Dit charmante appartement van circa 69 m² is gelegen op de tweede etage. Het woongedeelte is verdeeld over de keuken, eetgedeelte en woonkamer. De raampartijen geven het appartement bijzonder licht karakter en ruimtelijk gevoel. De gezellige woonkamer grenst aan het eetgedeelte en heeft een klassieke erker karakteristiek voor de jaren 30 stijl.
Rondleiding
Vanuit de portiek is de gemeenschappelijke entree van het appartement op de tweede etage bereikbaar. De ruime hal heeft een inpandige berging en een toilet. Het woongedeelte is licht en goed ingedeeld, met een half open keuken voorzien van moderne apparatuur en een centraal eetgedeelte.
Aan de voorzijde van de woning is een ruime slaapkamer met inbouwkast en uitzicht op het groen en de straat. Een tweede slaapkamer kan eenvoudig worden gecreëerd in de eetkamer. Naast de slaapkamer bevindt zich een nette badkamer met inloopdouche, wastafel en design radiator.
Buurtgids
Het vernieuwde Stadionplein is een bruisend centrum geworden met diverse horecagelegenheden en een wekelijkse markt, waardoor het een hotspot is geworden voor zowel bewoners als bezoekers. De Stadionbuurt biedt met zijn mix van bebouwing en voorzieningen een aangename woon- en leefomgeving in het hart van Amsterdam.
Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 69 m²
• Riante keuken
• Mogelijkheid om een tweede slaapkamer te realiseren
• Huidige canon € 759,00 per jaar (jaarlijkse indexering), einde tijdvak 15 december 2054
• Energielabel C
• VVE in oprichting
• Rijksbeschermd stadsgezicht
Olympic Village
Voor onze opdrachtgever mogen wij dit charmante appartement verkopen aan de Van Tuyll van Serooskerkenweg 2-2. Dit jaren ’30 appartement weerspiegelt de typische architectuur van Berlage’s Plan Zuid. Bij binnenkomst valt direct de aangename lichtinval en de gezellige woonkamer met de karakteristieke erker op. Gelegen in een rustige straat omringd door veel groenstroken biedt het appartement een oase van rust.
Tegelijkertijd bevindt zich de levendigheid van het bruisende Stadionplein op korte afstand, met zijn diverse restaurants en wekelijkse markt. De straat ligt in de lengteas van het Olympisch Stadion, dat in 1928 werd aangelegd. De gestileerde beelden op hoge bakstenen pilaren aan het begin van de straat herinneren aan de visuele toegangspoort naar het in de verte gelegen Olympisch Stadion.
Marjolein Beerbaum | Makelaar Broersma Wonen
Architectuur
In 1929 werd het stratenplan voor onder andere de Van Tuyll van Serooskerkenweg aangenomen als onderdeel van het ontwerp Plan-Zuid uit 1917. Het Plan-Zuid brak met alle tradities in de woningbouw. Berlage ontwierp een stadsuitbreiding met veel ruimte voor groen. De strakke bouwblokken met sociale huurwoningen hadden een modern uiterlijk. De architecten van de Amsterdamse School maakten van de gevels bijzondere bakstenen kunstwerken. Deze architecten maakten bijzondere beeldhouwwerken van de gevels van de panden, door middel van creatief metselwerk, verschillende raamvormen en smeedwerk. Ze gebruikten diepe kleuren en rijke versieringen. Door hun monumentale bouwstijl werden de appartementencomplexen ook wel ‘arbeiderspaleizen’ genoemd.
De Van Tuyll Serooskerkenweg ligt vlak bij het Olympisch Stadion waar in 1928 de Olympische Spelen plaats vonden. Op oude ansichtkaarten is nog te zien dat de zichtlijn van het plein eindigt op het stadion. Architect G.J. Rutgers ontwierp de strakke bebouwing, de beeldhouwer Antoon Rädecker werd aangetrokken voor de decoratie. Rädecker ontwierp twee ruiterbeelden die op hoge pilaarachtige sokkels geplaatst werden.
Het Van Tuyll Serooskerkenplein en de straat is vernoemd naar de eerste voorzitter van het Nederlands Olympisch Comité baron Frederik Willem Christiaan Hendrik Van Tuyll van Serooskerken (1851-1924) die zich sterk had gemaakt om de Spelen in 1928 naar Nederland te halen. In 1899 trad hij als eerste Nederlander toe tot het IOC en richtte in 1912 het NOC op. Dat jaar stelde hij al voor in de nabije toekomst de Spelen in Nederland te houden. In 1921 werd bij de selectie van Parijs voor de Spelen in 1924 bedongen dat in 1928 Nederland aan de beurt was.
Wonen en koken
Via de portiek met gemeenschappelijke entree is het karakteristieke appartement op de tweede etage te bereiken. De ruime hal bij binnenkomst biedt toegang tot een inpandige berging en een toilet.
Het woongedeelte valt op door de lichtinval, de erker en de goed doordachte indeling. De halfopen keuken is uitgerust met een inductiekookplaat en diverse inbouwapparatuur, en beschikt over een strak werkblad met voldoende ruimte voor het snijwerk. Het eetgedeelte bevindt zich centraal in de ruimte en staat in verbinding met de woonkamer, die met een houten schuifdeur eenvoudig van de keuken kan worden afgesloten. In de gehele woning is een laminaatvloer gelegd.
Slapen en baden
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de ruime slaapkamer met een ingebouwde kast. Het uitzicht over het groen draagt bij aan een aangename start van de dag. Indien gewenst kan een tweede slaapkamer eenvoudig worden gerealiseerd op de locatie van de eetkamer.
Naast de slaapkamer bevindt zich een nette badkamer, uitgerust met een inloopdouche, wastafel en een designhanddoekradiator.
Buurtgids
De Stadionbuurt, gelegen in Amsterdam Zuid, dankt zijn naam aan het voormalige Nationale Stadion van Harry Elte, niet te verwarren met het Olympisch Stadion van Jan Wils. Het oorspronkelijke stadion stond op de plek van de huidige Jason- en Argonautenstraat tot 1929, na afbraak voor woningbouw na de Olympische Spelen van 1928. Het opvallendste gebouw in de Stadionbuurt is het Olympisch Stadion, ontworpen door architect Jan Wils voor de Olympische Spelen van 1928. Langs de as van het Olympisch Stadion tot aan de Parnassusweg vindt men groenstroken en kleine parkjes met speelruimtes, wat bijdraagt aan de diversiteit en aantrekkelijkheid van de buurt.
Het vernieuwde Stadionplein is een bruisend centrum geworden met diverse horecagelegenheden en een wekelijkse markt, waardoor het een hotspot is geworden voor zowel bewoners als bezoekers. De Stadionbuurt biedt met zijn mix van bebouwing en voorzieningen een aangename woon- en leefomgeving in het hart van Amsterdam.
Bereikbaarheid
Het appartement is zowel met de fiets, auto als openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. De Ring A10 is al binnen 5 autominuten te bereiken via afslag S108 (Oud-Zuid). Vanaf zowel het Olympiaplein als het Haarlemmermeerstation vertrekken meerdere tram- en buslijnen, zoals tram 24 naar Frederiksplein en VUmc en bussen naar Station Sloterdijk en Stadion Zuid. Vanaf halte Olympisch Stadion vertrekt het streekvervoer met onder andere een directe verbinding naar Luchthaven Schiphol. Met de fiets is Station Zuid binnen 5 minuten aan te rijden.
Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 2.2). Met een parkeervergunning voor Zuid 2.2 mag u parkeren in Zuid-1, Zuid-2 en Zuid-8.Een parkeervergunning voor bewoners kost 186,29 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied geen wachttijd. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied kost € 465,73 per 6 maanden.
Naast de openbare weg is het ook mogelijk om met een parkeervergunning kosteloos te parkeren in garage Stadionplein Zuid. (Bron: Gemeente Amsterdam, juli 2024).