Kenmerken
Laurierstraat 160, Amsterdam
Soort
 • Kantoorruimte
 • Winkelruimte
Prijs
 • € 2.750,-
 • Per maand
Servicekosten
 • € 50,-
 • Per maand
Oppervlakte
 • Kantoor oppervlakte: 48 m2
 • Winkel oppervlakte: 48 m2
 • Verkoopvloer oppervlakte: 48 m2
Aanvaarding
 • In overleg
Energielabel
 • A+
Overige kenmerken

Oppervlakte
De totale oppervlakte bedraagt 48,37 m² VVO-kantoor-/winkelruimte op de begane grond. 

Opleveringsniveau
De kantoor-/winkelruimte wordt compleet turn-key gerenoveerd opgeleverd en is onder andere voorzien van de navolgende aanwezige voorzieningen:

•    zelfstandige entree
•    pui voorzien van massief eikenhout met HR++ glas
•    glas-in-lood ramen
•    messing deurbeslag
•    luxe keuken met inbouwkoelkast, vrieskast, vaatwasser, Quooker kraan
•    gasvrij
•    elektrische verwarming
•    koeling door middel van een duurzaam airconditioningsysteem
•    LED lichtlijnen met richtbare spotverlichting
•    dimbare sfeerverlichting 
•    geschuurde betonvloer met een terrazzo look
•    brickwall
•    gestuukte en geschilderde wanden en plafond 
•    natuurlijk lichtinval door de grote raamkozijnen
•    ramen aan de voor- en zijgevel
•    apart toilet met fontein
•    duurzaam bijgehouden (onderhoud airco en de glasbewassing buitenzijde)

Huurprijs
€ 2.750,- per maand te vermeerderen met omzetbelasting.

Servicekosten
€ 50,- per maand te vermeerderen met omzetbelasting ten behoeve van onderhoud glasbewassing en onderhoud airconditioning.

Huurder dient zelf contracten af te sluiten met de betreffende leveranciers voor de levering van water, elektra en overige voorzieningen.

Bestemming
BP Westelijke binnenstad: "Centrum-3" zonder nadere functieaanduiding. Derhalve zijn toegestaan:

•    kantoren
•    voorzieningen
•    galeries
•    detailhandel
•    consumentverzorgende dienstverlening

Op basis van de publiekrechtelijke bestemming (bestemmingsplan) is de bestemming "Kantoorruimte, Detailhandel, Voorzieningen en Consumentverzorgende dienstverlening" mogelijk. 

Energielabelklasse
Voor dit object geldt energielabelklasse A+.

Betalingsverplichting
Per maand bestaat de betalingsverplichting van huurder uit de huurprijs plus de servicekosten, beide te vermeerderen met omzetbelasting en te voldoen bij vooruitbetaling middels een automatische incasso.

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.

Huuringangsdatum
Per direct beschikbaar.

Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 = 100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met BTW.

Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z.-model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.

Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal ervan rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Overige bepalingen
Laurierstraat 160, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegrond
Laurierstraat 160, Amsterdam
Documenten
Laurierstraat 160, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Laurierstraat 160, Amsterdam
Boodschappen
01
Adres
Tweede Laurierdwarsstraat 50HS,
1016 RC Amsterdam

Breadwinner

Breadwinner is een Amsterdamse bakkerij gelegen in het centrum. Breadwinner heeft een geheim bij het maken van hun zuurdesem bagels. Naast de gebruikelijke ingrediënten voor het deeg, voegen ze ook toppings toe zoals jalapeñopepers en cheddar. Maar het echte geheim zit hem in het toevoegen van deze ingrediënten aan het deeg zelf, waardoor de smaken echt doordringen in de bagel. Het resultaat is een heerlijke zuurdesem bagel die zowel hartig als pittig is. Bezoek hun winkel om de bagel zelf te proberen.

02
Adres
Hazenstraat 60,
1016 SR Amsterdam

Chenin Chenin

Chenin Chenin is een wijnwinkel, online shop en abonnementsservice voor natuurlijke wijnen, bier, cider en sake. Het is gevestigd in hartje Amsterdam. Het assortiment is een continu ontwikkelde lijst van originele en vooral drinkbare wijnen. Van ondergewaardeerde koopjes tot moeilijk te vinden juweeltjes. Bij Chenin Chenin houden ze van wijnen uit alle delen van de wereld, ongeacht trends.  Ze zijn geopend van dinsdag tot zaterdag van 12:00 tot 20:00 uur en op zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

03
Adres
Marnixstraat 192B,
1016 TJ Amsterdam

Fromagerie Abraham Kef

Bij Fromagerie Abraham Kef haal je de lekkerste kazen. Al in 1953 opende Abraham Kef een winkel in het centrum van Amsterdam. Als echte kaasliefhebber met buitengewone verhalen, bleek Kef een pionier op het gebied van kaas en liet hij een blijvende indruk achter.

Kunst & cultuur
04
Adres
Tweede Laurierdwarsstraat 1-3,
1016 RA Amsterdam

Galerie Dudok De Groot

Midden in de Jordaan kun je Galerie Dudok De Groot vinden, die wordt gerund door Nicole Dudok van Heel en Jedithja de Groot. De galerie toont met acht tentoonstellingen per jaar het werk van een aantal vaste kunstenaars en daarbij een selecte groep gastkunstenaars, die beiden de grenzen van hun medium opzoeken in o.a. fotografie, schilderkunst en video.

05
Adres
Tweede Laurierdwarsstraat 1-3,
1016 RA Amsterdam

Galerie Dudokdegroot

In 2015 werd galerie Dudokdegroot opgericht door Nicole Dudok van Heel en Jedithja de Groot. De galerie richt zich op kunstenaars die de grenzen van hun medium verkennen in diverse technieken, waaronder fotografie, schilderkunst, video, driedimensionale kunst en tekenkunst. De galerie organiseert jaarlijks acht tentoonstellingen, voornamelijk solotentoonstellingen. Daarnaast neemt de galerie deel aan kunstbeurzen en organiseert zij exposities op andere locaties.

06
Adres
Lauriergracht 94,
1016 RN Amsterdam

Torch Gallery

Torch werd in 1984 opgericht door Adriaan van der Have als podium voor Nederlandse en internationale hedendaagse kunst. Adriaan was een van de eersten die de mogelijkheden van fotografie als kunstvorm zag. Sinds 2009, zet Adriaans zoon, Mo, zijn gedachtegoed voort en toont zo wel gevestigde kunstenaars die toonaangevend zijn in verschillende disciplines, als jongere kunstenaars die de grenzen van hun respectieve mediums blijven verleggen.

07
Adres
Hazenstraat 11,
1016 SM Amsterdam

Althuis Hofland Fine Arts

In het historische centrum van Amsterdam bevindt zich Althuis Hofland Fine Arts. Een galerie voor iedereen met een nieuwsgierig oog, een voorliefde voor de kunst; van eerste ontmoeting, eerste aanwinsten tot kunstprofessionals. De galerie heeft een sterke focus op het medium schilderkunst en neemt ieder jaar mee aan belangrijke kunstbeurzen wereldwijd (zoals o.a. Art Brussels en NADA Miami)

08
Adres
Lauriergracht 142,
1016 RT Amsterdam

Galerie Fontana

Bij Galerie Fontana denken ze na over de stand van zaken in de hedendaagse kunst. Ze proberen te laten zien hoe de wereld eruitziet en in werkelijkheid is, ondanks de soms scherpe kantjes en het dystopische karakter ervan. Toen Fontana in 2011 begon lag de focus op fotografie, maar tegenwoordig omarmen ze alle kunstmedia. Een kijkje nemen? Galerie Fontana is gevestigd aan de Lauriergracht!

09
Adres
Laurierstraat 189,
1016 PL Amsterdam

Annet Gelink Gallery

Annet Gelink Gallery is een toonaangevende galerie voor hedendaagse kunst. Sinds de oprichting in 2000 exposeren ze werk van grensverleggende kunstenaars, variërend van tekeningen, schilderijen en fotografie tot installatie- en videokunst. Het hoofddoel van de galerie is het tonen van nieuwe tendensen en individuen, met aandacht voor Nederlandse en internationale kunst. In het souterrain is een aparte ruimte genaamd 'The Bakery', die gereserveerd is voor het werk van jonge veelbelovende kunstenaars.

10
Adres
Hazenstraat 20,
1016 SP Amsterdam

Martin van Zomeren

Midden in de Jordaan ligt de galerie Martin van Zomeren. Martin van Zomeren presenteert een tal van hedendaagse kunsttentoonstellingen voornamelijk bestaand uit fotografie met een focus op conceptuele kunst. In galerie Martin van Zomeren vind je de werken van onder andere Navid Nuur, Alexandra Leykauf en Cornelius Quabeck.

11
Adres
Eerste Rozendwarsstraat,
1016 PC Amsterdam

Radar

Radar Architecture and Art is een project van Marco di Piaggi. Di Piaggi richtte deze galerie op in 2008 met een kleine groep vrienden als een plek waar excentrieke kunstenaars en architecten hun werk kunnen delen. Di Piaggi is altijd al een liefhebber geweest van avant garde kunstvormen en underground muziek en in deze galerie nodigt hij bezoekers uit om kennis te maken met de kunst die zelfstandig is van de hedendaagse trends. Radar Architecture and Art heeft ook een eigen webshop of Society6 waar je prints en accessoires kan kopen van de tentoongestelde werken.

12
Adres
Hazenstraat 27bg,
1016 SM Amsterdam

Galerie Wouter van Leeuwen

De galerie van Wouter van Leeuwen is verstopt in de Hazenstraat in de Jordaan buurt. Als je niet op let loop je er zo langs. Maar dat zou zonde zijn, aangezien deze fotogalerie een bezoek zeker waard is! De Galerie van van Leeuwen vertegenwoordigt grote zowel internationale als nationale fotografen, met een breed scala aan kunstwerken. Foto’s van de westkust van Amerika in de jaren 70 tot aan kleurrijke natuurtaferelen van de Nederlandse wadden eilanden: bij deze galerie vind je het allemaal!

13
Adres
Elandsstraat 90,
1016 SH Amsterdam

Stigter van Doesburg

Stigter van Doesburg, gevestigd in de Jordaan, toont een gevarieerd programma van hedendaagse kunst. Van schilderkunst tot performance. Sinds de oprichting in 2001 heeft de galerie zich gericht op jonge kunstenaars en hebben ze een sterke vertegenwoordiging van vrouwelijke kunstenaars.

14
Adres
Hazenstraat 54,
1016 SR Amsterdam

Galerie van Caroline O'Breen

De galerie van Caroline O'Breen is een begrip in de Amsterdamse hedendaagse kunstmarkt. En naast exposant op de Amsterdamse kunstbeurzen aanwezig te zijn, is de galerie ook gewoon te bezoeken in de Hazenstraat. Hier presenteert Caroline O’Breen toonaangevende beeldende kunst met een sterke focus op fotografie. In de tentoongestelde kunst is een sterke interesse in vrouwelijke kunstenaars en van bijzonder belang voor deze galerie zijn kunstenaars die nadenken over natuurlijke milieuthema's.

15
Adres
Bloemstraat 140,
1016 LJ Amsterdam

Galerie Fons Welters

Galerie Fons Welters is een galerie die tentoonstellingen presenteert van opkomende en mid-career hedendaagse kunstenaars. De galerie wordt geprezen om haar onderscheidende kwaliteit om jonge, talentvolle kunstenaars te tonen wanneer zij nog relatief onbekend zijn. Sinds haar oprichting heeft de galerie naam gemaakt met haar bijzondere focus op installatiekunst en sculpturale benaderingen. Het leuke aan de galerie is dat zij vaak twee shows tegelijkertijd presenteert: in de voor- en achterzaal.

16
Adres
Elandsgracht 16,
1016 TW Amsterdam

Galerie Bart

Galerie Bart is een galerie voor hedendaagse kunst in Amsterdam met een focus op zowel gevestigde als jonge kunstenaars die in Nederland zijn afgestudeerd en uitblinken door hun vernieuwende vakmanschap. Bij Bart vind je kunstenaars die ofwel speels en fris, stevig en scherp, sereen en lichtvoetig of serieus met een vleugje humor werk maken. Zij zoeken de grenzen van hun medium op en bevragen deze, met als doel de grenzen te verleggen.

17
Adres
Prinsengracht 282,
1016 HJ Amsterdam

Galerie Ron Mandos

Galerie Ron Mandos heeft in 20 jaar tijd een prominente plaats verworven binnen de Nederlandse kunstscene. De galerie opende haar deuren in Rotterdam in 1999 en is sinds 2010 verhuisd naar hun huidige galerie in het Amsterdamse galeriedistrict. Galerie Ron Mandos is een galerie voor hedendaagse kunst en presenteert tentoonstellingen van o.a. internationaal erkende kunstenaars maar de focus ligt op opkomende kunstenaars.

Eten & drinken
18
Adres
Rozenstraat 143,
1016 NP Amsterdam

Hikage

Hikage is een traditionele Japanse Izakaya, oftewel  een laagdrempelig Japans eetcafé. Naast de selectie vlees- en visgerechten, biedt het menu ook vegetarische en veganistische gerechten. De Shojin-keuken is de belangrijkste inspiratiebron voor Hikages veganistische gerechten. Shojin Ryori is  namelijk de traditionele keuken van boeddhistische monniken die het eten van vlees verbood en plezier vond in het voorkomen van voedselverspilling. De basis van Shojin Ryori vormen:  Vijf kleuren, vijf smaken (zoet, zuur, zout, bitter en umami) en vijf technieken (rauw, gekookt, gegrild, gebakken en gestoomd). Daarbij serveren ze een selecte collectie Japanse gins, waaronder de bekroonde Yuzu-gin doordrenkt met pittige yuzu en Sakurao-gin doordrenkt met Sakura (kersenbloesem).

19
Adres
Lauriergracht 71 H,
1016 RH Amsterdam

Wandu

Evandro Barbosa de Souza en zijn beste vriend Aldo Jesus Silva openden koffiezaak Wandu in het Amsterdamse centrum. De naam is een eerbetoon aan zijn oma, die hem 'Wandu' noemde, wat in het Afrikaans een koffieboontje betekent. Wandu biedt buurtbewoners vanaf half acht 's ochtends heerlijke Braziliaanse koffie, cappuccino, espresso Brasileirinho en pão de queijo; een Braziliaanse kaasbun. De mannen willen een gezellige plek creëren waar mensen tijd voor zichzelf nemen en tot rust komen. Daarnaast is er lof voor de charmante sfeer van Wandu, een verfrissend alternatief voor de Scandi esthetiek in Amsterdamse cafés.

20
Adres
Laurierstraat 76,
1016 PN Amsterdam

Café De Laurierboom

Café De Laurierboom is al 150 jaar een authentiek buurtcafé in het hart van de Jordaan. Het heeft een gezellige en een heerlijke mix van bezoekers. Buurtbewoners, jonge creatievelingen en toeristen, maar ook voor schaakliefhebbers, waar het café bekend om staat.

21
Adres
Hazenstraat 19H,
1016 SM Amsterdam

Men Impossible

Men Impossible is een ramen restaurant waar ze alleen maar 100% plant-based gerechten serveren. Bij Men Impossibe geloven ze in het verbeteren van de wereld door te focussen op enkel plantaardige voeding en brengen ze mensen samen met de lekkerste vegan gerechten uit de Japanse keuken. De plantaardige ramen heeft een sterke smaak maar dat maakt het zeker niet minder lekker. Door het gebruik van verse ingrediënten en umami smaken is een diner bij Men Impossible een ware smaakbeleving.

22
Adres
Elandsgracht 108,
1016 VA Amsterdam

Balthazar’s keuken

Dit is een favoriet! Balthazar’s keuken is een verborgen parel in Amsterdam en een absolute must als het op restaurants aan komt. Sinds 1995 is dit kleine familierestaurant al aan de Elandsgracht te vinden. In Balthazar’s keuken staat seizoen, herkomst en traditie centraal. Vader en zoon serveren eerlijke gerechten geïnspireerd op het aanbod van hun trouwe leveranciers. Op de kaart staat een vast drie gangen menu dat om de week wisselt. Hierin vormen vijf kleine voorgerechten om te delen, vlees of vis als hoofdgerecht en een verassend dessert de basis. Houten tafeltjes, witte tafellakens, mooi servies en geweldige bediening: Balthazar’s keuken is authentiek en een absolute must try.

23
Adres
Elandsgracht 2A,
1016 TV Amsterdam

Fou Fow Ramen

Vroeger was dit ramen restaurant een goed bewaard geheim dat verscholen zat in de Chinese buurt. Maar ondertussen heeft Fou Fow al twee locaties in de stad en is Fou Fow een bekende naam voor de Amsterdammer die van ramen houden. Op de gezellige en bruisende Elandsgracht eet je de overheerlijke en overigens goedgeprijsde – van origine Chineese - ramen van Fou Fow. Je kunt kiezen uit vier soorten soep op basis van verschillende bouillons en daar gaan dan vervolgens diverse ingrediënten in waaronder natuurlijk de main ingredient: noedels!

Interieur
24
Adres
Rozengracht 204,
1016 NL Amsterdam

Studio Henk

Tien jaar geleden startten de broers Okke en Xander Albers Studio Henk, gedreven door liefde voor meubels en duurzaam design. Van een sloophouten eettafel groeide het uit tot een bloeiend merk. Met een oppervlakte van bijna 1.000 m2, verdeeld over drie etages, is de monumentale flagshipstore in Amsterdam de grootste en meest uitgebreide winkel van Studio Henk. De studio streeft naar circulaire designmeubels, doorbreekt industriestandaarden en wil de hele sector inspireren. Met grote en kleine stappen zetten ze koers naar een afvalvrije toekomst voor de meubelindustrie.

25
Adres
Prinsengracht 397,
1016 DN Amsterdam

360 volt

Gevestigd aan de Prinsengracht kun je 360volt vinden, opgericht door Hilde de Lange en Emile de Cock. 360volt heeft inmiddels een van de grootste collecties vintage originele industriële lampen en bijzondere objecten. De lampen van 360volt zijn bijzonder omdat alle lampen worden gerestaureerd, maar toch hun authentieke uitstraling behouden – industrieel, met strakke lijnen, eenvoudige vormen en van duurzame materialen.

Stijlvolle kantoor-/winkelruimte van circa 48 m² beschikbaar met een schitterende pui en hoogwaardig opleveringsniveau gelegen in een hoekpand aan de Tweede Laurierdwarsstraat, hoek Laurierstraat. De volledig gerenoveerde kantoor-/winkelruimte bevindt zich op de begane grond en is gelegen midden in de Jordaan. Een prachtig pand in de straat die zich bij uitstek leent voor ondernemers die een eigen identiteit aan hun bedrijf willen geven.

Historie 
De Jordaan kwam tot stand tijdens de grote uitbreiding van Amsterdam in het begin van de 17e eeuw. Het was een buurt voor de arbeiders en emigranten, waaronder de Fransen. De Jordaan is dan ook afgeleid van het Franse 'jardin', wat tuin betekent. De eerste straten uit deze buurt zijn vernoemd naar bloemen, vandaar deze keuze van de Fransen.

Gebouw
De kantoor-/winkelruimte is gebouwd in 1933 en in 2024 gerenoveerd. Opvallend is de entree die precies op de hoek van de twee straten is gelegen. De zijde aan de Laurierstraat heeft een strakke tuitgevel. Bij de renovatie is een gevelsteen met de tekst: ‘Deden wy dat wy hadden dat’ geplaatst. Dit is een oude Amsterdamse gezegde met de betekenis ‘IJver loont’.
 
Buurt + hotspots 
De kantoor-/winkelruimte is gelegen in de historische buurt ‘de Jordaan’ aan de Tweede Laurierdwarsstraat, hoek Laurierstraat. De centrale ligging maakt dat bijna alles op loop- en fietsafstand is gelegen. In de directe omgeving is een grote hoeveelheid aan restaurants en cafés (café Thijssen en café Nol) te vinden evenals de populaire 9-straatjes, de Dam, de Westerkerk, Het Anne Frank huis en de smaakvolle en kleurrijke Noordermarkt en Lindenmarkt. Voor kunstliefhebbers zijn er ook diverse galerieën zoals Galerie Bart, WM Gallery, Torch Gallery en Kers Gallery in de omgeving te vinden. 

Bereikbaarheid
De kantoor-/winkelruimte is goed te bereiken met het openbaar vervoer en er zijn verschillende tramlijnen (5,13,17,19) en buslijnen (N47, N57, N80, N83, N84, N88, N97) in de buurt te vinden. Het dichtstbijzijnde station voor de Noord-Zuidlijn is station Rokin en is slechts op vijf minuten fietsafstand. Tevens is het Station Amsterdam Centraal eenvoudig te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Daarnaast zijn er op loop- en fietsafstand verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar, waaronder de parkeergarage Q-Park Europarking aan de Marnixstraat, op slechts vijf minuten loopafstand.

Bijzonderheden
•    gerenoveerde zelfstandige kantoor-/winkelruimte met eigen entree
•    schitterende pui voorzien van massief eikenhout met HR++ glas, glas-in-lood ramen en messing deurbeslag
•    hoogwaardig opleveringsniveau met luxe keuken en sanitair
•    duurzaam; gasvrij, elektrische verwarming en koeling door middel van een duurzaam airconditioningsysteem
•    bijzondere hoekligging met ramen aan zowel de voor- als zijgevel

Stijlvolle kantoor-/winkelruimte van circa 48 m² beschikbaar met een schitterende pui en hoogwaardig opleveringsniveau gelegen in een hoekpand aan de Tweede Laurierdwarsstraat, hoek Laurierstraat. De volledig gerenoveerde kantoor-/winkelruimte bevindt zich op de begane grond en is gelegen midden in de Jordaan. Een prachtig pand in de straat die zich bij uitstek leent voor ondernemers die een eigen identiteit aan hun bedrijf willen geven.

Historie
De Jordaan kwam tot stand tijdens de grote uitbreiding van Amsterdam in het begin van de 17e eeuw. Het was een buurt voor de arbeiders en emigranten, waaronder de Fransen. De Jordaan is dan ook afgeleid van het Franse ‘jardin’, wat tuin betekent. De eerste straten uit deze buurt zijn vernoemd naar bloemen, vandaar deze keuze van de Fransen.

Gebouw
De kantoor-/winkelruimte is gebouwd in 1933 en in 2024 gerenoveerd. Opvallend is de entree die precies op de hoek van de twee straten is gelegen. De zijde aan de Laurierstraat heeft een strakke tuitgevel. Bij de renovatie is een gevelsteen met de tekst: ‘Deden wy dat wy hadden dat’ geplaatst. Dit is een oude Amsterdamse gezegde met de betekenis ‘IJver loont’.

 

Buurt + hotspots
De kantoor-/winkelruimte is gelegen in de historische buurt ‘de Jordaan’ aan de Tweede Laurierdwarsstraat, hoek Laurierstraat. De centrale ligging maakt dat bijna alles op loop- en fietsafstand is gelegen. In de directe omgeving is een grote hoeveelheid aan restaurants en cafés (café Thijssen en café Nol) te vinden evenals de populaire 9-straatjes, de Dam, de Westerkerk, Het Anne Frank huis en de smaakvolle en kleurrijke Noordermarkt en Lindenmarkt. Voor kunstliefhebbers zijn er ook diverse galerieën zoals Galerie Bart, WM Gallery, Torch Gallery en Kers Gallery in de omgeving te vinden.

Bereikbaarheid
De kantoor-/winkelruimte is goed te bereiken met het openbaar vervoer en er zijn verschillende tramlijnen (5,13,17,19) en buslijnen (N47, N57, N80, N83, N84, N88, N97) in de buurt te vinden. Het dichtstbijzijnde station voor de Noord-Zuidlijn is station Rokin en is slechts op vijf minuten fietsafstand. Tevens is het Station Amsterdam Centraal eenvoudig te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Daarnaast zijn er op loop- en fietsafstand verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar, waaronder de parkeergarage Q-Park Europarking aan de Marnixstraat, op slechts vijf minuten loopafstand.

Uitgelicht; Amsterdamsch Veem

Samengesteld; een collectie woningen met bijzondere open haarden

360° mid-century penthouse

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?