Characteristics
Ceintuurbaan 239H, Amsterdam
Price
  • € 928.000,- Kosten koper
Aanvaarding
  • In overleg
Vertrekken
  • 4 kamers
  • 3 slaapkamers
Onderhoud
  • Intern: Goed
  • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 108 m2
Tuin Oppervlakte: 21 m2
Inhoud: 260 m3
Bouwjaar
1886
Voorzieningen
  • Mechanische ventilatie
Garages
  • Geen garage
Liggingen
  • In woonwijk
Parkeer faciliteiten
  • Betaald parkeren
  • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
  • Cv ketel
Warm water soorten
  • Cv ketel
Bestemming
  • Woonruimte
Grondsituatie
  • Volle eigendom
Buitenruimte
  • Achtertuin
  • Balkon
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie R
Nummer 8006
Milleu
  • Dubbel glas
Soort
  • Appartement
  • Bel-etage
  • Benedenwoning
  • Dubbel-benedenhuis
Floor map
Ceintuurbaan 239H, Amsterdam
Documents
Ceintuurbaan 239H, Amsterdam
Location
Ceintuurbaan 239H, Amsterdam
Eten & drinken
01
Address
Van Woustraat 97,
1074 AG Amsterdam

Rayleigh & Ramsay

Rayleigh & Ramsay wordt omschreven als een snoepwinkel voor volwassenen. De term wijnbar vinden ze hier te hoogdrempelig, maar de focus ligt toch echt wel op wijn, met meer dan 100 open wijnen. Uniek is dat je wijn per slok, half glas of heel glas kan bestellen. Zo kan je hier terecht om alles wat je wil te proeven en te ontdekken wat je de allerlekkerste wijn vindt. Naast wijnen staat er ook goede koffie, cocktails, tapbier en lekker eten op het menu.

02
Address
Hemonystraat 18,
1074 BP Amsterdam

L'Angoletto

Bij L’Angoletto lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Het restaurant heeft geen website, reserveren kan niet en pinnen ook niet maar het eten is verrukkelijk! De chef staat erom bekend dat hij trots is op zijn eten en hij hecht veel waarde aan tradities, dus waag het niet om te vragen om kaas bij je pasta met vis. Dit is het allemaal waard want het beste Italiaans eten in de Pijp eet je hier.

03
Address
Van Woustraat 37,
1074 AB Amsterdam

Roopram Roti

Roopram Roti komt oorspronkelijk uit Suriname en werd geëxporteerd naar Nederland vanwege de grote vraag naar roti op de Nederlandse markt, onder andere door vakantiegangers uit Paramaribo. Om aan deze vraag te voldoen, besloot J. Roopram diepvries roti naar Nederland te exporteren. Helaas werd dit op het laatste moment tegengehouden vanwege de beperkingen op de uitvoer van kip en kipdelen uit Suriname. In plaats daarvan opende J. Roopram in juli 2002 zijn eerste restaurant aan het Mathenesserplein 89 te Rotterdam. Dit werd gevolgd door het tweede filiaal in Amsterdam, genaamd Roopram Roti Eetcafé. Sindsdien zijn er twee extra filialen geopend, namelijk in Den Haag en aan de Van Woustraat 37 te Amsterdam.

04
Address
Van Ostadestraat 354,
1073 TZ Amsterdam

NAZKA

In de Van Ostadestraat vind je het kleurrijke restaurant Nazka. Naast dat het interieur er fantastisch uitziet, is het eten ook spectaculair. De keuken toont zowel Peruaanse klassiekers als innovatieve gerechten, die voortbouwen op het erfgoed van Peru. Nazka heeft een prachtige inrichting, fantastische service, knap eten en de sommelier is een genie, maar het belangrijkst: álles is lekker.

05
Address
Van Woustraat 48,
1073 LM Amsterdam

Mister Nata

Bij Mister Nata ben je aan het juiste adres voor het lekkerste gebak van Amsterdam, waar je kunt genieten van heerlijke pastel de nata, perfect gecombineerd met prachtige Single Estate Coffee, bereid met een La Marzocco-espressomachine. Portugal staat bekend om zijn verrukkelijke zoetigheden. Snoep, gebak en desserts maken allemaal deel uit van de traditionele Portugese keuken. Te midden van al deze heerlijkheden is de pastel de nata de absolute beroemdheid.

06
Address
Van Woustraat 25,
1074 AB Amsterdam

Café Biljart van Wou

Café Biljart van Wou is een typisch buurtcafé waar het stil wordt als de buurtbewoners op vakantie zijn.

07
Address
Weesperzijde 23,
1091 EC Amsterdam

De Ysbreeker

Levendig en gastvrij, de Ysbreeker is dé ontmoetingsplek voor heel Amsterdam. Deze locatie nodigt uit om de hele dag te vertoeven, met haar kenmerkende troeven zoals de verse keuken, het sfeervolle terras aan de Amstel en de indrukwekkende monumentale ruimte doordrenkt met een veelbewogen geschiedenis sinds 1702. Benoemd naar de historische ijsbreker die voor de deur lag, heeft deze plek een rijke herberg- en tapperijgeschiedenis. Chef-kok Goran Lukovic en zijn toegewijde team brengen een milieubewuste benadering naar de verfijnde landkeuken, met gerechten zoals Schots Balmoral hert en gerookte Noorse zalm gemarineerd in Red Bull.  De Ysbreeker kiest met zorg voor verantwoorde, eerlijke en dagverse producten. En dat merk je aan alles.

08
Address
Van Woustraat 127,
1074 AH Amsterdam

Firma Pekelhaaring

Firma Pekelhaaring is te vinden in de Van Woustraat in Amsterdam. Kom hier voor een uitgebreide, overwegend Italiaanse diner-ervaring, met alles erop en eraan. Je kan daarnaast ook terecht voor koffie vanaf half 11 en vanaf 12:00 kan je er terecht voor de lunch. Een plek voor elke tijd van de dag. Er is een uitgebreide wijnkaart en het personeel adviseert graag, de eet-ervaring kan zo uitgebreid als je zelf wil. De atmosfeer is vriendelijk en ontspannen, mede door de rustige, authentieke inrichting.

09
Address
Van Woustraat 17,
1074 AA Amsterdam

Tjin's

Rond deze kleine broodjeszaak verzamelen zich vaak groepen mensen voor de deur voor een snelle snack. Tjin maakt al meer dan 40 jaar surinaamse broodjes en hapjes op basis van familie recept. Oprichter Chong begon ooit in West als platenzaak, echter werden de broodjes die hij achterin klaargemaakte steeds populairder, zoals het broodje met kabeljauw of de kerrie kip.

10
Address
Van Woustraat 20,
1073 LL Amsterdam

Broodje Popov

Broodje Popov is al 50 jaar een broodjeszaak zoals deze bedoeld is. Gewoon een dik belegd broodje zoals je hem wil. Ze staan bekend om hun philly cheese steak en smashed hamburger met kaas, augurken, burgersaus en heerlijke gefrituurde uitjes. Iets minder trek? Ze serveren ook een goed broodje halfom.

 

11
Address
Govert Flinckstraat 326HS,
1073 CJ Amsterdam

101 Gowrie

De jonge Australische chef Alex Haupt met Japanse en Duitse roots kookt naar eigen zeggen 'Gaijin cuisine'.  'Een viering van culturele diversiteit door middel van Japanse tradities, technieken en liefde voor het ingrediënt met een respectvolle minachting voor de regels van reguliere conventie.' Gowrie serveert een vast menu met verrassende gerechtjes. Denk aan gyoza gevuld met duif, japans brood (shokupan) met miso en nori en een congee van noord zee krab. Reserveren is noodzakelijk.

12
Address
Albert Cuypstraat 278,
1073 BR Amsterdam

La Biss Kosher Streetfood

La Biss is geen gewone sandwichbar; los van het feit dat de sandwiches uiteraard kosher zijn worden ze met zorg en precisie gemaakt met de beste en meest verse ingrediënten. Een specialiteit is de huisgemaakte challah brood, dagelijks vers gebakken en een unieke toevoeging aan de sandwiches. Ook de baguettes en andere verse broden zijn niet te missen.

13
Address
Govert Flinckstraat 308,
1073 CJ Amsterdam

Restaurant Mont Blanc

Chef Thibault en zijn vrouw Dieuwertje Gordijn runnen al jaren succesvol Bistrot des Alpes. In oktober 2021 hebben zij op de Govert Flinckstraat 308 een nieuw restautant geopend. Hier kan je op culinaire ontdekkingsreis rondom de Mont Blanc. Chef Thibault neemt je mee langs de bergmeren, door de bergen en tot slot naar de top van de Mont Blanc met zijn signature dessert. Een fine-dining ervaring in een warme sfeer.

14
Address
Stadhouderskade 123-124,
1074 AV Amsterdam

Saravana Bhavan

Wie echt goed Indiaas wilt eten, en de sfeer van een echt Indiaas restaurant wilt proeven, moet naar Saravana Bhavan gaan, op het hoekje van de drukke Stadhouderskade en de van Wou straat zit hier dit grote restaurant. Het is een deel van de grootste vegetarische Indiase ketens in de wereld. Ze serveren ontelbaar veel lekkere (veel vegetarische dus) curry's en andere specialiteiten uit India. Het zit er vaak bomvol, met een gemengd publiek. Indiase gezinnen, stelletjes, toeristen, buurtbewoners, Saravana Bhavaan is een plek waar je goed kan eten.

15
Address
Albert Cuypstraat 260,
1073 BR Amsterdam

Ranchi

Ranchi is een Japanse broodjeszaak gerund door Sebastiaan en Christiaan Roosink. Een broodje in Japanse stijl wordt ook wel Sando genoemd. Keuzes zijn bijvoorbeeld een chicken sando (met krokante kip) of de beroemde tamago sando met eiersalade. Daarnaast hebben ze een broodje met tsukune (een soort gehaktbrood) gemaakt van kippengehakt in yakitori-stijl. Lekker met sesam, bosui, gember, knoflook en tare-saus.

16
Address
Tweede Jan Steenstraat 3,
1073 VK Amsterdam

Restaurant Ja

Het charmante restaurant Ja, bevindt zich in het voormalige pand van Jan de Wit's Le Restaurant aan de hoek van het Sarphatipark.  Chef chef Julius Busscher, voorheen werkzaam bij Jacobsz en Staets, biedt verrassende gerechten. Zijn partner Amy Delorme verzorgt met toewijding de bediening en selectie van wijnen. Bij Ja wordt alles, van het brood tot de limoncello, ambachtelijk bereid. Het restaurant presenteert een vast 4-gangenmenu, dat desgewenst kan worden uitgebreid met oesters en kaas. De intieme ambiance en culinaire creativiteit maken ja tot een unieke culinaire bestemming in Amsterdam.

17
Address
Van Woustraat 160,
1073 LW Amsterdam

Leeman döner

Voor een goed broodje doner kan je terecht bij Leeman döner op de Van Woustraat. De zaak staat al jaren bekend om zijn goede broodjes döner en dit komt mede omdat de broodjes elke dag vers gemaakt worden in de bakkerij achterin de winkel. Naast de döner hebben ze ook nog allemaal andere producten zoals Turkse pizza, kapsalon, falafel, borek en baklava. Leeman heeft door de jaren heen veel bekendheid gekregen dus het kan er soms erg druk zijn. Het is een afhaalwinkel er zijn dus geen zitplekken binnen, in de zomer staan er nog wel eens stoeltjes buiten.

18
Address
Albert Cuypstraat 250 HS,
1073 BP Amsterdam

Osakaball

The Osaka streetfood kraam staat op maandag op de Ten Katemarkt en van dinsdag tot en met zaterdag op de Albert Cuypmarkt. The kraam heel gedurende het jaar heel wat trouwe klanten opgebouwd met hun authentieke Japanse dishes. Van ramen tot, okonomiyaki, noodles en curry. Wandel over de markt met een lege maag en volg de geur van lekker eten.

19
Address
Eerste Sweelinckstraat 19F,
1073 CL Amsterdam

Little Collins

In 2011 ­openden Stan Kerkhof en zijn ­Australische vrouw Georgina Patterson het brunchcafé Little Collins in De Pijp. Bij Australisch brunchen moet je denken aan gepocheerde eieren en avocado op toast. Bij de brunch mag ook best wat alcohol gedronken worden, daarom staat ook de bloody mary op de kaart.

20
Address
Govert Flinckstraat 251,
1073 BX Amsterdam

Arles

Numa Muller, de chef uit Arles, creëert elke maand een nieuw 3, 4 en 5 gangen menu. Zijn neo-bistro gerechten zijn eenvoudig doch verrassend door de bijzondere combinaties van de Franse keuken met invloeden van buitenaf. De geheel Franse wijnkaart is een interessante combinatie van traditionele producenten met zowel opkomende vins naturels.
In 2022 is het restaurant voor het vijfde jaar op rij door Michelin bekroond met een Bib-Gourmand.

Boodschappen
21
Address
Van Woustraat 103,
1074 AG Amsterdam

Stadsmarkt de Pijp

Bij Stadsmarkt de Pijp worden de producten dagelijks zelf opgehaald. Zo komen direct van de boer, tuinder, slager, visboer en bakker allerlei producten midden in de Pijp terecht. De focus bij Stadsmarkt de Pijp ligt op duurzaamheid en hier wordt een eerlijke prijs voor betaald aan de leveranciers. De werkzame vakmensen staan altijd paraat om iets aan te raden of om iets te laten proeven. Ook staat ambacht centraal; het is een markt waar je fijn kan eten en lekker kan genieten.

22
Address
Van Woustraat 136,
1073 LT Amsterdam

Slagerij Peter

Aan de Van Woustraat ligt de kleine, gezellige, scharrel Slagerij Peter, een begrip in Amsterdam en ook ver daarbuiten. Deze slager is berucht én beroemd om zijn vele eigen gemaakte lekkernijen zoals huisgemaakte soepen, lasagne, jachtschotel en rendang. Je vindt hier allerlei soorten vlees, wild en gevogelte, maar kan dus ook terecht voor maaltijden en broodjes. Ook kan je hier de enige echte Dordtsche paardenworst krijgen als een van de weinige plekken in Amsterdam en omstreken.

23
Address
Albert Cuypstraat 267,
1073 BH Amsterdam

C&C Asianmarkt

Aan het einde/of het begin van de Albert Cuyp ligt de C&C Asian Supermarket. De winkel is een begrip voor eenieder die tijdens het koken opeens bijzondere ingrediënten nodig heeft. Naast verse producten heeft de winkel een gigantisch assortiment met allerlei Aziatische must-haves wanneer het op onmisbare ingrediënten aankomt. Van heerlijke pindasaus voor bij summer-rolls tot ongelofelijke hoeveelheden ingevroren dumplings om in bamboe mandjes zelf op te warmen. De sojasaus vliegt in grote flessen en betaalbare prijzen over de toonbank en ook voor enkele leuke decoraties kan je hier terecht. De pret kan echter niet op, want er is óók nog een klein hoekje in de supermarkt waar er vers eten wordt klaargemaakt. Hier kun je dus na je grote boodschappen genieten van onder andere verse summer-rolls of een banh mi (Vietnamese baguette).

Interieur
24
Address
Van Woustraat 111,
1074 AH Amsterdam

FEST

FEST is een Nederlands interieurmerk dat in 2013 is gestart door Femke Furnée. De kerngedachte achter FEST: een mooie omgeving toegankelijk maken, voor iedereen. FEST biedt high-end meubels en woonaccessoires – zonder dat daar een high-end prijskaartje aan hangt. De vrolijke, tijdloze en duurzame collecties worden ontwikkeld in samenwerking met internationale designers. Bij FEST vind je alles om jouw interieur een (kleurrijke) boost te geven.

25
Address
Stadhouderskade 160,
1074 BC Amsterdam

Nicemakers

Interieurontwerpers Joyce en Dax Roll zijn partners in het leven en in design, samen staan zij bekend als ‘Nicemakers’. Persoonlijk, levendig, functioneel, rijk, inspirerend, elegant, gedegen en decoratief; het 'Nice' in 'Nicemakers' is even licht en natuurlijk alsook indrukwekkend en allesomvattend. Het interieur voor de saladebar SLA was het eerste project dat hen op de kaart zette, waarna vele indrukwekkende projecten volgden waaronder een waanzinnig penthouse in Maastricht, waarmee ze een rol kregen in het Netflix-programma 'Amazing Interiors'.

A tasteful and luxurious apartment of approximately 108 m² with a backyard of about 21 m². The apartment is located in the old Pijp, around the corner from Sarphatipark and the Amstel. The apartment spans two floors and features a thoughtful layout with three bedrooms and a living area that leads to a pleasant backyard.

Tour
The authentic stone exterior staircase provides access to the house on the raised ground floor. There's a hallway with a wardrobe and toilet. At the front is the bright living room with plenty of daylight and a wide view of the square. At the rear of the former en-suite room is the dining area with French doors opening to the garden. The kitchen is tastefully designed with Winkelman tiles and is equipped with built-in appliances. The playful difference in height in the hallway and kitchen contributes to the distinctive character of the house. This living floor is equipped with a beautiful wooden herringbone parquet floor. The internal staircase leads to the sleeping floor on the ground level. At the front is a nice spacious room with two windows. At the rear are a master bedroom and a side room, which is ideal as an office or children's room. At the front, there is a separate space for the washing machine and dryer, and in the hallway, there is another separate toilet and a spacious storage closet. The bathroom is centrally located and is equipped with a bathtub, shower, and double sink.
At the rear of the house is a cozy garden. The beautiful white-painted staircase contributes to the pleasant outdoor experience. The house is also within walking distance of the Amstel and Sarphatipark. Opposite is an active playground.

Neighborhood Guide
The Pijp was developed at the end of the 19th century to provide housing for newcomers who moved to the capital for work. Freddy Heineken's father opened the Heineken brewery here in 1886. The first workers' houses, around Albert Cuypstraat, were built quickly and inexpensively. Later, houses in the Amsterdam School style were added by Berlage towards the Diamantbuurt. It is said that the neighborhood owes its name to the long straight streets that have the shape of a pipe.
The Albert Cuyp market and Sarphatipark define the dynamics of De Pijp. Artists and writers such as Piet Mondrian, Carel Willink, and Gerard Reve lived and worked here. The lively, mixed population brought many cafes and eateries to the neighborhood. Today, the area is known as the Quartier Latin of Amsterdam, still bustling with diverse restaurants such as Auberge Jean & Marie, Le Restaurant, Peruvian NAZKA, and authentic bistros like Petit Caron.

Specifics
• Living area approximately 108 m²
• Garden of approximately 21 m²
• Located on freehold land
• Municipal protected cityscape
• Energy label B
• HOA service costs € 200,- per month
• Three bedrooms

This information has been compiled with the utmost care. However, we accept no liability for any incompleteness, inaccuracies, or otherwise, nor for the consequences thereof. All specified dimensions and surfaces are indicative only.
The Measurement Instruction is based on the NEN2580. The Measurement Instruction is intended to apply a more uniform way of measuring to give an indication of the usage surface. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement outcomes, for example due to interpretation differences, rounding, or limitations in carrying out the measurement.

Le joyeux Boulanger
We were introduced to the house in January 2024. Even though it was almost the end of the day, the house immediately gave a good feeling. This was partly due to the large windows at the front and the unobstructed view of the square and, in the distance, the Amstel river. These originally characteristic houses immediately breathe a lot of atmosphere and grandeur. Especially the high ceiling and former en suite contribute to this experience. In 2011, it was completely renovated, and the layout was optimized with three bedrooms and plenty of storage space. The residents are now moving to a place outside the city where their roots lie. They will miss the versatility of the surroundings, the dynamics, and the lovely house.

Designvision
These building units are part of the first expansions of the city in the late 1880s and early 1900s. During this period, there was a lot of trade and business activity in Amsterdam. These economically good times contribute to richer construction. The houses from this period often have beautiful high ceilings, rooms en suite, and exquisite woodwork. There are also beautiful details in the facade and balconies.
This authentic architectural style still contributes to comfortable living, where the spaces and natural light can be experienced daily.
In 2011, the building was completely renovated and divided into four dwellings. This included checking the foundation, renewing the windows, and optimizing the layout.

Living and cooking
The authentic stone exterior staircase provides access to the home on the raised ground floor. There is a hallway with a wardrobe and toilet. At the front is the bright living room with plenty of daylight and a wide view of the square. At the back of the former en suite room is the dining area with French doors to the garden. The kitchen is tastefully done with Winkelman tiles and is also equipped with built-in appliances. The playful difference in height in the hallway and kitchen contributes to the distinctive character of the house. This living floor is equipped with a beautiful wooden herringbone parquet floor.

Sleeping and bathing
The internal staircase provides access to the bedroom floor on the ground level. At the front, there’s a pleasant, spacious room with two windows. At the back, there’s a master bedroom and a side room that’s ideal for use as an office or child’s room. At the front, there is a separate area for the washing machine and dryer, and in the hallway, there is also a separate toilet and a large storage closet. The bathroom is centrally located and equipped with a bathtub, shower, and double sink.

The outdoor space
At the back of the house is a cozy garden. The beautifully painted white staircase contributes to the pleasant outdoor experience. Additionally, the house is within walking distance of the Amstel river and Sarphatipark. Across the street, there is an active playground.

Neighborhood Guide
De Pijp was developed at the end of the 19th century to provide housing for newcomers who moved to the capital for work. Freddy Heineken’s father opened the Heineken Brewery here in 1886. The first workers’ homes, around Albert Cuypstraat, were built quickly and inexpensively. Later, towards the Diamantbuurt, houses in the Amsterdam School style were added by Berlage. It is said that the neighborhood got its name from the long straight streets that resemble the shape of a pipe. The Albert Cuyp market and Sarphatipark are central to the dynamics of De Pijp. Artists and writers such as Piet Mondrian, Carel Willink, and Gerard Reve lived and worked here. The lively, mixed population brought many cafés and eateries to the area. Today, the neighborhood is known as the Quartier Latin of Amsterdam, still characterized by a dynamic and diverse range of restaurants such as Auberge Jean & Marie, Le Restaurant, the Peruvian NAZKA, and authentic bistros like Petit Caron.

Accessibility
The train (Amstel Station), tram 4 (van Woustraat) or tram 3 (Ceintuurbaan), bus (line 246), and the metro stop on Ceintuurbaan are within walking or cycling distance. By car, there is good connectivity to the Amstel junction towards the A2 and A10 highways. Conveniently located relative to the exits S108 and S109 and easily accessible by public transport via tram lines 12, 24, and 25, and close to Station Zuid WTC. The property is situated in the Oude Pijp, a centrally located part of Amsterdam near Sarphatipark, Van Woustraat, Albert Cuyp market, and close to, among others, Utrechtsestraat. An area with many delightful eateries, delicatessens, and extensive amenities.

Parking
Parking is possible through a permit system on the public road (permit area South 3.1 De Pijp North).
With a parking permit for South 3.1 De Pijp North, you can park in South-3 and South-4. A parking permit for residents costs €186.29 per 6 months. Currently, there is a waiting time of 9 months for a permit in this area. A second parking permit is not possible in this area. (Source: City of Amsterdam, February 2024).

Recently viewed
View overview

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?