Kenmerken
Prins Hendriklaan 56, Amsterdam
Soort
  • Kantoorruimte
Prijs
  • € 385,-
  • Per vierkante meters per jaar
Servicekosten
  • € 12,-
  • Per vierkante meters per jaar
Oppervlakte
  • Kantoor oppervlakte: 436 m2
  • Kantoor in units vanaf: 436 m2
Aanvaarding
  • Per datum
Overige kenmerken

Oppervlakte 
De totale oppervlakte bedraagt 436,82 m² VVO-kantoorruimte en is als volgt verdeeld:

•    souterrain: 70,37 m² 
•    begane grond: 130,79 m² 
•    eerste verdieping: 121,26 m² 
•    tweede verdieping: 114,40 m² 

Tevens is er een voor- en achtertuin en een balkon, zowel aan de voorzijde als achterzijde van de eerste verdieping.

Opleveringsniveau
De kantoorruimte wordt opgeleverd, in huidige staat, met onder andere de volgende voorzieningen:

•    zelfstandige representatieve entree
•    hal voorzien van marmer
•    diverse sanitaire ruimtes
•    keuken met apparatuur 
•    vloerafwerking: houten visgraat vloer en vloerbedekking
•    alarminstallatie 
•    zonwering
•    kelder
•    huidige data bekabeling 
•    akoestische panelen aan het plafond
•    airconditioning (daar waar aanwezig) 

Vertrekkend huurder stelt twee belcellen tegen een overnamesom beschikbaar.

Huurprijs
€ 385,- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting.

Servicekosten
€ 12,- per m² per jaar, te vermeerderen met omzetbelasting, ten behoeve van de navolgende diensten/leveringen:

•    tuinonderhoud (twee keer per jaar)
•    onderhoudskosten van de CV installatie
•    onderhoudskosten van de brandmeldinstallatie
•    onderhoudskosten van de elektrische installatie
•    kosten voor het wassen van de ruiten aan de buitenzijde van het gehuurde (vier keer per jaar)
•    onderhoudskosten en controle van de buitenzonwering
•    administratiekosten 5%

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van gas/water/elektra en eventuele overige voorzieningen.

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.

Monumentale status 
Niet van toepassing.

Energielabelklasse
Voor dit object geldt energielabelklasse PM. Recent heeft er een verduurzamingsslag plaatsgevonden.

Betalingsverplichting
Per kwartaal bij vooruitbetaling te voldoen.

Huurtermijn
Tot en met 31 augustus 2027.
Afwijkende huurtermijnen zijn in overleg met de Verhuurder bespreekbaar.

Huuringangsdatum
Vanaf 1 september 2024.

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Overige bepalingen
Prins Hendriklaan 56, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegrond
Prins Hendriklaan 56, Amsterdam
Documenten
Prins Hendriklaan 56, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Prins Hendriklaan 56, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
Valeriusplein 4A,
1075 BG Amsterdam

Juliette

In Amsterdam Zuid  kun je bij Juliette genieten van ontbijt en lunch in de zon. Het menu is gebaseerd op verse ingrediënten van lokale leveranciers en wordt dagelijks samengesteld op basis van wat er op de markt beschikbaar is. Denk aan gerechten zoals de Porco Rosso: mortadella, stracciatellakaas, Spaanse guindillapepers en rode pesto. Voor het diner of een borrel kan je terecht bij buurman Bar Jules. De focus ligt op Zuid-Europese gerechten zoals pizzetta's, pata negra en geroosterde octopus.

02
Adres
Koninginneweg 212,
1075 EL Amsterdam

Simply Fish

Simply Fish is gelegen in Oud-Zuid aan de Koninginneweg. Zoals de naam al doet vermoeden is het restaurant gespecialiseerd in het bereiden van vis. Echtpaar Jan en Francis Rijk bezaten voorheen eenzelfde soort restaurant in Zeeland, een welbekende provincie voor overheerlijke vis en zeevruchten. Op het menu kan je onder andere fruit de mer, garnalenkroketjes, oesters en hun beroemde kreeftenbisque vinden.

03
Adres
Amstelveenseweg 89,
1075 VW Amsterdam

Sotto Pizza

Sotto Pizza is één van de top 10 Italiaanse restaurants in Amsterdam. Het restaurant opende haar deuren in 2021, maar is sindsdien een begrip onder de pizza-liefhebbers. De diverse keuze is een weergave van de kundigheid van de koks, maar hun klassieke Margherita is onverslaanbaar. Het interieur heeft iets weg van een moderne Spaanse tapasbar, met een fijne sfeer. Je kan bij Sotto uitgebreid tafelen of snel een pizza eten aan de bar. Het personeel is behulpzaam en vriendelijk.

04
Adres
Sophialaan 55,
1075 BP Amsterdam

Ron Gastrobar

Bij Ron Blaauw's eerste gastrobar in Amsterdam gaat een laagdrempelige sfeer hand in hand met een Michelinster. Stijl en gezelligheid komen samen voor een smakelijke ervaring. Van details tot amuses, cocktails, broodjes op tafel, nieuwe gerechtjes, heerlijke wijnen en attente service. Alles draait om het credo: "uit eten gaan moet een feestje zijn''.Voor BBQ-liefhebbers is er zelfs een apart gedeelte op de menukaart. Uiteraard ontbreken de klassiekers, zoals de spareribs "The Original," niet; een gerecht dat altijd zal blijven.

05
Adres
Amstelveenseweg 158-160,
1075 XN Amsterdam

Restaurant Blauw

Aan de Amstelveenseweg ligt het Indonesische restaurant Blauw. In tegenstelling wat de naam doet verwachten, is het hele interieur rood. De rijsttafels bij restaurant Blauw zijn bij beide locaties identiek (Amsterdam en Utrecht), maar de rest van het menu is per vestiging uniek. De chefs stellen zelf hun ultieme authentieke Indonesische belevingen samen op basis van hun eigen inspiratie en invloeden.

06
Adres
Amstelveenseweg 226h,
1075 XT Amsterdam

Bonnie

Bonnie, een charmante bistro gelegen in Amsterdam-Zuid. Bij Bonnie draait alles om genieten; van lekkere maaltijden tot zorgvuldig geselecteerde wijnen die perfect aansluiten. Vooral de Bonnie's double cheeseburger is een aanrader. De ambiance zorgt ervoor dat je je al snel op je gemak voelt. Een lunch hier kan gemakkelijk overgaan in een gezellige borrel, waardoor je het gevoel krijgt dat je eigenlijk helemaal niet meer weg wil.

07
Adres
Koninginneweg 34,
1075 CZ Amsterdam

Tozi

TOZI betekent in Venetiaans dialect ‘een groep vrienden’, en dat voel je direct als je binnenkomt. Het is net alsof je terecht komt in één grote familie. De kaart toont een selectie van kleine Venetiaans geïnspireerde gerechten om te delen, bekend als cicchetti. Met een Italiaanse wijnkaart en een cocktailbar met Italiaanse gins en negroni's.

 

08
Adres
Overtoom 515,
1054 LN Amsterdam

Adam

Alle gerechten zien er fraai uit, zonder overdreven gedoe. Ook de smaken doen zich gelden: eerlijk, spannend en in balans. Al snel in ons menu komen we een topper tegen: perfect gegaarde griet met een fris-ziltige oestervinaigrette, komkommerlinten, amandelcrème, een bite van gefrituurde vishuid en een saus van nori. Even tongstrelend: een perfect stukje lam van de Big Green Egg, bereid met chorizo en geserveerd met twee heerlijke sauzen.’

09
Adres
Willemsparkweg 220hs,
1071 HX Amsterdam

Restaurant Visque

Op het prachtige hoekje van Amsterdam Zuid bevindt zich Restaurant Visque, waar vis de hoofdrol speelt. Onze menukaart is flexibel en afhankelijk van de dagelijkse keuze voor de meest verse en smaakvolle producten. Chef Menno geeft een eigen twist aan eenvoudige Franse gerechten, zoals coquilles, Hollandse garnalen, sliptong en onze bekende Tuna Wellington.

10
Adres
Overtoom 445,
1054 KG Amsterdam

Focacceria

De Italiaanse Valeria Lucente vindt de Italiaanse restaurants in Amsterdam verrassend goed, maar ze heeft wel heimwee naar de smaken van thuis. Vooral de focaccia uit haar streek. Dit delicate platbrood, ongeveer twee centimeter dik, is luchtig, vettig en zo zacht als een wolk. In tegenstelling tot focaccia uit andere Italiaanse regio's heeft de genovese-variant geen knapperige, maar een zachte bovenkant. Dit komt door voor het bakken het deeg te bestrijken met olijfolie, water en zout. Vooral in Genua wordt focaccia genoten bij elk eetmoment en dat kan nu dus ook in Amsterdam.

11
Adres
Overtoom 558,
1054 LN Amsterdam

Schuurmanoomkensgrassotti

Bij  Schuurmanoomkensgrassotti serveren ze heerlijke koffie van whitelabelcoffee en smakelijke hapjes. Ze hebben een geweldige selectie gebak, zoals de taart met frambozen glacé en de chocolademiso-koek. Ook hebben ze een lunchmenu met een mooie variëteit aan natuurlijke wijnen om van te genieten.

12
Adres
Overtoom 534H,
1054 LL Amsterdam

Otto Volante

Bij deze combinatie van restaurant en wijnbar kan je low key aanschuiven voor een wijntje of kiezen voor een vier, vijf of zes gangen menu. Het vier-gangen menu is €39 en wijn is er in overvloed. Otto Volante serveert enkel natuurwijnen en biologische dranken. Zo maken ze zelf likeur en kombucha en halen ze zoveel mogelijk uit eigen tuin. En dat op de Overtoom!

13
Adres
Marathonweg 8HS,
1076 TE Amsterdam

Sjefietshe al Paso

Met "Al Paso" breidt Sjefietshe zijn aanbod van visburgers uit naar Amsterdam-Zuid, inclusief een nieuwe variant van hun beroemde "hotdoctopus." Hoewel de ontspannen sfeer vergelijkbaar is met die in de Pijp, biedt Al Paso veel minder zitplaatsen en is het voornamelijk een afhaalrestaurant. Ze introduceren elke maand een nieuwe visburger in samenwerking met andere restaurants. Als je toch besluit om even binnen te zitten, kun je ook genieten van een van hun (bevroren) cocktails.

14
Adres
Willemsparkweg 177,
1071 GZ Amsterdam

Batoni Khinkali

In Nederland is de Georgische keuken helaas ondervertegenwoordigd, ondanks haar rijke en boeiende culinaire erfgoed. Gelukkig biedt Batoni Khinkali een introductie tot deze smaakvolle keuken. Dit restaurant, opgericht door de Georgische klarinettist Levan Tskhadadze, combineert zijn liefde voor muziek met zijn passie voor koken. Hier kunnen gasten genieten van Georgische klassiekers zoals khinkali, katsjapuri en lobio, evenals een veganistisch en vleesmenu, allemaal geserveerd met de kenmerkende Georgische gastvrijheid.

Boodschappen
15
Adres
Koninginneweg 255,
1075 CV Amsterdam

Wijnhuis Amsterdam

Hoewel ze bij Wijnhuis Amsterdam al meer dan 25 jaar professioneel wijn proeven en selecteren, is het wijnhuis in Amsterdam een vrij recente toevoeging aan hun verhaal.  Na talloze proefsessies waren ze zo enthousiast over de Duitse wijnen dat ze maar al te graag de wijnen een platform wilden geven binnen Nederland. Zo openden ze in mei 2018 Wijnhuis.Amsterdam, met in eerste instantie slechts drie eigen importen uit Duitsland. Inmiddels vertegenwoordigen ze een indrukwekkend assortiment van twintig Duitse wijnmakers, drie uit Oostenrijk en één uit Luxemburg. Bij het selecteren van de wijnen is elegantie, de drinkbaarheid, lage alcoholpercentages en een minimale interventie in het productieproces belangrijk.

16
Adres
Amstelveenseweg 75,
1075 CE Amsterdam

Patisserie Linnick

Patisserie Linnick wordt bestierd door het  Amstelveense koppel Linda en Nick. Zij leerden elkaar kennen in Patisserie Holtkamp en werden verliefd. In 2014 werd hun droom werkelijkheid: een eigen patisserie waar zij hun kunstwerkjes aan het publiek kunnen tonen. Met passie en ambacht werken zij elke dag aan de prachtige gebakjes en chocolade die zij vervolgens in de vitrines etaleren. Patisserie Linnick werkt met hoogwaarde ingrediënten zoals de Valrhona chocolade uit Tain-l’Hermitage in Hermitage. De heerlijke zoete traktaties van Patisserie Linnick zul je niet snel vergeten.

17
Adres
Overtoom 445,
1054 KG Amsterdam

Focacceria

Valeria Lucente en Marco Loren van zijn de eigenaren van Focacceria Amsterdam. Elke dag worden de focaccia's vers gebakken en geserveerd met zes verschillende toppings, zoals courgettebloem en buffelricotta of gorgonzola en geroosterde pompoen. In Italië is  het een traditie om de focaccia's in cappuccino te dopen, klinkt gek maar ook hier zeker een aanrader.

18
Adres
Marathonweg 51,
1076 TB Amsterdam

Slagerij Zikking & Zoon

Slagerij Zikking & Zoon zit aan de Marathonweg en is een begrip in Amsterdam. Eigenaar Robert Zikking is een geboren en getogen Amsterdammer die samen met zijn vrouw in 1995 gepassioneerd en vol zelfvertrouwen een eigen zaak begon. Zoals hij zelf zegt: ‘Het is geen sprookje, maar een (h)eerlijke werkelijkheid die een geschiedenis heeft.’ De filet americain is gemaakt met het recept van een oude Jordaanse dam en niet te ontbreken is de nostalgische Amsterdamse ossenworst.

19
Adres
Overtoom 444,
1054 JW Amsterdam

Chabrol

Al meer dan dertig jaar is Chabrol een gevestigde wijnwinkel in Amsterdam en omstreken. Chabrol is gegroeid van een kleine wijnwinkel in de buurt naar een importeur van unieke, organische wijnen. De wijnen worden met een passie voor wijn en het verhaal achter de wijn geselecteerd. Dat kan je bijvoorbeeld lezen in de nieuwsbrief waar ze over iedere wijn een verhaal schrijven zodat de echte wijnliefhebber alles te weten komt. Je kan bij Chabrol voor een hele brede variatie aan wijnen terecht, zowel voor een wijntje voor doordeweeks als een wijn voor speciale momenten.

20
Adres
Hoofddorpweg 27,
1059 CT Amsterdam

Cow Project

Met het motto ‘bewust bourgondisch’ onderscheidt slagerij Cow Project zich van andere slagerijen. Het draait hier om lekker eten op een bewuste manier. De herkomst van het vlees is bekend en de slager draagt grote zorg voor een goed leven voor de dieren. Zo zijn de lammeren van Texel, de kip van de Blije Ilper en de varkens behoren tot de Porc au Grain varkens. Naast slagerij is het ook een delicatessenzaak met allerlei lekkere dingen zoals tapas.

Interieur
21
Adres
Cornelis Krusemanstraat 25,
1075 NC Amsterdam

Perfume Lounge

Bij de ‘Perfume lounge’ richten ze zich op het maken en adviseren van geuren voor bedrijven en organisaties en wat reuk kan toevoegen aan een merk of organisatie. Daarnaast hebben zij een winkel met een assortiment van de meest bijzondere parfums van de wereld, waar zij ook persoonlijk geuradvies geven. Advies voor op de huid of in huis. Volgens de experts voegt geur iets toe wat niet zichtbaar en tastbaar is. Je kunt geur op verschillende manieren inzetten in een ruimte. Het begint natuurlijk eerst dat het er niet negatief mag ruiken. Er zijn best wel veel ruimtes waar je het riool of sanitair ruikt, waar veel gerookt is of waar de afzuiging niet goed is en het naar eten ruikt. De meeste simpele manier van geur in huis is dat het schoon ruikt. Veel mensen associëren schoonmaak of wasmiddel met een schoon, opgeruimd en verzorgd huis. Daarnaast kun je de ambiance aanzetten. Net zoals met licht en muziek kun je de sfeer verzachten of versterken. Je kunt het heel huiselijk laten ruiken of juist heel modern. Landelijk of artistiek. Of juist heel minimalistisch of intiem.

22
Adres
Koninginneweg 271,
1075 CW Amsterdam

Teunis Veenema

Teunis Veenema is een pareltje in het hart van Amsterdam-Zuid. Aan de Koninginneweg kun je sinds 2009 terecht voor de mooiste boeketten en planten. Teunis Veenema is geen doorsnee bloemenwinkel maar een winkel waar met je mee wordt gedacht om het mooiste resultaat te behalen zowel particulier of zakelijk. Daarbij biedt hun website de mogelijkheid om geheel gepersonaliseerde boeketten te bestellen voor uzelf of voor anderen.

23
Adres
Amstelveenseweg 2,
1075 XH Amsterdam

DIS Studio

DIS Studio is een designbureau, interieurwinkel en showroom in één. DIS Studio is opgezet door Daniela Germone en Dis Abhelakh. Zij werkten beide voor het Italiaanse interieurmerk Boffi en zijn sinds 2004 samen eigenaar van een eigen studio in Amsterdam. Je kunt bij DIS Studio terecht voor interieusdesign voor je hele huis; van keukens tot stoelen tot tafellampen. Hoewel Daniele en Dis graag werken met strakke Italiaanse designs en natuursteen worden kleine imperfecties niet vermeden. Volgens hen zorgen juist die kleine imperfecties voor een warme en huiselijke sfeer. In de showroom van DIS Studio worden uitsluitend producten getoond van Italiaanse merken. Het is ook de enige plek in Nederland die producten van het merk Boffi verkoopt.

24
Adres
Amstelveenseweg 39,
1054 MC Amsterdam

Eginstill

Eginstill is een bijzonder collectief, gespecialiseerd in interieurdesign. Het grote team aan leden, van ambachtsmannen tot aan de creatief leider Frans Pahlplatz, voorziet enthousiastelingen van workshops waarin alle interieur wensen waar kunnen worden gemaakt. Deze processen worden zo duurzaam mogelijk gemaakt, door het gebruik van recyclebare materialen zoals staal en hout van een familiebedrijf in Finland. Eginstill wil het liefste alle projecten zo uniek maken als hun klanten en dit doen ze met passie. Ook voor de lekkere bak koffie kan je hier goed terecht en er is genoeg om tijdens het nuttigen naar te kijken!

25
Adres
Derde Kostverlorenkade 35,
1054 TS Amsterdam

Studio 3000

Studio 3000 is een multifunctionele creatieve ruimte. De studio is opgericht in 2020 door Nurcan Tuzkapan en is gevestigd lang de Derde Kostverlorenkade. In de studio worden design meubels getoond, verkocht en verhuurd. Naast vintage designmeubels vind je hier ook een fotografiestudio. Op haar instagramkanaal houdt Nurcan haar volgers op de hoogte van haar nieuwste vondsten en geplande event. Als je geïnteresseerd bent in creatieve projecten en design, is het zeker aan te raden om het platform van Nurcan in de gaten te houden.

Deze statige kantoorvilla van circa 436 m² met riante tuin is gelegen in de Willemsparkbuurt in Amsterdam-Zuid. De villa maakt onderdeel uit van een chique rij voormalige woonhuizen aan de Prins Hendriklaan en bestaat uit drie verdiepingen met kelder. De begane grond, eerste en tweede verdieping beschikken over een kamerindeling met zowel werk- als spreekkamers. Kenmerkend voor deze villa met hoogwaardig opleveringsniveau zijn de hoge plafonds, sierornamenten, grote raampartijen, de trap met vide en het marmer bij de entree, hal en in de sanitaire ruimtes. Alles straalt hier de luxe en grandeur van een moderne kantoorvilla uit; van de openslaande deuren naar de achtertuin tot de visgraat vloerafwerking. Voor prestigieuze bedrijven die zich graag willen vestigen in het bruisende Amsterdam-Zuid in een zeer representatief kantoor is deze zelfstandige kantoorvilla een unieke kans om de huisvesting naar een hoger niveau te tillen.

Gebouw 
De kantoorvilla is gebouwd in 1921 naar ontwerp van de architect A.L.F. Rietbergen in een traditionele bouw. Het van oorsprong woonhuis maakt onderdeel uit van een rijtje woonhuizen op de Prins Hendriklaan 40-56. De groene Prins Hendriklaan met haar prachtige woon- en kantoorvilla’s is een uitnodigende straat met voldoende parkeergelegenheid.

Buitenruimte
De kantoorvilla beschikt over een ruime voor- en achtertuin. De voortuin is gelegen op het zuiden, waardoor hier ‘s middags de zon naar binnen schijnt en biedt tevens voldoende ruimte om fietsen te stallen. De achtertuin is gelegen op het noorden waardoor hier ‘s morgens de zon naar binnen schijnt. De tuinen zijn voorzien van straatwerk en diverse beplanting en lenen zich vanwege hun maatvoering uitstekend voor een kantoorlunch of borrel. 

Buurt + hotspots
Aan het einde van de 19e eeuw, toen de binnenstad van Amsterdam steeds voller werd, groeide de behoefte aan een groene wijk dichtbij het centrum. In 1881 ontwierp architect Zocher het Willemspark, dat nu beter bekend staat als het Vondelpark. Een paar decennia later verrezen daar, rondom de vijvers, de eerste kantoorvilla’s. Statige panden in klassieke bouwstijlen verwelkomden ondernemers in dit rustigere en groenere deel van de stad. 

De grandeur van toen is nog steeds intact. Het culinaire aanbod van het Vlaamsch Broodhuys, chocolatier Linnick, groenteboer Wessels, sterrenrestaurant Ron Gastrobar en het Franse visrestaurant VISQUE geven de buurt zijn hedendaagse allure. Gelegen tussen het Vondelpark, de Koninginneweg en de Amstelveenseweg – met het Museumkwartier op loopafstand – is dit een ideaal hoekje van Amsterdam om te werken, waar inspiratie en de nodige ontspanning na een lange werkdag altijd dichtbij zijn.

Bereikbaarheid
De kantoorruimte is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer. Op korte loopafstand is aan de Koninginneweg de halte van tramlijn 2 welke een direct verbinding met het Centraal Station geeft. Met de auto is de kantoorvilla vanaf de ringweg A-10 via afrit S107 binnen enkele minuten bereikbaar.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Er zijn voor de deur van de kantoorvilla voldoende parkeermogelijkheden. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Bijzonderheden
•    zelfstandige kantoorvilla
•    voor- en achtertuin
•    representatieve uitstraling
•    volledige turn-key oplevering 
•    goede bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer
•    goede parkeermogelijkheden voor de deur 
•    nabij het Vondelpark
•    het betreft een onderhuur situatie tot en met 31 augustus 2027 

Deze statige kantoorvilla van circa 436 m² met riante tuin is gelegen in de Willemsparkbuurt in Amsterdam-Zuid. De villa maakt onderdeel uit van een chique rij voormalige woonhuizen aan de Prins Hendriklaan en bestaat uit drie verdiepingen met kelder. De begane grond, eerste en tweede verdieping beschikken over een kamerindeling met zowel werk- als spreekkamers. Kenmerkend voor deze villa met hoogwaardig opleveringsniveau zijn de hoge plafonds, sierornamenten, grote raampartijen, de trap met vide en het marmer bij de entree, hal en in de sanitaire ruimtes. Alles straalt hier de luxe en grandeur van een moderne kantoorvilla uit; van de openslaande deuren naar de achtertuin tot de visgraat vloerafwerking. Voor prestigieuze bedrijven die zich graag willen vestigen in het bruisende Amsterdam-Zuid in een zeer representatief kantoor is deze zelfstandige kantoorvilla een unieke kans om de huisvesting naar een hoger niveau te tillen.

Gebouw 
De kantoorvilla is gebouwd in 1921 naar ontwerp van de architect A.L.F. Rietbergen in een traditionele bouw. Het van oorsprong woonhuis maakt onderdeel uit van een rijtje woonhuizen op de Prins Hendriklaan 40-56. De groene Prins Hendriklaan met haar prachtige woon- en kantoorvilla’s is een uitnodigende straat met voldoende parkeergelegenheid.

Buitenruimte
De kantoorvilla beschikt over een ruime voor- en achtertuin. De voortuin is gelegen op het zuiden, waardoor hier ‘s middags de zon naar binnen schijnt en biedt tevens voldoende ruimte om fietsen te stallen. De achtertuin is gelegen op het noorden waardoor hier ‘s morgens de zon naar binnen schijnt. De tuinen zijn voorzien van straatwerk en diverse beplanting en lenen zich vanwege hun maatvoering uitstekend voor een kantoorlunch of borrel.

Buurt + hotspots
Aan het einde van de 19e eeuw, toen de binnenstad van Amsterdam steeds voller werd, groeide de behoefte aan een groene wijk dichtbij het centrum. In 1881 ontwierp architect Zocher het Willemspark, dat nu beter bekend staat als het Vondelpark. Een paar decennia later verrezen daar, rondom de vijvers, de eerste kantoorvilla’s. Statige panden in klassieke bouwstijlen verwelkomden ondernemers in dit rustigere en groenere deel van de stad.

De grandeur van toen is nog steeds intact. Het culinaire aanbod van het Vlaamsch Broodhuys, chocolatier Linnick, groenteboer Wessels, sterrenrestaurant Ron Gastrobar en het Franse visrestaurant VISQUE geven de buurt zijn hedendaagse allure. Gelegen tussen het Vondelpark, de Koninginneweg en de Amstelveenseweg – met het Museumkwartier op loopafstand – is dit een ideaal hoekje van Amsterdam om te werken, waar inspiratie en de nodige ontspanning na een lange werkdag altijd dichtbij zijn.

Bereikbaarheid
De kantoorruimte is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer. Op korte loopafstand is aan de Koninginneweg de halte van tramlijn 2 welke een direct verbinding met het Centraal Station geeft. Met de auto is de kantoorvilla vanaf de ringweg A-10 via afrit S107 binnen enkele minuten bereikbaar.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Er zijn voor de deur van de kantoorvilla voldoende parkeermogelijkheden. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

De Letterzetterij

In een voormalig meisjesweeshuis uit de 18e eeuw werd in samenwerking met studio DAB een prachtig appartement gecrëeerd

Amsterdamse dakterrassen

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?