‘t Kloosterhuys - Een intiem te bewonen appartement met de allure van een familiehuis van circa 161 m² gelegen in het hart van de Pijp. De woning is uniek door zijn vormgeving in het bouwblok, hoge plafond en heerlijke zonnige tuin van circa 93 m² gelegen op het westen. Vanuit de woning kijk je door het groen op de Vredeskerk en is er een ultieme binnen/buiten beleving. De woning beschikt onder andere over een zeer ruime living met 3,7 meter hoog plafond, open keuken, study, serre die in de avond te gebruiken is als “home cinema”, wasruimte, drie a vier slaapkamers en een badkamer.
Rondleiding
De begane grond
De centrale hal aan de Van Hilligaertstraat biedt toegang tot dit unieke appartement aan de achterzijde van het complex in de binnentuin, dat doet aanvoelen als een intiem te bewonen familiehuis. De riante living en open keuken vormen het hart van de woning. Door de klapdeuren vanuit de woonkamer kom je in de serre en study. De serre is een mooie lichte ruimte in het huis, die in de avonduren omgetoverd kan worden als “home cinema”.
Eerste verdieping
Het trappenhuis naar de eerste verdieping biedt toegang tot alle vertrekken. Op deze verdieping zijn drie slaapkamers en een kleedkamer gesitueerd. Eventueel zou de kleedkamer kunnen fungeren als vierde slaapkamer. De badkamer is onder andere voorzien van een ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel en toilet.
Buurtgids
De wijk De Pijp is op te delen in de oude en de nieuwe pijp, ook wel Zuid-Pijp genoemd. De Nieuwe Pijp is een onderdeel van het Plan Zuid van architect Berlage. De bebouwing werd grotendeels gerealiseerd tussen 1921 en 1929 en staat bekend om de architectuur uit de Amsterdamse School-beweging. In deze wijk werden veel grotere bouwblokken gerealiseerd in vergelijking tot de oude pijp, waardoor het straatbeeld veranderde. Woningen werden verder uit elkaar gebouwd en er was meer ruimte voor bomen en gras. Veel grote bouwblokken werden in opdracht van grote woningbouwcoöperaties gebouwd, die later zijn gestart met het uitponden (verkopen) van woningen.
De Albert Cuypmarkt en het Sarphatipark zijn bepalend voor de dynamiek van De Pijp. Kunstenaars en schrijvers zoals Piet Mondriaan, Carel Willink en Gerard Reve woonden en werkten hier. De levendige, gemixte populatie bracht vele cafés en eethuisjes naar de wijk. Tegenwoordig staat de wijk bekend als het Quartier Latin van Amsterdam, met nog steeds veel diverse restaurants zoals Restaurant VOLT, Loetje, Visaandeschelde, Yamazato en Eetcafe Wijmpje Beukers. Direct om de hoek van het appartement ligt de Ferdinand Bolstraat, daar is een zeer rijk aanbod aan winkels voor de dagelijkse boodschappen en fijne plekjes voor een koffietje of een drankje zoals STROOM, Barasti, Coffee & Coconuts, Cafe Gambrinus en Brouwerij Troost de Pijp.
De bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 161 m²
• Tuin gelegen op het westen van circa 93 m²
• Gelegen op eigen grond
• Energielabel C
• Grotendeels dubbel glas
• Géén bovenburen
• Leistenen dakpannen
• Servicekosten VvE € 134,71 per maand
• Rijksbeschermd stadsgezicht
• Oplevering in overleg
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

Design visie
De rooms-katholieke parochiekerk “Onze Lieve Vrouw Koningin van de Vrede”, kortweg Vredeskerk genoemd werd gesticht tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1918. Architect J.A.M. Bekkers, zoon van P.J. Bekkers, ontwierp naast de Vredeskerk ook de broeder- en zusterhuizen aan de Van Hilligaertstraat en de school op de Ferdinand Bolstraat. De schoolgebouwen op de Hoek Ferdinand Bolstraat – Cornelis Troostplein – Pijnackerstraat werden ontworpen door architect J.J.M. van Halteren. Het gehele bouwblok creëerden een soort katholiek eilandje in de Pijp en werd vroeger het Papendorp genoemd. Op 1 september 1926 namen de Broeders van Hijbergen hun intrek in het Papendorp.
Architect Bekkers heeft het gebouw vormgegeven met neoromaanse stijlelementen vermengd met Amsterdamse School details. Jos Bekkers heeft zelf enige tijd gewerkt op het architectenbureau van Eduard Cuypers (1859-1927), een neef van Pierre Cuypers. Drie leerlingen van hem waren rond 1910 de oprichters geweest van de ‘Amsterdamse School’ met zijn expressieve gebruik van baksteen en rijke ornamentiek. In de tijd dat Jos Bekkers er werkte, bouwde E. Cuypers vooral veel grote gebouwen in een vrij sobere trant, maar met veel aandacht voor fraai verzorgd metselwerk en ingehouden versiering. Diens kerken en kapellen uit de jaren ‘20 vertonen in hun strakke vormgeving, brede overkappingen en eenvoudig siermetselwerk een zekere verwantschap met de Vredeskerk en de gebouwen eromheen.
De gevel van het gebouw aan de Van Hilligaertstraat is sober uitgevoerd in een donker bruin/diep rode baksteen, gemetseld in kuisverband. Opmerkelijk is het gebruik van leistenen dakpannen, die niet vaak werden gebruikt in de stad.




De begane grond
De centrale hal aan de Van Hilligaertstraat biedt toegang tot dit unieke appartement aan de achterzijde van het complex in de binnentuin, dat doet aanvoelen als een intiem te bewonen familiehuis. Bij binnenkomst springen er direct een aantal elementen in het oog, zoals de vrije hoogte van maar liefst 3,70 meter, prachtige balken en de oriëntatie van de woning op de tuin. Dit familiehuis heeft het allemaal. De riante living is door zijn afmeting imposant robuust en de houtenvloer geeft een stoer karakter aan de woning. De grote eettafel is het centrale punt in de woning en grenst aan de open keuken met voorraadkast. Door de deuren, die afkomstig zijn uit het Groninger Museum, kom je in de serre en studie. De studie is in gebruik geweest als muziekkamer en daardoor goed geïsoleerd. Ook ideaal om in alle stilte te kunnen werken of studeren.







De serre en achtertuin
De serre heeft een plafondhoogte van bijna 3 meter en heeft naast twee dubbele openslaande deuren naar de tuin veel glas en een daklicht. Een mooie lichte ruimte in het huis, die in de avonduren omgetoverd kan worden in “home cinema”. De heerlijke achtertuin van circa 93 m² gelegen op het westen staat door meerdere openslaande deuren in directe verbinding met het huis. Een levend schilderij dat prachtig mee kleurt met de jaargetijde. De serre en achtertuin geven een ultieme binnen/buiten beleving.







De eerste verdieping
Het trappenhuis naar de eerste verdieping is zeer licht van karakter door de aanwezigheid van een Velux dakraam. Op de overloop is er via de hal toegang tot alle vertrekken. De twee slaapkamers aan de tuinzijde zijn in 2003 vergroot doordat er destijds met een vergunning een groot dakkapel geplaatst is. De grote raampartijen maken de kamers licht en geven mooi uitzicht op de Vredeskerk tezamen met de groene binnentuin. De slaapkamer en kleedkamer zijn gelegen aan de oostkant van het complex en hebben minder grote raampartijen. Eventueel zou de kleedkamer kunnen fungeren als vierde slaapkamer op deze verdieping. De riante badkamer is gelegen op de kopse kant en heeft een nautisch thema met een teakhouten vloer en blauwe mozaïek tegels. De badkamer is onder andere voorzien van een ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel en toilet.




De bereikbaarheid
Het appartement is uitstekend te bereiken met de auto door middel van de S108 en S109 vanaf de ring A10. Door de gunstige geografische ligging in de stad is onder andere luchthaven Schiphol binnen circa 15 autominuten te bereiken.
Diverse openbaar vervoer voorzieningen zijn in de nabije omgeving te vinden. De metrohalte (De Pijp) van de Noord-Zuidlijn op de kruising van de Ferdinand Bolstraat en de Ceintuurbaan is binnen 6 wandelminuten te bereiken. Daarnaast stoppen er op de Ferdinand Bolstraat, Churchill-laan en Ceintuurbaan meerdere tramlijnen, zoals lijn 3, 12 en 24. Op circa 7 minuten fietsafstand is station Amsterdam Zuid WTC en station Amsterdam Amstel en op circa 10 minuten fietsafstand is te bereiken.
De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 3.2 De Pijp Zuid).
Met een parkeervergunning voor Zuid 3.2. De Pijp Zuid mag u parkeren in Zuid-3 en Zuid-4.
Een parkeervergunning voor bewoners kost € 177,08 per 6 maanden.
Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 2 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk (Bron: Gemeente Amsterdam, mei 2023).



