpand te bouwen.  Het imposant pand met zes bouwlagen is gekenmerkt als rijksmonument. De gevel is van zandsteen met een eenvoudig versierd middenvenster en een echte kroonlijst op consoles. Het exterieur kenmerkt zich door de Lodewijk XVI stijl, tegenwoordig beter bekend als een neoclassicistische stijl. In 1960 is het pand gerestaureerd. Tijdens deze restauratie werd onder andere een roedeverdeling teruggebracht, waardoor de gevel weer veel meer een 18de-eeuws karakter kreeg. Niet alleen van buiten is het een bijzonder pand, binnen is de gang voorzien van fraai stucwerk evenals een trappenhuis met gewelfd stucplafond in de Lodewijk XVI-stijl. Het gebouw kent momenteel een gemengd gebruik; er wordt zowel gewoon als kantoor gehouden.   

Buurt + hotspots 
Herengracht 342 ligt in hartje centrum op het mooie stuk van de Herengracht tussen de Raadhuisstraat en Leidsestraat en aan de rand van de levendige ‘Negen Straatjes’. Een omgeving met een uitgebreid aanbod van leuke boetieks, kleding en modewinkels, lekkere en bekende delicatessenzaken en sfeervolle horecagelegenheden. Daarnaast kenmerkt de locatie zich ook als een gebied waar diverse representatieve kantoren gevestigd zijn.

Bereikbaarheid
Het kantoor is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer. Op het Koningsplein stoppen de tramlijnen 2 en 12 waardoor een directe verbinding mogelijk is met Station Amsterdam Centraal. Met de auto is via de Rozengracht de centrumring S100 te bereiken waardoor er verschillende uitvalswegen richting de ring A10 zijn. De kortst route via de S105 is circa 10 minuten.   

Parkeergelegenheid
Op zes minuten loopafstand is Q-Park Kalverstraat gelegen. 

Parkeren is tevens mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Huurtermijn 
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Een eventuele kortere huurtermijn is onder voorwaarden bespreekbaar.

Bijzonderheden
•    rijksmonument
•    fraaie (monumentale)hal en trappenhuis
•    grachtzicht
•    bruisende omgeving
•    eigen pantryvoorziening

Gelegen in het hart van Amsterdam en aan de rand van de negen straatjes is gelegen de Herengracht 342, een Rijksmonumentaal grachtenpand in de Lodewijk XVI stijl. Op de tweede verdieping aan de voorzijde van het gebouw is de kantoorruimte van circa 112 m² beschikbaar.  Dankzij de drie grote raampartijen biedt deze kantoorruimte vrij uitzicht over de Herengracht. Tevens is er een eigen pantry en twee kantoor-/vergaderruimtes. De beschikbare kantoorruimte is te bereiken via een gemeenschappelijke entreehal met trappenhuis en lift. Vanwege haar ligging, indeling en maatvoering leent deze ruimte zich uitstekende voor zowel zakelijke- als creatieve dienstverleners die graag midden in de bruisende stad willen ondernemen.

Gebouw
De geschiedenis van de Herengracht 342 gaat terug naar 1621 toen de secretaris ter Nieuwer Amstel, Boudewijn van Cortenhoef, de opdracht gaf dit om grachtenpand te bouwen.  Het imposant pand met zes bouwlagen is gekenmerkt als rijksmonument. De gevel is van zandsteen met een eenvoudig versierd middenvenster en een echte kroonlijst op consoles. Het exterieur kenmerkt zich door de Lodewijk XVI stijl, tegenwoordig beter bekend als een neoclassicistische stijl. In 1960 is het pand gerestaureerd. Tijdens deze restauratie werd onder andere een roedeverdeling teruggebracht, waardoor de gevel weer veel meer een 18de-eeuws karakter kreeg. Niet alleen van buiten is het een bijzonder pand, binnen is de gang voorzien van fraai stucwerk evenals een trappenhuis met gewelfd stucplafond in de Lodewijk XVI-stijl. Het gebouw kent momenteel een gemengd gebruik; er wordt zowel gewoon als kantoor gehouden.   

Buurt + hotspots
Herengracht 342 ligt in hartje centrum op het mooie stuk van de Herengracht tussen de Raadhuisstraat en Leidsestraat en aan de rand van de levendige ‘Negen Straatjes’. Een omgeving met een uitgebreid aanbod van leuke boetieks, kleding en modewinkels, lekkere en bekende delicatessenzaken en sfeervolle horecagelegenheden. Daarnaast kenmerkt de locatie zich ook als een gebied waar diverse representatieve kantoren gevestigd zijn.

Bereikbaarheid
Het kantoor is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer.
Op het Koningsplein stoppen de tramlijnen 2 en 12 waardoor een directe verbinding mogelijk is met Station Amsterdam Centraal. Met de auto is via de Rozengracht de centrumring S100 te bereiken waardoor er verschillende uitvalswegen richting de ring A10 zijn. De kortst route via de S105 is circa 10 minuten.

Parkeergelegenheid
Op zes minuten loopafstand is Q-Park Kalverstraat gelegen.

Parkeren is tevens mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Anno 1610

Contempory living

‘The house of Art’; eclectisch wonen in een huis uit 1715 aan een van de beroemdste grachten van Amsterdam

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?