Kenmerken
Singel 120, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • € 285,-
  • Per vierkante meters per jaar
Servicekosten
  • € 65,-
  • Per vierkante meters per jaar
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 595 m2
  • Kantoor in units vanaf: 235 m2
Aanvaarding
  • Direct
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt circa 595 m² VVO-kantoorruimte en is verdeeld over het souterrain, een tussenverdieping en de bel etage.
Deelverhuur is eventueel bespreekbaar vanaf circa 235 m² VVO-kantoorruimte. 

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd, in huidige gerenoveerde staat, met onder andere de volgende voorzieningen:

•    representatieve gemeenschappelijke entree met marmer
•    sierelementen op de wanden en plafonds
•    houten vloer (tussenverdieping en bel etage)
•    gietvloer (souterrain)
•    verlichting (LED)
•    te openen ramen
•    airco en mechanische ventilatie (gedeeltelijk)
•    kabelgoten
•    twee keukens met inbouwapparatuur in het souterrain en achterhuis (vaatwasser en koelkast)
•    pantry op de tussenverdieping 
•    sanitair 
•    douche 
•    toegang middels intercomsysteem met camera
•    alarminstallatie

Huurprijs
€ 285,- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting.

Servicekosten
€ 65,- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting, op basis van een voorschotbedrag met jaarlijkse nacalculatie, ten behoeve van de navolgende diensten en leveringen:

•    gas
•    water
•    elektra
•    schoonmaak algemene ruimte
•    onderhoud technische installaties

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.

Monumentale status 
Rijksmonument.

Energielabelklasse
Niet van toepassing. Wegens monumentale status niet labelplichtig.

Betalingsverplichting
Per kwartaal bij vooruitbetaling te voldoen.

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Eventuele afwijkende huurtermijnen zijn onder voorwaarden bespreekbaar.

Huuringangsdatum
Per direct. 

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Overige bepalingen
Singel 120, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegrond
Singel 120, Amsterdam
Documenten
Singel 120, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Singel 120, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
Spuistraat 102,
1012 VA Amsterdam

Caldi E Freddi

Amsterdam maakte kennis met de kern van de Italiaanse keuken. Volgens eigenaar Mazziotta draait het om de schoonheid van eenvoud: weinig ingrediënten, maar van hoge kwaliteit. Bij Caldi e Freddi is de essentie hetzelfde: eenvoudig en betaalbaar. Geen ingewikkelde gerechten, maar toegankelijkheid en lage prijzen. Ze halen uit de Italiaanse keuken wat makkelijk en betaalbaar is, zoals kip inplaats van lamsvlees. Geniet van heerlijke broodjes (ook vegetarische opties) en andere authentieke Italiaanse gerechten en desserts, allemaal om mee te nemen.

02
Adres
Herenstraat 22,
1015 CB Amsterdam

Linguini

Essentieel in de Italiaanse keuken is simpliciteit: zolang de ingrediënten goed zijn heb je niet veel nodig. “Less is more”. Dat hebben ze bij Linguini in de Herenstraat goed begrepen. Het interieur ademt het Italiaanse dolce vita-gevoel: sfeervolle oude tegels en een mooie lange bank als eyecatcher: Linguini is een knusse en warme trattoria, met oog voor detail. De kaart is klein en bestaat voornamelijk uit pasta. Deze bestel je of in een kleine portie (voor één persoon), of op z’n Italiaans in een grote pan voor de ‘famiglia’. Pasta, pasta, pasta dus. Allemaal bereid met liefde en passie door de Italiaanse ‘pasta maestro’ genaamd Lorenzo Isidoro.

03
Adres
Sint Nicolaasstraat 43,
1012 NJ Amsterdam

Kaagman en Kortekaas

Bij Kaagman en Kortekaas ga je op avontuur. Chef Kaagman etaleert in iedere gang zijn voorliefdes voor zeevruchten, incourante delen en de traditionele Franse keuken. Het liefst in combinatie en dan met al het moois dat Nederland en de omgeving te bieden hebben. Bij gastheer Kortekaas en zijn team voel je je helemaal thuis, of je nu even snel aan de bar een hapje doet of voor het volledige chef's menu gaat. En dat moet je natuurlijk altijd doen als het ergens zo lekker én gezellig is. Je kan ook een wine pairing bij het menu doen en dat is heel erg aan te raden. De wijnen zijn van hele hoge kwaliteit en passen perfect bij het verrassende en heerlijke menu.

04
Adres
Herengracht 169,
1015 BJ Amsterdam

Heertje Friet

In een authentiek Amsterdams pand, in het oude centrum van Amsterdam, vind je: Heertje Friet. De frieten bij Heertje Friet worden elke dag vers gesneden.  Daarbij hebben ze een groot aanbod aan verschillende soorten sauzen met onder andere vegan opties. Naast de overheerlijke friet hebben ze ook kroketten met garnaal, kip of kaas.

05
Adres
Dam 137,
1012 RJ Amsterdam

De Wine Cellar

De Winecellar is een gezellige, sfeervolle plek om een goed glas wijn te drinken. De eigenaren zijn Argentijns en dat kan je terugzien in de wijnkaart die grotendeels Argentijnse wijnen bevat. Het vriendelijke personeel helpt altijd graag met het uitkiezen van wijn en een bijpassend Mediterraan gerechtje. Je kan hier gewoon langskomen, maar de Winecellar organiseert ook wijnproeverijen bij mensen thuis.

06
Adres
Singel 210,
1016 AB Amsterdam

Restaurant Breda

Breda is een stad in het zuiden van Nederland. En je weet wat ze zeggen: hoe zuidelijker, hoe bourgondischer. Dat is dan ook precies wat je bij Restaurant Breda aan de Singel in Amsterdam mag verwachten: bourgondisch eten maar dan met hoofdstedelijke allure. En dat bourgondische genieten gaat natuurlijk gepaard met zeer goede wijnen. Restaurant Breda biedt een menu van de chef, een warme en toegankelijke entourage en een wijnkaart waar je u tegen zegt. Het recept voor een heerlijke avond uit zouden wij zeggen!

07
Adres
Keizersgracht 157,
1015 CL Amsterdam

Café Brandon

Café Brandon is een café in Amsterdam gelegen aan de rand van de Jordaan. Met als openingsjaar 1626 is het een van de oudste, nog bestaande, cafés van Amsterdam.

08
Adres
Prinsenstraat 16h,
1015 DC Amsterdam

OSLO

Bij OSLO Amsterdam omarmen ze met toewijding de Scandinavische filosofie. Het gebak wordt met zorg vervaardigd, strevend naar het perfecte balans tussen zoet en verfijning, bevredigend zonder enige overdaad. Het resultaat is een  combinatie van complexiteit, maar toch toegankelijk voor iedereen. Bij OSLO maken ze gebruik van uitsluitend organische en biodynamische ingrediënten in hun bakproces, waarmee ze niet alleen heerlijke gebakjes creëren, maar ook de aarde een beetje beter achterlaten.

09
Adres
Prinsenstraat 22,
1015 DD Amsterdam

Café De Klepel

Na een leuke wandeling over de grachten is Café De Klepel een warm ontvangst. De knusse Franse bistro is een combinatie van eerlijk eten en een goed geprijsde wijnkaart. De Klepel biedt opties voor 3 of 4 gangen op basis van verse seizoensgebonden producten. De wijnkaart bevat meer dan 250 wijnen waaronder ook zeer bijzondere en zeldzame wijnen. Het is ook mogelijk om buiten een glas wijn te drinken met wat charcuterie en kaas.

10
Adres
Prinsenstraat 27,
1015 DB Amsterdam

Café de Twee Prinsen

Café de Twee Prinsen is de derde zaak van de mannen achter Binnenvisser en de Corner Store. Hier kan je 's ochtends al voor de koffie binnenploffen, lunchen met een baguette of aan de bar hangen voor wat bites en de uitgebreide selectie natuurwijnen. Oftewel  het café voor ontbijt tot late borrel.

11
Adres
Prinsenstraat,
1015 DD Amsterdam

Kikkie van de Prinsensluis

Op de hoek van de Prinsenstraat en de Prinsengracht ligt dit café restaurant. Er is een ruim terras met een ruime selectie natuurwijnen. Het is een ideale plek voor een borrel die overloopt in een lange avond met gerechtjes die het niveau van barhapjes ruim ontstijgen. In het weekend kan je terecht voor een lekkere lunch, dat betekent  huis-gerookte Pastrami vanaf 12:00 net zoals de smashburger en meer kleine gerechtjes.

12
Adres
Spuistraat 172,
1012 VT Amsterdam

The Duchess

Een echte high-tea room. Ze bieden hier een enorm scala aan bijzondere theesoorten, vers gebakken cakes en nog veel meer aan. Huisgemaakte macarons, warme scones maar ook een geweldig assortiment aan champagne is hier te vinden. De echte aristocraat komt hier niks te kort.

13
Adres
Brouwersgracht 60,
1013 GX Amsterdam

De Belhamel

Dit restaurant weet zich zowel qua locatie als qua interieur uniek te onderscheiden. Het restaurant en de bar (een echte speakeasy) hebben allebei een romantische Parijse Art Nouveau sfeer. Frans geïnspireerde klassiekers versterken deze eigen identiteit met tarte tatin van sjalotten, zilveruitjes, blauwe kaas en mosterdkaramel of pain perdu van brioche met yoghurt-sinaasappelijs. In de zomer zit je heerlijk op het terras aan de Brouwersgracht.

14
Adres
Prinsengracht 44,
1015 DW Amsterdam

Het Bruine Paard

Recht tegenover Café het Bruine Paard bevindt zich een steile brug. Vroeger was daar aan de overkant een brandweerkazerne. Het verhaal gaat dat het paard met brandweerwagen en al tijdens een forse winternacht van de brug af gleed en zo in het café belandde. Vandaar de naam het Bruine Paard.

15
Adres
Haarlemmerstraat 9,
1013 EH Amsterdam

Bistrot neuf

Bistrot Neuf is een gezellige bistro met een modern interieur midden in het levendige Amsterdam. Het werd ooit terecht uitgeroepen tot de beste Franse zaak van Amsterdam en dat is te begrijpen. De vaste kaart staat vol Franse klassiekers zoals bouillabaisse, slakken en steak tartaar. Als een van de weinigen in Amsterdam wordt hier ook warme lunch geserveerd, maar je kan hier ook op z’n Parijs gezellig en ongecompliceerd tafelen met een goed glas wijn.

16
Adres
Westerstraat 3,
1015 LT Amsterdam

Luuk's Coffee

Midden in de Jordaan tegenover Winkel 43 bevindt zich Luuk's coffee. Luuk Nijsen is de oprichter van deze speciale koffiebar. Ze zijn enorm populair vanwege hun uitstekende locatie en nog betere koffie. Bovendien maken ze heerlijke zoete lekkernijen als je trek hebt. Je kan hier zeven dagen per week terecht.

17
Adres
Prinsengracht 114,
1015 EA Amsterdam

De Twee Zwaantjes

Café De twee Zwaantjes is een gezellige bruine kroeg gelegen in hartje Amsterdam. Elke week komt een vaste groep van zes muzikanten in wisselde samenstelling spelen, maar ook de gasten kunnen hun favoriete liedjes zingen.

18
Adres
Dam 27,
1012 JS Amsterdam

Restaurant Bougainville

Een diner voor twee of een zakelijke bespreking? Restaurant Bougainville kan je terecht voor een onvergetelijke fine dining ervaring. Met gerechten van wereldklasse hoeft er geen einde aan deze avond te komen. Het restaurant bevindt zich namelijk in het luxueuze Hotel TwentySeven. Combineer de avond met een cocktail experience of overnachten in eigen stad. Aan mogelijkheden geen tekort.

19
Adres
Noordermarkt 43,
1015 NA Amsterdam

Winkel 43

Je kunt hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, in de zomer en in de winter terecht. Je kunt genieten van de beroemde appeltaart op het heerlijk zonnige terras of een lekker broodje kiezen van de lunchkaart. Ook ’s avonds kun je terecht voor iets te eten of een borrel. De kaart is niet ingewikkeld, maar lekker en niet duur. Het zit in het midden van de Jordaan en is een perfecte plek om lekker mensen te kijken. Omdat Winkel 43 zo beroemd is vanwege zijn appeltaarten trekt het natuurlijk toeristen maar ook lokale bewoners komen hier maar al te graag omdat het zo ongelofelijk lekker is. Niet te missen!

Interieur
20
Adres
Leliegracht 22-H,
1015 DG Amsterdam

Architectura & Natura

Al meer dan 75 jaar zit Architectura & Natura gehuisvest in een historisch gebouw aan de Leliegracht. Deze winkel behoort inmiddels tot de meest bekende boekenwinkels van Amsterdam, met leesvoer over architectuur, stedenbouw, tuinarchitectuur en natuurhistorie. De boeken komen van over de hele wereld en zijn in het Engels verkrijgbaar.

Boodschappen
21
Adres
Nieuwendijk 183,
1012 MG Amsterdam

Banketbakkerij van der Linde

Er staat altijd een enorme rij bij Banketbakkerij van der Linde, maar laat dit je niet afschrikken! De rij loopt enorm vlot door, en het wachten wordt ontzettend beloond. Ze verkopen hier één soort ijsje met hun gouden recept, een zacht roomijsje die overheerlijk proeft. Geserveerd in een oublie-hoorn of een grotere variant daarvan is dit waar deze banketbakkerij sinds 1937 bekend om is. Naast overheerlijk slagroomijs verkopen ze er ook andere heerlijkheden, zoals chocolade truffels, taarten en nog veel meer.

22
Adres
Nieuwendijk 35,
1012 MA Amsterdam

Gebroeders Niemeijer

Dat Nederland een broodcultuur heeft is geen geheim, dus gaat er niets boven een sneetje volkoren van eigen bodem. De Hartog volkorenbroden zijn een begrip in Amsterdam. Al sinds 1896 worden de tarwe gemalen in eigen maalderij. Het volkorenmeel is puur, eerlijk en veganistisch. Daarnaast kan je voor ontbijt en lunch terecht in het café van de bakkerij.

23
Adres
Westerstraat 55,
1015 LV Amsterdam

Terre Lente

Bij Terre Lente importeren ze hun producten direct van kleinschalige biologische boeren- en familiebedrijven uit Calabrië, Zuid-Italië, en dat proef je. De producten zijn eerlijk, goed en écht Italiaans. Ze hebben onder andere worst, kaas, olijfolie, gemaakte groenten en uiteraard bijzondere wijnen. Alles is dus biologisch geproduceerd. In hartje Jordaan vind je dit pareltje. Tip: neem ook lekker kopje Napolitaanse koffie of een belegde focaccia.

Kunst & cultuur
24
Adres
Leliegracht 47,
1016 GT Amsterdam

Andriesse Eyck Galerie

De eigenaren, Zsa-Zsa Eyck en Paul Andriesse, van de Andriesse Eyck Galerie hebben ruim 30 jaar ervaring op het gebied van internationale, hedendaagse kunst. De galerie vertegenwoordigt opkomende en mid-career kunstenaars. Het is de ultieme ruimte voor verzamelaars, academici en kunstprofessionals om in een intieme setting van kunst te kunnen genieten en ook (nieuwe) kunst te kunnen ontdekken.

25
Adres
Warmoesstraat 139,
1012 JB Amsterdam

W139

W139 is zowel een tentoonstellingsruimte als een productieplaats voor hedendaagse kunst. Al sinds 1979 is het gevestigd op de Warmoesstraat hartje Amsterdam en sindsdien heeft het kunstenaars de tijd en ruimte gegeven om zich te kunnen ontwikkelen. W139 is een plek waar de kunstenaar en de lokale gemeenschap samenwerken en heeft zo niet alleen een artistieke maar ook een maatschappelijke insteek met een focus op radicale verbeelding en inclusie. De programmering legt de nadruk op de behoefte aan aanhoudende en ondersteunde solidariteit en geeft zo een kritisch tegengeluid aan de gevolgen van de dominerende neoliberale en kapitalistische structuren van de Nederlandse (artistieke) samenleving.

In het klassieke grachtenpand aan het Singel 120 is circa 595 m² kantoorruimte beschikbaar, verdeeld over het souterrain, de tussenverdieping en de bel etage. Deelverhuur is eventueel bespreekbaar vanaf circa 235 m² kantoorruimte. Op deze prestigieuze locatie in het centrum van Amsterdam kan men ondernemen met grandeur. Indrukwekkende sierelementen op de wanden en plafonds, klassieke deuren en trappartijen, marmer en ramen met snijwerk geven iedere bezoeker een bijzonder ontvangst. De kantoorruimte is voorzien van visgraat vloerafwerking, hoge plinten, klassieke schouwen en kroonluchters en eveneens sierelementen op de wanden en hoge plafonds. Het voor- en achterhuis zijn aan elkaar verbonden met een lichtstraat waardoor en veel daglichttoetreding is in de ruimte. Dankzij de renovatie is dit historische en karakteristieke grachtenpand klaar voor een nieuwe toekomst en gebruik als representatief kantoor.

Gebouw 
Het Singel 120 is naar schatting gebouwd in 1664 in opdracht van Leonard Winninx en Helena van Heuvel. Het hoge gebouw met lijstgevel in de Lodewijk XVI stijl is als woonhuis gebouwd. Dankzij de recente renovatie – met behoud van het klassieke karakter – is de ruimte nu geschikt als representatief kantoor. 

Achter de indrukwekkende entree aan de buitenzijde, scheelt een eveneens indrukwekkende ontvangst aan de binnenzijde. Het interieur is voorzien van18de-eeuwse stucwerkgang met fraaie (schijn)deuren in Lodewijk XV-stijl, marmeren fonteintje en in de zaal een 17de-eeuws cassettenplafond met plafondschilderingen in vakken. Deze dateert uit 1664 en is gemaakt door Jan van Neck.

Buurt + hotspots 
Het Singel 120 is gelegen in een woon- en winkelgebied in de Grachtengordel-West. Diverse representatieve kantoren zijn hier gevestigd vanwege de goede bereikbaarheid en knusse en gezellige sfeer met een authentieke charme die deze grachtenpanden uitstralen. 

Op loopafstand, aan de overzijde van de Raadhuisstraat, zijn de Negen Straatjes gelegen met exclusieve en trendy speciaalzaken, cafés, restaurants, hotels en hoppe sportgelegenheden. Ook de nabijgelegen gezellige (winkelstraten) Herenstraat en Prinsenstraat bieden tal van mogelijkheden voor ontspanning en/of versnapering evenals de Noordermarkt welke op tien minuten loopafstand is gelegen. 

Bereikbaarheid
Het kantoor is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer. Op loopafstand is de tramhalte van de lijnen 2, 12, 13 en 17 aan de Nieuwezijds Kolk. Centraal Station is gelegen op circa 10 minuten loopafstand. Op 1 kilometer afstand is metrostation Rokin gelegen waar de Noord/Zuidlijn passeert. Hierdoor is vanuit het centrum een snelle verbindingen met Amsterdam Noord en Amsterdam Zuid mogelijk. Zowel via de S-103 en S-105 is in circa 15 minuten met de auto de Ringweg A10 te bereiken. 

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Tevens is betaald parkeren mogelijk in de nabij gelegen openbare parkeergarage “De Kolk” aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Bijzonderheden
•    rijksmonument
•    turn-key kantoorruimte 
•    gerenoveerde en representatieve kantoorruimte
•    klassieke uitstraling en elementen
•    markante detailleringen 
•    deelverhuur is eventueel bespreekbaar vanaf circa 235 m² kantoorruimte.

In het klassieke grachtenpand aan het Singel 120 is circa 595 m² kantoorruimte beschikbaar, verdeeld over het souterrain, de tussenverdieping en de bel etage. Deelverhuur is eventueel bespreekbaar vanaf circa 235 m² kantoorruimte. Op deze prestigieuze locatie in het centrum van Amsterdam kan men ondernemen met grandeur. Indrukwekkende sierelementen op de wanden en plafonds, klassieke deuren en trappartijen, marmer en ramen met snijwerk geven iedere bezoeker een bijzonder ontvangst. De kantoorruimte is voorzien van visgraat vloerafwerking, hoge plinten, klassieke schouwen en kroonluchters en eveneens sierelementen op de wanden en hoge plafonds. Het voor- en achterhuis zijn aan elkaar verbonden met een lichtstraat waardoor en veel daglichttoetreding is in de ruimte. Dankzij de renovatie is dit historische en karakteristieke grachtenpand klaar voor een nieuwe toekomst en gebruik als representatief kantoor.

Gebouw 
Het Singel 120 is naar schatting gebouwd in 1664 in opdracht van Leonard Winninx en Helena van Heuvel. Het hoge gebouw met lijstgevel in de Lodewijk XVI stijl is als woonhuis gebouwd. Dankzij de recente renovatie – met behoud van het klassieke karakter – is de ruimte nu geschikt als representatief kantoor.

Achter de indrukwekkende entree aan de buitenzijde, scheelt een eveneens indrukwekkende ontvangst aan de binnenzijde. Het interieur is voorzien van18de-eeuwse stucwerkgang met fraaie (schijn)deuren in Lodewijk XV-stijl, marmeren fonteintje en in de zaal een 17de-eeuws cassettenplafond met plafondschilderingen in vakken. Deze dateert uit 1664 en is gemaakt door Jan van Neck.

Buurt + hotspots 
Het Singel 120 is gelegen in een woon- en winkelgebied in de Grachtengordel-West. Diverse representatieve kantoren zijn hier gevestigd vanwege de goede bereikbaarheid en knusse en gezellige sfeer met een authentieke charme die deze grachtenpanden uitstralen.

Op loopafstand, aan de overzijde van de Raadhuisstraat, zijn de Negen Straatjes gelegen met exclusieve en trendy speciaalzaken, cafés, restaurants, hotels en hoppe sportgelegenheden. Ook de nabijgelegen gezellige (winkelstraten) Herenstraat en Prinsenstraat bieden tal van mogelijkheden voor ontspanning en/of versnapering evenals de Noordermarkt welke op tien minuten loopafstand is gelegen.

Bereikbaarheid
Het kantoor is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer. Op loopafstand is de tramhalte van de lijnen 2, 12, 13 en 17 aan de Nieuwezijds Kolk. Centraal Station is gelegen op circa 10 minuten loopafstand. Op 1 kilometer afstand is metrostation Rokin gelegen waar de Noord/Zuidlijn passeert. Hierdoor is vanuit het centrum een snelle verbindingen met Amsterdam Noord en Amsterdam Zuid mogelijk. Zowel via de S-103 en S-105 is in circa 15 minuten met de auto de Ringweg A10 te bereiken.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Tevens is betaald parkeren mogelijk in de nabij gelegen openbare parkeergarage “De Kolk” aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Ontmoet de ondernemer, in deze serie Titi Waber van Indonesisch restaurant Blauw

Samengesteld; een collectie woningen met luxe badkamers

’t Looiers Huys, een rijksmonument als gezinshuis

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?