CASE STUDY KAAP: co-creatie en verkoop van mixed-use project aan het IJ.

 “Met de eerste schetsen in de hand klopten wij aan bij Broersma Wonen. Zij adviseerden hoe we van elk appartement een thuis konden maken, passend bij de woonwensen van de doelgroep. Een samenwerking met Broersma Werken lag voor de hand. Dankzij hun brede netwerk vonden we ook voor de commerciële ruimten in mum van tijd de ideale kopers. Een knappe prestatie.”

Remco van der Heijden, projectontwikkelaar Amvest

Co-creatie en verkoop van mixed-use project aan het IJ.

Aan de oever van het IJ in Amsterdam Noord ligt KAAP. Een mixed-use project waar wonen, werken en recreëren samenkomen in vijf multifunctionele gebouwen. De nieuwbouwspecialisten van Broersma Werken en Wonen schoven al tijdens de ontwikkelingsfase aan als consultancypartner. Met alleen de schetsen in de hand, werden we benaderd door Amvest en COD om deze woon- werkbeleving op de kaart te zetten en de verkoopresultaten te optimaliseren. Met kennis van zowel residentieel als commercieel vastgoed onder één dak, was Broersma de ideale partner. 

Van zandvlakte tot droomlocatie. 

Toen Amvest bij ons aanklopte, was KAAP niets meer dan een zandvlakte omringd door bedrijfsgebouwen. We stelden ons de vraag wie wij hier als potentiële kopers zagen en brachten zo de doelgroep in kaart. Deze bevindingen stemden we af op de te realiseren appartementen. We bestudeerden de zichtlijnen en bezonning en stelden voor de ligging van de living hierop aan te passen. De woningen met het mooiste uitzicht en de meeste zonuren werden vergroot om de waarde te verhogen. De compactere appartementen verdeelden we over de overige plekken. Zo stemden we het aanbod af op de te verwachten vraag. Met als doel de opbrengst te maximaliseren. 

Succesvolle gebiedsmarketing en gefaseerde verkoop.

Naast de optimalisatie van de woningtypologie, adviseerden we proactief om deze locatie in Buiksloterham als kansrijk woongebied op de kaart te zetten. Ook adviseerden we om de appartementen gefaseerd te verkopen. Een strategie die ervoor zorgde dat de woningen snel van de hand gingen en de verkoopprijzen tussentijds geoptimaliseerd werden.  

Kennis van passende werkoplossingen.

Voor de bedrijfsruimten werd Broersma Werken ingeschakeld. Dankzij ons dagelijkse contact met ondernemers die op zoek zijn naar passende werkoplossingen in Amsterdam weten we wat hen beweegt, motiveert en verleidt. Deze kennis hebben we ingezet voor een uitgebreide doelgroepsanalyse en prijsadvies. Daarop volgde de verkoop. In het parkeergebouw hebben we een horecaruimte verkocht en in de plinten van de woongebouwen verkochten we vijf commerciële ruimten aan een particuliere belegger. Ook zijn wij betrokken bij de verkoop van het vrijstaande, circulaire horecapaviljoen aan de oever van het IJ dat medio 2024 beschikbaar komt. 

“Als projectontwikkelaar geloof je in de potentie van een nieuw op te zetten wijk. Broersma heeft ons hierin ondersteund en project KAAP op de kaart gezet als plek waar mensen graag wonen, werken en recreëren. Bijna alle appartementen en kantoorruimten zijn voor de oplevering verkocht.”

Nicky Sargentini, projectwikkelaar COD

Specialist in mixed-use projecten. 

Door de unieke combinatie van kennis op het gebied van zowel residentieel als commercieel vastgoed onder één dak, is Broersma de ideale sparringpartner voor het in de markt zetten en succesvol verkopen van mixed-use projecten. We hebben een uitgebreid netwerk. We weten wat er gebouwd moet worden en geven inzicht in het actuele prijsniveau. We schuiven aan, denken mee en brengen advies uit. Alles voor een optimaal resultaat. 

Ontdek meer over ontwikkelen met Broersma

Lees meer
Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?