Kenmerken
Prins Hendrikkade 21, Amsterdam
Soort
 • Kantoorruimte
Prijs
 • Prijs op aanvraag
Oppervlakte
 • Kantoor in units vanaf: 11 m2
Aanvaarding
 • In overleg
Overige kenmerken

Oppervlakte en beschikbaarheid
Regelmatig krijgt StartDock kantoorruimtes met uiteenlopende metrages beschikbaar in Gebouw Mercurius. Op dit moment is het volgende beschikbaar: 

Prins Hendrikkade 21
(Unit 2C.1) 6 persoons kantoor van circa 25,5 m² voor €2.200,- ex btw per per maand en is per direct beschikbaar. Kan gecombineerd worden met 2C.2.
(Unit 2C.2) 6 persoons kantoor van circa 28 m² voor €2.250,- ex btw per per maand en is per direct beschikbaar. Kan gecombineerd worden met 2C.1.
(Unit 4B.2) 7 persoons kantoor van circa 31,1 m² voor €2.550,- ex btw per per maand en is per direct beschikbaar. 
(Unit 4C.1) 7 persoons kantoor van circa 30 m² voor €2.550,- ex btw per per maand en is per direct beschikbaar.
(Unit 5B.3) 8 persoons kantoor van circa 42 m² voor €3.225,- ex btw per maand is per direct beschikbaar. Naast het dakterras.

Herengracht 420
(Unit A.1) 8 persoons kantoor van circa 34 m² voor €2.500,- ex btw per maand en is per direct beschikbaar. 
(Unit 1.2) 7 persoons kantoor van circa 32 m² voor €2.500,- ex btw per maand en is per 5 september beschikbaar. 

Voorzieningen
De kantoorruimte wordt verhuurd met onder andere de volgende services:

 • gedeelde werkruimte
 • high speed internet
 • onbeperkt koffie & thee
 • eigen toegangscode
 • kantoorruimte met grote bureaus
 • ergonomische bureaustoelen
 • mogelijkheid om te werken in Amsterdam of Rotterdam
 • 24/7 toegang
 • belhokken toegang
 • vergaderruimte toegang
 • receptie (09.00-17.00 uur)
 • bedrijfsregistratie
 • lift
 • dakterras
 • printer en scanner

Tegen betaling zijn additionele services beschikbaar, zoals:

 • eigen postbus
 • kluisje
 • telefoonservice
 • zit-sta bureau

Huurtermijn
Flexibel.

Huurprijs
Op aanvraag.

Huuringangsdatum
In nader overleg.

Betalingsverplichting
Per maand bij vooruitbetaling te voldoen.

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.

Monumentale status 
Rijksmonument.

Energielabelklasse
Niet van toepassing. Wegens monumentale status niet labelplichtig.

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst van StartDock. 

Overige bepalingen
Prins Hendrikkade 21, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Documenten
Prins Hendrikkade 21, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Prins Hendrikkade 21, Amsterdam
Boodschappen
01
Adres
Nieuwendijk 35,
1012 MA Amsterdam

Gebroeders Niemeijer

Dat Nederland een broodcultuur heeft is geen geheim, dus gaat er niets boven een sneetje volkoren van eigen bodem. De Hartog volkorenbroden zijn een begrip in Amsterdam. Al sinds 1896 worden de tarwe gemalen in eigen maalderij. Het volkorenmeel is puur, eerlijk en veganistisch. Daarnaast kan je voor ontbijt en lunch terecht in het café van de bakkerij.

02
Adres
Haarlemmerstraat 80,
1013 EV Amsterdam

Petit Gâteau

Petit Gâteau is een échte Franse patisserie aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Alles wordt bereid in de winkel, zichtbaar voor iedereen. Bij het aanschouwen van dit unieke concept loopt het water je in de mond. De eigenaren Meike en Patrice ontmoetten elkaar in Parijs waar Meike na haar banketbakkersopleiding een patisserie opende. Na zes succesvolle jaren in Parijs verhuisden ze naar Amsterdam om hetzelfde te doen. Bij Petit Gâteau heb je taarten in allerlei soorten en maten en kan je die taarten ook nog leren namaken in de workshops die hier worden gegeven.

03
Adres
Haarlemmerstraat 93,
1013 EM Amsterdam

Ibericus

Sinds 2012 vertegenwoordigt Ibericus de keuken van Spanje in de Nederlandse winkelstraten. Eenmaal binnen voelt het bij Ibericus alsof je je op het Iberische schiereiland begeeft. Overal hangen hammen met de alom bekende zwarte hoeven, de Pata Negra. Je kan hier naast vleesproducten ook andere Spaanse specialiteiten kopen, van broodjes en chorizo tot een heerlijk glaasje wijn. Als je op zoek bent naar authentiek Spaans eten kan je hier het beste terecht.

04
Adres
Nieuwendijk 183,
1012 MG Amsterdam

Banketbakkerij van der Linde

Er staat altijd een enorme rij bij Banketbakkerij van der Linde, maar laat dit je niet afschrikken! De rij loopt enorm vlot door, en het wachten wordt ontzettend beloond. Ze verkopen hier één soort ijsje met hun gouden recept, een zacht roomijsje die overheerlijk proeft. Geserveerd in een oublie-hoorn of een grotere variant daarvan is dit waar deze banketbakkerij sinds 1937 bekend om is. Naast overheerlijk slagroomijs verkopen ze er ook andere heerlijkheden, zoals chocolade truffels, taarten en nog veel meer.

05
Adres
Stormsteeg 9,
1012 BD Amsterdam

Dun Yong

In de oudste toko van Amsterdam zijn er meerdere verdiepingen waar je kan verdwalen. In 1959 begon Dun Yong deze winkel om de Chinese gemeenschap in de buurt te voorzien van hun dagelijkse Chinese producten. Inmiddels zijn we drie generaties verder en is de winkel uitgebreid. Je kan hier niet alleen voedingsproducten maar ook wierook en keukengerei kopen. Op de bovenste verdieping van de toko zit een klein eethuisje waar je met de allerlekkerste ramen kan lunchen. Als je je wil verdiepen in deze toko of de toko-cultuur in Nederland, is er zelfs een boek geschreven over deze toko die je kan kopen bij de kassa.

Eten & drinken
06
Adres
Martelaarsgracht 2,
1012 TP Amsterdam

Café Karpershoek

Café Karpershoek is een van de oudste kroegen van Amsterdam. In 1606 was de Karpershoek een herberg aan het IJ voor de zeelui van de VOC. Vandaag de dag is de Karpershoek een authentieke ‘bruine kroeg’.

07
Adres
Martelaarsgracht 5,
1012 TM Amsterdam

Arca

‘Portugees comfortfood dat naar een verfijnd niveau wordt opgewaardeerd en vaak met een Aziatische toets extra diepgang krijgt. Baby inktvisjes krijgen in een heerlijk tempurabeslag extra beet, worden bestrooid met zeezout en gemalen zeewier, en geserveerd met frisse en lichte koriandermayonaise. Bacalhau à brás of gezouten kabeljauw krijgt gemengd met dungesneden frieten, eigeel, peterselie en zwarte olijven gelijke een steak tartaar een verfijnde smaaklift en zalige textuur.’

08
Adres
Haarlemmerstraat 9,
1013 EH Amsterdam

Bistrot neuf

Bistrot Neuf is een gezellige bistro met een modern interieur midden in het levendige Amsterdam. Het werd ooit terecht uitgeroepen tot de beste Franse zaak van Amsterdam en dat is te begrijpen. De vaste kaart staat vol Franse klassiekers zoals bouillabaisse, slakken en steak tartaar. Als een van de weinigen in Amsterdam wordt hier ook warme lunch geserveerd, maar je kan hier ook op z’n Parijs gezellig en ongecompliceerd tafelen met een goed glas wijn.

09
Adres
Hasselaerssteeg 1,
1012 LG Amsterdam

Brasserie Carstens

Brasserie Carstens is heropend in september 2022, met chef-kok Jeroen Bruinsma aan het roer. Deze centraal gelegen brasserie biedt een moderne stadse sfeer, uitstekende service en verse Nederlandse ingrediënten. Van donderdag tot en met zondag kun je genieten van lokale en seizoensgebonden gerechten, zowel voor vleesliefhebbers als vegetariërs. Carstens biedt ook een driegangenmenu vanaf €39,-. Wijnliefhebbers kunnen kiezen voor een wijnarrangement.

10
Adres
Brouwersgracht 60,
1013 GX Amsterdam

De Belhamel

Dit restaurant weet zich zowel qua locatie als qua interieur uniek te onderscheiden. Het restaurant en de bar (een echte speakeasy) hebben allebei een romantische Parijse Art Nouveau sfeer. Frans geïnspireerde klassiekers versterken deze eigen identiteit met tarte tatin van sjalotten, zilveruitjes, blauwe kaas en mosterdkaramel of pain perdu van brioche met yoghurt-sinaasappelijs. In de zomer zit je heerlijk op het terras aan de Brouwersgracht.

11
Adres
Warmoesstraat 17,
1012 HT Amsterdam

Sichuan

Op de Warmoesstraat midden in Amsterdam zit het traditionele Chinese Sichuan restaurant. Hier komen alle chef-koks uit de provincie Sichuan in China en hebben meer dan twintig jaar ervaring in de lokale keuken. Hoewel de gerechten pittig zijn, zoals te verwachten bij Szechuan-keuken, is de balans en dosering van specerijen precies goed, waardoor de aroma's de smaak bepalen in plaats van de hitte.

12
Adres
Prins Hendrikkade 59-72,
1012 AD Amsterdam

Restaurant Vermeer

In veel restaurants claimt men groenten een belangrijke rol te geven. In Vermeer is dit echt zo. De keuken is er zelfs op aangepast. Chef Chris Naylor maakte met de renovatie van het hotelrestaurant een aantal jaren geleden ook de overstap naar een wat lichtere keuken. Daarin is nog steeds ruim plaats voor mooie vers en bijzonder vlees, maar wordt er net zo lief een radijsje uit de daktuin geserveerd als amuse. Het restaurant is in het NH Hotel Barbizon Palace gelegen, het opende in 1988 en  Gault Millau kent het restaurant 18 van de maximaal 20 punten toe.

13
Adres
Zeedijk 1,
1012 AN Amsterdam

In 't Aepjen

In de 16e eeuw ( de tijd van de VOC) bood het café een goedkoop onderdak aan zeelieden. De zeelieden brachten apen van overzee. Deze schattige aapjes zaten natuurlijk vol met vlooien, dus iedereen die In 't Aepjen had gelogeerd kwam krabbend van de jeuk naar buiten. Naar verluidt komt hier de naam van het café en ook de uitdrukking "in de aap gelogeerd zijn" vandaan. Tegenwoordig kan je nog steeds genieten van een borrel en kan je om je heen kijken naar alle relikwieën die zijn bewaard.

14
Adres
Haarlemmerstraat 91,
1013 EL Amsterdam

De Blauwe Druif

Met zijn glas-in-lood ramen en gehaakte gordijntjes zijn de deuren van Café de Blauwe Druif al open sinds 1733. Het is gevestigd vlakbij het WestIndisch Huis. Schippers die werkten voor de WIC dronken afscheid-en verwelkomt-borrels in de Blauwe Druif.

15
Adres
Buiten Brouwersstraat 19h,
1013 GJ Amsterdam

Café de Vrouw met de Baard

De Vrouw met de Baard - alleen de naam is reden genoeg om hier een keertje langs te wippen. Geheel met eigen merchandise, eigen sambal en soul kookboek én playlist weet het eethuis in het centrum een stempel te zetten op de Indisch/Molukse keuken. Ookal is de Rendang het gerecht waarvoor mensen van mijl en ver komen, ook de vegetarische alternatieven met jackfruit en aubergine zijn meer dan de moeite waard. De huiskamer-achtige sfeer geeft het geheel een echt familiegevoel, wat volgens de eigenaren zelf exact het doel is van soul- en comfortfood!

16
Adres
Lange Niezel 27,
1012 GS Amsterdam

Ramen Impossible

Midden in hartje Amsterdam zit het tweede restaurant van Akihiro Hara (46) en Atsushi Ishida (44). Ramen Impossible, het zusje van Men Impossible, onderscheidt zich met haar 'Sauce style' Ramen, ook bekend als 'Mazesoba' in het Japans. Gemaakt met Japans meel en geserveerd in een weelderige saus van saffraan-gekookte paddenstoelen en gebrande prei, biedt Ramen Impossible een verrassend vegan alternatief in de moderne Japanse keuken.

17
Adres
Sint Nicolaasstraat 43,
1012 NJ Amsterdam

Kaagman en Kortekaas

Bij Kaagman en Kortekaas ga je op avontuur. Chef Kaagman etaleert in iedere gang zijn voorliefdes voor zeevruchten, incourante delen en de traditionele Franse keuken. Het liefst in combinatie en dan met al het moois dat Nederland en de omgeving te bieden hebben. Bij gastheer Kortekaas en zijn team voel je je helemaal thuis, of je nu even snel aan de bar een hapje doet of voor het volledige chef's menu gaat. En dat moet je natuurlijk altijd doen als het ergens zo lekker én gezellig is. Je kan ook een wine pairing bij het menu doen en dat is heel erg aan te raden. De wijnen zijn van hele hoge kwaliteit en passen perfect bij het verrassende en heerlijke menu.

18
Adres
Herenstraat 22,
1015 CB Amsterdam

Linguini

Essentieel in de Italiaanse keuken is simpliciteit: zolang de ingrediënten goed zijn heb je niet veel nodig. “Less is more”. Dat hebben ze bij Linguini in de Herenstraat goed begrepen. Het interieur ademt het Italiaanse dolce vita-gevoel: sfeervolle oude tegels en een mooie lange bank als eyecatcher: Linguini is een knusse en warme trattoria, met oog voor detail. De kaart is klein en bestaat voornamelijk uit pasta. Deze bestel je of in een kleine portie (voor één persoon), of op z’n Italiaans in een grote pan voor de ‘famiglia’. Pasta, pasta, pasta dus. Allemaal bereid met liefde en passie door de Italiaanse ‘pasta maestro’ genaamd Lorenzo Isidoro.

19
Adres
Zeedijk 77,
1012 AS Amsterdam

Thaise Snackbar Bird

Amsterdam staat bekend om zijn grote hoeveelheid heerlijke Aziatische restaurants en afhaalplekken. Overal in de stad vind je wel goed eten uit de Aziatische keuken. Maar, qua Thais is er wel eentje het aller bekendst en dat is met een rede. Midden op de Zeedijk, op nummer 77 vind je Thaise Snackbar Bird, en ze zitten inmiddels al sinds 1993 op deze plek. Je kan binnen zitten en een kijkje nemen in de open keuken om te zien hoe de koks de Thaise wok-maaltijden flamberen, of je kan lekker afhalen. Beiden gaat op rap tempo, maar de smaak en kwaliteit is altijd heel erg hoog. Van heel erg, Thais pittig, tot iets milder, alle specialiteiten hebben ze hier ongeveer, en ze zijn allemaal de moeite waard te proberen.

20
Adres
Geldersekade 19,
1011 EJ Amsterdam

Ken Sushi

Een bezoek aan sushi bar Ken Sushi is niet zomaar een avondje lekker Japans eten. Bij Ken Sushi zit je aan de bar terwijl chef Ken jouw gerechten à la minute klaarmaakt. Hij gebruikt traditionele sushirijst op 37 graden en de verste ingrediënten. Al kokend vertelt Ken gepassioneerd over de herkomst en bereidingswijze van zijn spectaculaire sushi gerechten. Dit alles maakt een diner bij Ken Sushi tot een heerlijke ervaring. Mocht je een bezoek aan deze speciale sushi bar willen brengen, dan moet je vaak wel van te voren reserveren; er is namelijk maar plek voor 13 gasten aan de bar,

21
Adres
Spuistraat 102,
1012 VA Amsterdam

Caldi E Freddi

Amsterdam maakte kennis met de kern van de Italiaanse keuken. Volgens eigenaar Mazziotta draait het om de schoonheid van eenvoud: weinig ingrediënten, maar van hoge kwaliteit. Bij Caldi e Freddi is de essentie hetzelfde: eenvoudig en betaalbaar. Geen ingewikkelde gerechten, maar toegankelijkheid en lage prijzen. Ze halen uit de Italiaanse keuken wat makkelijk en betaalbaar is, zoals kip inplaats van lamsvlees. Geniet van heerlijke broodjes (ook vegetarische opties) en andere authentieke Italiaanse gerechten en desserts, allemaal om mee te nemen.

Kunst & cultuur
22
Adres
Prins Hendrikkade 33,
1012 TM Amsterdam

Art'otel Amsterdam kunstgalerij

De naam zegt het al, maar dit is een kunst hotel. Bijzonder is dat de exposities voor iedereen gratis zijn en elke dag toegankelijk. Het eten is voornamelijk shared dining met Aziatische inspiratie. Ze hebben hier ook lekkere cocktails. Het hotel heeft behalve exposities ook verschillende workshops en speciale evenementen. Genoeg cultuur in Art’otel Amsterdam dus, ik zou zeggen: loop even naar binnen en kijk wat er speelt!

23
Adres
Oudekerksplein 23,
1012 GX Amsterdam

Oude Kerk

De Oude Kerk is een historisch rijksmonument en een centrum voor hedendaagse kunst, gelegen in het oudste gebouw van Amsterdam, midden in het centrum. In samenwerking met de Oude Kerk creëren kunstenaars nieuw werk dat hier exclusief en eenmalig wordt tentoongesteld. Het programma brengt het heden en verleden samen door de interactie tussen eeuwenoud erfgoed en moderne kunst. Via hun nieuwe creaties bieden kunstenaars en musici nieuwe perspectieven op geschiedenis, de wereld om ons heen en de toekomst.

24
Adres
Warmoesstraat 139,
1012 JB Amsterdam

W139

W139 is zowel een tentoonstellingsruimte als een productieplaats voor hedendaagse kunst. Al sinds 1979 is het gevestigd op de Warmoesstraat hartje Amsterdam en sindsdien heeft het kunstenaars de tijd en ruimte gegeven om zich te kunnen ontwikkelen. W139 is een plek waar de kunstenaar en de lokale gemeenschap samenwerken en heeft zo niet alleen een artistieke maar ook een maatschappelijke insteek met een focus op radicale verbeelding en inclusie. De programmering legt de nadruk op de behoefte aan aanhoudende en ondersteunde solidariteit en geeft zo een kritisch tegengeluid aan de gevolgen van de dominerende neoliberale en kapitalistische structuren van de Nederlandse (artistieke) samenleving.

Interieur
25
Adres
Haarlemmerstraat 110,
1013 EW Amsterdam

Sukha

Sukha betekent 'joy of life' in het Sanskriet, en de vreugde zie je terug in het mooi ingerichte lichte pand aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Het label, Atelier Sukha, maakt enkel gebruik van de puurste, meest natuurlijke materialen zoals wol, linnen, katoen, klei en kasjmier. Deze pure materialen zijn verwerkt in alle prachtige producten die de winkel aanbiedt: een assortiment van vrouwenkleding tot interieur en kunstvoorwerpen. Leuk feitje: een groot deel van de bijzondere items wordt gemaakt in Nepal.

Deze co-working space is gelegen op de meest centrale locatie van Amsterdam aan de Prins Hendrikkade en op maar 100 meter afstand van Amsterdam Centraal station. Vanaf deze locatie is er een prachtig uitzicht op Amsterdam Centraal en de Prins Hendrikkade. Er zijn meerdere voorzieningen in de buurt aanwezig zoals een groot Q-park, verschillende winkels, hotels, restaurants en verschillende middelen voor openbaar vervoer zoals trein, metro en tram. Binnen dit kantoor is er een ondernemers community, waarin verschillende expertises samenkomen en elkaar te helpen groeien. Via het kenmerken tabblad is de actuele beschikbaarheid in te zien. 

Gebouw
In de 19e eeuw is dit rijksmonumentale pand, ook wel het Mercurius gebouw genoemd, gebouwd. Het door de architect Y. Bijvoets ontworpen pand werd gebouwd in opdracht van F. Brix en C. Brix van de “Maatschappij tot Exploitatie van de Passage Central”. Van oorsprong is dit gebouw bedoeld als winkelpassage, waarin ook een hotel aanwezig was. Het gebouw is voor een korte periode een spiritueel centrum geweest en is uiteindelijk een kantoorgebouw geworden. Vanaf 2021 is dit pand de thuishaven van StartDock co-working geworden waar ondernemers op de meeste centrale plek in Amsterdam hun onderneming kunnen laten groeien!

Buitenruimte
Gebouw Mercurius beschikt over een dakterras waar voldoende gelegenheid is om te lunchen of borrelen.

Over StartDock 
In de co-working space zijn er zowel werkplekken als vergaderruimtes voor  verschillende ondernemers. Van freelancer tot de wat meer ervaren ondernemer, van de innovatieve start-up tot de gevestigde scale-up, iedere ondernemer die groei ambieert is van harte welkom op deze prachtige locatie.

Buurt + hotspots 
De kantoorruimte is gelegen in de Burgwallen, aan de westkant van het centrum van Amsterdam. Verderop aan de Prins Hendrikkade is de IJtunnel gelegen en hier is ook het bekende Scheepvaartmuseum. Direct aan de overzijde bevindt zich het Centraal Station met al haar reizigers en trein, tram, bus en metrohaltes. De omgeving vanaf het Centraal Station richting het centrum wordt ook gekenmerkt door een grote stroom aan toeristen. Aan (lekkere) hotspots rondom dit gebied is geen gebrek hoewel sommige een beetje verstopt zijn. Hotspots die wij graag delen zijn Gebroeders Niemeijer aan de Nieuwendijk, Het Aziatische Joya en The Seafood Bar aan de Spuistraat en bij Restaurant Arca Amsterdam kom je voor goed Portugees eten.

Bereikbaarheid
De kantoorruimte is met eigen vervoer bereikbaar vanaf de Ringweg A-10 via de IJ-tunnel en onder het Centraal Station door. Middels openbaar vervoer is de bereikbaarheid uitstekend. Het Centraal Station is op loopafstand gelegen. Hiervandaan vertrekken diverse treinen, metrolijnen, tramlijnen, stadsbussen en streekvervoer. 

Parkeergelegenheid
Parkeren is tegen betaling mogelijk bij Q-Park Amsterdam Centraal gelegen direct naast de kantoorruimte aan de Prins Hendrikkade 20 a. Informeer bij Q-Park naar de kosten en mogelijkheden voor zakelijke abonnementen. 

Huurtermijn
Flexibel.

Deze co-working space is gelegen op de meest centrale locatie van Amsterdam aan de Prins Hendrikkade en op maar 100 meter afstand van Amsterdam Centraal station. Vanaf deze locatie is er een prachtig uitzicht op Amsterdam Centraal en de Prins Hendrikkade. Er zijn meerdere voorzieningen in de buurt aanwezig zoals een groot Q-park, verschillende winkels, hotels, restaurants en verschillende middelen voor openbaar vervoer zoals trein, metro en tram. Binnen dit kantoor is er een ondernemers community, waarin verschillende expertises samenkomen en elkaar te helpen groeien. Via het kenmerken tabblad is de actuele beschikbaarheid in te zien.

Gebouw
In de 19e eeuw is dit rijksmonumentale pand, ook wel het Mercurius gebouw genoemd, gebouwd. Het door de architect Y. Bijvoets ontworpen pand werd gebouwd in opdracht van F. Brix en C. Brix van de “Maatschappij tot Exploitatie van de Passage Central”. Van oorsprong is dit gebouw bedoeld als winkelpassage, waarin ook een hotel aanwezig was. Het gebouw is voor een korte periode een spiritueel centrum geweest en is uiteindelijk een kantoorgebouw geworden. Vanaf 2021 is dit pand de thuishaven van StartDock co-working geworden waar ondernemers op de meeste centrale plek in Amsterdam hun onderneming kunnen laten groeien!

Buitenruimte
Gebouw Mercurius beschikt over een dakterras waar voldoende gelegenheid is om te lunchen of borrelen.

Over StartDock 

In de co-working space zijn er zowel werkplekken als vergaderruimtes voor  verschillende ondernemers. Van freelancer tot de wat meer ervaren ondernemer, van de innovatieve start-up tot de gevestigde scale-up, iedere ondernemer die groei ambieert is van harte welkom op deze prachtige locatie.

Buurt + hotspots 
De kantoorruimte is gelegen in de Burgwallen, aan de westkant van het centrum van Amsterdam. Verderop aan de Prins Hendrikkade is de IJtunnel gelegen en hier is ook het bekende Scheepvaartmuseum. Direct aan de overzijde bevindt zich het Centraal Station met al haar reizigers en trein, tram, bus en metrohaltes. De omgeving vanaf het Centraal Station richting het centrum wordt ook gekenmerkt door een grote stroom aan toeristen. Aan (lekkere) hotspots rondom dit gebied is geen gebrek hoewel sommige een beetje verstopt zijn. Hotspots die wij graag delen zijn Gebroeders Niemeijer aan de Nieuwendijk, Het Aziatische Joya en The Seafood Bar aan de Spuistraat en bij Restaurant Arca Amsterdam kom je voor goed Portugees eten.

Bereikbaarheid
De kantoorruimte is met eigen vervoer bereikbaar vanaf de Ringweg A-10 via de IJ-tunnel en onder het Centraal Station door. Middels openbaar vervoer is de bereikbaarheid uitstekend. Het Centraal Station is op loopafstand gelegen. Hiervandaan vertrekken diverse treinen, metrolijnen, tramlijnen, stadsbussen en streekvervoer.

Parkeergelegenheid
Parkeren is tegen betaling mogelijk bij Q-Park Amsterdam Centraal gelegen direct naast de kantoorruimte aan de Prins Hendrikkade 20 a. Informeer bij Q-Park naar de kosten en mogelijkheden voor zakelijke abonnementen.

Buurtgids rondom de Andreas Schelfhoutstraat

De meest unieke musea van Amsterdam

Een overzicht van bijzondere galeries in Amsterdam

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?