Kenmerken
Herengracht 122, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • € 2.650,-
  • Per maand
Servicekosten
  • € 35,-
  • Per vierkante meters per jaar
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 89 m2
  • Kantoor in units vanaf: 89 m2
Aanvaarding
  • Direct
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt 89,9 m² VVO kantoorruimte en is als volgt verdeeld:

•    derde verdieping: 68,2 m² 
•    vierde verdieping: 21,7 m² 

Opleveringsniveau
De kantoorunit wordt opgeleverd, in gerenoveerde staat, met onder andere de volgende voorzieningen:

•    gemeenschappelijke representatieve entree 
•    gemeenschappelijke representatieve trappenhuis
•    houten visgraat vloerafwerking 
•    verlichtingsarmaturen / opbouwspots (mat-wit) 
•    nieuw toilet op de derde verdieping
•    nieuw gestuukte wanden en plafonds
•    wanden voorzien van sierlijsten
•    volledig nieuw schilderwerk (houtwerk, wanden, plafonds) 
•    nieuwe moderne keuken op de derde verdieping voorzien van apparatuur (quooker, ijskast, inductie kookplaat, oven en vaatwasser) 
•    centrale verwarming middels radiatoren 
•    zonwering binnenzijde (lamellen) 
•    data bekabeling, minimaal cat. 6 (weggewerkt in de wanden) 
•    voldoende elektra punten voor normaal kantoorgebruik (weggewerkt in de wanden) 

Huurprijs
€ 2.650,- per maand te vermeerderen met omzetbelasting.

Servicekosten
€ 35,- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting, op basis van een voorschotbedrag met jaarlijkse nacalculatie, ten behoeve van de navolgende diensten/leveringen:

•    elektra
•    water
•    onderhoud cv-installatie
•    onderhoud diverse installaties
•    schoonmaak algemene ruimte

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van eventuele overige voorzieningen.

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.

Monumentale status 
Rijksmonument.

Energielabelklasse
Niet van toepassing. Wegens monumentale status niet labelplichtig.

Betalingsverplichting
Per maand bij vooruitbetaling te voldoen.

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Een eventuele kortere huurtermijn is onder voorwaarden bespreekbaar.

Huuringangsdatum
Per direct beschikbaar.

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Overige bepalingen
Herengracht 122, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegrond
Herengracht 122, Amsterdam
Documenten
Herengracht 122, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Herengracht 122, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
Herengracht 169,
1015 BJ Amsterdam

Heertje Friet

In een authentiek Amsterdams pand, in het oude centrum van Amsterdam, vind je: Heertje Friet. De frieten bij Heertje Friet worden elke dag vers gesneden.  Daarbij hebben ze een groot aanbod aan verschillende soorten sauzen met onder andere vegan opties. Naast de overheerlijke friet hebben ze ook kroketten met garnaal, kip of kaas.

02
Adres
Keizersgracht 157,
1015 CL Amsterdam

Café Brandon

Café Brandon is een café in Amsterdam gelegen aan de rand van de Jordaan. Met als openingsjaar 1626 is het een van de oudste, nog bestaande, cafés van Amsterdam.

03
Adres
Herenstraat 22,
1015 CB Amsterdam

Linguini

Essentieel in de Italiaanse keuken is simpliciteit: zolang de ingrediënten goed zijn heb je niet veel nodig. “Less is more”. Dat hebben ze bij Linguini in de Herenstraat goed begrepen. Het interieur ademt het Italiaanse dolce vita-gevoel: sfeervolle oude tegels en een mooie lange bank als eyecatcher: Linguini is een knusse en warme trattoria, met oog voor detail. De kaart is klein en bestaat voornamelijk uit pasta. Deze bestel je of in een kleine portie (voor één persoon), of op z’n Italiaans in een grote pan voor de ‘famiglia’. Pasta, pasta, pasta dus. Allemaal bereid met liefde en passie door de Italiaanse ‘pasta maestro’ genaamd Lorenzo Isidoro.

04
Adres
Spuistraat 102,
1012 VA Amsterdam

Caldi E Freddi

Amsterdam maakte kennis met de kern van de Italiaanse keuken. Volgens eigenaar Mazziotta draait het om de schoonheid van eenvoud: weinig ingrediënten, maar van hoge kwaliteit. Bij Caldi e Freddi is de essentie hetzelfde: eenvoudig en betaalbaar. Geen ingewikkelde gerechten, maar toegankelijkheid en lage prijzen. Ze halen uit de Italiaanse keuken wat makkelijk en betaalbaar is, zoals kip inplaats van lamsvlees. Geniet van heerlijke broodjes (ook vegetarische opties) en andere authentieke Italiaanse gerechten en desserts, allemaal om mee te nemen.

05
Adres
Singel 210,
1016 AB Amsterdam

Restaurant Breda

Breda is een stad in het zuiden van Nederland. En je weet wat ze zeggen: hoe zuidelijker, hoe bourgondischer. Dat is dan ook precies wat je bij Restaurant Breda aan de Singel in Amsterdam mag verwachten: bourgondisch eten maar dan met hoofdstedelijke allure. En dat bourgondische genieten gaat natuurlijk gepaard met zeer goede wijnen. Restaurant Breda biedt een menu van de chef, een warme en toegankelijke entourage en een wijnkaart waar je u tegen zegt. Het recept voor een heerlijke avond uit zouden wij zeggen!

06
Adres
Prinsenstraat 16h,
1015 DC Amsterdam

OSLO

Bij OSLO Amsterdam omarmen ze met toewijding de Scandinavische filosofie. Het gebak wordt met zorg vervaardigd, strevend naar het perfecte balans tussen zoet en verfijning, bevredigend zonder enige overdaad. Het resultaat is een  combinatie van complexiteit, maar toch toegankelijk voor iedereen. Bij OSLO maken ze gebruik van uitsluitend organische en biodynamische ingrediënten in hun bakproces, waarmee ze niet alleen heerlijke gebakjes creëren, maar ook de aarde een beetje beter achterlaten.

07
Adres
Prinsenstraat 22,
1015 DD Amsterdam

Café De Klepel

Na een leuke wandeling over de grachten is Café De Klepel een warm ontvangst. De knusse Franse bistro is een combinatie van eerlijk eten en een goed geprijsde wijnkaart. De Klepel biedt opties voor 3 of 4 gangen op basis van verse seizoensgebonden producten. De wijnkaart bevat meer dan 250 wijnen waaronder ook zeer bijzondere en zeldzame wijnen. Het is ook mogelijk om buiten een glas wijn te drinken met wat charcuterie en kaas.

08
Adres
Prinsenstraat 27,
1015 DB Amsterdam

Café de Twee Prinsen

Café de Twee Prinsen is de derde zaak van de mannen achter Binnenvisser en de Corner Store. Hier kan je 's ochtends al voor de koffie binnenploffen, lunchen met een baguette of aan de bar hangen voor wat bites en de uitgebreide selectie natuurwijnen. Oftewel  het café voor ontbijt tot late borrel.

09
Adres
Prinsenstraat,
1015 DD Amsterdam

Kikkie van de Prinsensluis

Op de hoek van de Prinsenstraat en de Prinsengracht ligt dit café restaurant. Er is een ruim terras met een ruime selectie natuurwijnen. Het is een ideale plek voor een borrel die overloopt in een lange avond met gerechtjes die het niveau van barhapjes ruim ontstijgen. In het weekend kan je terecht voor een lekkere lunch, dat betekent  huis-gerookte Pastrami vanaf 12:00 net zoals de smashburger en meer kleine gerechtjes.

10
Adres
Prinsengracht 114,
1015 EA Amsterdam

De Twee Zwaantjes

Café De twee Zwaantjes is een gezellige bruine kroeg gelegen in hartje Amsterdam. Elke week komt een vaste groep van zes muzikanten in wisselde samenstelling spelen, maar ook de gasten kunnen hun favoriete liedjes zingen.

11
Adres
Sint Nicolaasstraat 43,
1012 NJ Amsterdam

Kaagman en Kortekaas

Bij Kaagman en Kortekaas ga je op avontuur. Chef Kaagman etaleert in iedere gang zijn voorliefdes voor zeevruchten, incourante delen en de traditionele Franse keuken. Het liefst in combinatie en dan met al het moois dat Nederland en de omgeving te bieden hebben. Bij gastheer Kortekaas en zijn team voel je je helemaal thuis, of je nu even snel aan de bar een hapje doet of voor het volledige chef's menu gaat. En dat moet je natuurlijk altijd doen als het ergens zo lekker én gezellig is. Je kan ook een wine pairing bij het menu doen en dat is heel erg aan te raden. De wijnen zijn van hele hoge kwaliteit en passen perfect bij het verrassende en heerlijke menu.

12
Adres
Prinsengracht 44,
1015 DW Amsterdam

Het Bruine Paard

Recht tegenover Café het Bruine Paard bevindt zich een steile brug. Vroeger was daar aan de overkant een brandweerkazerne. Het verhaal gaat dat het paard met brandweerwagen en al tijdens een forse winternacht van de brug af gleed en zo in het café belandde. Vandaar de naam het Bruine Paard.

13
Adres
Dam 137,
1012 RJ Amsterdam

De Wine Cellar

De Winecellar is een gezellige, sfeervolle plek om een goed glas wijn te drinken. De eigenaren zijn Argentijns en dat kan je terugzien in de wijnkaart die grotendeels Argentijnse wijnen bevat. Het vriendelijke personeel helpt altijd graag met het uitkiezen van wijn en een bijpassend Mediterraan gerechtje. Je kan hier gewoon langskomen, maar de Winecellar organiseert ook wijnproeverijen bij mensen thuis.

14
Adres
Spuistraat 172,
1012 VT Amsterdam

The Duchess

Een echte high-tea room. Ze bieden hier een enorm scala aan bijzondere theesoorten, vers gebakken cakes en nog veel meer aan. Huisgemaakte macarons, warme scones maar ook een geweldig assortiment aan champagne is hier te vinden. De echte aristocraat komt hier niks te kort.

15
Adres
Westermarkt 11,
1016 DH Amsterdam

Wil Graanstra Friteshuis

Je fiets er misschien wel regelmatig langs, want de frietkraam van Wil Graanstra staat al sinds 1956 op het plein naast de Westerkerk. Het familiebedrijf serveert het ouderwetse frietje mayonaise, oorlog, curry saus en piccalilly. Neem wat cash mee voor deze overheerlijke frituur in puntzak.

16
Adres
Westerstraat 3,
1015 LT Amsterdam

Luuk's Coffee

Midden in de Jordaan tegenover Winkel 43 bevindt zich Luuk's coffee. Luuk Nijsen is de oprichter van deze speciale koffiebar. Ze zijn enorm populair vanwege hun uitstekende locatie en nog betere koffie. Bovendien maken ze heerlijke zoete lekkernijen als je trek hebt. Je kan hier zeven dagen per week terecht.

17
Adres
Singel 278,
1016 AC Amsterdam

Café ‘t Molentje

Café ‘t Molentje bevindt zich middenin hartje Amsterdam. Het café bestaat al sinds 1892 en inmiddels is de derde generatie aan het roer. Het café heeft een gezellige huiskamersfeer met een openbare platenspeler. Vele antieke elementen van het interieur hebben stand gehouden en de sfeer is nog als van ouds.

18
Adres
Eerste Tuindwarsstraat 2A,
1015 RV Amsterdam

Margo's

Toen Margo en haar man besloten om veganistisch te worden, misten ze het meest knapperige croissants. Na duizenden pogingen hebben ze eindelijk bereikt wat nodig was. De croissants van Margo's zijn niet te onderscheiden van de variant met dierlijke boter. Daarnaast serveren ze American coockies en vers bereide sandwiches in dagelijks versgebakken zachte broodjes, met de meest verse ingrediënten.

19
Adres
Noordermarkt 43,
1015 NA Amsterdam

Winkel 43

Je kunt hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, in de zomer en in de winter terecht. Je kunt genieten van de beroemde appeltaart op het heerlijk zonnige terras of een lekker broodje kiezen van de lunchkaart. Ook ’s avonds kun je terecht voor iets te eten of een borrel. De kaart is niet ingewikkeld, maar lekker en niet duur. Het zit in het midden van de Jordaan en is een perfecte plek om lekker mensen te kijken. Omdat Winkel 43 zo beroemd is vanwege zijn appeltaarten trekt het natuurlijk toeristen maar ook lokale bewoners komen hier maar al te graag omdat het zo ongelofelijk lekker is. Niet te missen!

20
Adres
Spuistraat 210,
1012 VT Amsterdam

Cecconi’s

Cecconi’s zit gevestigd in het Soho House; een hotelketen en ledenclub in het Bungehuis op de Singel. Een voormalige kantine van de Universiteit van Amsterdam. De keuken van Cecconi’s is gericht op Noord Italiaanse invloeden, met specialiteiten als verse pasta en visgerechten. Denk aan Spaghetti met kreeft, Burrata en de klassieke Tiramisu.

Interieur
21
Adres
Leliegracht 22-H,
1015 DG Amsterdam

Architectura & Natura

Al meer dan 75 jaar zit Architectura & Natura gehuisvest in een historisch gebouw aan de Leliegracht. Deze winkel behoort inmiddels tot de meest bekende boekenwinkels van Amsterdam, met leesvoer over architectuur, stedenbouw, tuinarchitectuur en natuurhistorie. De boeken komen van over de hele wereld en zijn in het Engels verkrijgbaar.

22
Adres
Eerste Tuindwarsstraat 1,
1015 RV Amsterdam

Tableware

Bij Tableware vind je duizenden unieke vintage glazen, borden, serveerschalen, prachtige sets van zilveren bestek en tafeldecoratie, waardoor elk gerecht dat je maakt absoluut onvergetelijk wordt. De stukken zijn verzameld van over de hele wereld, van schelpborden uit Miami tot champagnecoupes uit Parijs, je kan ze bij Tableware allemaal vinden.

Kunst & cultuur
23
Adres
Leliegracht 47,
1016 GT Amsterdam

Andriesse Eyck Galerie

De eigenaren, Zsa-Zsa Eyck en Paul Andriesse, van de Andriesse Eyck Galerie hebben ruim 30 jaar ervaring op het gebied van internationale, hedendaagse kunst. De galerie vertegenwoordigt opkomende en mid-career kunstenaars. Het is de ultieme ruimte voor verzamelaars, academici en kunstprofessionals om in een intieme setting van kunst te kunnen genieten en ook (nieuwe) kunst te kunnen ontdekken.

24
Adres
Eerste Anjeliersdwarsstraat 36,
1015 NR Amsterdam

Galerie KochXBo

Galerie KochXBos is opgericht door koppel Esther Koch en Hans Bos in 2005. In deze galerie in volkswijk de Jordaan bieden zij ruimte aan eigentijdse underground kunstenaars om hun werken te etaleren. Galerie KochXBos is de plek in Amsterdam om vernieuwende avant-garde en surrealistische kunst te bekijken. Over de smaak en visie van opgerichte Koch en Bos valt niet te twisten. Elk jaar weten zij in Galerie KochXBos meerdere boeiende en fascinerende tentoonstellingen te organiseren. Het recente succes van KochXBos is niet onopgemerkt gebleven. In 2011 is deze galerie door magazine the Guardian benoemd tot de top 10 van zelfstandige galeries in Amsterdam. Als bezoeker wordt je uitgenodigd in de nieuwe wereld met kunst vol met welkome verrassingen.

Boodschappen
25
Adres
Westerstraat 55,
1015 LV Amsterdam

Terre Lente

Bij Terre Lente importeren ze hun producten direct van kleinschalige biologische boeren- en familiebedrijven uit Calabrië, Zuid-Italië, en dat proef je. De producten zijn eerlijk, goed en écht Italiaans. Ze hebben onder andere worst, kaas, olijfolie, gemaakte groenten en uiteraard bijzondere wijnen. Alles is dus biologisch geproduceerd. In hartje Jordaan vind je dit pareltje. Tip: neem ook lekker kopje Napolitaanse koffie of een belegde focaccia.

Deze aanmelding betreft unit 3 van circa 89,9 m².

Voor de verhuur zijn drie prachtige kantoorunits beschikbaar in het markante grachtenpand Cornsz aan de Herengracht 122. Deze aanmelding betreft unit 3 van circa 89,9 m². Het rijks monumentale pand is volledig gerenoveerd waarbij hoogwaardige kantoorunits zijn gecreëerd met metrages tussen de circa 89 m² en 127 m². Het grachtenpand bestaat uit vijf verdiepingen en beschikt over een tuin aan de achterzijde. Iedere verdieping is voorzien van een prachtige visgraatvloer, gestucte en geschilderde wanden en plafonds, sierlijsten op de wanden en verlichtingspots aan de plafonds. Iedere unit is voorzien van een nieuwe keuken met inbouwapparatuur en nieuw sanitair. Het kantoorgebouw is vanwege haar ligging, direct om de hoek van de Raadhuisstraat, goed bereikbaar met de auto. Dit gebied, de Grachtengordel-West, is een prestigieuze woon-, winkel- en werkgebied en leent zich daarom uitstekend voor representatieve kantoren om zich te vestigen.  

De verdeling van de units is als volgt:
Unit 1 gelegen op de begane grond en eerste verdieping, totaal: circa 127,5 m². Tevens is er een tuin van circa 34 m². 
Unit 2 gelegen op de tweede verdieping, totaal: circa 71,9 m².
Unit 3 gelegen op de derde en vierde verdieping, totaal: circa 89,9 m².

Gebouw 
Het bouwerf werd al in 1614 eigendom van Michiel Cornsz de Lange en Aerman Jansz. Pas in 1757 werd het grachtenpand uiteindelijk gebouwd in opdracht van Barend Luijkinck. Het betreft een voormalig woonhuis met een klokgevel, voorzien van een kuif, in de Lodewijk XV bouwstijl. Kenmerken voor het markante grachtenpand zijn het trappetje dat naar de voordeur leidt en het eenvoudige snijraam boven de entreedeur. De ramen op de begane grond zijn bijzonder hoog waardoor er veel daglichttoetreding is in deze ruimte met vide.

Verbouwing
De verhuurder heeft onlangs het gehele pand volledig gerenoveerd waarbij een hoogwaardig opleveringsniveau is gerealiseerd. De units zijn licht, modern en smaakvol afgewerkt.

Indeling
De kantoorunits zijn toegankelijk via een gezamenlijke representatieve entree en trappenhuis. Het trappenhuis is gelegen in het hart van het gebouw waardoor er op natuurlijke wijze voor- en achterkamers zijn ontstaan op iedere verdieping. Iedere verdieping beschikt over een eigen toegangsdeur direct aan het trappenhuis.

Unit 1 is gelegen op de begane grond en eerste verdieping. Op de begane grond is aan de achterzijde de toegang tot de tuin, in het midden is de pantry en aan de voorzijde is een vide gesitueerd. Op de eerste verdieping is eveneens een pantry gelegen in het midden van gebouw en hier is voldoende ruimte om werkplekken te creëren. 

Unit 2 is gelegen op de tweede verdieping met een afgesloten voorkamer welke zich uitstekend leent als spreekkamer. In het midden is de pantry en aan de achterzijde is er voldoende ruimte om werkplekken te creëren. 

Unit 3 biedt zowel aan de voor- als achterzijde op de derde verdieping ruimte voor werkplekken. In het midden is de pantry gesitueerd. De derde en vierde verdieping zijn middels een interne trap met elkaar verbonden. De vierde verdieping leent zich uitstekend om te gebruiken als spreekkamer of loungeplek.

Buurt + hotspots 
Het grachtenpand is gelegen in de Grachtengordel-West, direct om de hoek van de Raadhuisstraat. Aan de rand van de Jordaan en vlak bij de Westermarkt en Westertoren is dit prestigieuze woon-, winkel- en werkgebied gelegen waar diverse representatieve kantoren gevestigd zijn. 

De Herengracht is één van de meest bekende grachten van Amsterdam. In het Grachtengordel gebied bevinden zich diverse moderne winkelstraten met exclusieve en trendy speciaalzaken, cafés, hippe sportscholen en luxe restaurants en hotels zoals het Hoxton Hotel en W Hotel. De unieke en historische panden in de Grachtengordel geven de omgeving een knusse en gezellige sfeer met een authentieke charme. In de nabijheid bevinden zich eveneens de befaamde Negen Straatjes.

Bereikbaarheid
Het grachtenpand is vanwege haar ligging direct om de hoek van de Raadhuisstraat uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer. Met de auto is via de Raadhuisstraat en Rozengracht de centrumring S100 te bereiken. Hiervandaan zijn de verschillende staddelen van Amsterdam goed bereikbaar. Vanaf de centrumring S100 is via de toegangsweg S105 ook de ringweg A10 West binnen circa 15 minuten bereikbaar met de auto.

Op loopafstand is aan de Raadhuisstraat de tramhalte Westermarkt gelegen waar de lijnen 2, 12, 13 en 17 passeren. Deze geven een direct verbinding met het Centraal Station.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Bijzonderheden
•    Drie kantoorunits tussen de 89 m² en 127 m²
•    Gerenoveerde (turn-key) staat
•    Iedere unit is voorzien van een nieuwe pantry en nieuw sanitair
•    Prestigieus woon- en werkgebied
•    Rijksmonument
•    Per direct beschikbaar

Voor de verhuur zijn drie prachtige kantoorunits beschikbaar in het markante grachtenpand Cornsz aan de Herengracht 122. Deze aanmelding betreft unit 3 van circa 89,9 m². Het rijks monumentale pand is volledig gerenoveerd waarbij hoogwaardige kantoorunits zijn gecreëerd met metrages tussen de circa 89 m² en 127 m². Het grachtenpand bestaat uit vijf verdiepingen en beschikt over een tuin aan de achterzijde. Iedere verdieping is voorzien van een prachtige visgraatvloer, gestucte en geschilderde wanden en plafonds, sierlijsten op de wanden en verlichtingspots aan de plafonds. Iedere unit is voorzien van een nieuwe keuken met inbouwapparatuur en nieuw sanitair. Het kantoorgebouw is vanwege haar ligging, direct om de hoek van de Raadhuisstraat, goed bereikbaar met de auto. Dit gebied, de Grachtengordel-West, is een prestigieuze woon-, winkel- en werkgebied en leent zich daarom uitstekend voor representatieve kantoren om zich te vestigen.

De verdeling van de units is als volgt:
Unit 1 gelegen op de begane grond en eerste verdieping, totaal: circa 127,5 m². Tevens is er een tuin van circa 34 m².
Unit 2 gelegen op de tweede verdieping, totaal: circa 71,9 m².
Unit 3 gelegen op de derde en vierde verdieping, totaal: circa 89,9 m².

Gebouw 
Het bouwerf werd al in 1614 eigendom van Michiel Cornsz de Lange en Aerman Jansz. Pas in 1757 werd het grachtenpand uiteindelijk gebouwd in opdracht van Barend Luijkinck. Het betreft een voormalig woonhuis met een klokgevel, voorzien van een kuif, in de Lodewijk XV bouwstijl. Kenmerken voor het markante grachtenpand zijn het trappetje dat naar de voordeur leidt en het eenvoudige snijraam boven de entreedeur. De ramen op de begane grond zijn bijzonder hoog waardoor er veel daglichttoetreding is in deze ruimte met vide.

Verbouwing
De verhuurder heeft onlangs het gehele pand volledig gerenoveerd waarbij een hoogwaardig opleveringsniveau is gerealiseerd. De units zijn licht, modern en smaakvol afgewerkt.

Indeling
De kantoorunits zijn toegankelijk via een gezamenlijke representatieve entree en trappenhuis. Het trappenhuis is gelegen in het hart van het gebouw waardoor er op natuurlijke wijze voor- en achterkamers zijn ontstaan op iedere verdieping. Iedere verdieping beschikt over een eigen toegangsdeur direct aan het trappenhuis.

Unit 1 is gelegen op de begane grond en eerste verdieping. Op de begane grond is aan de achterzijde de toegang tot de tuin, in het midden is de pantry en aan de voorzijde is een vide gesitueerd. Op de eerste verdieping is eveneens een pantry gelegen in het midden van gebouw en hier is voldoende ruimte om werkplekken te creëren.

Unit 2 is gelegen op de tweede verdieping met een afgesloten voorkamer welke zich uitstekend leent als spreekkamer. In het midden is de pantry en aan de achterzijde is er voldoende ruimte om werkplekken te creëren.

Unit 3 biedt zowel aan de voor- als achterzijde op de derde verdieping ruimte voor werkplekken. In het midden is de pantry gesitueerd. De derde en vierde verdieping zijn middels een interne trap met elkaar verbonden. De vierde verdieping leent zich uitstekend om te gebruiken als spreekkamer of loungeplek.

Buurt + hotspots 
Het grachtenpand is gelegen in de Grachtengordel-West, direct om de hoek van de Raadhuisstraat. Aan de rand van de Jordaan en vlak bij de Westermarkt en Westertoren is dit prestigieuze woon-, winkel- en werkgebied gelegen waar diverse representatieve kantoren gevestigd zijn.

De Herengracht is één van de meest bekende grachten van Amsterdam. In het Grachtengordel gebied bevinden zich diverse moderne winkelstraten met exclusieve en trendy speciaalzaken, cafés, hippe sportscholen en luxe restaurants en hotels zoals
het Hoxton Hotel en W Hotel. De unieke en historische panden in de Grachtengordel geven de omgeving een knusse en gezellige sfeer met een authentieke charme. In de nabijheid bevinden zich eveneens de befaamde Negen Straatjes.

Bereikbaarheid
Het grachtenpand is vanwege haar ligging direct om de hoek van de Raadhuisstraat uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer. Met de auto is via de Raadhuisstraat en Rozengracht de centrumring S100 te bereiken. Hiervandaan zijn de verschillende staddelen van Amsterdam goed bereikbaar. Vanaf de centrumring S100 is via de toegangsweg S105 ook de ringweg A10 West binnen circa 15 minuten bereikbaar met de auto.

Op loopafstand is aan de Raadhuisstraat de tramhalte Westermarkt gelegen waar de lijnen 2, 12, 13 en 17 passeren. Deze geven een direct verbinding met het Centraal Station.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Een overzicht van bijzondere galeries in Amsterdam

Een selectie van mooie interieur winkels in Amsterdam

Uitgelicht; een heerlijk licht en slim ingedeeld appartement aan het Valeriusplein in Oud-Zuid

Recent bekeken
Overzicht alle objecten