Sfeervol driekamer appartement gelegen op eeuwig afgekochte erfpachtgrond gelegen in de populaire Indische buurt West in Amsterdam Oost. Het appartement beschikt over een zeer courante indeling met onder andere twee volwaardige slaapkamers en zeer lichte doorzon woonkamer met aangrenzende keuken, twee balkons, separate berging en een grote en zeer groene gemeenschappelijke binnentuin.
De verzorgde gemeenschappelijke entree biedt toegang tot het appartement gelegen op de tweede verdieping. De woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde van het gebouw en is voor Amsterdamse begrippen vrij breed, waardoor er veel functionele ruimte is. De open keuken is in het verlengde van de woonkamer gelegen en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De robuuste houten vloer in combinatie met de Portugese tegels in de keuken en de twee balkons zorgen voor een optimale beleving in de woning. Dit in combinatie met de grote raampartijen, doorzon woonkamer, keuken en zonnige ligging is de ruimte zeer licht van karakter.
"Een keuken is voor mij altijd een erg belangrijke plek in het huis en het is ook zichtbaar dat daar veel liefde in zit."
De hoofdslaapkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en beschikt over een grote opbergkast. De tweede slaapkamer is grenzend aan de woonkamer en te bereiken via de hal. Door de indeling met twee volwaardige slaapkamers is het appartement als zeer courant te bestempelen. De badkamer (voorzien van een wastafel en douche) en het separaat toilet is in het midden van het appartement te vinden. In de onderbouw is een separate berging van circa 6 m² gelegen.
De buitenruimte
Een ultieme binnen-buiten beleving is wat dit appartement biedt. Met zowel een balkon aan de voor- als achterzijde in combinatie met een grote en zeer groen binnentuin is er voor elk wat wils. Het balkon aan de voorzijde is gelegen op het noordwesten en is circa 4 m² groot. Het balkon aan de achterzijde is circa 5 m² groot en zuidoostelijk georiënteerd.
Het gebouw
Het gebouw aan de Formosastraat maakt onderdeel uit van een groot bouwblok dat in 1981 is gebouwd. Vanuit de bouw is het bestemd als sociale huurwoningen, waarna de woningbouw coöperatie heeft besloten om in 2015 dit appartement uit te ponden (verkopen). Bij de bouw van de panden stond functionalisme centraal, dit is terug te vinden in de praktische indeling, vormgeving en sobere bouwstijl.
De omgeving
De Formosastraat ligt midden in de bruisende Indische buurt West in Amsterdam Oost. Deze buurt kenmerkt zich door velerlei kleine en kwalitatief goede horeca met in sommige gevallen een intieme zelfs huiskamerachtige sfeer. Bij onder andere Badhuis Oedipus, restaurant Wilde Zwijnen, Nomads, Thuskomme en Veganistisch restaurant Mr. & Mrs. Watson kan heerlijk genoten worden van alles wat Amsterdam Oost te bieden heeft. Voor een gezellige borrel is tapperij De Eeuwige Jeugd, Bar Basquiat en brouwerij Poesiat & Kater een echte aanrader. Op de Insulindeweg en Molukkenstraat is een divers winkelaanbod te vinden dat voorziet in de dagelijkse behoefte. Voor een uitgebreider winkelaanbod voorziet, het nabij gelegen, winkelcentrum Oostpoort in de behoefte. Het Flevopark en Oosterpark zijn beide op ca. 10 minuten loopafstand gelegen.
De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Oost-3). Een parkeervergunning voor bewoners kost € 142,20 per 6 maanden. De geschatte wachttijd voor een parkeervergunning is nu 5 maanden. Met een elektrische auto kunt u voorrang krijgen als u aan de voorwaarden voor een milieuparkeervergunning voldoet (Bron gemeente Amsterdam juli 2022).
Bereikbaarheid
Het appartement aan de Formosastraat 33 is uitstekend te bereiken met de auto door middel van de S100 en de S113 vanaf de ring A10. Diverse openbaar vervoer voorzieningen zijn in de nabije omgeving te vinden. Op de Insulindeweg zijn meerdere tram- en bushalte te vinden. Op 3 minuten wandelafstand is station Amsterdam Muiderpoort te bereiken.
De bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 67 m²
• Erfpacht eeuwigdurend afgekocht
• 2 balkons van totaal circa 9 m²
• Separate berging van circa 6 m²
• Grote gemeenschappelijke binnentuin
• Energielabel B
• Servicekosten VvE € 123,37 per maand
• Oplevering in overleg
Wat de bewoonster zal missen
“Na in een aantal andere plaatsen in Nederland te hebben gewoond, ben ik in 2015 hier in Amsterdam Oost gaan wonen. Ondanks dat ik op dat moment nog een opleiding elders volgde wist ik, ‘ik wil graag in Amsterdam wonen’ en ben die droom achterna gegaan!
De woning was casco, ik heb hier een geheel houten vloer in laten plaatsen en ook de keuken is volledig nieuw en naar hedendaagse standaarden met onder andere een Quooker. Een keuken is voor mij altijd een erg belangrijke plek in het huis en het is ook zichtbaar dat daar veel liefde in zit. De keuken is voorzien van alle gemakken hetgeen koken voor vrienden en familie tot een feestje maakt. Verder heb ik de woning helemaal naar eigen wens aan kunnen passen en verder vorm kunnen geven. Op een zomerse avond is het ook heerlijk vertoeven op het balkon of in de gemeenschappelijke binnentuin.
De Indische buurt is en ontzettend leuke buurt, vlakbij alle drukte en gezelligheid, maar in mijn huis kan ik daarna heerlijk de rust vinden. Eén van de dingen die ik zeker ga missen is de Javastraat met de vele leuke winkeltjes en heerlijke cafeetjes en restaurantjes. Ook zal ik de Dappermarkt met zijn diversiteit en lokale producten gaan missen.
Door twee parken op loopafstand, het Flevopark en het Oosterpark, heb je twee prachtige en unieke parken binnen handbereik. Met de buurtgenoten hebben wij een heel goed en aangenaam contact.
Gelukkig blijf ik toch verbonden aan dit deel van Amsterdam, middels mijn werk vlakbij het Oosterpark. Misschien zie je me na het werk toch nog eens een drankje drinken op het terras bij de Biertuin of in de Javastraat.”
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting