Over Geleenstraat 40Hs, Amsterdam
- € 2.950,- Per maand
- Direct
- 5 kamers
- 3 slaapkamers
- 2 badkamers
- Intern: Goed
- Extern: Goed
- Woonoppervlakte: 109 m²
- Tuinoppervlakte: 38 m²
- Inhoud: 298 m³
- 1933
- Natuurlijke ventilatie
- Tv kabel
- Aan rustige weg
- In woonwijk
- Betaald parkeren
- Parkeervergunningen
- CV Ketel
- CV Ketel
- Woonruimte
- Eigendom belast met erfpacht
- Achtertuin
- Gemeente: Amsterdam
- Sectie: V
- Nummer: 10216
- Dakisolatie
- Gedeeltelijk dubbel glas
- Energielabel D
- Appartement
- Benedenwoning
- 1
1078 HM Amsterdam
Sophie Eats
Sophie Eats is een cateringbedrijf en deli-shop gevestigd in Amsterdam. Met kwalitatieve seizoen producten wordt er een balans naar smaken en textuur gezocht die het eten uniek en lekker maken. Het kleurrijke menu is geschikt voor iedere gelegenheid; van een zakenlunch of een mode-evenement tot een sfeervolle borrel. In het winkeltje kan je terecht voor koffie, een vers sapje of iets lekkers te eten voor onderweg.
1078 GH Amsterdam
Feduzzi
Feduzzi is opgezet in 1981 door de Italiaanse familie Feduzzi en was daarmee de allereerste Italiaanse delicatessenwinkel in Nederland. In 2001 werd het bedrijf overgenomen door Pjotr Meuwissen, die het liet uitgroeien tot een van de beste Italiaanse traitteurs in de stad. Je kunt bij Feduzzi terecht voor traditionele Italiaanse producten, zoals pasta's en wijnen en olijfolies, maar je kunt hier ook allerlei lekkere panini's halen; belegd met mozzarella, tonijnsalade of een van de andere heerlijke affetati, zoals beenham of coppa di parma.
1078 GR Amsterdam
Sab’s Deli
Bij Sab’s Deli ligt de focus op echt lekker, maar net wat specialer dan normaal, en uiteraard waar mogelijk duurzame en lokale producten. Al deze dingen samen vormen het merk ‘Sab’s. Ze verzorgen ook complete caterings van thuisdiners tot heerlijke borrelhapjes. Gelegen vlak naast de drukke RAI in Amsterdam Zuid, kan je ook altijd als je net de trein uitstapt even binnenlopen en kijken wat de pot schaft. Het zal niet tegenvallen!
1078 HE Amsterdam
Patisserie Tout
Patisserie Tout maakt gebakjes, chocolade en macarons in een atelier aan de Maasstraat. De Patisserie is in 2007 opgezet door koppel Job en Kim van Berkel. Samen vormen zij het ideale team; Job is de smaakmaker en Kim is de gastvrouw. Dit ijzersterke duo heeft succes geboekt; Patisserie Tout is een van de bekendste smaakateliers in Amsterdam Zuid en verkoopt taart en gebak voor elke gelegenheid; bruidstaarten, verjaardagstaarten, en ook bedrijfstaarten. Geen grote taart nodig? Gelukkig kan ook een kleine gebakjes kopen, zoals éclairs of verrukkelijke macarons.
1078 HE Amsterdam
Slagerij Woorts
Slagerij Woorts opende al in 1964 de deuren van de winkel op de Maasstraat. Met het motto ‘niet teveel kruiden, niet teveel specerijen, gewoon dat wat hoort, en dat moet het product an sich het zelf doen’, is dit een typisch Amsterdamse slagerij waar de producten weinig poespas nodig hebben. De klanten komen van heinde en verre hier naartoe voor de ossenworst en filet americain. Er wordt hier met aandacht gewerkt zodat het dier krijgt wat het verdient.
1078 HJ Amsterdam
Grammes
Na maar liefst 10 jaar training in de beste patisserieën in Parijs en New York, brengt Chef Maxime Papin zijn kennis en technieken naar Amsterdam. Papin kreeg al vroeg de kneepjes van het vak met de paplepel kreeg ingegoten van zijn moeder toen hij opgroeide in Frankrijk, en zette dit voort in de culinaire wereld van New York. Zijn creaties zijn dan ook allesbehalve doorsnee; het befaamde cappuccino taartje maar ook chocolade croissants, koekjes en zelfgemaakte granola.
1078 HB Amsterdam
Poelier Jonker
Poelier Jonker in de Maasstaat bestaat al meer dan 45 jaar. Anno 1974 is het bedrijf opgezet door de familie Jonker en is vandaag de dag nog steeds in het bezit van de familie. Bij Poelier Jonker is de missie "het behouden van het poeliers-ambacht" en dat is te zien! Het assortiment is zeer uitgebreid; van gegrilde producten tot heerlijke salades. Daarnaast verkopen ze hier ook maaltijden en ragouts. Alle producten van poelier Jonker zijn dagvers en van de beste kwaliteit.
1078 HL Amsterdam
Hummus bistro d&a
Hummus Bistro D&A is opgezet door twee Israëlische vrouwen. Je kan er de hele dag door genieten van heerlijke gerechten. Begin je dag met shakshuka voor ontbijt, smul van traditionele hummus met verschillende toppings tijdens de lunch en proef vlees- of vegetarische gerechten bij het diner. Alles is mogelijk en kan de hele dag worden besteld. De traditionele hummus wordt geserveerd met pitabrood, salade en zuur, maar je kunt ook kiezen voor toppings zoals geroosterde groenten of langzaam gegaard vlees en verse kruiden.
1072 GJ Amsterdam
Pisa IJs
Bij deze bescheiden ijswinkel bij Amsterdam RAI ben je aan het goede adres voor heerlijk Italiaans ijs. Sinds 1935 kun je hier terecht voor ambachtelijk ijs in meer dan 60 verschillende (wisselende) smaken per seizoen. Samen met ijswinkel Venetië ietsje verderop zijn deze twee ijswinkels dé plekken om goed schepijs in Amsterdam-Zuid te halen, vandaar ook de lange rijen in de zomer, maar het wachten waard en het gaat snel!
1078 GR Amsterdam
Visaandeschelde
Al meer dan 20 jaar een begrip in Amsterdam Zuid. Zoals ze zelf zeggen is hun culinaire passie het omtoveren van dagverse vis en seizoensproducten tot spannende en heerlijke gerechten. En daarmee is eigenlijk bijna alles al gezegd. Visaandeschelde ziet er chique uit, maar binnen is er geen te kort aan een goede portie Amsterdamse gezelligheid. Ook kan je in de zomer heerlijk op het terras zitten dat uitkijkt op het Scheldeplein.
1078 GM Amsterdam
Venetië IJS
Bij Venetië hebben ze ambachtelijk Italiaans ijs. Het zijn veelal Italiaanse mensen die de bolletjes scheppen en dat merk je dan ook aan hun charmante accent en hun vriendelijke glimlach. Het ijs is huisgemaakt en ze hebben veel verschillende smaken en heerlijke slagroom. Het interieur is authentiek Italiaans met genoeg zitplekken binnen. In de zomer staan er buiten tafels en stoelen op het terras om even rustig je ijsje op te eten.
1078 GG Amsterdam
Vinnies
Bij Vinnies draait het om goed en eerlijk eten. Dit restaurant serveert ook all-day ontbijt en lunch. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit lekkere broodjes, gerechten met ei en zelfs Marokkaanse couscous of linzensoep. Als je liever komt voor een drankje ben je bij Vinnies ook op het juiste adres; ze zetten heerlijke koffie en maken ook de mooiste sappen en cocktails voor je klaar. Laat je liever de lunch bezorgen? Geen probleem: Vinnies verzorgt ook catering en heeft een eigen take-away lunchmenu.
1078 KK Amsterdam
Hakata Senpachi
Prachtig Japans eten en de lekkerste saké's; dat is Hakata Senpachi. Dit restaurant aan de Wielingenstraat bestaat al langer dan 20 jaar en heeft in al die jaren altijd haar autentieke japanse sfeer behouden. De manier waarop restaurant is ontworpen doet het lijken op een echt Japans restaurant in de steegjes van Tokyo. Hakanta Senpachi is als Yakitori-ya - gespecialiseerd in het maken van gegrilde kipspiesjes, die in Japans Yakitori worden genoemd. De spiesen worden gegrild via traditionele kookwijzen op de houtskool grill. Deze grill staat overigens in het midden van het restaurant waardoor de ruimte altijd volhangt met de lekkerste aroma's.
1078 GZ Amsterdam
Scandinavian Embassy
Hier wordt ervaring en interesse in Scandinavisch eten en duurzaamheid geboden. Bij de Embassy traceren ze kleine, niche-leveranciers en gaan mee met de seizoenswisselingen van producten. De keuken biedt menu's voor een betaalbare prijs waarbij de gezonde en milieuvriendelijke wortels van de Scandinavische keuken behouden blijven. Bijzonder is dat ze ook koffie met eten combineren , waardoor, volgens hun zeggen, de algehele culinaire ervaring verbeterd wordt. Dit is hun tweede locatie. De ander locatie is in de Pijp gevestigd.
1078 HK Amsterdam
Pizza Project
Het begon met een pizzaoven in hun achtertuin. Elke vrijdag stond er een rij voor hun woning met vrienden en familie die een pizza kwamen halen. Inmiddels hebben Idske en Bas twee vestigingen en een foodtruck. Het geheim? Het deeg 48 uur laten rijzen waardoor de bodem luchtig wordt en de pizza minder zwaar op de maag ligt. In het weekend worden er ook broodjes voor de lunch geserveerd.
1078 HJ Amsterdam
Mangi Amore
Bij Mangi Amore kun je terecht voor heerlijke authentieke pizza's zoals die in de Italiaanse pizza-stad Napoli worden gegeten. Chefkok Cico is een Napolitaan in hart en nieren en weet als geen ander hoe hij de perfecte krokante pizza's kan maken. In 2014 won Cico zelfs de prijs voor het bakken van de beste pizza van Nederland! De ingrediënten die worden gebruikt -in Mangi Amore zoals de tomaten uit Campania en de fameuze buffelmozzerella - worden rechtstreeks uit Italië geïmporteerd. Breng een bezoekje aan deze pizzeria om écht Italië te proever, of zoals de naam van het restaurant zelf als zegt "eet mijn lief!"
1072 LH Amsterdam
Yamazato (*)
Als de naam Yamazato je niets zegt, is het wellicht makkelijker om te denken aan het Okura hotel. In dit torenachtige hotel aan de Ferdinand Bolstraat zit restaurant Yamazato wat zoals de Michelin gids uitlegt het eerste traditionele kaiseki restaurant is dat in 2002 werd bekroond met een Michelin ster. De keuken is uitgebreid en toegankelijk voor zowel degene die al volop bekend zijn met authentiek Japans, als zij die net om de hoek komen kijken. Het personeel is vriendelijk en hoffelijk en brengt het op kunstwerk gelijkende eten met een elegante flair naar de tafels. De traditionele kaiseki keuken toont zich hier simpelweg van haar mooiste en puurste kant. Yamazato biedt daarmee een ingetogen moment waarin een topproduct als zeebaars en intense bereidingen rond miso en yuzu de hoofdrol spelen. De aangepaste saké’s dienen als kers op de taart!
1072 LH Amsterdam
Serre
Onder leiding van Chef de Cuisine Bram Postel biedt Serre een à-la-cartemenu en het Bibendum-menu, een drie- of viergangenervaring met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, bekroond met een Bib Gourmand door Michelin. Het menu weerspiegelt de internationale flair van Hotel Okura, met fusiongerechten en subtiele Oosterse invloeden.
1072 LH Amsterdam
Teppanyaki Restaurant Sazanka
Sazanka is een teppanyaki restaurant in hotel Okura aan de Ferdinand bolstraat. Deze vorm van voedselbereiding uit de Japanse keuken draait om de teppan, een hete ijzeren plaat om op te bakken. In Sazanka is het dan ook mogelijk om met zijn allen aan te schuiven en de teppan-chef te aanschouwen terwijl deze de meest wonderlijke gerechten op de borden tovert. De gerechten bestaan uit zowel vis en vlees, maar er worden ook genoeg vegetarische gerechten aangeboden. Een bezoek aan Sazanka is gegarandeerd een uniek kijkje in de wereld van de Japanse chefs en de kooktechnieken die zij gebruiken om elk gerecht met Japanse precisie klaar te maken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Sazanka maakt het simpele grillen op een plaat tot een verfijnd stukje ambachtswerk.
1072 LH Amsterdam
Ciel Bleu (**)
Het gastronomische restaurant Ciel Bleu zit in het welbekende Okura Hotel. Het hotel dat boven Amsterdam Zuid uittorent. Verwacht bij Ciel Bleu diner van hoog niveau. Niet alleen bevindt het restaurant zich op de 23e verdieping, de internationale keuken heeft inmiddels twee michelinsterren op zijn naam staan. Waan je in de seizoensgebonden gerechten bereid door chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en geef je over aan een puur zintuiglijke ervaring.
1072 AX Amsterdam
KID
Levy Byron, Joshua Styns en Steven Mamahit begonnen tijdens de pandemie. Het concept begon als pop-up en heeft nu een vaste locatie op de Ruysdaelkade. Het menu is inmiddels fors uitgebreid. Yakitori van kip met kaffir lime en chillies. Chickenwings gevuld met een tartaar van garnaal en een saus van shi-take. Geroosterde kool met gefrituurde ui en een hollandaise saus. En natuurlijk de inmiddels beroemde kip-sandwiches in allerlei varianten zoals bijvoorbeeld de Sichuan spiced firied chicken met pickles en knoflookmayonaise geserveerd op een sake kasu bricohe broodje. KID schenkt er cocktails, bier en een kleine selectie wijn bij.
1079 MZ Amsterdam
Restaurant Showw (*)
Eigenaren Lendl Mijnhijmer (sommelier en restaurant manager) en Dorus Floris, executive chef, voorheen Bougainville (*) openden hun eigen fine dining restaurant aan de kop van de Zuidas. Naast een 6 gangen menu is er ook de mogelijkheid om a la carte te eten. Hier wordt op hoog niveau gekookt en de uitstekende wijnkaart bevat maar liefst 750 wijnen. In 2024 ontving Showw een Michelinster, waarbij Lendl Mijnhijmer tevens werd bekroond met de Michelin Sommelier Award voor zijn uitmuntende wijnadviezen en combinaties. Het menu varieert van een 5- tot 6-gangendiner, met gerechten zoals langoustine met aardpeer, curry en koffie, en tarbot met risotto, paprika en XO-saus.
1072 HP Amsterdam
En Japanese kitchen & Sake bar
En Japanese kitchen & Sake bar opent in 2015 zijn deuren. Chef Ken Osawa en Ryuji Ikemizu (restaurant manager), die voorheen bij Yamazato werkten, brengen de originele Japanse keuken in zicht. Iedere maand maakt chef Ken Osawa (geboren & opgegroeid in Hokkaido) een nieuw menu in 3, 6 of 8 gangen met oog voor de seizoenen. Manager Ikemizu paart deze aan de mooiste sakes. De sashimi en sushi zijn allebei van top kwaliteit en het wordt altijd mooi geserveerd.
1073 HB Amsterdam
Wijnbar paskamer
In het pand van een voormalige slagerij (dat zie je nog aan de witte tegels) in een rustige straat in de Pijp vind je Wijnbar Paskamer. Met allerlei bijzondere wijnen die zowel per glas als per fles te bestellen zijn is dit een fijne plek om wijn te drinken én om lekker te eten. Eigenaar Wouter Aalst is zo gepassioneerd over wijn dat hij zelfs een eigen wijnschool opstartte, de Amsterdam Wine Academy. De wijnkaart verandert regelmatig en er is voor ieder wat wils met ongeveer 150 wijnen, van natuurwijnen tot klassiek.
1073 AR Amsterdam
Miri Mary
Bij Miri Mary kun je genieten van heerlijke kruidige gerechten uit de Indiase keuken, gepresenteerd in een moderne tapasstijl, met een glimlach van gastvrouw Foram Kamdar. Naast smaakvolle cocktails en uitstekende koffie biedt Miri Mary een unieke culinaire ervaring waar Indiase kruiden samenkomen met westerse invloeden. Deelgerechten staan centraal, zodat je alles kunt proeven. Als je moeite hebt met kiezen, laat de chef dan gewoon iets verrassends voor je bereiden.
Geleenstraat 40Hs, Amsterdam
* Delers niet toegestaan *
Zeer smaakvolle benedenwoning van circa 109 m² gelegen in de geliefde Scheldebuurt. De woning beschikt over diverse karakteristieke elementen, zoals een robuuste visgraat vloer, authentieke paneeldeuren en glas-in-lood ramen.
Deze benedenwoning van circa 109 m² is als zeer bijzonder te bestempelen door de combinatie van een modern glazen corridor en klassieke elementen. De beleving van deze woning start direct bij binnenkomst via het portiek in het tochtportaal. Deze beschikt over authentieke tegelwerk en met glas-in-lood ingelegde ramen. De voormalig en suite is ruim opgezet, waardoor er een riante living met haard is. In de achterkamer is ruimte voor een grote eettafel in de dining. De afgesloten keuken is naastgelegen en grenst direct aan de stadstuin van circa 38 m². Eveneens aan de achterzijde is de slaapkamer gelegen met openslaande deuren naar de tuin. De badkamer en het separaat toilet zijn in het midden van de woning gesitueerd. Middels een corridor is er een verbinding gemaakt naar het achterste gedeelte van het huis waar zich nog twee kamers bevinden.
De stadstuin is functioneel ingedeeld en gedurende de zomermaanden een verlengstuk van de woning. De tuin voorziet in een ultieme binnen – buiten beleving. De woning is door zijn indeling te kenmerken als erg speels. In combinatie met de oude paneeldeuren en de robuuste visgraat vloer is dit een functioneel, maar uniek huis.
De buitenruimte
De woning beschikt over een heerlijke stadtuin van circa 38 m² gelegen op het noordwesten. Door de ligging kan er einde dag genoten worden van de ondergaande zon. De tuin is nagenoeg vierkant, waardoor deze multifunctioneel ingericht kan worden.
Het gebouw
De Rivierenbuurt maakt deel uit van Plan Zuid en is gebouwd in de jaren ’20 en ’30 van de twintigste eeuw. Het stedenbouwkundige plan is ontworpen door architect H.P. Berlage, waarbij de bebouwing veelal in de herkenbare Amsterdamse school stijl werd gebouwd. Bekende architecten zoals Margaret Staal-Kropholler, Michel de Klerk en Piet Kramer hebben hun bijdrage geleverd bij de totstandkoming van de bouwwerken.
De omgeving
De Geleenstraat is gelegen in de geliefde Scheldebuurt nabij het Beatrixpark. De buurt wordt gekenmerkt door zijn groene karakter en brede straten. Op onder andere de Scheldestraat en Maasstraat is een groot en divers aanbod aan winkels, zoals een viswinkel, hippe koffietentjes en bakkerij. Voor meer ontspanning kan er in het Beatrixpark gerecreëerd worden. Mocht je willen genieten van een heerlijke lunch is onder andere Feduzzi en Vinnies een zeer leuk alternatief in de buurt. Diverse sportscholen zijn in de nabije omgeving gelegen en ook De Mirandabad is op enkele fietsminuten te bereiken.
De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 4.1. Rivierenbuurt Noord). Een parkeervergunning voor bewoners kost € 142,20 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 3 maanden. (Bron Cition juli 2022).
De bereikbaarheid
Het appartement is uitstekend te bereiken met de auto door middel van de S110 vanaf de A2 en de S109 vanaf de A10 (afslag 9 Rivierenbuurt). Door de gunstige geografische ligging in de stad is onder andere luchthaven Schiphol binnen circa 15 autominuten te bereiken.
Diverse openbaar vervoer voorzieningen zijn in de nabije omgeving te vinden. Op de Rooseveltlaan, Churchill-laan en Scheldestraat zijn meerdere tram- en bushalte te vinden. Op circa 5 minuten fietsafstand is station Amsterdam Rai te bereiken.
De bijzonderheden
- Beschikbaar per 1 juni
- Huurprijs: € 2.950,- excl. per maand;
- Borg: 2 maanden huur:
- Huurtermijn: maximaal 24 maanden;
- Gestoffeerd.
Geleenstraat 40Hs, Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam