Een monumentaal grachtenpand aan de Herengracht.

Een monumentaal grachtenpand

Het is moeilijk te geloven dat de Herengracht 414, een monumentaal grachtenpand op één van de meest prestigieuze locaties van Amsterdam, al geruime tijd te huur stond. Een particuliere eigenaar had het object aangekocht om er zelf te gaan wonen, maar was inmiddels elders neergestreken. Namens de eigenaar wendde Nick de Sonnaville zich tot Broersma voor advies. Wij adviseerden hem een aantal verbeterpunten door te voeren, om er een eigentijdse kantoorruimte van te maken.

Het eindresultaat is adembenemend

“Een stijlkamer met uitzicht op de tuin. Een atrium van glas. Klassieke ornamenten. Aan historische details ontbrak het niet in deze vooroorlogse kleermakerij”, benoemt Merijn Hartog van Broersma Werken. De kunst was om de referentie naar de tijd te behouden, en het tegelijkertijd te moderniseren. Met dit inzicht was een nieuwe huurder snel gevonden. In De Ambassadors, een creative production studio waarbij alles draait om de craft van creativiteit, vonden wij de perfecte partij. In samenspraak met de eigenaar hebben zij het pand grondig verbouwd, zodat het past bij hun unieke visie op vakmanschap. Het eindresultaat is adembenemend.

Inrichting en fotografie door Studio Paradis.

Een stijlkamer met uitzicht op de tuin. Een atrium van glas. Klassieke ornamenten. Aan historische details ontbrak het niet in deze vooroorlogse kleermakerij.

Merijn Hartog, Makelaar | Partner Broersma Werken

Ontdek meer over verhuren via Broersma

bekijk diensten

Mangia mangia!

Kunstagenda Januari

De ‘Brute Prins’, een exponent van de stoere bouwstijl uit de vijftiger jaren, het Brutalisme

Recent bekeken
Bekijk het overzicht

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?