Characteristics
Oude Looiersstraat 20H en 20-1, Amsterdam
Soort
 • Kantoorruimte
Prijs
 • € 2.200.000,-
 • Kosten koper
Oppervlakte
 • Kantoor oppervlakte: 258 m2
 • Kantoor in units vanaf: 258 m2
Aanvaarding
 • In overleg
Energielabel
 • E
Kadastrale gegevens (eigendom)
 • Volle eigendom
Other provisions
Oude Looiersstraat 20H en 20-1, Amsterdam

Voorbehoud verkoper
Deze verkoop geschiedt onder het uitdrukkelijk voorbehoud van:

 • Gunning door verkoper, alsmede;
 • Schriftelijke goedkeuring van de voltallige directie van verkoper, alsmede;
 • Een verkoper conveniërende vorm en inhoud van de op te maken koop- en leveringsakte
  (“subject to contract”).

As is
Koper wordt in staat gesteld, na voorafgaand overleg met Broersma Bedrijfsmakelaardij B.V. en tot aan het moment van tekenen van de koopakte, het verkochte uitgebreid (bouwkundig en anderszins) te onderzoeken. Koper verklaart dat verkoper daarmee afdoende aan zijn mededelingsplicht heeft voldaan en dat koper op een voor haar conveniërende wijze uitputtend van deze mogelijkheid gebruik heeft gemaakt.

Verkoper en koper komen uitdrukkelijk overeen dat het verkochte wordt verkocht en geleverd “as is”, waaronder verkoper en koper verstaan dat:

 • De artikelen 7:17, 7:20, 7:23 en 6:228 van het Burgerlijk Wetboek uitdrukkelijk zijn uitgesloten, alsmede;
 • Door verkoper geen impliciete of expliciete garanties worden verleend met betrekking tot het verkochte behoudens voor zover deze expliciet en schriftelijk zijn opgenomen in de koopakte.

Koper verklaart uitdrukkelijk het verkochte bij levering te aanvaarden in de feitelijke, technische, milieukundige en/of juridische staat waarin het zich alsdan bevindt. Koper aanvaardt daarbij alle gebreken van het verkochte, alsmede de feitelijke staat van onder andere (doch niet uitsluitend) de fundering, constructie, (gebruikte) materialen, (aanwezigheid van) asbest, olietanks en bodemverontreiniging en de technische installaties. Koper verklaart voorts uitdrukkelijk kennis te hebben genomen van en uitdrukkelijk te aanvaarden: alle lijdende erfdienstbaarheden, bijzondere, publiekrechtelijke en privaatrechtelijke lasten en beperkingen, zakelijke rechten, kettingbedingen en kwalitatieve verplichtingen mede blijkend en/of voortvloeiend uit de laatste en voorgaande akte(n) van eigendomsoverdracht en akte(n) van (onder)splitsing en/of enig openbaar register of openbare informatiebron. Koper en verkoper komen uitdrukkelijk overeen dat in de koopprijs de feitelijke staat van het verkochte en een integrale afkoop van alle aan het verkochte verbonden risico’s, gebreken en/of (nog) uit te voeren herstellingen verdisconteerd zijn, ongeacht de aard en omvang daarvan en ongeacht in welke mate voornoemde elementen zijn onderzocht door koper en/of besproken tussen verkoper en koper.

Koper vrijwaart verkoper ter zake van enige vordering, alsmede enige vordering van derden, uit hoofde van enig hiervoor genoemd artikellid en/of verband houdende met de staat van het verkochte bij levering. Koper vrijwaart verkoper voorts voor alle eventueel later te blijken (onzichtbare) gebreken, zowel van bouwkundige, milieukundige, feitelijke of juridische aard.

Toelichtingsclausule NEN 2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de (bruto/verhuurbaar/gebruiks-) vloeroppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Voorbehoud Broersma Bedrijfsmakelaardij B.V.
Deze vrijblijvende informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid hiervan wordt door Broersma Bedrijfsmakelaardij B.V. geen aansprakelijkheid aanvaard, noch kan hieraan enig recht worden ontleend. Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een, daarvan al dan niet afwijkend, aanbod worden Broersma Bedrijfsmakelaardij B.V. noch haar opdrachtgevers op enige wijze gebonden, ook niet tot het doen van enig tegenbod.

Broersma Bedrijfsmakelaardij B.V. treedt uitdrukkelijk slechts op als adviseur van haar opdrachtgever en niet als gevolmachtigde namens haar. Voorts geldt dat tussen partijen eerst juridisch binding kan ontstaan nadat definitieve overeenstemming is bereikt ter zake van al hetgeen zij met elkaar beogen te regelen en deze overeenstemming bovendien is vastgelegd in een schriftelijke en namens beide partijen rechtsgeldig ondertekende overeenkomst, waarbij artikel 3:39 BW overeenkomstige toepassing vindt. Broersma Bedrijfsmakelaardij B.V. is een besloten vennootschap, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34121232. Broersma Bedrijfsmakelaardij B.V. verleent al haar diensten op grond van de Algemene Voorwaarden NVM voor professionele opdrachtgevers Versie februari 2011. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die aan haar zijn of worden verstrekt en/of op de levering van al haar diensten en producten aan wie dan ook. De algemene voorwaarden worden op verzoek toegezonden en zijn tevens te downloaden op www.broersma.nl.

De aansprakelijkheid van Broersma Bedrijfsmakelaardij B.V. is in alle omstandigheden en jegens eenieder beperkt tot het bedrag dat door de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Broersma Bedrijfsmakelaardij B.V. in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd.

Privacy & Wwft
Geïnteresseerden verklaren in het kader van deze verkoop op voorhand:

 • In te stemmen met de verwerking van hun gegevens conform de Privacyverklaring Broersma Bedrijfsmakelaardij B.V.;
 • Volledige medewerking te verlenen aan alle mogelijk noodzakelijke onderzoeken op basis van de vigerende wet- en regelgeving, waaronder tenminste begrepen de Wwft. Broersma conformeert zich uitdrukkelijk aan de wettelijke geheimhoudingsplicht betreffende een eventue(e)l(e) vermoeden en/of melding in het kader van de Wwft.

Floor map
Oude Looiersstraat 20H en 20-1, Amsterdam
Documents
Oude Looiersstraat 20H en 20-1, Amsterdam
"][/dflip]
Location
Oude Looiersstraat 20H en 20-1, Amsterdam
Eten & drinken
01
Address
Elandsgracht 29-31,
1016 TM Amsterdam

Rakang

Op de altijd gezellige Elandsgracht zit het Thaise restaurant Rakang. Vriendelijke bediening, prettige sfeer en heerlijk authentiek Thais eten! En volgens sommigen zelfs de lekkere Thai van Amsterdam… Of je het daar mee eens bent laten we aan jou over. Maar ben je op zoek naar een lekker, vers, aziatisch restaurant. Dan is Rakang zeker de moeite waard. En na die lekkere Thaise maaltijd biedt de Elandsgracht genoeg gelegenheid om nog een biertje drinken in een van de vele kroegen.

02
Address
Elandsgracht 45,
1016 TN Amsterdam

Ela Restobar

ELA Restobar verwelkomt je graag in hun 'all-day' food concept. In de ochtend en middag is het de ideale locatie voor een heerlijke kop Spaanse koffie, een smakelijke lunch of een (zakelijke) bijeenkomst. Naarmate de dag vorder, verandert het in een plek waar je kunt genieten van een verfrissende cocktail of een smaakvol Italiaans biertje. En voor wie trek heeft, biedt chef Teun Dikkers een unieke draai aan de klassieke mediterrane keuken.

03
Address
Eerste Looiersdwarsstraat 15,
1016 VL Amsterdam

Bar Parry

Restaurant Balthazar’s Keuken - dat al eerder op deze site geprezen werd - heeft ook een jonger broertje/zusje: Bar Parry. Houd je van (natuur)wijn? Dan is deze wijnbar echt wat voor jou. Je kan heerlijk buiten aan de straat zitten; dan geniet je naast jouw glas wijn van de altijd bruisende Jordaan buurt. Zit je liever binnen? Dan lijk je je even in een hippe bar in Barcelona te bevinden; een strak interieur, houten stoeltjes en hier en daar een twist van verschillende kleuren zorgen voor Spaanse sferen, maar dan op z'n Amsterdams. Naast wijnen serveert Parry mooie kleine gerechten, charcuterie en kaas. De bediening weet alles van de wijnen die geserveerd worden en helpen je graag bij het maken van een keuze. Bar Parry is het perfecte recept voor een gezellige avond.

04
Address
Eerste Looiersdwarsstraat 4,
1016 VM Amsterdam

Pazzi

De houtoven pizza's van Pazzi zijn sinds 2010 te vinden in elk stadsdeel van Amsterdam. De formule is simpel, elke locatie heeft een knus interieur waardoor je bij binnenkomst wordt begroet door een gemoedelijke Italiaanse sfeer. De houtovenpizza's worden gemaakt op authentieke wijze en de producten ter garnering worden met zorg uitgezocht. Het is een Italiaanse ervaring waar simpelweg niets op aan te merken is en je graag terugkomt. Mocht je zin in hebben in goede pizza, dan zit je bij Pazzi aan het goede adres.

05
Address
Elandsgracht 2A,
1016 TV Amsterdam

Fou Fow Ramen

Vroeger was dit ramen restaurant een goed bewaard geheim dat verscholen zat in de Chinese buurt. Maar ondertussen heeft Fou Fow al twee locaties in de stad en is Fou Fow een bekende naam voor de Amsterdammer die van ramen houden. Op de gezellige en bruisende Elandsgracht eet je de overheerlijke en overigens goedgeprijsde – van origine Chineese - ramen van Fou Fow. Je kunt kiezen uit vier soorten soep op basis van verschillende bouillons en daar gaan dan vervolgens diverse ingrediënten in waaronder natuurlijk de main ingredient: noedels!

06
Address
Elandsgracht 108,
1016 VA Amsterdam

Balthazar’s keuken

Dit is een favoriet! Balthazar’s keuken is een verborgen parel in Amsterdam en een absolute must als het op restaurants aan komt. Sinds 1995 is dit kleine familierestaurant al aan de Elandsgracht te vinden. In Balthazar’s keuken staat seizoen, herkomst en traditie centraal. Vader en zoon serveren eerlijke gerechten geïnspireerd op het aanbod van hun trouwe leveranciers. Op de kaart staat een vast drie gangen menu dat om de week wisselt. Hierin vormen vijf kleine voorgerechten om te delen, vlees of vis als hoofdgerecht en een verassend dessert de basis. Houten tafeltjes, witte tafellakens, mooi servies en geweldige bediening: Balthazar’s keuken is authentiek en een absolute must try.

07
Address
Runstraat 14,
1016 GK Amsterdam

Café de Doffer

Café in de 9-straatjes met een knus terras en een eenvoudige doch goede menukaart. Je kan hier ook terecht voor lunch en borrelhapjes. De Doffer is al sinds de jaren zeventig een begrip in de Amsterdamse 9 straatjes en trekt daarom ook een leuk gevarieerd publiek met uiteraard een goede portie Amsterdamse gezelligheid. Voor iedereen wat wils hier!

08
Address
Runstraat 12,
1016 GK Amsterdam

Restaurant Smelt

Smelt is een gezellig en sfeervol restaurant in de 9 straatjes van Amsterdam. Het restaurant is gespecialiseerd in kaasfondue en biedt vijf verschillende soorten kaas aan. Naast klassieke kaasfondue kun je bij Smelt ook genieten van bijzondere smaken zoals truffel en pesto. Als je geen grote eter bent, kun je ook eenpersoonsporties bestellen. Het interieur van Smelt is knus en warm, met veel hout en kaarslicht. Een perfecte plek om te genieten van een heerlijke kaasfondue met vrienden of familie.

09
Address
Runstraat 6,
1016 GK Amsterdam

Screaming Beans

Screaming Beans is een Amsterdams merk dat lokaal en internationaal bekend staat om zijn hoogwaardige koffie. Deze locatie bevindt zich te midden in de historische Negen Straatjes van Amsterdam.  Met zijn gezellige en familiaire sfeer is de winkel aan de Runstraat een tweede huiskamer geworden voor de ondernemers, bewoners en bezoekers van de Runstraat. Kom langs en geniet ook van een heerlijk gebakje, gebakken door Sara of Mateen.

10
Address
Keizersgracht 384,
1016 GB Amsterdam

Vinkeles

Omsloten door hotel Dylan, is restaurant Vinkeles klein Frankrijk dichtbij huis. Met een prachtige locatie aan de Keizersgracht is het restaurant bij uitstek een chique aangelegenheid. De keuken draagt de handtekening van chef Jurgen van der Zalm die in 2023 zijn tweede ster er mee verdiende.

11
Address
Keizersgracht 384,
1016 GB Amsterdam

Até

Até is een nieuw dinerconcept in hotel The Dylan onder leiding van Chef Filip Hanlo. Zijn kookfilosofie combineert drie invloedrijke keukens die hij tijdens zijn internationale ervaringen heeft ontdekt. Opgegroeid in de Mexicaanse regio Yucatán als zoon van een Nederlandse vader en een Mexicaanse moeder, bracht Filip zijn jeugd door in een horecafamilie. Até biedt een intieme Chef's Table voor zes gasten. Terwijl het tasting menu wordt bereid, deelt Filip zijn inspiratie en verhalen over ingrediënten. Zijn gerechten omvatten elementen uit Mexico, Japan en Frankrijk, waarbij hij speelt met smaken en technieken. Houd er rekening mee dat dieetwensen en allergieën niet kunnen worden verzorgd.

12
Address
Hazenstraat 19H,
1016 SM Amsterdam

Men Impossible

Men Impossible is een ramen restaurant waar ze alleen maar 100% plant-based gerechten serveren. Bij Men Impossibe geloven ze in het verbeteren van de wereld door te focussen op enkel plantaardige voeding en brengen ze mensen samen met de lekkerste vegan gerechten uit de Japanse keuken. De plantaardige ramen heeft een sterke smaak maar dat maakt het zeker niet minder lekker. Door het gebruik van verse ingrediënten en umami smaken is een diner bij Men Impossible een ware smaakbeleving.

Boodschappen
13
Address
Looiersgracht 12,
1016 VS Amsterdam

Foodware

Foodware is de plek voor eerlijk voedsel: vers bereid en zonder kunstmatige toevoegingen. Combineer verschillende gerechten tot een maaltijd door te kiezen uit een assortiment van vis-, vlees- of vegetarische ingrediënten. Foodware was oorspronkelijk een traiteur, maar je kan tegenwoordig ook hun heerlijke verse maaltijden in het restaurant aan de Looiersgracht opeten. Maar heb je haast? Dan kan je het eten ook altijd nog gewoon meenemen. Het aanbod aan gerechten is redelijk vast en niet heel groot maar dit bevordert de kwaliteit. Zin in lekker, gezond en niet al te moeilijk eten? Dan is Foodware een perfecte plek om naar toe te gaan.

14
Address
Hazenstraat 60,
1016 SR Amsterdam

Chenin Chenin

Chenin Chenin is een wijnwinkel, online shop en abonnementsservice voor natuurlijke wijnen, bier, cider en sake. Het is gevestigd in hartje Amsterdam. Het assortiment is een continu ontwikkelde lijst van originele en vooral drinkbare wijnen. Van ondergewaardeerde koopjes tot moeilijk te vinden juweeltjes. Bij Chenin Chenin houden ze van wijnen uit alle delen van de wereld, ongeacht trends.  Ze zijn geopend van dinsdag tot zaterdag van 12:00 tot 20:00 uur en op zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

15
Address
Elandsgracht 116AI,
1016 VB Amsterdam

Slagerij Siem van der Gragt

Slagerij Siem van der Gragt is al sinds 1966 een goede bekende in de Amsterdamse binnenstad. Siem begon zijn winkel in de Tweede Laurierdwarsstraat en verhuisde in 1977 naar de Elandsgracht. Siem had het streven om alleen dieren die een goed leven hadden gehad te kopen en richtte het Scharrelvlees controleorgaan op samen met andere belangengroepen, overheidsinstellingen en andere scharrelslagers. Met de missie om de consument te voorzien in behoefte naar duurzame en ambachtelijke vlees- en vleesproducten waarin zorg en respect voor het milieu, de dieren en de mens centraal staan, is hij een begrip in de binnenstad van Amsterdam.

16
Address
Runstraat 7,
1016 GJ Amsterdam

Kaaskamer

De naam zegt het al; bij de Kaaskamer kan je terecht voor kaas. Van de vloer tot het plafond is deze winkel gevuld met kaas waarbij vakmanschap en traditie voorop staan. Bij deze kaasspeciaalzaak kan je tussen de 300 en 400 soorten kaas kopen uit heel Europa. Je kan hier je broodje beleggen met ruime keuze en om het af te maken kan je ook kiezen tussen verschillende huisgemaakte sausjes. Uit Frankrijk worden de kazen iedere twee weken zelf opgehaald en in Nederland ligt de focus op biologische kazen die rechtstreeks van de boer komen. Ook worden er wijnen, salades, olijven, hammen en noten verkocht voor een complete borrelplank.

Interieur
17
Address
Elandsgracht 59,
1016 TN Amsterdam

Misc store

Goed nieuws voor iedereen die houdt van stationary en andere mooie items. Op de Elandsgracht in het centrum kun je Misc vinden (kort voor Miscellaneous), die een zorgvuldig geselecteerd assortiment van kantoorbenodigdheden, alledaagse voorwerpen, design objecten en meubels aanbieden om te helpen bij het vinden van de juiste balans tussen werk en privé.

18
Address
Looiersgracht 40B,
1016 VS Amsterdam

FEST

FEST is een Nederlands interieurmerk dat in 2013 is gestart door Femke Furnée. De kerngedachte achter FEST: een mooie omgeving toegankelijk maken, voor iedereen. FEST biedt high-end meubels en woonaccessoires – zonder dat daar een high-end prijskaartje aan hangt. De vrolijke, tijdloze en duurzame collecties worden ontwikkeld in samenwerking met internationale designers. Bij FEST vind je alles om jouw interieur een (kleurrijke) boost te geven.

19
Address
Prinsengracht 467-BG,
1016 HP Amsterdam

Anouk Beerents

Anouk Beerents is sinds 1987 uitgegroeid tot een bekend begrip op het gebied van de import en export van antieke spiegels. Het atelier aan de Prinsengracht biedt ruimte aan hun collectie van ruim 300 spiegels uit de 18e en 19e eeuw, waarvan het merendeel zijn origine vindt in Frankrijk en Italië, en is verguld in bladgoud of bladzilver.

Kunst & cultuur
20
Address
Elandsgracht 16,
1016 TW Amsterdam

Galerie Bart

Galerie Bart is een galerie voor hedendaagse kunst in Amsterdam met een focus op zowel gevestigde als jonge kunstenaars die in Nederland zijn afgestudeerd en uitblinken door hun vernieuwende vakmanschap. Bij Bart vind je kunstenaars die ofwel speels en fris, stevig en scherp, sereen en lichtvoetig of serieus met een vleugje humor werk maken. Zij zoeken de grenzen van hun medium op en bevragen deze, met als doel de grenzen te verleggen.

21
Address
Hazenstraat 54,
1016 SR Amsterdam

Galerie van Caroline O'Breen

De galerie van Caroline O'Breen is een begrip in de Amsterdamse hedendaagse kunstmarkt. En naast exposant op de Amsterdamse kunstbeurzen aanwezig te zijn, is de galerie ook gewoon te bezoeken in de Hazenstraat. Hier presenteert Caroline O’Breen toonaangevende beeldende kunst met een sterke focus op fotografie. In de tentoongestelde kunst is een sterke interesse in vrouwelijke kunstenaars en van bijzonder belang voor deze galerie zijn kunstenaars die nadenken over natuurlijke milieuthema's.

22
Address
Prinsengracht 282,
1016 HJ Amsterdam

Galerie Ron Mandos

Galerie Ron Mandos heeft in 20 jaar tijd een prominente plaats verworven binnen de Nederlandse kunstscene. De galerie opende haar deuren in Rotterdam in 1999 en is sinds 2010 verhuisd naar hun huidige galerie in het Amsterdamse galeriedistrict. Galerie Ron Mandos is een galerie voor hedendaagse kunst en presenteert tentoonstellingen van o.a. internationaal erkende kunstenaars maar de focus ligt op opkomende kunstenaars.

23
Address
Elandsstraat 90,
1016 SH Amsterdam

Stigter van Doesburg

Stigter van Doesburg, gevestigd in de Jordaan, toont een gevarieerd programma van hedendaagse kunst. Van schilderkunst tot performance. Sinds de oprichting in 2001 heeft de galerie zich gericht op jonge kunstenaars en hebben ze een sterke vertegenwoordiging van vrouwelijke kunstenaars.

24
Address
Hazenstraat 27bg,
1016 SM Amsterdam

Galerie Wouter van Leeuwen

De galerie van Wouter van Leeuwen is verstopt in de Hazenstraat in de Jordaan buurt. Als je niet op let loop je er zo langs. Maar dat zou zonde zijn, aangezien deze fotogalerie een bezoek zeker waard is! De Galerie van van Leeuwen vertegenwoordigt grote zowel internationale als nationale fotografen, met een breed scala aan kunstwerken. Foto’s van de westkust van Amerika in de jaren 70 tot aan kleurrijke natuurtaferelen van de Nederlandse wadden eilanden: bij deze galerie vind je het allemaal!

25
Address
Hazenstraat 20,
1016 SP Amsterdam

Martin van Zomeren

Midden in de Jordaan ligt de galerie Martin van Zomeren. Martin van Zomeren presenteert een tal van hedendaagse kunsttentoonstellingen voornamelijk bestaand uit fotografie met een focus op conceptuele kunst. In galerie Martin van Zomeren vind je de werken van onder andere Navid Nuur, Alexandra Leykauf en Cornelius Quabeck.

Oude Looiersstraat 20H en 20-1
Geheel pand te koop aangeboden; een unieke studio met bovengelegen woning in het bruisende centrum van Amsterdam. Met een totale oppervlakte van circa 258 m² GO biedt Studio O.L. 20 een bijzondere mix van wonen en werken onder één dak. Op de begane grond vindt men een ruime studioruimte. De woning strekt zich uit over drie verdiepingen en beschikt over een ruime dakterras van circa 25 m². Het object is gelegen op eigen grond en niet gesplitst.

Gebouw 
Het authentieke pand uit 1847 aan de Oude Looiersstraat 20 biedt een nieuwe eigenaar diverse gebruikersmogelijkheden. Bijvoorbeeld volledig als woonruimte of een combinatie van studio/kantoor/galerie op de begane grond en wonen op de verdiepingen. Het pand is in zijn huidige vorm ontstaan rond 1900 en vervolgens in de jaren 80 opnieuw ingedeeld naar zijn huidige staat.

Indeling
Bij binnenkomst op de begane grond bevindt zich een toegangsdeur naar de studioruimte. Deze ruimte is opgedeeld in een kleedruimte met make-uptafel en spiegel aan de voorzijde. Daarnaast zijn er twee grote openslaande deuren naar de straat met directe toegang tot de studio. In het middenstuk staat een grote kastenwand met opslagmogelijkheden. Verder is er een apart toilet, een meterkast, bergkast en een keukenopstelling aan de wand compleet met kookplaat, dubbele spoelbak, koelkast en vriezer. Achterin bevindt zich de studioruimte welke ruim 10 meter diep is en een maximale hoogte van 337 cm kent. Langs één van de lange wanden is er een volledige kastenwand met schuifdeuren.

Via een trap is de bovengelegen kantoorruimte in het achterhuis bereikbaar. Deze ruimte, direct boven de studio gelegen, heeft een mansarde kapconstructie met diverse Velux ramen die zorgen voor voldoende daglicht en uitzicht over het binnenterrein. Ook hier is er een vaste kastenwand met veel bergruimte. Grenzend aan het kantoor bevindt zich een donkere kamer voor het ontwikkelen van foto’s. Deze kantoorverdieping grenst direct aan het dakterras van de eerste woonverdieping en heeft een deur naar dit terras. Momenteel niet in gebruik, maar het biedt wel de mogelijkheid tot verbinding tussen het woon- en werkgedeelte op de eerste verdieping

De eerste verdieping is momenteel ingericht als woonverdieping, met een woongedeelte aan de achterzijde dat via openslaande deuren uitkomt op het dakterras. Aan de voorzijde bevindt zich een eetgedeelte met een prachtig uitzicht op de charmante gevel aan de straat. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruim dakterras.

Op de tweede verdieping bevindt zich opnieuw een woonverdieping, maar dit keer met het woongedeelte aan de straatzijde, compleet met een haard, en aan de achterzijde een woonkeuken met toegang tot een balkon. De keuken is opgesteld in een L-vorm en beschikt over een marmeren werkblad, dubbele spoelbak, vaatwasser, kookplaat, oven, koelkast en vriezer. Op de tweede verdieping is een balkon aanwezig.

De derde verdieping vormt een complete slaapverdieping met twee slaapkamers. De slaapkamer aan de achterzijde is de ruimste en biedt een prachtig uitzicht over het binnenterrein. In het midden bevindt zich de badkamer, uitgevoerd in een neutrale stijl, voorzien van een inloopdouche, wastafelmeubel en toilet. Vanaf de overloop is met een trap nog een bergzolder bereikbaar.

Buitenruimte 
De eerste verdieping heeft een ruim dakterras met veel privacy en voldoende zon, gelegen tussen het voorhuis en het achterhuis. Op de tweede verdieping bevindt zich een balkon.

Buurt + hotspots 
Studio O.L. 20 ligt midden in het centrum van Amsterdam, in de wijk Jordaan. Om de hoek van de bruisende  Elandsgracht en met de ambachtelijke negen straatjes op loopafstand zijn hier meer dan voldoende hippe boetiekjes, cafés en restaurants te vinden. Naast een prestigieus woongebied, kenmerkt de locatie zich ook als een werkgebied waar diverse representatieve bedrijven en organisaties zijn gevestigd.

Bereikbaarheid
Studio O.L. 20 is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer vanwege haar ligging nabij de Marnixstraat en centrumring S100. Vanaf de Elandsgracht vertrekken tramlijnen 2, 5, 12, 17 en 19. Tevens is hier het busstation gelegen vanwaar diverse buslijnen vertrekken. Met de auto is via de Overtoom binnen circa 15 minuten de ringweg A10 west te bereiken.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Tevens is betaald parkeren mogelijk bij Q-Park Europarking aan de Marnixstraat. Deze parkeergarage is op circa zes minuten loopafstand gelegen.

Daarnaast is het eventueel ook mogelijk om meerdere auto’s in de huidige studio te parkeren.

Bijzonderheden
•    Woon/werksituatie
•    Eigen grond
•    Dakterras en balkon
•    Diverse gebruikersmogelijkheden

Geheel pand te koop aangeboden; een unieke studio met bovengelegen woning in het bruisende centrum van Amsterdam. Met een totale oppervlakte van circa 258 m² GO biedt Studio O.L. 20 een bijzondere mix van wonen en werken onder één dak. Op de begane grond vindt men een ruime studioruimte. De woning strekt zich uit over drie verdiepingen en beschikt over een ruime dakterras van circa 25 m². Het object is gelegen op eigen grond en niet gesplitst.

Gebouw 
Het authentieke pand uit 1847 aan de Oude Looiersstraat 20 biedt een nieuwe eigenaar diverse gebruikersmogelijkheden. Bijvoorbeeld volledig als woonruimte of een combinatie van studio/kantoor/galerie op de begane grond en wonen op de verdiepingen. Het pand is in zijn huidige vorm ontstaan rond 1900 en vervolgens in de jaren 80 opnieuw ingedeeld naar zijn huidige staat.

Indeling
Bij binnenkomst op de begane grond bevindt zich een toegangsdeur naar de studioruimte. Deze ruimte is opgedeeld in een kleedruimte met make-uptafel en spiegel aan de voorzijde. Daarnaast zijn er twee grote openslaande deuren naar de straat met directe toegang tot de studio. In het middenstuk staat een grote kastenwand met opslagmogelijkheden. Verder is er een apart toilet, een meterkast, bergkast en een keukenopstelling aan de wand compleet met kookplaat, dubbele spoelbak, koelkast en vriezer. Achterin bevindt zich de studioruimte welke ruim 10 meter diep is en een maximale hoogte van 337 cm kent. Langs één van de lange wanden is er een volledige kastenwand met schuifdeuren.

Via een trap is de bovengelegen kantoorruimte in het achterhuis bereikbaar. Deze ruimte, direct boven de studio gelegen, heeft een mansarde kapconstructie met diverse Velux ramen die zorgen voor voldoende daglicht en uitzicht over het binnenterrein. Ook hier is er een vaste kastenwand met veel bergruimte. Grenzend aan het kantoor bevindt zich een donkere kamer voor het ontwikkelen van foto’s. Deze kantoorverdieping grenst direct aan het dakterras van de eerste woonverdieping en heeft een deur naar dit terras. Momenteel niet in gebruik, maar het biedt wel de mogelijkheid tot verbinding tussen het woon- en werkgedeelte op de eerste verdieping

De eerste verdieping is momenteel ingericht als woonverdieping, met een woongedeelte aan de achterzijde dat via openslaande deuren uitkomt op het dakterras. Aan de voorzijde bevindt zich een eetgedeelte met een prachtig uitzicht op de charmante gevel aan de straat. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruim dakterras.

Op de tweede verdieping bevindt zich opnieuw een woonverdieping, maar dit keer met het woongedeelte aan de straatzijde, compleet met een haard, en aan de achterzijde een woonkeuken met toegang tot een balkon. De keuken is opgesteld in een L-vorm en beschikt over een marmeren werkblad, dubbele spoelbak, vaatwasser, kookplaat, oven, koelkast en vriezer. Op de tweede verdieping is een balkon aanwezig.

De derde verdieping vormt een complete slaapverdieping met twee slaapkamers. De slaapkamer aan de achterzijde is de ruimste en biedt een prachtig uitzicht over het binnenterrein. In het midden bevindt zich de badkamer, uitgevoerd in een neutrale stijl, voorzien van een inloopdouche, wastafelmeubel en toilet. Vanaf de overloop is met een trap nog een bergzolder bereikbaar.

Buitenruimte 
De eerste verdieping heeft een ruim dakterras met veel privacy en voldoende zon, gelegen tussen het voorhuis en het achterhuis. Op de tweede verdieping bevindt zich een balkon.

Buurt + hotspots 
Studio O.L. 20 ligt midden in het centrum van Amsterdam, in de wijk Jordaan. Om de hoek van de bruisende  Elandsgracht en met de ambachtelijke negen straatjes op loopafstand zijn hier meer dan voldoende hippe boetiekjes, cafés en restaurants te vinden. Naast een prestigieus woongebied, kenmerkt de locatie zich ook als een werkgebied waar diverse representatieve bedrijven en organisaties zijn gevestigd.

Bereikbaarheid
Studio O.L. 20 is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer vanwege haar ligging nabij de Marnixstraat en centrumring S100. Vanaf de Elandsgracht vertrekken tramlijnen 2, 5, 12, 17 en 19. Tevens is hier het busstation gelegen vanwaar diverse buslijnen vertrekken. Met de auto is via de Overtoom binnen circa 15 minuten de ringweg A10 west te bereiken.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Tevens is betaald parkeren mogelijk bij Q-Park Europarking aan de Marnixstraat. Deze parkeergarage is op circa zes minuten loopafstand gelegen.

Daarnaast is het eventueel ook mogelijk om meerdere auto’s in de huidige studio te parkeren.

Recently viewed
View overview

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?