Kenmerken
Bronckhorststraat 32-2, Amsterdam
Prijs
  • € 675.000,- Kosten koper
Aanvaarding
  • In overleg
Vertrekken
  • 5 kamers
  • 2 slaapkamers
Onderhoud
  • Intern: Goed
  • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 82 m2
Inhoud: 279 m3
Bouwjaar
1923
Garages
  • Geen garage
Liggingen
  • Aan rustige weg
  • In woonwijk
Parkeer faciliteiten
  • Betaald parkeren
  • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
  • Cv ketel
Warm water soorten
  • Cv ketel
Bestemming
  • Woonruimte
Grondsituatie
  • Eigendom belast met erfpacht
Buitenruimte
  • Geen tuin
  • Balkon
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie Z
Nummer 3629
Soort
  • Appartement
  • Bovenwoning
Plattegrond
Bronckhorststraat 32-2, Amsterdam
Documenten
Bronckhorststraat 32-2, Amsterdam
Locatie
Bronckhorststraat 32-2, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
Van Baerlestraat 158,
1071 BG Amsterdam

Brasserie van Baerle

De Franse brasserie van Baerle is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse stadsbeeld. Met een levensloop van al 41 jaar in Amsterdam-Zuid, is het een vertrouwde plek. De compacte lunch- en dinerkaart bestaat uit klassieke gerechten uit de – overwegend Franse – brasserie-keuken én vernieuwende eigentijdse gerechten (ook veg&vegan).  In het seizoen zijn er altijd oesters, asperges en kreeft. Naast à la carte is er – zowel voor lunch als diner – een wisselend 3-gangen keuzemenu. Dat is sinds 2010 jaarlijks door Michelin met een ‘BIB Gourmand’  onderscheiden voor de excellente prijs/kwaliteit-verhouding. Brasserie van Baerle heeft zich ook altijd onderscheiden met een hoogwaardige maar overzichtelijke wijnkaart van ‘Oude wereld’-wijnen, overwegend Frans. Deze kaart heeft meerdere prijzen ontvangen voor haar kwaliteit, toegankelijkheid en wijn/spijs-adviezen. Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, rangschikt Brasserie van Baerle al jaren tot de beste ‘wijnrestaurants’ van Amsterdam.

02
Adres
Roelof Hartplein 1,
1071 TR Amsterdam

Café wildschut

Café wildschut zit aan het Roelof Hartplein en is een ideale uitvalbasis om een drankje te doen. Vooral 's zomers ben je hier aan het goede adres, het terras heeft namelijk van 's ochtends vroeg tot 's avonds zon. Omdat het café aan een plein zit is er altijd reuring. Het café is gevestigd in een monumentaal pand van de Amsterdamse school en heeft kosmopolitisch interieur met jaren '20 elementen. Er komt een gemêleerd publiek en is inmiddels al decennia een begrip onder Amsterdammers. Je kan hier ook terecht voor ontbijt, lunch en diner.

03
Adres
Johannes Vermeerstraat 52,
1071 DT Amsterdam

Café Loetje

In 1977 werd café Loetje opgericht als biljartcafé door Ludwig 'Loetje' Klinkhamer, maar het duurde niet lang voor men het biljart inruilde voor de ossenhaasbiefstuk die werd geserveerd. Meer dan veertig jaar later is Loetje een gigantische keten en is het oorspronkelijke 'Café' een begrip in Amsterdam. De smakelijke biefstuk wordt geserveerd met huisgemaakte frietjes en zwemt in verse jus - om je vingers bij af te likken!

04
Adres
Van Baerlestraat 47-49,
1071 AP Amsterdam

L'Entrecôte et les Dames

L’Entrecôte et les Dames omarmt het concept van een formule-restaurant, zoals de Fransen het noemen. Binnen een sfeervol ingerichte Franse brasserie staat de entrecôte centraal, altijd met een lichte 'bleu' bereiding van het Maas-Rijn-IJsel rund. Dit wordt geserveerd met frietjes en een verfrissende salade. Als je hierna nog trek hebt krijg je nog een keer een portie opgediend. Liever geen vlees? Als alternatief serveren zij in roomboter gebakken sliptong met ravigottesaus. Zelfde formule en zelfde prijs als het entrecôte menu.

05
Adres
Jan Willem Brouwersstraat 32,
1071 LK Amsterdam

Café Welling

Café Welling is een knus buurtcafé aan de J.W. Brouwersstraat; vlakbij het Museumplein. Hier kun je genieten van een lekker biertje aan de bar of op het terras als het zonnetje schijnt. Dit buurtcafé kent een lange geschiedenis. Het café bestaat al langer dan 70 jaar maar draagt pas sinds 1963 de naam Café Welling. Deze historie verklaart misschien wel de oude vertrouwde sfeer die in dit café altijd te vinden blijkt. Interessant voor muziekliefhebbers: bij Café Welling worden regelmatig Jazz-avonden georganiseerd.

06
Adres
Beethovenstraat 19,
1077 HM Amsterdam

Cafecito

Cafecito, een minimalistische koffiezaak, biedt hoogwaardige koffie uit stralend witte machines. Het is een onderdeel van de Cafecito-franchise, een Amsterdamse koffiebranderij die besloot koffiezaken te openen om hun eigen afzet te stimuleren toen de verkoop aan horecagelegenheden tijdens de pandemie stagneerde. Cafecito heeft al drie vestigingen in Amsterdam en één in Rotterdam. Cafecito is een tot de essentie teruggebrachte zaak. Je drinkt er topkoffie uit witte machines.

07
Adres
Hobbemakade 63,
1071 XL Amsterdam

Hot&Hot

De naam van het restaurant is uiteraard geïnspireerd op de essentie van hotpot, maar daarbij gaat het  zowel om het eten eten als dat ons lichaam voortdurend warm moet blijven tijdens de maaltijd. Bij dit restaurant neem je plaats aan een tafel met ingebouwde, goudkleurige bakken. Je kiest zelf allerlei ingrediënten uit van de kaart. Ook is er een sausbar aanwezig waar je je eigen sausjes met lente-ui, sesamolie, sojasaus en meer samenstelt.

08
Adres
Beethovenstraat 38,
1077 JJ Amsterdam

Et Claire

Op de Beethoven straat bevindt zich Et Claire. Et Claire is ontstaan uit een voorliefde voor de beste viennoiserie, koffie, (ijs)thee in combinatie met eindeloze zoete en hartige mogelijkheden.  Het motto bij et Claire is ''ne vous contentez pas de moins'', wat betekent dat je niet genoegen moet nemen met minder.

09
Adres
Johannes Verhulststraat 32,
1071 NE Amsterdam

Pizzeria Le 4 Stagioni

Voor bezoekers van het Concertgebouw zijn de Romaanse pizza's met dunne bodem geen vreemde. Sinds 1978 voorziet de pizzeria in Oud-Zuid menige groep en (grote) families van authentiek Italiaans eten. Het interieur heeft een Mediteraans tintje en het menu biedt voor ieder wat wils, van verse pasta's en mals vlees, tot onmisbare antipasti en vegetarische alternatieven.

10
Adres
Van Ostadestraat 1,
1072 SL Amsterdam

Sjefietshé

Sjefietshe is een cevicheria in het midden van de Pijp, met een mooi terras met genoeg plek. Voor eenieder die niet bekend is met het heerlijke Zuid-Amerikaanse gerecht: het klassieke Peruviaanse voorgerecht bestaat uit rauwe (wit) vis die ‘gegaard’ is in limoensap. Het gerecht wordt geserveerd met chili, koriander, rode ui en een oceaan aan limoen. Een overdonderende smaaksensatie en daarom ook moeilijk om goed te evenaren. Sjefietshe doet een goede poging en maakt met een Amsterdamse flair een goede eigen variant. Naast de ceviches met verschillende soorten vis is er ook de optie om van lekkere bites te genieten, waaronder de Sjefietshe special: de door hun uitgevonden ‘hotdoctopus’. Genoeg redenen om hier dus langs te gaan en voor jezelf te besluiten of de zaak erin slaagt je mee te nemen naar hogere Zuid-Amerikaanse sferen!

11
Adres
Beethovenstraat 58,
1077 JK Amsterdam

Winebar QV

Bij Winebar QV kan je in principe de hele dag doorbrengen alsof je in Italië bent. Je begint met een Italiaanse espresso, luncht met een warme maaltijd en sluit af met een goed glas wijn met bijbehorend een Italiaanse aperitivo. Het is er gezellig en stijlvol ingericht en je kan aan de hoge krukken aan de bar zitten, aan de lagere tafeltjes of op het kleine terras.

12
Adres
Ruysdaelkade 251,
1072 AX Amsterdam

KID

Levy Byron, Joshua Styns en Steven Mamahit begonnen tijdens de pandemie. Het concept begon als pop-up en heeft nu een vaste locatie op de Ruysdaelkade.  Het menu is inmiddels fors uitgebreid. Yakitori van kip met kaffir lime en chillies. Chickenwings gevuld met een tartaar van garnaal en een saus van shi-take. Geroosterde kool met gefrituurde ui en een hollandaise saus. En natuurlijk de inmiddels beroemde kip-sandwiches in allerlei varianten zoals bijvoorbeeld de Sichuan spiced firied chicken met pickles en knoflookmayonaise geserveerd op een sake kasu bricohe broodje. KID schenkt er cocktails, bier en een kleine selectie wijn bij.

13
Adres
Ceintuurbaan 49,
1072 ET Amsterdam

Sora Sapporo

Sora Sapporo Ramen serveert authentieke Japanse ramen en andere Aziatische gerechten. Het restaurant heeft twee vestigingen in Amsterdam, waarvan één is geleden aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Het restaurant staat bekend om zijn smaakvolle noedels. Deze noedels worden geïmporteerd uit Japan, waar ze gespecialiseerd zijn in het bereiden van dit product. Ook de bouillon, die deel uit maakt van de miso soep en de tonkotsu shoyu ramen is het proberen waard. Voor degenen die liever thuis van een heerlijke kom noedels genieten: Sora Sapporo Ramen bezorgt ook aan huis.

14
Adres
Albert Cuypstraat 31,
1072 LZ Amsterdam

Bisous

Een 'over de top interieur' van Jean-Philippe Demeyer (Architectural Digest AD100 architect) gecombineerd met een uitstekende keuken waarvan ze zelf zeggen 'A sumptuous French – Zeeland cuisine'.  Een goed voorbeeld hiervan zijn de Zeelandse kokkels in een room witte wijnsaus afgemaakt met Pasris en peterselie. Bisou!

15
Adres
Albert Cuypstraat 20H,
1072 CT Amsterdam

Sababa

De eigenaar van Sababa wilde goede, perfecte falafel. Ze zijn verschillende combinaties gaan uitproberen, producten gaan proeven en zo ontstond hun perfecte falafel broodje. Geïnspireerd op de Israëlische keuken, heerlijk voor een snelle hap of om uitgebreid te eten met een biertje erbij.

Boodschappen
16
Adres
Van Baerlestraat 67,
1071 AR Amsterdam

Renzo’s Delicatessen

Bij Renzo’s Delicatessen draait het om huisgemaakte, culinaire en Italiaanse producten. Alle gerechten worden hier dagvers gemaakt. Naast Renzo’s klassiekers is er ook een variërend menu. Voor de een is Renzo’s een buurtwinkel en voor de ander een plek om te lunchen of dineren. Je kan er ook terecht voor boodschappen, een Italiaanse meeneem menu of  een broodje. En dan vooral het broodje Dino: rundergehakt of warme kippendijen met de beruchte dinosaus, zonnemayo, rucola en zongedroogde tomaatjes.

17
Adres
1071 MR Amsterdam

ZuiderMRKT

De zuiderMRKT is een kleine, gezellige, wekelijkse buurtmarkt. Uniek door haar coöperatieve karakter. De coöperatie bestaat uit leden - enthousiaste buurtbewoners - die de markt een warm toedragen en meehelpen op de markt en in de groentekraam. De leden bepalen samen het aanbod van alle kramen. Zij kopen groente en fruit rechtstreeks in bij de boer, om ze voor eerlijke prijzen op het zuiderMRKT-plein te verkopen.

18
Adres
Beethovenstraat 49,
1077 HN Amsterdam

Slagerij Hergo

Slagerij Hergo is de vleesspecialist in Amsterdam. Al in 1930 begon de heer Cantor, een Duitse worstmaker, samen met zijn vrouw die uit een Amsterdamse slagersfamilie kwam, zijn slagerij met typische Duitse worstspecialiteiten. Met het motto ‘De slager met ’n koksmuts’ is Hergo uitgegroeid naar vier verschillende locaties en is zo tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Amsterdam. Met jachtworst, hausmacher, ossenworst, pekelvlees maar ook met een broodje filet americain onderscheidt Hergo zich als slagerij in het topsegment.

19
Adres
Van Breestraat 107A,
1071 ZJ Amsterdam

De Wijnkaart

In het Museumkwartier in Amsterdam-Zuid zit De Wijnkaart. Hier worden allerlei soorten wijnen uit de vergeten Oost-Europese wijnlanden geserveerd. Alhoewel de geschiedenis van het wijn maken hier is begonnen, zijn deze landen vaak vergeten in de wijnwereld. Als je benieuwd bent geworden naar alle soorten wijnen kan je een wijnproeverij doen in de wijnbar, waarbij je zelf mag uitkiezen welke je wil proeven. Naast de borrelplanken die wekelijks veranderen, staan er ook hoofdgerechten op het menu.

Interieur
20
Adres
Van Baerlestraat 39-43,
1071 AP Amsterdam

Cosentino

Cosentino Group is een wereldwijd bekend Spaans familiebedrijf dat hoogwaardige innovatieve oppervlakken produceert en distribueert voor de wereld van design en architectuur. Aan de Van Baerlestraat bevindt zich hun inspiratiecentrum waar men kleuren, materialen en toepassingen voor architectuur en designprojecten met elkaar kan vergelijken. Cosentino City biedt een uitgebreid inspiratieplatform waar architecten en ontwerpers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken.

Kunst & cultuur
21
Adres
Concertgebouwplein 10,
1071 LN Amsterdam

Het Concertgebouw

Het Concertgebouw is één van de monumentale panden aan het Amsterdamse Museumplein. Het gebouw stamt uit 1888 en is voltooid volgens de stijl van het Weens classicisme; als heeft het ook kenmerken uit de neorenaissance. Het gebouw is ontworpen voor klassieke concerten maar heeft in de jaren 60 en 70 ook een tijd dienst gedaan als poppodium. Bekende sterren die hier hebben opgetreden zijn onder andere Led Zappelin en Aretha Franklin. Tegenwoordig vinden er jaarlijks bijna duizend concerten en andere culturele activiteiten in het Concertgebouw plaats. Voor degenen met een kleiner budget zijn er ook gratis lunchconcerten. Voor een bezoek aan een lunchconcert kun je het beste eerst even op de website kijken. Vaak kun je daar van de voren gratis kaartjes reserveren.

22
Adres
Museumplein 6,
1071 DJ Amsterdam

Van Goghmuseum

In het Van Goghmuseum aan het museumplein vind je de mooiste werken van bekend Nederlands schilder Vincent van Gogh. Het museum heeft een vaste collectie met de meesterwerken van Van Gogh en een wisselende expositie waar werken worden getoond van zowel tijdsgenoten als hedendaagse kunstenaars. In het museum zijn tentoonstellingen geweest van onder andere David Hockney en Maurice Denis. Naast het tonen van kunst voert het Van Goghmuseum ook onderzoek uit over Vincent van Gogh en zijn tijd. Op de website van het museum kun je veel informatie vinden over de uitgevoerde onderzoeksprojecten en restauraties. Het museum is erg populair, met name onder de internationale toeristen, om teleurstelling en lange rijen te voorkomen is het handig om van te voren online al tickets te bestellen.

23
Adres
Van Ostadestraat 43,
1072 SN Amsterdam

Galerie Fleur & Wouter

Galerie Fleur & Wouter werd in 2019 opgericht door Fleur Feringa en Wouter van Herwaarden. De galerie heeft als missie jongeren te betrekken bij kunst, hen vertrouwd te maken met galerieën en aan te moedigen om kunst te verzamelen. Deze toegankelijke en inclusieve filosofie weerspiegelt zich in alle activiteiten. Ze streven naar begrijpelijke communicatie en heldere verhalen.

 

24
Adres
Van Ostadestraat 43A,
1072 SN Amsterdam

GoMulan Gallery

In 2018 opende GoMulan Gallery haar deuren als een pop-up galerie, opgericht door Mulan Go (1998). Slechts drie maanden later vestigde de galerie zich permanent als een artistieke ruimte. Het voornaamste doel van deze galerie is het bieden van een platform aan opkomende kunstenaars. De galerie toont zowel opkomende talenten als gevestigde kunstenaars en creëert zo een sterke inhoudelijke brug tussen verschillende generaties.

25
Adres
Museumplein 10,
1071 DJ Amsterdam

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven. 365 dagen per jaar geopend. In het gebouw van het Stedelijk Museum Amsterdam versmelten oude en moderne architectuur tot een geheel. Architect Mels Crouwel gebruikte in de verbouwing van 2012 het wit van ouddirecteur Willem Sandberg als uitgangspunt voor 'de badkuip'. Het Stedelijk Museum Amsterdam neemt sinds 2008 jaarlijks 15 nieuwe Blikopeners aan. Blikopeners zijn open-minded Amsterdamse jongeren, die een jaar lang in het museum werken om de blik van het publiek en personeel te openen.

Appartement van circa 82 m² met twee slaapkamers en een balkon op het noordwesten. Gelegen op de tweede verdieping van een karakteristiek Amsterdamse School-pand in de Concertgebouwbuurt. Dit appartement biedt niet alleen een fijne woonervaring, maar ook de kans om centraal te wonen met alle voordelen en geneugten van de stad binnen handbereik.

De volledige woonbeleving is te ervaren op onze website of download ons magazine. Hier kun je ook eenvoudig zelf je bezichtiging inplannen. *See English translation below *

Rondleiding
Het appartement bevindt zich op de tweede verdieping van een Amsterdamse School complex, bereikbaar via een ruim trappenhuis. Met een woonoppervlakte van ongeveer 82 m² biedt het een functionele indeling.

Wonen en koken
De lichte woonkamer aan de voorzijde heeft een breedte van bijna 7 meter en een zijkamer, ideaal als werkkamer, wat het zeer ruim maakt. Aan de achterzijde bevindt zich de keuken met toegang tot een balkon op het noordwesten, ideaal voor avondzon en buiten dineren.

Slapen en baden
De centrale badkamer beschikt over een inloopdouche, wastafel en toilet. De twee slaapkamers aan de achterzijde hebben beide toegang tot het balkon. De grote slaapkamer is ongeveer 15 m² en de kleine slaapkamer ongeveer 8 m². Het verplaatsen van de keuken naar de voorzijde biedt de mogelijkheid voor een derde slaapkamer of twee even grote slaapkamers.

Buitenruimte
Het balkon op het noordwesten is perfect om te ontspannen en te genieten van de middag- en avondzon, een ideale plek voor een borrel en diner.

Buurtgids
Op de plek waar nu het Museumplein ligt stonden 200 jaar geleden nog boerderijen. Om meer woonruimte te creëren, begon hier begin vorige eeuw de bouw van het Museumkwartier. Herkenbaar is de hand van architect Cuypers, die naast de eerste woningen ook het Rijksmuseum in neogotische stijl ontwierp. Deze periode is prachtig verwoord in Publieke Werken van Thomas Rosenboom. Samen met het Concertgebouw in de neorenaissance stijl bepaalt dit gebouw het karakter van de wijk.
Met de komst van het Van Goghmuseum kwam ook de hedendaagse bouwkunst van Gerrit Rietveld naar het Museumplein. Het aanbod van restaurants, cafés en winkels is even eclectisch als de bouwstijlen en past uitstekend bij de internationale allure van de wijk. Haute couture kenners en kopers kunnen terecht in de P.C. Hooftstraat bij modehuizen als Burberry, Ba&sh en Isabel Marant Étoile. Het prettige van deze buurt is dat het Centrum, De Pijp en Amsterdam Zuid – met het Vondelpark – allemaal op loopafstand zijn.

Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 82 m²
• Balkon gelegen op het noordwesten van circa 11 m²
• Gelegen op erfpachtgrond van Gemeente Amsterdam. Huidig tijdvak t/m 31-07-2044, AB 2016, te betalen canon bedraagt € 449,45 per jaar en wordt jaarlijks geïndexeerd
• Aanvraag overstap eeuwigdurende erfpacht met AB 2016 is gedaan en er is gekozen voor het vastklikken van de toekomst canon
• Energielabel C

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

----------------------------------------

Apartment of approximately 82 m² with two bedrooms and a northwest-facing balcony. Located on the second floor of a characteristic Amsterdam School building in the Concertgebouw neighborhood. This apartment not only offers a pleasant living experience but also the opportunity to live centrally with all the city's benefits and delights within reach.

Experience the full living experience on our website or download our magazine. Here you can also easily schedule your own viewing appointment.

Tour
The apartment is located on the second floor of an Amsterdam School complex, accessible via a spacious staircase. With a living area of approximately 82 m², it offers a functional layout.

Living and cooking
The bright living room at the front is nearly 7 meters wide and has a side room ideal as an office, making it very spacious. At the rear is the kitchen, which provides access to a northwest-facing balcony, ideal for evening sun and outdoor dining.

Sleeping and bathing
The central bathroom features a walk-in shower, sink, and toilet. The two bedrooms at the rear both have access to the balcony. The larger bedroom is about 15 m², and the smaller bedroom is about 8 m². Moving the kitchen to the front creates the possibility for a third bedroom or two equally sized bedrooms.

Outdoor space
The northwest-facing balcony is perfect for relaxing and enjoying the afternoon and evening sun, an ideal spot for a drink and dinner.

Neighborhood guide
Two hundred years ago, the site where Museumplein now lies was still occupied by farms. To create more living space, construction of the Museum Quarter began here at the start of the last century. The influence of architect Cuypers is recognizable, who, besides the first homes, also designed the Rijksmuseum in neo-Gothic style. This period is beautifully captured in "Publieke Werken" by Thomas Rosenboom. Together with the Concertgebouw in neo-Renaissance style, this building defines the character of the district.
With the arrival of the Van Gogh Museum, Gerrit Rietveld's modern architecture also came to Museumplein. The range of restaurants, cafés, and shops is as eclectic as the architectural styles and fits perfectly with the neighborhood's international allure. Haute couture connoisseurs and buyers can visit the P.C. Hooftstraat for fashion houses such as Burberry, Ba&sh, and Isabel Marant Étoile. The great thing about this neighborhood is that the City Center, De Pijp, and Amsterdam South – with Vondelpark – are all within walking distance.

Specifics
• Living area approximately 82 m²
• Northwest-facing balcony approximately 11 m²
• Located on leasehold land of the Municipality of Amsterdam. Current period until 31-07-2044, AB 2016, the annual ground rent is € 449.45 and is indexed annually
• Application for the transition to perpetual leasehold with AB 2016 has been submitted and the future ground rent has been fixed
• Energy label C

This information has been compiled with care. However, we do not accept any liability for any incompleteness, inaccuracies, or other deficiencies, nor for the consequences thereof. All specified sizes and areas are indicative only.
The Measurement Instruction is based on NEN2580. The Measurement Instruction is intended to apply a more uniform way of measuring to give an indication of the usable area. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement outcomes, for example, due to differences in interpretation, rounding, or limitations during the measurement process.

Bronck No. 32
Het appartement is gelegen op de tweede verdieping van een karakteristiek Amsterdamse School-pand in de Concertgebouwbuurt van Amsterdam. Dit appartement biedt niet alleen een fijne woonervaring, maar ook de kans om centraal te wonen met alle voordelen en geneugten van de stad binnen handbereik.
Wat mij meteen opviel toen ik het appartement binnenliep, was de ruime opzet en het natuurlijke licht. Onze opdrachtgever heeft het appartement de afgelopen jaren verhuurd en heeft nu besloten het te verkopen. Kortom, dit appartement is klaar voor een nieuwe eigenaar om er met veel plezier te gaan wonen.

Designvisie
Aan het begin van de 20e eeuw ontstond er als reactie op het rationalisme een groep architecten die zich kunstzinniger wilde uitdrukken. Dit leidde tot de expressionistische bouwstijl van de Amsterdamse School. Hierbij draait alles om de uiterlijke vorm, die stevig en massief is. Kenmerkend zijn de ladderramen: vensters die door een groot aantal roeden zijn verdeeld. Deze bouwstijl zie je vaak terug bij woningen die oorspronkelijk als sociale huurwoningen zijn gebouwd.

Het appartement bevindt zich op de tweede verdieping van een Amsterdamse School-complex met een ruim opgezet centraal trappenhuis, waardoor men prettig de tweede verdieping bereikt. De woonoppervlakte bedraagt circa 82 m² en heeft een praktische plattegrond.

Wonen en koken
De indeling en het vele licht maken dit appartement tot een prettige en aangename woning. De woonkamer, gelegen aan de voorzijde, heeft een zijkamer en is daardoor zeer ruim met een breedte van bijna 7 meter. Aan de achterzijde bevindt zich de keuken met toegang tot het balkon. Het woningbrede balkon ligt op het noordwesten, perfect om te genieten van een borrel of diner in de avondzon.

Slapen en baden
De centrale badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafel en toilet. De twee slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde en hebben beide toegang tot het balkon. De grote slaapkamer is circa 15 m² en de kleine slaapkamer circa 8 m². Als je de keuken naar de voorzijde verplaatst, ontstaat de mogelijkheid voor een derde slaapkamer of twee gelijkwaardige slaapkamers.

Het balkon
Het balkon op het noordwesten biedt een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de middag- en avondzon. Het is de perfecte plek om de dag af te sluiten met een borrel en diner.

Buurtgids
Op de plek waar nu het Museumplein ligt stonden 200 jaar geleden nog boerderijen. Om meer woonruimte te creëren, begon hier begin vorige eeuw de bouw van het Museumkwartier. Herkenbaar is de hand van architect Cuypers, die naast de eerste woningen ook het Rijksmuseum in neogotische stijl ontwierp. Deze periode is prachtig verwoord in Publieke Werken van Thomas Rosenboom. Samen met het Concertgebouw in de neorenaissance stijl bepaalt dit gebouw het karakter van de wijk.
Met de komst van het Van Goghmuseum kwam ook de hedendaagse bouwkunst van Gerrit Rietveld naar het Museumplein. Het aanbod van restaurants, cafés en winkels is even eclectisch als de bouwstijlen en past uitstekend bij de internationale allure van de wijk. Haute couture kenners en kopers kunnen terecht in de P.C. Hooftstraat bij modehuizen als Burberry, Ba&sh en Isabel Marant Étoile. Het prettige van deze buurt is dat het Centrum, De Pijp en Amsterdam Zuid – met het Vondelpark – allemaal op loopafstand zijn.

Bereikbaarheid
Het appartement is zowel met de fiets, auto als openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. De Ring A10 is al binnen 5 autominuten te bereiken via afslag S108 (Oud-Zuid) of afslag S109 (Buitenveldert). Vanaf het station Roelof Hartplein vertrekken meerdere tramlijnen, zoals tram 3 naar Flevopark en Westergasfabriek, tram 5 naar Zoutkeetgracht en Amstelveen Stadshart, tram 12 naar Centraal Station en Amsteldijk en tram 24 naar Frederiksplein en VUmc. Vanaf halte Concertgebouw vertrekt daarnaast het streekvervoer met onder andere een directe verbinding naar Luchthaven Schiphol. Met de fiets is Station Zuid binnen 5-10 minuten aan te rijden.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 8.1)
Met een parkeervergunning voor Zuid 8.1 mag u parkeren in Zuid-1, Zuid-2 en Zuid-8.
Een parkeervergunning voor bewoners kost € 186,29 per 6 maanden.
Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 5 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk. (Bron: Gemeente Amsterdam, juni 2024).

Ontmoet de ondernemer, in deze serie ontwerpers Xander Vervoort en Leon van Boxtel van x + l design

Groen stadsappartement in voormalig fietsenstalling

Amsterdamse dakterrassen

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?