Een voormalig pakhuis, theater en atelier voor The Playing Circle.

Locaties die de massa overstijgen

Het spreekt voor zich dat interieurarchitect Floris Koch een feilloos gevoel voor smaak heeft. Dat hij in zijn zoektocht naar bijzonderdere ruimtes in het historische hart van Amsterdam bij Broersma uitkwam, was onvermijdelijk. Als eigenaar van The Playing Circle, wendde hij zich tot Merijn Hartog voor het vinden van inspirerende locaties voor brainstormsessies, meetings en events.

De opdracht was Broersma op het lijf geschreven. Dat de locaties de massa moesten overstijgen, voelde Merijn direct haarfijn aan. Hij selecteerde een tal van objecten: elk uniek in zijn soort, doch uniform in uitstraling. Stuk voor stuk ruimtes met een huiselijke ambiance op geschiedwaardige locaties die inspireren.

Het Vaudeville Theater

De eerste ruimte vond Broersma in het voormalige Vaudeville Theater, aan het Singel 512. Op de bovenste etage strekt zich hier een ruimtelijke loft uit, waarin de huiselijke sfeer behouden is. De acht meter hoge plafonds en serreachtige raampartijen met uitzicht over de Bloemenmarkt bieden vrij spel aan nieuwe ideeën en oplossingen. De perfecte ambiance voor The Playing Circle.

Concertzaal Christofori in een voormalig pakhuis

Even verdekt opgesteld als het Singel, vonden we aan de Prinsengracht 583 op de bovenste etage van een voormalig pakhuis, het tweede object. Kenmerkend hier zijn de vijf meter hoge plafonds, het natuurlijk binnenvallende daglicht en het vrije uitzicht over de gracht. Elementen bij uitstek die de creativiteit op z’n beloop laten.

Atelier de Vijzel

Als derde en laatste object droeg Broersma Atelier de Vijzel aan: een historisch pand aan de Vijzelstraat 77 dat in het verleden dienst deed als atelier voor een groot herenmodehuis. De combinatie van de klassieke details met de moderne gietijzeren raamkozijnen, hoge plafonds en rijk binnenvallend daglicht zorgden ervoor dat de portefeuille van The Playing Circle compleet was.

Ontdek meer over aanhuren via Broersma

bekijk diensten

Mangia mangia!

Kunstagenda Januari

De ‘Brute Prins’, een exponent van de stoere bouwstijl uit de vijftiger jaren, het Brutalisme

Recent bekeken
Bekijk het overzicht