Kenmerken
Herengracht 286, Amsterdam
Soort
 • Kantoorruimte
Prijs
 • € 375,-
 • Per vierkante meters per jaar
Servicekosten
 • € 35,-
 • Per vierkante meters per jaar
Oppervlakte
 • Kantoor oppervlakte: 494 m2
 • Kantoor in units vanaf: 225 m2
Aanvaarding
 • Direct
Overige kenmerken

Oppervlakte
De totale oppervlakte bedraagt circa 494 m² VVO kantoorruimte en bevindt zich op de gehele eerste verdieping. Dit is inclusief opslagruimte op de begane grond. Tevens is er aan de achterzijde van het gebouw een ruime gezamenlijke tuin en in het souterrain een gezamenlijke gym met douches en omkleedruimte.

Deelverhuur is mogelijk in units vanaf circa 225 m².

Opleveringsniveau
De markante kantoorruimte wordt opgeleverd, in huidige turn-key staat, met onder andere de volgende voorzieningen:

 • representatieve gezamenlijke entree
 • cv-installatie met radiatoren
 • databekabeling
 • massief houten Versailles vloerdelen
 • verlichtingsarmaturen 
 • airconditioning
 • luxe keuken met inbouwapparatuur
 • twee toiletten
 • gezamenlijke tuin
 • gezamenlijke gym
 • gezamenlijke douches en omkleedruimte
 • toiletten (souterrain)
 • uniek tuinhuis voor gezamenlijk gebruik

Huurprijs
€ 375,- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting.
 
Voorschot servicekosten

€ 35,- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting, ten behoeve van de navolgende diensten/leveringen:

 • elektriciteitsverbruik gemeenschappelijke en eigen ruimten
 • gasverbruik
 • waterverbruik
 • onderhoud technische installaties
 • onderhoud liftinstallaties
 • schoonmaakkosten gemeenschappelijke ruimten
 • onderhoud tuin

Bestemming
Publiek-/privaatrechtelijk is de bestemming kantoorruimte van toepassing.
 
Monumentale status
Rijksmonument.
 
Energielabelklasse
Niet van toepassing. Wegens monumentale status niet labelplichtig.
 
Betalingsverplichting
Per kwartaal bij vooruitbetaling te voldoen.
 
Huurtermijn
Het betreft een onderhuurcontract tot en met 31 januari 2026.

Een eventuele verlenging is in overleg met de eigenaar bespreekbaar. Een rechtsreeks contract met de eigenaar voor een langere periode is eveneens bespreekbaar tegen andere voorwaarden en condities. Deze zijn op te vragen bij Broersma Werken. 
 
Huuringangsdatum
Per direct.
 
Huurprijsindexering
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, vindt indexering plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 =100), als gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
 
Zekerheidsstelling
Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie (model ROZ) te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur en servicekosten, beide te vermeerderen met btw.
 
Huurvoorwaarden
Op basis van de Modelhuurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model februari 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, eventueel door verhuurder aan te vullen met bijzondere bepalingen.
 
Btw-plicht
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig door huurder wordt gecompenseerd.

Overige bepalingen
Herengracht 286, Amsterdam

Voorbehoud Broersma Werken
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Werken geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend.

Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Werken noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod. Broersma Werken treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt.

Broersma Werken is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Werken verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2023. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op broersma.nl. De aansprakelijkheid van Broersma Werken is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Werken in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto vloer- /verhuurbaar vloer-/gebruiks-) oppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegrond
Herengracht 286, Amsterdam
Documenten
Herengracht 286, Amsterdam
"][/dflip]
Locatie
Herengracht 286, Amsterdam
Boodschappen
01
Adres
Wolvenstraat 22,
1016 EP Amsterdam

Bakkerij Wolf

In de negen straatjes in Amsterdam zit Bakkerij Wolf. Blijf even lekker zitten of neem wat lekkere dingen mee naar huis. Op de rustieke houtrekken achter te toonbank staan de zuurdesembroden uitgesteld. Bij deze bakker in de Wolfstraat heb je broden, croissants en gebakjes van de allerbeste kwaliteit. De geur van de kaneelbroodjes en croissants is onweerstaanbaar en je kijkt je ogen uit in de vitrine vol lekkers. Probeer absoluut de amandelcroissant en het aardbeientaartje

02
Adres
Huidenstraat 12,
1016 ES Amsterdam

Chocolaterie Pompadour

Chocolaterie Pompadour is een patisserie aan de Huidenstraat. Alles draait hier om vakmanschap, pure producten en passie voor chocolade en gebak. Elk chocolaatje wordt met zorg gemaakt en prachtig gedecoreerd. In de bijbehorende tearoom kunt u in het prachtig nostalgische interieur genieten van heerlijke thee of Catalaanse koffie. Bij elk kopje koffie serveert Pomadour ook een zelfgebakken financier; een zalig frans cakeje van Spaanse amandelen en beurre noisette. Kortom, voor de beste gebakjes met pure smaken ben je hier aan het juiste adres.

Eten & drinken
03
Adres
Wolvenstraat 22,
1016 EP Amsterdam

Café Wolf

Bakkerij Wolf opende al een jaar geleden haar deuren. En dan is nu daarnaast Café Wolf geopend,  waar je kunt genieten van verfrissende gerechten boordevol groenten in een prachtig Scandinavisch interieur. De gerechten zijn hier niet je standaard kost, maar bieden een unieke culinaire ervaring van hoog niveau. Het Café is geopend van dinsdag tot zondag vanaf 8:30 tot 18:00 (de keuken sluit om 17:00).

 

04
Adres
Herengracht 255,
1016 BJ Amsterdam

Lotti’s

Restaurant Lotti’s bevindt zich in het Hoxton hotel. Het hotel is een bruisende plek waar in het weekend live Jazz wordt gespeeld tijdens de lunch. Het is een fijne ontmoetingsplek en werkplek in hartje centrum. Voor een snelle bite zijn de truffelfrietjes in trek en daarnaast is de Hox Cheeseburger een must try. Neem een kijkje en ervaar het zelf.

05
Adres
Berenstraat 8,
1016 GH Amsterdam

Chun Café

In de druk gelegen Negenstraatjes heeft Chun Café onlangs hun bubble tea menu uitgebreid met een selectie van speciale  sandwiches. De sandwiches zijn verkrijgbaar in vier smaken. De opties zijn: eiersalade, bacon ei en kaas, knoflookgarnalen ei en rib-eye bulgogi. Heerlijk boterachtig en perfect geroosterd.

06
Adres
Spuistraat 304,
1012 VX Amsterdam

Sagardi

In 2020 opent Sagardi zijn deuren. Het is een deel van de Spaanse groep Sagardi Restaurant, wat zit gevestigd over heel Europa. Bij Sagardi serveren ze de beste stukken Baskisch rood vlees, oftewel txuleton, wilde vis uit de Baskische havens en hun eigen gekweekte groenten en fruit uit hun eigen tuinen. Chef-kok Iñaki López de Viñaspre is bekend om zijn eerlijke en authentieke keuken met de smaak van weleer.

07
Adres
Spuistraat 247,
1012 VP Amsterdam

Lucius Visrestaurant

Bij Lucius kan je hoge kwaliteit verwachten met een gezellige informele sfeer. De gastvrijheid staat hier voorop, en dat merk je meteen als je binnenkomt. Midden in het drukke Amsterdamse centrum, vind je deze kwalitatief hoge plek. Van dagverse vis tot plateaus fruits de mer, oesters of gebakken Noordzeetong, de visliefhebber komt hier niks te kort.

08
Adres
Spuistraat 279,
1012 VR Amsterdam

Oaxaca

Bij Oaxaca presenteert chef Joan Bagur de traditionele Mexicaanse keuken te midden van de prachtig gerenoveerde oude panden van Haesje Claes aan het Spui. Je kan kiezen voor een chefsmenu, een culinaire reis langs de belangrijkste regio's van Mexico, of een eigen a-la-carte selectie. Naast het restaurant, kan je hier ook terecht voor een mezcal proeflokaal. Wat alleen al de moeite waard is voor een bezoekje!

09
Adres
Spuistraat 281,
1012 VR Amsterdam

Koffiesalon

De allerlekkerste Italiaanse koffie gemaakt door goede barista’s. De service is heel erg goed en je proeft dat de koffie gemaakt is door experts. Je kan hier ook terecht voor simpele en lekkere ontbijthapjes. Ze hebben hier take-away maar even binnenzitten is ook mogelijk. De koffiesalon heeft meerdere vestigingen in de stad.

10
Adres
Keizersgracht 384,
1016 GB Amsterdam

Vinkeles

Omsloten door hotel Dylan, is restaurant Vinkeles klein Frankrijk dichtbij huis. Met een prachtige locatie aan de Keizersgracht is het restaurant bij uitstek een chique aangelegenheid. De keuken draagt de handtekening van chef Jurgen van der Zalm die in 2023 zijn tweede ster er mee verdiende.

11
Adres
Keizersgracht 384,
1016 GB Amsterdam

Até

Até is een nieuw dinerconcept in hotel The Dylan onder leiding van Chef Filip Hanlo. Zijn kookfilosofie combineert drie invloedrijke keukens die hij tijdens zijn internationale ervaringen heeft ontdekt. Opgegroeid in de Mexicaanse regio Yucatán als zoon van een Nederlandse vader en een Mexicaanse moeder, bracht Filip zijn jeugd door in een horecafamilie. Até biedt een intieme Chef's Table voor zes gasten. Terwijl het tasting menu wordt bereid, deelt Filip zijn inspiratie en verhalen over ingrediënten. Zijn gerechten omvatten elementen uit Mexico, Japan en Frankrijk, waarbij hij speelt met smaken en technieken. Houd er rekening mee dat dieetwensen en allergieën niet kunnen worden verzorgd.

12
Adres
Huidenstraat 25,
1016 ER Amsterdam

Café de Pels

Café de Pels is een echt intellectueel creatief café. Menig boek of column is hier geschreven, goede gesprekken worden hier gevoerd en leuke of stomme grappen zijn hier uitgeprobeerd. Ook wordt er in de Pels op z’n Amsterdams geflirt, gediscussieerd en zoals het hoort in een Amsterdams bruincafé, bier gedronken. De muren hangen vol met kunst dat door vaste gasten zelf gemaakt is. Het is een bruincafé met een creatief randje, broodjes kroket en op maandag een daghap.

13
Adres
Wijde Heisteeg 1,
1016 AS Amsterdam

The Lebanese Sajeria

Lange rijen staan er dagelijks voor de vestigingen van de The Lebanese Sajeria in Amsterdam. Deze zaak is begonnen als foodtruck waar de eigenaren Libanees fastfood serveren met een twist. In 2016 openden zij hun eerste restaurant in de 9 straatjes en het werd een groots succes. Inmiddels hebben zij drie vestigingen in Amsterdam waar zij elke dag overheerlijke gerechten uit de Libanese keuken serveren. Bij The Lebanese Sajeria koken ze met een traditionele Saj; een koepelvormige plaat waar broden op gebakken kunnen worden. Op de saj maken ze hun manoushes en saj broden die worden gebruikt voor de smaakvolle wraps zoals de Manoushe Zatar en Halloumi of de Beef Labneh.

14
Adres
Singel 278,
1016 AC Amsterdam

Café ‘t Molentje

Café ‘t Molentje bevindt zich middenin hartje Amsterdam. Het café bestaat al sinds 1892 en inmiddels is de derde generatie aan het roer. Het café heeft een gezellige huiskamersfeer met een openbare platenspeler. Vele antieke elementen van het interieur hebben stand gehouden en de sfeer is nog als van ouds.

15
Adres
Prinsengracht 381HS,
1016 HL Amsterdam

Café Restaurant Verlan

Het voormalige pand van het bekende Envy krijgt een nieuw leven met Café Restaurant Verlan. In dit gezellige restaurant worden eigentijdse Franse à-la-carte gerechten geserveerd. Het dinermenu is de hele dag beschikbaar, terwijl de lunch tot 15:00 uur wordt geserveerd. Of je nu koffie, een uitgebreide lunch, borrelhapjes, of een diner zoekt, Verlan heeft het allemaal. Je kunt plaatsnemen aan de lange marmeren bar en de koks aan het werk zien in de open keuken. Het restaurant is geopend van woensdag tot maandag voor het diner, en op zaterdag en zondag voor de lunch.

16
Adres
Heisteeg 4,
1012 WC Amsterdam

Van Stapele koekmakerij

Ze verkopen maar één soort koekje, maken geen reclame, en de winkel zit verstopt in de Heisteeg. Toch is deze klassieke koekmakerij niet te missen door de lange rij die er dag in dag uit staat. En het is het zeker waard om aan te sluiten in deze rij: het koekje van chocoladedeeg met de rijke cacao is knapperig van de buitenkant en heeft een zachte vulling van boterzachte gesmolten witte chocolade, wat wil je nog meer? De winkel is bijna niet te missen doordat de geur van de koekjes je tegemoetkomt als je over het drukke Spui plein loopt. Voor de chocolade liefhebber een must try!

17
Adres
Spuistraat 210,
1012 VT Amsterdam

Cecconi’s

Cecconi’s zit gevestigd in het Soho House; een hotelketen en ledenclub in het Bungehuis op de Singel. Een voormalige kantine van de Universiteit van Amsterdam. De keuken van Cecconi’s is gericht op Noord Italiaanse invloeden, met specialiteiten als verse pasta en visgerechten. Denk aan Spaghetti met kreeft, Burrata en de klassieke Tiramisu.

Kunst & cultuur
18
Adres
Keizersgracht 321,
1016 EE Amsterdam

De BorzoGallery

De BorzoGallery gelegen aan de Keizersgracht is toonaangevend op het gebied van NUL/Zero, minimalisme en conceptuele kunst. Het koppelen van het nabije verleden aan de hedendaagse kunst is een van de belangrijkste speerpunten. Zoals ze zelf zeggen: “Kunstenaars van nu ‘staan op de schouders’ van hun voorgangers, waarbij wij schrille contrasten niet schuwen.”

19
Adres
Herengracht 254A,
1016 BV Amsterdam

The Merchant House

The Merchant House werd opgericht door Marsha Plotnitsky en is gevestigd in een zeventiende-eeuws grachtenpand. Het is een kunstruimte en galerie die hedendaagse kunst presenteert om te ontdekken, te verkennen en te verzamelen. De galerie belichaamt een eigentijdse benadering van de tradities die de stad en de kunst met elkaar verbinden. Sinds de lancering van het programma in 2013 heeft Plotnitsky meer dan dertig thematische projecten samengesteld, waarbij ze samenwerkt met kunstenaars om plaatsgebonden installaties, opdrachtwerk en nieuw werk te creëren dat aansluit bij het karakteristieke grachtenpand en andere ruimtes.

20
Adres
Singel 372,
1016 AH Amsterdam

Ellen de Bruijne Projects

Ellen de Bruijne Projects is een galerie die zich sinds de eerste tentoonstelling in 1999 richt op nieuwe tendensen in de hedendaagse kunst door het nieuwe in vergelijking te brengen met het recente verleden en te experimenteren om nieuwe standaarden te ontwikkelen, waarbij de nadruk ligt op performing art, sociaal gerelateerde kunst, installaties en werken in uitvoering.

21
Adres
Keizersgracht 241,
1016 EA Amsterdam

GRIMM

GRIMM werd in 2005 in Amsterdam opgericht. Sinds de oprichting heeft de galerie voor hedendaagse kunst zich toegelegd op het promoten en ondersteunen van opkomende en mid-career kunstenaars die werken in een divers scala aan media. Ze vertegenwoordigen meer dan dertig internationale kunstenaars en hebben naast hun galerie in Amsterdam ook een galerie in New York.

22
Adres
Prinsengracht 371B,
1016 HK Amsterdam

Stevenson

De galerie werd opgericht in 2003 en wordt geleid door een collectief van 13 directeuren, waaronder Federica Angelucci, Marc Barben, Lerato Bereng, Joost Bosland, David Brodie, Sinazo Chiya, Andrew da Conceicao, Jessica Honeyman, Lanese Jaftha, Sisipho Ngodwana, Sophie Perryer, Alexander Richards en Michael Stevenson, Stevenson presenteert een internationaal tentoonstellingsprogramma met een specifieke focus op de regio's waarin haar galerijen zich bevinden, namelijk Kaapstad, Johannesburg en Amsterdam.

Interieur
23
Adres
Spuistraat 281,
1012 VR Amsterdam

Hay House

Hay House is een centraal gelegen, indrukwekkende design woonwinkel. Voor bijzondere meubels, verlichting en diverse woonaccessoires kan je hier terecht. De collectie is gebaseerd op Deens design uit de jaren vijftig en zestig, en kan je bewonderen op twee verdiepingen in een gaaf pand. De sfeer is open en rustig en je wordt goed geholpen door vriendelijk personeel. Ook kan je terecht voor advies en kan je in-store genieten van de heerlijke koffie van De Koffiesalon.

24
Adres
Prinsengracht 467-BG,
1016 HP Amsterdam

Anouk Beerents

Anouk Beerents is sinds 1987 uitgegroeid tot een bekend begrip op het gebied van de import en export van antieke spiegels. Het atelier aan de Prinsengracht biedt ruimte aan hun collectie van ruim 300 spiegels uit de 18e en 19e eeuw, waarvan het merendeel zijn origine vindt in Frankrijk en Italië, en is verguld in bladgoud of bladzilver.

25
Adres
Prinsengracht 397,
1016 DN Amsterdam

360 volt

Gevestigd aan de Prinsengracht kun je 360volt vinden, opgericht door Hilde de Lange en Emile de Cock. 360volt heeft inmiddels een van de grootste collecties vintage originele industriële lampen en bijzondere objecten. De lampen van 360volt zijn bijzonder omdat alle lampen worden gerestaureerd, maar toch hun authentieke uitstraling behouden – industrieel, met strakke lijnen, eenvoudige vormen en van duurzame materialen.

Herengracht 286 | 494 m²
Herengracht 286 is een monumentaal pand van uitzonderlijke schoonheid, gelegen aan één van de meest prestigieuze grachten van Amsterdam. Het gebouw combineert indrukwekkende architectuur en historische betekenis met moderne voorzieningen, wat het een unieke locatie maakt. Momenteel is de gehele eerste verdieping van circa 494 m² beschikbaar voor de verhuur. Informeer naar de mogelijkheden voor deelverhuur vanaf circa 225 m².

Bij binnenkomst wordt u verwelkomd door een karakteristieke hal en trappenhuis, gekenmerkt door grijsblauw geglazuurd keramiek en glas-in-loodramen. De ruime indeling, kenmerkende details en overvloed aan natuurlijk daglicht, zijn onmiskenbaar zodra u de eerste verdieping betreedt, of u nu de trap of de lift neemt. Het hart van de kantoorruimte wordt verlicht door een groot daklicht, wat zorgt voor een open en lichte sfeer in de hele ruimte. De grote hoge ramen aan zowel de voor- als achterzijde laten veel natuurlijk licht binnen en creëren een inspirerende omgeving die ideaal is voor zakelijke activiteiten.

Recentelijk heeft het pand een hoogwaardige renovatie ondergaan, waarbij moderne kantoorstandaarden zijn geïntegreerd zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke ornamenten en details. De kantoorruimte is onder andere voorzien van Versailles massief houten vloerdelen, opvallende verlichtingsarmaturen en airconditioning, waardoor een comfortabele werkomgeving gegarandeerd is, zelfs op de warmste zomerdagen.

Naast individuele kantoorruimtes kunnen huurders ook gebruikmaken van de gemeenschappelijke voorzieningen van het gebouw. Een prachtig aangelegde stadstuin met een tuinhuis is toegankelijk voor alle huurders, waardoor een rustige en groene omgeving ontstaat om te ontspannen tijdens de lunchpauze of informele vergaderingen te houden. Bovendien is er een goed uitgeruste fitnessruimte inclusief douchefaciliteiten aanwezig, zodat u uw gezondheid en welzijn kunt bevorderen zonder het gebouw te hoeven verlaten.

Herengracht 286 is niet zomaar een kantoorgebouw. Het is een plek waar geschiedenis en moderniteit samenkomen, waar u kunt werken in een stimulerende omgeving en waar u kunt genieten van de voordelen van gedeelde faciliteiten. Of u nu een succesvolle startup of scale up bent die een creatieve werkruimte nodig heeft of een gevestigd bedrijf dat op zoek is naar een prestigieus adres, deze verdieping kan aan al uw behoeften voldoen.
 
Gebouw
Het pand, ontworpen door Adolf Daniël Nicolaas van Gendt, is een classicistisch gebouw uit het bouwjaar 1921 met Amsterdamse School details, zoals het decoratieve metselwerk en de balustrades.
 
Opdrachtgever De Deli-Batavia Maatschappij, in 1875 opgericht, was een koloniale handelsmaatschappij die haar Nederlandse kantoor vestigde op de Herengracht 286. Echter, om verder uit te kunnen bereiden, was meer ruimte nodig. In 1920 worden voor de bouw van dit nieuwe kantoorgebouw drie huizen gesloopt namelijk de nummers 286, 288 en 290. Hoewel de opdrachtgever een in zijn omgeving passend gebouw wil, springt het toch direct uit de rij woonhuizen door zijn forse afmetingen.
 
Het gebouw is op een moderne wijze gebouwd met een betonnen skelet, alhoewel dat nergens te zien is. Aan de voorzijde wordt het pand gedekt door een zogenoemd Duits gebroken dak, een bijzondere vorm van de mansardekap. De gevel vertoont een classicistische opzet met een detaillering van het metselwerk in de trant van de Amsterdamse School. Deze laatste bouwstijl, rijk aan exotische elementen, voegt zich hier, binnen een classicistisch kader, naar de verlangens van de koloniale opdrachtgever. De pilasters hebben kapitelen in siermetselwerk.
 
Het trappenhuis is bekleed met genuanceerd grijsblauw geglazuurde keramiek. Voor de lambriseringen, balustrades en kolombekledingen is gebruik gemaakt van één decoratief element: namelijk een ovaal met een ingewerkt golfmotief. Trap en hal zijn voorzien van geglazuurde tegels en glas-in-loodramen. De glas-in-loodramen zijn gemaakt door W. Bogtman en zorgen voor licht in het trappenhuis. De radiatoren van de verwarming zijn door middel van aardewerken roosters in de lambrisering opgenomen.
 
Een grappig detail is het tuinhuis dat is opgetrokken uit bouwmaterialen afkomstig van de in 1920 gesloopte grachtenhuizen. Zo wordt het bekroond door de midden verhoging van de kroonlijst en de beelden Hercules en Fortitudo van Ignatius van Logteren afkomstig van de voorgevel van Herengracht 286. Het ziet er wat potsierlijk uit omdat het beeldhouwwerk duidelijk te groot is voor dit kleine, lage tuinhuis.
 
Vanaf 1965 tot 2015 is het gebouw in gebruik bij de Universiteit van Amsterdam. Aanvankelijk als het Historisch Seminarium. Vanaf 1990 is het Kunsthistorisch Instituut er gevestigd. Het is een recent monument, want het is pas in 2001 op de monumentenlijst geplaatst.
 
Drie jaar geleden is het pand volledig gerenoveerd met behoud van de vele monumentale karakteristieke details en een hoogwaardig afwerkingsniveau. Door het hele pand is airconditioning aanwezig.

Buitenruimte
Achter het monumentale pand van Herengracht 286 bevindt zich een prachtige zeer ruime tuin, compleet met een sfeervol tuinhuis en een elegante waterfontein. Deze tuin, op het westen, biedt een oase van rust en schoonheid te midden van de drukte van de stad.

Het tuinhuis is een charmante toevoeging aan de buitenruimte. Het is een plek waar u kunt genieten van privacy en sereniteit, weg van de dagelijkse hectiek. Het tuinhuis kan dienen als een ontmoetingsplek voor informele bijeenkomsten, brainstormsessies of gewoon als een rustige ruimte om te ontspannen en te reflecteren. Met zijn traditionele architectuur en rustieke sfeer biedt het tuinhuis een warme en uitnodigende omgeving.

De waterfontein in de tuin voegt een vleugje elegantie en rustgevend geluid toe. Het kabbelende water zorgt voor een kalmerende ambiance en draagt bij aan de serene sfeer van de tuin. Het is ook een prachtig decoratief element dat de schoonheid van de buitenruimte versterkt.

Of u nu behoefte heeft aan een plek om te ontspannen tijdens een drukke werkdag, een rustige omgeving voor informele vergaderingen of een pittoreske setting voor sociale evenementen, de tuin met het tuinhuis en de waterfontein achter Herengracht 286 biedt een uitstekende optie. Het is een plek waar u kunt ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en kunt genieten van een vredige buitenruimte die de perfecte balans tussen natuurlijke schoonheid en historische grandeur weerspiegelt.

Buurt + hotspots
Herengracht 286 is gunstig gelegen in de buurt van de beroemde "Negen Straatjes" in Amsterdam. Deze buurt staat bekend om zijn charmante grachten, geplaveide straatjes en diverse selectie aan restaurants en winkels.
 
De Negen Straatjes is een verzameling van negen straatjes die zich uitstrekken tussen de grachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. In deze buurt vindt u een scala aan boetiekjes, koffietentjes en eetgelegenheden.
 
Het gebied rondom Herengracht 286 is ook gunstig gelegen ten opzichte van andere populaire bezienswaardigheden en attracties in Amsterdam. Binnen korte loopafstand zijn bijvoorbeeld het Anne Frank Huis, de Westerkerk en het Koninklijk Paleis op de Dam te bereiken.
 
Bereikbaarheid
Herengracht 286 is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.
 
Verschillende tram- en buslijnen stoppen in de nabije omgeving. De dichtstbijzijnde tramhalte is tramhalte Westermarkt (lijnen 13, 14 en 17), op slechts enkele minuten loopafstand. Daarnaast zijn er ook buslijnen die in de buurt stoppen, zoals buslijn 170 en 172. Deze bieden gemakkelijke verbindingen met andere delen van Amsterdam.
 
Daarnaast is Amsterdam Centraal Station op loopafstand van Herengracht 286, wat het ook handig maakt voor mensen die met de trein reizen. Vanaf het centraal station kunt u gebruikmaken van het openbaar vervoer of te voet naar de Herengracht gaan.
 
Kortom, of u nu met de auto of het openbaar vervoer reist, Herengracht 286 is goed bereikbaar. Er zijn parkeermogelijkheden in de buurt en verschillende tram- en buslijnen stoppen op korte loopafstand.
 
Parkeergelegenheid
Parkeren is betaald mogelijk in diverse nabijgelegen parkeergarages, zoals de Q-Park Europarking aan de Marnixstraat, Q-Park Byzantium aan de Tesselschadestraat of APCOA PARKING Prins & Keizer aan de Prinsengracht. Deze parkeergarages liggen alle drie op loopafstand vanaf de kantoorruimte.

Tevens is parkeren mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.
 
Bijzonderheden

 • karakteristiek monumentaal pand
 • hoogwaardig en modern afwerkingsniveau
 • veel daglichttoetreding
 • airconditioning
 • gezamenlijke tuin en fitnessruimte
 • deelverhuur mogelijk vanaf circa 225 m²
 • onderhuursituatie
 • flexibele huurtermijn bespreekbaar

De Franse keuken in Amsterdam; een selectie van restaurants, epiceries, patisseries en brasseries

360° mid-century penthouse

‘Modern werken bij &. Media Group. Een interieur ontwerpconcept wat draait om veelzijdigheid en aanpassingsvermogen. Een samenwerkingsproject van Studio Sluijzer en 88 Projects.’

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?