Over Pieter de Hoochstraat 67C, Amsterdam
Pieter de Hoochstraat 67C, Amsterdam
Pieter de Hoochstraat 67C, Amsterdam
Luxe wonen in een licht appartement in het populaire Oud-Zuid. Dit appartement gelegen op de tweede verdieping heeft twee slaapkamers, een badkamer en ruim balkon. Zeer gunstig gelegen en goed afgewerkt wat het appartement tot een fijne ruimte maakt.
Een rondleiding
Tweede verdieping
De woonruimte is licht en overzichtelijk, met hoge ramen aan de voorzijde die zorgen voor een prettige natuurlijke lichtinval. De dubbele deuren openen naar een Frans balkon, wat het contact met buiten versterkt. Het appartement is mooi afgewerkt met een houten visgraatvloer. De keuken is subtiel opgenomen in een maatwerk kastenwand en voorzien van een inductiekookplaat, geïntegreerde afzuiging en een verzonken spoelbak. Dankzij de open indeling gaan koken, eten en ontspannen moeiteloos in elkaar over. Er is genoeg ruimte voor een royale eettafel, met zicht op zowel de keuken als de zithoek.
De slaapkamers zijn licht en afgewerkt in dezelfde stijl als de rest van het appartement. De slaapkamer ligt aan de voorzijde en heeft een leuke erker dat zorgt voor meer licht en extra diepte. Ook hier zijn de wanden strak afgewerkt en ligt dezelfde eiken visgraatvloer. De tweede slaapkamer aan de achterzijde, heeft door middel van openslaande deuren toegang naar het balkon. De moderne badkamer is mooi afgewerkt met grote wandtegels in een lichte steentint. De inloopdouche is voorzien van een regendouche en een glazen wand. Het wastafelmeubel biedt voldoende opbergruimte en is afgewerkt met een wit blad en donkere fronten.
De buitenruimte
Aan de voorzijde ligt een Frans balkon, bereikbaar via dubbele deuren vanuit de woonkamer. Aan de achterzijde ligt een ruim balkon, toegankelijk vanuit de slaapkamer. Dit balkon biedt meer ruimte en kijkt uit over een ruim binnengebied met zicht op de omliggende schoolgebouwen. Door de ligging op het zuidoosten valt hier in de ochtendzon en blijft het overdag licht. Beide buitenruimtes dragen bij aan de openheid van het appartement en zorgen voor veel licht.
Bereikbaarheid
De woning ligt in het hart van het Museumkwartier, op loopafstand van het Museumplein, het Vondelpark en de grachten. In de directe omgeving vind je toonaangevende musea als het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, afgewisseld met boetieks, kwaliteitswinkels en bekende namen aan de P.C. Hooftstraat. Ook op het gebied van horeca is er ruime keuze: van goede koffie tot verfijnd dineren. Voor dagelijkse boodschappen zijn de Van Baerlestraat en Beethovenstraat dichtbij, net als de markt op de Jacob Obrechtstraat. De Pijp en het centrum bereik je lopend of met de fiets in enkele minuten.
De bijzonderheden
- Beschikbaar: per 1 december;
- Huurprijs: € 2.950,- excl. per maand;
- Huurperiode; Model A, onbepaalde tijd, minimaal 12 maanden;
- Borg: 2 maanden huur;
- Gestoffeerd.
Amsterdam
Amsterdam
- € 2.950 per maand
- In overleg
- 3 kamers
- 2 slaapkamers
- 1 badkamer
- Intern: Goed tot uitstekend
- Extern: Goed tot uitstekend
- Woonoppervlakte: 64 m²
- Gebouwgebonden buitenruimte: 6 m²
- 1913
- Frans balkon
- Mechanische ventilatie
- Natuurlijke ventilatie
- TV kabel
- In woonwijk
- Betaald parkeren
- Parkeervergunningen
- CV Ketel
- CV Ketel
- Woonruimte
- Volle eigendom
- Geen tuin
- Balkon
- Gemeente: Amsterdam
- Sectie: U
- Nummer: 9767
- Dubbel glas
- Energielabel A
- Appartement
- Bovenwoning
- 3e
1071 DT Amsterdam
Café Loetje
In 1977 werd café Loetje opgericht als biljartcafé door Ludwig 'Loetje' Klinkhamer, maar het duurde niet lang voor men het biljart inruilde voor de ossenhaasbiefstuk die werd geserveerd. Meer dan veertig jaar later is Loetje een gigantische keten en is het oorspronkelijke 'Café' een begrip in Amsterdam. De smakelijke biefstuk wordt geserveerd met huisgemaakte frietjes en zwemt in verse jus - om je vingers bij af te likken!
1072 LZ Amsterdam
Bisous
Een 'over de top interieur' van Jean-Philippe Demeyer (Architectural Digest AD100 architect) gecombineerd met een uitstekende keuken waarvan ze zelf zeggen 'A sumptuous French – Zeeland cuisine'. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Zeelandse kokkels in een room witte wijnsaus afgemaakt met Pasris en peterselie. Bisou!
1072 CT Amsterdam
Sababa
De eigenaar van Sababa wilde goede, perfecte falafel. Ze zijn verschillende combinaties gaan uitproberen, producten gaan proeven en zo ontstond hun perfecte falafel broodje. Geïnspireerd op de Israëlische keuken, heerlijk voor een snelle hap of om uitgebreid te eten met een biertje erbij.
1072 BV Amsterdam
Maris Piper Brasserie
Het begrip brasserie vindt zijn oorsprong in de Elzas en serveert over het algemeen wat luxere gerechten dan een bistro. De Breda Group heeft met Maris Piper is een eigentijdse versie neergezet. Hier kun je traditionele vis- en schelpdierengerechten, vlees en seizoensfavorieten bestellen. Denk aan Denk aan oesters, artichoke en piepkuiken.Wil je je laten verrassen, dan kan je kiezen voor de Chef's Table, een dertiengangenmenu dat veranderd per seizoen. Voor een gezellige sfeer en een goed gevuld bord is dit restaurant in De Pijp zeker het bezoeken waard.
1072 CB Amsterdam
La Dilettante
Eigenaren Olivier von Grumbkow en Hans Vervoort openden de deuren van La Dilettante. La Dilettante is open voor lunch en wijn. Bij de natuurwijnen worden hapjes geserveerd als quiches, tarte tatins, patés en rillettes. Een van die natuurwijnen die de mannen schenken heet La dilettante. Dat is niet de enige verklaring voor de gekozen naam. Het woord heeft verschillende betekenissen. Een daarvan is: iemand die iets doet uit liefhebberij.
1072 CV Amsterdam
Auberge Amsterdam
De eigenaren van onder andere 212 (**), de Juwelier (*) en Bistro de la Mer (*) waren zelf een fervent bezoeker van voorheen Auberge jean & Marie. Nu zetten zij de Auberge traditie voort op deze zelfde plek. Voor 38 euro eet je hier een uitstekend 3 gangen menu.
1071 TR Amsterdam
Café wildschut
Café wildschut zit aan het Roelof Hartplein en is een ideale uitvalbasis om een drankje te doen. Vooral 's zomers ben je hier aan het goede adres, het terras heeft namelijk van 's ochtends vroeg tot 's avonds zon. Omdat het café aan een plein zit is er altijd reuring. Het café is gevestigd in een monumentaal pand van de Amsterdamse school en heeft kosmopolitisch interieur met jaren '20 elementen. Er komt een gemêleerd publiek en is inmiddels al decennia een begrip onder Amsterdammers. Je kan hier ook terecht voor ontbijt, lunch en diner.
1072 LM Amsterdam
Toko Ramee
Midden op de Ferdinandbolstraat vind je Toko Ramee. Zoals al vermeld staat op de buitenkant van de toko is er een scala aan authentieke Indonesische en Aziatische producten. Het is een toko die aansluit op het familiare gevoel van de traditionele Indische en Chinees-Indische keuken, waar er voor iedereen iets te vinden valt. De toko is gevuld met geïmporteerde hapjes en drankjes en ook met kookgerei om zelf dingen thuis te maken. Van een complete rijsttafel tot huisgemaakt spekkoek: Toko Ramee neemt je maar al te graag mee in het proces om een heerlijke maaltijd samen te stellen. Mocht dat niet genoeg reden zijn om naar de toko toe te komen, vrees niet – toko Ramee heeft ook een catering service paraat!
1072 ET Amsterdam
Sora Sapporo
Sora Sapporo Ramen serveert authentieke Japanse ramen en andere Aziatische gerechten. Het restaurant heeft twee vestigingen in Amsterdam, waarvan één is geleden aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Het restaurant staat bekend om zijn smaakvolle noedels. Deze noedels worden geïmporteerd uit Japan, waar ze gespecialiseerd zijn in het bereiden van dit product. Ook de bouillon, die deel uit maakt van de miso soep en de tonkotsu shoyu ramen is het proberen waard. Voor degenen die liever thuis van een heerlijke kom noedels genieten: Sora Sapporo Ramen bezorgt ook aan huis.
1071 BG Amsterdam
Brasserie van Baerle
De Franse brasserie van Baerle is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse stadsbeeld. Met een levensloop van al 41 jaar in Amsterdam-Zuid, is het een vertrouwde plek. De compacte lunch- en dinerkaart bestaat uit klassieke gerechten uit de overwegend Franse brasserie keuken én vernieuwende eigentijdse gerechten. In het seizoen zijn er altijd oesters, asperges en kreeft. Naast à la carte is er zowel voor lunch als diner een wisselend 3-gangen keuzemenu dat sinds 2010 jaarlijks door Michelin met een ‘BIB Gourmand’ onderscheiden wordt. Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, rangschikt Brasserie van Baerle al jaren tot de beste ‘wijnrestaurants’ van Amsterdam.
1072 GE Amsterdam
Tapi 'n Bowls
Bij Tapi 'n Bowls bieden ze Braziliaanse gerechten met een moderne jonge twist. De specialiteiten zijn Tapiocas en exotische smoothie bowls. De smoothie bowls worden geserveerd met meer dan 200 verschillende soorten vruchten met verschillende kleuren en smaken. De tapioca is een gerecht van cassave zetmeel, wat erg populair is in het noorden van Brazilië. De Tapioca heeft een knapperige buitenkant en is zacht van binnen. Daarbij is het ook erg gezond omdat het geen geen gluten, vetten, lactose of suiker bevat.
1072 SL Amsterdam
Sjefietshé
Sjefietshe is een cevicheria in het midden van de Pijp, met een mooi terras met genoeg plek. Voor eenieder die niet bekend is met het heerlijke Zuid-Amerikaanse gerecht: het klassieke Peruviaanse voorgerecht bestaat uit rauwe (wit) vis die ‘gegaard’ is in limoensap. Het gerecht wordt geserveerd met chili, koriander, rode ui en een oceaan aan limoen. Een overdonderende smaaksensatie en daarom ook moeilijk om goed te evenaren. Sjefietshe doet een goede poging en maakt met een Amsterdamse flair een goede eigen variant. Naast de ceviches met verschillende soorten vis is er ook de optie om van lekkere bites te genieten, waaronder de Sjefietshe special: de door hun uitgevonden ‘hotdoctopus’. Genoeg redenen om hier dus langs te gaan en voor jezelf te besluiten of de zaak erin slaagt je mee te nemen naar hogere Zuid-Amerikaanse sferen!
1072 LB Amsterdam
Onigiri YA!
De meeste mensen die door de Pijp struinen voor Japans komen niet veel verder dan het denken aan sushi en bubble tea (ook al komt dit oorspronkelijk uit Taiwan). Bij Onigri Ya staat dan ook specifiek op de deur vermeld dat deze items hier niet te koop zijn. In plaats daarvan is Onigri Ya een authentiek Japans restaurant en daarnaast ook een kruideniers- en delicatessenwinkel. Zoals verwacht zijn de Onigri’s een specialiteit: gekruide Japanse rijstballen in verschillende vormen, bedekt met nori en met vullingen van vis tot fruit. Voor eenieder die wel eens naar animé kijkt, Onigri Ya brengt het voedsel wat eenieder zo doet watertanden van het beeldscherm naar een lief klein winkeltje in de Pijp. Simpelweg een must-go.
1072 EW Amsterdam
Kafé Kontrast
Kafé Kontrast is ontstaan uit de liefde voor het ongecompliceerde. Ze laten zich inspireren door hun Scandinavische roots en de charme van cafés in Zuidoost-Azië. De essentie is om een ruimte te creëren waar mensen kunnen eten, drinken en gewoon zichzelf kunnen zijn. Op doordeweekse dagen bieden ze een diner aan en in het weekend serveren ze brunch.
1071 AP Amsterdam
L'Entrecôte et les Dames
L’Entrecôte et les Dames omarmt het concept van een formule-restaurant, zoals de Fransen het noemen. Binnen een sfeervol ingerichte Franse brasserie staat de entrecôte centraal, altijd met een lichte 'bleu' bereiding van het Maas-Rijn-IJsel rund. Dit wordt geserveerd met frietjes en een verfrissende salade. Als je hierna nog trek hebt krijg je nog een keer een portie opgediend. Liever geen vlees? Als alternatief serveren zij in roomboter gebakken sliptong met ravigottesaus. Zelfde formule en zelfde prijs als het entrecôte menu.
1072 BS Amsterdam
Café Caron
Café Caron werd geboren uit de inspiratie van Alain en Roeltje thuis. Hun zonen Tom en David wilden een restaurant beginnen dat aanvoelde alsof je aan hun eigen eettafel zat, waar top gerechten zonder poespas in een huiselijke setting werden geserveerd. De menukaart is compact en wisselt naargelang het aanbod van het seizoen. De wijnkaart is stevig geworteld in Frankrijk. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot 4 zaken.
1072 GG Amsterdam
Ikkoku
Bij Ikkoku izakaya serveren ze individuele traditionele en bijna niche izakaya-gerechten met hun eigen kijk op sake, wijn en cocktailpairing. De twee eigenaren begonnen tijdens covid in 2020 Sushi Fanatics en opende daarna omakase shigure. Ikkoku is een nieuwe uitdaging omdat ze nog dieper de niche en onbekende wereld van de Japanse keuken ingaan. De individuele à-la-carte gerechten variëren van echt traditionele izakaya-gerechten tot Japanse gerechten die je in Europa niet vaak tegenkomt,
1072 LK Amsterdam
Takumi Ramen Kitchen
Takumi is het zuster Restaurant Umaimon ramen op het Leidseplein. Het restaurant is intiem met uitstekend vriendelijke bediening. Takumi biedt een klein, maar heerlijk aanbod. Je hebt de keuze uit shio (zout), shoyu (soyasaus) of miso ramen met gevarieerde toppings en smaken.
1072 VT Amsterdam
Duikelman
In het hart van De Pijp vind je Duikelman, al sinds 1940 dé kookwinkel van Amsterdam. Van espressomachines tot Japanse messen – elke kok, professioneel of thuis, raakt hier geïnspireerd. De speciaalzaken op de Ferdinand Bolstraat en Gerard Doustraat vormen samen een culinair walhalla. Hier proef je niet alleen kwaliteit, maar ook vakmanschap. Een must voor wie koken als ambacht ziet.
1072 TN Amsterdam
Juki Amsterdam
JUKI Amsterdam is een ode aan design met karakter. In de showroom in De Pijp vind je iconische vintage meubels, lampen en objecten – elk met een verhaal.Van Bauhaus tot Memphis, met liefde geselecteerd en klaar voor een tweede leven. JUKI Amsterdam biedt haar collectie aan via de webshop, met elke donderdag om 18:00 uur (CET) een nieuwe drop. De showroom in De Pijp is open op afspraak én elke zaterdag van 12:00 tot 18:00.
1072 TN Amsterdam
Juki Amsterdam
JUKI Amsterdam is an ode to design with character. In the showroom in De Pijp, you’ll find iconic vintage furniture, lighting and objects – each with its own story. From Bauhaus to Memphis, lovingly curated and ready for a second life. JUKI Amsterdam also offers its collection online, with a new drop every Thursday at 6:00 pm (CET). The De Pijp showroom is open by appointment and every Saturday from 12:00 to 6:00 pm.
1071 AP Amsterdam
Cosentino
Cosentino Group is een wereldwijd bekend Spaans familiebedrijf dat hoogwaardige innovatieve oppervlakken produceert en distribueert voor de wereld van design en architectuur. Aan de Van Baerlestraat bevindt zich hun inspiratiecentrum waar men kleuren, materialen en toepassingen voor architectuur en designprojecten met elkaar kan vergelijken. Cosentino City biedt een uitgebreid inspiratieplatform waar architecten en ontwerpers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken.
1071 AR Amsterdam
Renzo’s Delicatessen
Bij Renzo’s Delicatessen draait het om huisgemaakte, culinaire en Italiaanse producten. Alle gerechten worden hier dagvers gemaakt. Naast Renzo’s klassiekers is er ook een variërend menu. Voor de een is Renzo’s een buurtwinkel en voor de ander een plek om te lunchen of dineren. Je kan er ook terecht voor boodschappen, een Italiaanse meeneem menu of een broodje. En dan vooral het broodje Dino: rundergehakt of warme kippendijen met de beruchte dinosaus, zonnemayo, rucola en zongedroogde tomaatjes.
1072 SN Amsterdam
Galerie Fleur & Wouter
Galerie Fleur & Wouter werd in 2019 opgericht door Fleur Feringa en Wouter van Herwaarden. De galerie heeft als missie jongeren te betrekken bij kunst, hen vertrouwd te maken met galerieën en aan te moedigen om kunst te verzamelen. Deze toegankelijke en inclusieve filosofie weerspiegelt zich in alle activiteiten. Ze streven naar begrijpelijke communicatie en heldere verhalen.
1072 SN Amsterdam
GoMulan Gallery
In 2018 opende GoMulan Gallery haar deuren als een pop-up galerie, opgericht door Mulan Go (1998). Slechts drie maanden later vestigde de galerie zich permanent als een artistieke ruimte. Het voornaamste doel van deze galerie is het bieden van een platform aan opkomende kunstenaars. De galerie toont zowel opkomende talenten als gevestigde kunstenaars en creëert zo een sterke inhoudelijke brug tussen verschillende generaties.